Cecilia Caragea: De mult voiam sa va intreb: ce faceti voi dimineata? Care sunt primele lucruri pe care le faceti voi dimineata? Personal, marturisesc, ca unul dintre primele lucruri pe care le fac, imediat dupa ce ma spal pe dinti, este sa-mi savurez cafeaua. Beau o cafea cu lapte si indulcita cu miere. Asa ca m-am gandit ca astazi sa vorbim despre cafea, cu atat mai mult cu cat parerile sunt impartite: unii spun ca ar fi buna, altii spun ca n-ar fi tocmai indicata… Haideti sa vedem despre ce este vorba, care sunt beneficiile cafelei pentru sanatate, pana la urma? Ne face bine sau nu? In ce masura ne face bine? Cata cafea ar trebui sa bem ca sa ne faca bine? Pentru ca stim ca tot ce este prea mult strica… Si cum anume sa bem cafeaua? Pentru ca stim ca exista foarte multe sortimente – cafea la ibric, la filtru, espresso, cappuccino, cu lapte, fara lapte, indulcita, neindulcita… Si, daca e indulcita, cu ce sa fie indulcita – cu zahar, cu miere?
Stim ca zaharul nu ne face bine, ca zaharul ne imbatraneste, ca zaharul este unul dintre inamicii nostri. Dar mierea? Multi cred ca, daca pun miere in cafea, nu mai are cafeaua acel gust cu care ei sunt obisnuiti… Si, atunci, cu ce miere sa-si indulceasca ei cafeaua? Pentru ca stim ca foarte multi dintre noi preferam gustul cafelei, ne place parfumul cafelei, aroma cafelei… Pur si simplu, dimineata ne trezim cu aroma de cafea! Nici nu trebuie sa bem cafeaua, ca numai aroma de cafea ne trezeste! Si, cand bem cafeaua, vrem sa savuram cafeaua, vrem sa-i simtim gustul… Si, atunci, nu vrem ca acel gust care ne place atat de mult sa fie alterat, cumva. Si, tocmai de aceea, va pot recomanda sa nu adaugati miere poliflora in cafea. O miere pe care o puteti adauga in cafea si sa va bucurati de gustul cafelei este mierea de salcam, care este o miere fina, usoara, luminoasa, care nu este atat de parfumata precum mierea poliflora. Si, atunci, nu schimba gustul cafelei. Probabil ati vazut ca la multe cafenele, ceainarii sau restaurante cafeaua se serveste cu zahar sau cu miere de salcam. Dar mai este o miere pe care puteti sa o puneti in cafea si este extraordinara. Este vorba de mierea de mana, de mierea de padure. Este o miere cu totul si cu totul extraordinara, pe care sper ca o cunoasteti sau, daca nu, sa o descoperiti cat mai curand, pentru ca merita! Este o miere extraordinara! Este o miere pe care albinele nu o fac vizitand florile, ci este o miere pe care albinele o fac atunci cand sunt duse la munte. Ele culeg acele reziduuri lasate de afide. Acestea sunt niste insecte care inteapa arborii si se hranesc cu seva arborilor de la munte. Reziduurile lasate de aceste insecte sunt culese de albine si asa fac ele aceasta miere de mana, miere de padure. Este o miere care nu este facuta din nectarul florilor si nu are urme de polen, asa ca este recomandata si pentru cei care au probleme, au anumite alergii.
Mierea de mana, mierea de padure… este o miere cu totul si cu totul extraordinara, pe care sper ca o cunoasteti sau, daca nu, sper sa o descoperiti cat de curand, pentru ca, dupa cum spuneam, este extraordinara. Este o miere cu totul si cu totul diferita, care, dupa cum vedeti, este o miere inchisa la culoare, este o miere aproape neagra, este o miere de un brun inchis, de un maro inchis si este foarte bogata in minerale. Tocmai de aceea este recomandata in cazul sportivilor, in cazul elevilor, in cazul studentilor, in diferite situatii de convalescenta grea si asa mai departe… Ca sa nu mai vorbim de faptul ca este o miere delicioasa. Dar… atentie: are un gust diferit de mierea pe care o stim noi. Asadar, daca va asteptati sa aiba un gust precum mierea poliflora sau mierea de salcam sau mierea de tei, o sa va inselati, o sa vedeti ca are un gust diferit. Poate sa fie chiar un gust tare, un gust dulce-amarui, cumva. Dar, dupa cum spuneam, este o miere absolut extraordinara pentru sanatatea noastra. Si inca ceva: nu schimba gustul cafelei! Asadar, mierea de mana, mierea de padure pusa in cafea va permite sa va bucurati de gustul cafelei asa cum il stiti, de gustul cafelei nealterat, pentru ca aceasta miere nu schimba gustul cafelei! In plus, veti avea si o cafea dulce, asa cum va doriti. Si indulcita cu ceva sanatos, cu ceva care va si sustine sanatatea! Si, asa cum stiti, ca de fiecare data, eu va recomand mierea Apidava, mierea cea buna din inima Transilvaniei! Mierea de mana Apidava este facuta de albinute atunci cand acestea sunt duse in zonele montane ale Transilvaniei. Asadar, daca puteti, alegeti mierea de mana Apidava!
Multumiri companiei APIDAVA