ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
joi, 29 iunie 2023
🤗Doamne ajută de bine!
In Arena – Nestiuta viata pastorala, in seria Conferintelor de la Sosea, la MTR
Muzeul Național al Țăranului Român vă invită vineri, 30 iunie 2023, de la ora 17.00, în sala Media, la o nouă Conferință de la Șosea: Neștiuta viață pastorală. Rituri și comportamente estivale ale ciobanilor pe munte. Intrarea este liberă.
Prelegerea este susținută de către Laura Jiga Iliescu, cercetător principal la Institutul de Etnografie și Folclor al Academiei Române „Constantin Brăiloiu”, București.
Astăzi, ritmul alert de reconfigurare deopotrivă a muntelui și a păstoritului transformă ciobănia într-un fapt ușor exotic. Rămâne, însă, ca o constantă, depărtarea, traiul estival în spațiul marginal al zonei alpine și dislocarea provizorie, dar periodică, din comunitatea stabilă și de origine de la poalele muntelui; implicit, față de controlul și față de protecția ei. Acestea, de-a lungul timpului, au imprimat comunităților pastorale comportamente sociale și religioase, convenții, libertăți și restricții specifice.
Conferința va articula două direcții de discuție. Pe de o parte, sunt prezentate codurile de conduită socială și rituală, religioasă, ale căror coordonate spațio-temporale sunt strict asociate acestei etape a „izolării” și polarizării spațio-temporale între acasă/pe munte, vară/iarnă. Iar, pe de altă parte, se analizează modul în care depărtarea se reflectă în registrul imaginar, unde ciobanii înșiși își configurează propriul profil generic, armonios sau tensionat față de manierele prin care sunt percepuți de ceilalți.
Prelegerea va avea drept temei rezultatele cercetărilor de teren desfășurate de către Laura Jiga Iliescu între anii 2011-2019, care va folosi exemple din înregistrări ce vin dintr-o perioadă în care peisajul alpin carpatic încă mai era (deși diminuat deja față de deceniile trecute) marcat de prezența vizuală și sonoră a turmelor, de chiuituri, de lătratul câinilor.
Conferința este organizată în cadrul proiectului cultural Păstorit 2.1. Oaia hai-hui, derulat în februarie – noiembrie 2023 cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.
Tags: Muzeul Taranului RomanMTRMuzeul National al Taranului Romanslider_homepageConferintele de la Soseaoieritpastorit traditionalpastoritul traditionalviata pastoralaciobaniLaura Jiga IliescuInstitutul de Etnografie si Folclor al Academiei Romane
Despre sampoanele Ayurmed, cu plante medicinale indiene. De vorba cu dr. Carla Fabian, medic cu competente in apifitoterapie si Ayurveda
E vară, transpirăm mai mult, simțim nevoia să ne spălăm mai des pe cap, suntem în căutarea unui șampon bun… Ne mai confruntăm și cu iritații ale pielii capului ori cu mătreață sau părul nostru des vopsit a început să fie din ce în ce mai uscat și mai casant… Suntem în căutarea unor soluții naturale, accesibile, sănătoase!
Despre toate acestea am stat de vorbă cu doamna dr. Carla Fabian, medic cu competențe în apifitoterapie și Ayurveda, care ne-a prezentat șampoanele Ayurmed!
Sincer, cunoșteam aceste șampoane, le-am folosit și mi-au plăcut! Și cred că merită să le descoperiți și să le încercați. Sunt șampoane cu ingrediente indiene, cu plante specifice…. Și-ați văzut ce păr frumos au indiencele?! Cât de bogat și puternic?! Cred că merită să aflăm mai multe despre aceste ingrediente și despre aceste șampoane! Vă invit, așadar, la un dialog pentru sănătate și frumusețe!
Pe doamna dr. Carla Fabian o găsiți la Centrul Ayurmed Universitate:
Bd. Nicolae Bălcescu nr. 35, București, Sector 1
0744 222 922, carla@star-ayurveda.ro
Produsele Ayurmed le găsiți în magazinele cu produse naturale și în diferite farmacii, dar le puteți comanda și online de pe www.ayurmed.ro.
Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc tare mult și vă doresc sănătate, frumusețe, armonie!
ABONEAZA-TE LA
NEWSLETTER!
Formarea corpului haric
,,…de 2000 de ani, mijlocul ideal pentru purificarea unui loc, precum si pentru purificarea aurei, consta in rostirea celui mai puternic Nume din Terra aurica – Numele lui Iisus Hristos.
Daca o singura persoana ar rosti, cel putin o singura data pe zi, Numele lui Iisus Hristos – de exemplu, in cadrul locului de munca, acasa, pe strada – noxele aurice s-ar sterge ca de la sine. Prin rostirea Numelui lui Iisus Hristos, la parasirea locului de munca sau inainte de a ajunge acasa dupa o zi de munca, corpul sufletului se curata instantaneu, eliminandu-se posibilitatea defularii violente a incarcaturii emotionale negative si a nervilor acasa.
In timpul rugaciunii ori a rostirii Numelui lui Iisus Hristos, se activeaza corpul haric al plaselor mesianice, care curata totul. Prin formarea plaselor mesianice, toate petele intunecate de la nivelul aurei unui om ori de la nivelul unui loc sunt eliminate, iar petele maronii (care indica neiertarea pentru greselile comise) sau petele cenusii (care indica autoinvinovatirea) dispar ca prin farmec.
Pentru omul zilelor noastre, rugaciunea crestina si rostirea cu voce tare a Numelui lui Iisus Hristos este medicamentul universal care vindeca orice boala.
Este foarte alarmant faptul ca, intre atatea tipuri de medicamente, carora li se face reclama prin spoturi publicitare si in care se investesc bani si inteligenta, nu exista nici o reclama care sa explice eficienta suprema a rugaciunii – simpla rugaciune, cum ii spun unii contemporani, atat de siguri pe realizarile erei moderne.
Foarte interesant este cazul ateilor care, daca sunt drepti si curati, pot incepe curatirea aurei dinspre corpul fizic, iar nu dinspre plasele mesianice. Interesant este si faptul ca ateii (mai corect spus, cei care se considera atei), daca pronunta numele lui Iisus Hristos, raman curati mai mult timp decat cei ce se roaga des; fiind un material ,,brut’’, inca neslefuit, ateii au o inertie aurica mai mare.
In momentul in care doi oameni rostesc cu voce tare Numele lui Iisus Hristos sau se roaga in comun se formeaza o cupola mesianica comuna, cu circumferinta de cel putin 21 de pasi, iar in interiorul acesteia apare o linie divina comuna. Plasele mesianice activate cat mai mult timp intr-un loc oarecare, permit arderea tuturor noxelor aurice.
Interactiunea aurei unui om, care are format corpul haric al plaselor mesianice, cu aura altor oameni care nu il au format, prilejuieste un spectacol magnific de lumina, sunet, culoare si mirosuri.
Sa ne imaginam o petrecere mondena – o receptie la un restaurant – la care sunt adunate aproximtiv 50 de persoane. Fiecare dintre aceste persoane are propriile sale noxe lipite de aura. Unele persoane resimt invidie fata de situatia vestimentara, sociala sau financiara a celor din jur. Altele afiseaza ostentativ vesminte ,,de firma’’, in pas cu moda, masini scumpe sau bijuterii. Unii barbati ravnesc pe ascuns la sotiile celor de alaturi sau la modul in care oamenii de afaceri au reusit sa castige in timp scurt averi importante. Sunt si din cei care jubileaza, amintindu-si ,,tunurile’’ sau de ,,tepele’’ prin care s-au imbogatit. Exista in grup atat femei, cat si barbati rosi de gelozie, care-si privesc comesenii cu zambete fatarnice ori cu invidie abia disimulata.
Toata aceasta societate ,,selecta’’ care se constutuie la o petrecere mondena, formeaza o aura comuna de aproximativ 100 de metri, a carei rezultanta vectoriala se manifesta ca luminozitate, culoare, miros si sunet. Firesc, rezultanta aurei comune nu poate avea decat culoarea gri-cenusie cu inflexiuni negre, emite un sunet suparator si un miros asemanator celui dintr-un container de gunoi care a stat prea mult timp sub arsita soarelui.
Daca una dintre persoanele prezente la petrecere rosteste – chiar si intr-o discutie - Numele lui Iisus Hristos, se produce fenomenul uimitor al formarii instantanee a plaselor mesianice. Prima care isi formeaza plasele mesianice este persoana care a rostit, chiar si intr-o discutie banala, Numele lui Iisus Hristos. Incredibil de repede, plasa mesianica devine din ce in ce mai mare, acoperind aura comuna a locului in care se afla cele 50 de persoane. Timp de aproximativ 30 de secunde, aura comuna pare a fi in flacari: scurt-circuite, fulgere luminoase insotite de sunete inalte si de mirosuri placute.
Cand cele 30 de secunde se vor fi scurs, plasa mesianica se stinge, iar aura comuna se purifica: toate noxele au disparut ca prin farmec. Cel putin pana la lasarea intunericului nu se mai intampla nimic neplacut. Chiar daca, in virtutea obisnuintei capatate in timp, cei prezenti se gandesc inca la ale lor, se simte o usoara stanjeneala generala si o usoara indispozitie cand este atacat un subiect delicat. O umbra de inviorare si de buna dispozitie se asterne peste cei prezenti; fiecare, interior, parca isi descopera o alta fata si pare a fi animat de sentimente mai bune, dornic, dintr-o data, sa se impace cu toti si cu toate. Pe lungimea de unda a unui clarvazator nu mai ramane decat un miros covarsitor de paine calda, abia scoasa din cuptor, inmuiata in vin rosu.
Prin formarea corpului haric al plaselor mesianice, fiecare om continua in planul terestru, prin exercitarea liberului arbitru, activitatea lui Iisus Hristos, participand constient la ,, eradicarea rapida a samantei raului din locuinta fiilor femeii’’, dupa cum se spune in lumea eterica. ...
Daca doi sau mai multi oameni (trebuie sa fie cel putin doi oameni) rostesc impreuna Numele lui Iisus Hristos, se formeaza o structura aurica comuna care-i invaluie pe toti; de asemenea, se formeaza o singura linie divina.
Instantaneu, din prezentul continuu in care se manifesta in Trupul de slava, invizibil perceptiei normale, Iisus Hristos se alatura celor aflati in trupul fizic, implinind cele ce le-a spus la inceputul erei crestine, in fata Apostolilor.
(Matei: 18-20): ,,PENTRU CA UNDE SUNT DOI SAU TREI ADUNATI IN NUMELE MEU, ACOLO EU SUNT IN MIJLOCUL LOR’’
Intristarea peste măsură ascunde înlăuntrul ei mândria. De aceea este vătămătoare și primejdioasa și de multe ori este provocată de diavol, ca sa-l impiedice pe nevoitor în calea lui.
Calea care duce la desăvârșire este lungă. Rugati-va lui Dumnezeu să vă dea putere ! Înfruntați cu răbdare căderile voastre, ridicati-va repede și nu rămâneți, precum copiii in locul în care ati căzut, plângând și tanguindu-va nemângâiați.
Privegheați și vă rugați, ca să nu cădeți in ispită. Nu deznădăjduiți dacă se întâmplă să cădeți iarăși în aceleași păcate. Multe dintre ele sunt puternice, atat din pricina firii, cât și din pricina obișnuinței, insa cu trecerea timpului si prin străduință sunt biruite. Nimic să nu vă ducă la deznadejde."
Mintea - Gheronda Iosif Vatopedinul
Pacatul nu este faradelegea.
Faradelegea arata ca déjà ai cazut rau daca ai ajuns sa faci cu fapta.
Pacatul este lipsa de paza a mintii.
Mintea este ochiul fapturii interioare. Mintea este dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
La Adam si Eva mintea nu a fost la locul ei. De aceea nu au facut ascultare. Dumnezeu Insusi a facut ascultare prin Iisus Hristos. Fara aceasta nu se poate.
Toate isi au originea intr-o cauza si sunt dependente de cauza. Cauza este Dumnezeu.
Omul se innoieste prin paza mintii. Vai de noi daca ajungem la fapta rea (sunt multe porti sparte pana la fapta rea. Nepaza acelor porti este pacatul)
Doar mintea poate sa ne pazeasca.
Ea intra in contact cu toate: present, trecut, viitor, cu lumea, cu cele vazute, cu cele nevazute. Ea este ochiul sufletului.
Mintea primeste imagini: de la patimile noastere, de la obisnuinte, de la amintiri, de la mediul in care traim. Mintea este o entitate vie, se lipeste de ele si le absoarbe. Nu poti sa o impiedici. Va inghiti tot ce ii iese in cale. Ea se poate asemana cu campul optic. Acesta fotografiaza tot ce i se pune in fata. La fel face si mintea. Si asta nu e tot; in acelasi timp este si in trecut, present, viitor si incepe sa faca planuri. Macina si naste imagini, inchipuiri si rezolvari asa cum crede ea ca e mai bine.
Si toate astea ca am lasat-o libera. Mintea trebuie stapanita, supravegheata. Abia atunci face ce ii spunem noi si nu ce vrea ea. Aceasta este ascultarea ei.
… CEL CARE NU SE SE PLANGE PE SINE AICI, SE PLANGE PE SINE VESNIC, DINCOLO! Ori de voie aici, ori in chinuri acolo! …
🙏 Bucuria mea, am gasit scris de Sfantul Parinte, Luca al Crimeii acest cuvant de invatatura: "Ooo, cat de mare si de groaznica e oastea dracilor! Fara de numar este hoarda lor intunecata! Acesti vrajmasi nevazuti ai lui Dumnezeu, au ca singur rost, zi si noapte, nimicirea noastra. Insa nu va temeti! Luati putere din numele lui Iisus!”. Insa, Sfantul Parinte, Iustin Parvu, ne da multa nadejde cand zice: ”Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul.” Aceasta rugaciune a fost și este zidul de sustinere al Bisericii, zidul de aparare al crestinilor. Pentru ca în fiecare crestin salasluieste o biserica." Sfântul Parinte, Macarie cel Mare ne povatuieste: "Omule, eu stiu ca nu stii sa te rogi, dar iti dau un sfat: roaga-te cum poti tu, dar roaga-te adeseori, fiindca, din deasa rugaciune omul invata rugaciunea cea adevarata"! Un alt Sfant Parinte, Teofan Zavoratul, ne indeamna si el asa: "Trebuie ca, de-a lungul intregii zile, sa strigam cat mai des spre Domnul, cu fraze scurte, potrivit nevoii sufletului si imprejurarilor in care ne aflam." A fost intrebat Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul: "Gheronda, ce inseamna pentru Sfintia voastra rugaciunea? Si el a raspuns asa: "Trimit semnal, cer ajutor. Cer continuu ajutor de la Iisus Hristos, de la Maica Domnului, de la Sfinți, pentru mine si pentru ceilalri. Daca nu voi cere, nu-mi vor da." Desigur ca, pentru a ne mantui sufletele trebuie sa ne smerim noi, ca NU CUMVA SA NE SMEREASCA DUMNEZEU, fiindca, dupa invatatura Sfantului Parinte, Ioan Scararul: "Nu cel ce se huleste pe sine da dovada de smerita cugetare (Cum te numesti? Aurelia pacatoasa! sau Doina pacatoasa! sau Marian pacatosul...), ci, acela care vazandu-se hulit de altul, dragostea lui fata de acesta nu se micsoreaza." Iar in Patericul egiptean, gasim scris: “Se spunea despre avva Arsenie ca toata vremea vietii lui, cand sedea sa lucreze, avea o carpa pe piept din pricina lacrimilor care-i curgeau din ochi. Auzind avva Pimen ca s-a savarsit, a zis cu lacrimi: ferice de tine, avva Arsenie, ca te-ai plans pe tine in lumea aceasta. Fiindca, cel care nu se plange pe sine aici, se va plange vesnic, acolo. Ori de voie aici, ori in chinuri acolo, e cu neputinta sa nu plangi." Sa plangem pentru pacatele noastre si pentru toti oamenii din lume, despre care Sfantul Parinte, Tihon de Zadonsk, zice: "In vremurile de odinioara, crestinii se pazeau si se aparau unul pe altul de inchinatorii la idoli; astazi crestinul se ridica impotriva crestinului si se feresc unul de altul, fiindca, nu mai este cu putinta sa mai ai incredere in cineva. Fiindca, fiecare minte si insala si se poarta cu aproapele sau cu viclenie: pe limba poarta miere, iar in inima, fiere; amara; cu buzele intampina cu bucurie, iar cu inima dusmaneste; in fata vorbeste dulce si maguleste, dar, indepartandu-se, defaimeaza si ocaraste…“
🙏 HRISTOS A INVIAT!
Preot Ioan 🔔.
Rețeta Părintelui Justin pentru tratarea cancerului:
„Să nu mai mănânci carne deloc! Tumorile canceroase se hrănesc cu proteinele din carne, iar la rugăciune se schimbă treaba, ești mult mai ușor.
- Să renunți la băuturile carbogazoase, cu zaharuri, îndulcitori, căci la fel se întâmplă, celulele bolnave folosesc pentru multiplicare zaharurile.
- Ține de acum post negru: lunea, miercurea și vinerea. Postul negru, pentru cine poate, curăță organismul de boli grave și de patimi. Dacă ai postit 12 ore fără apă și mâncare gătită pe foc, așa-i lăsat de la Dumnezeu, ca în organismul uman să apară în sânge dintr-odată, o enzimă, un hormon care distruge celula canceroasă, bolnavă.
În perioada postului negru, spune rugăciunea arhierească Tatăl nostru de mai multe …
“SPUNEȚI RUGĂCIUNEA LUI IISUS, ACEASTA SFINȚEȘTE GURA, AERUL ȘI LOCUL ÎN CARE A FOST Rostită.” (#PărinteleEfremFilotheitul)
„Rugăciunea Doamne Iisuse Hristoase este cea mai puternică rugăciune pe care o putem rosti în fiecare ceas, în fiecare clipă.
Aceasta „sfințește gura, sfințește aerul, sfințește locul în care a fost rostită.” Rostirea numelui lui Iisus Hristos este o armă puternică împotriva duhurilor răutății.
„Diavolul tremură la numele lui Iisus Hristos.” Dar este nevoie ca rugăciunea să fie făcută cu multă luare aminte: “Când rugăciunea se face astfel încât cineva să înțeleagă ce a cerut, adică să fie conștient, atunci frica diavolului este mult mai mare.”
Rugăciunea previne atacurile duhurilor rele și le îndepărtează când acestea tulbură mint…
"În trecut, când la sat nu erau chibrituri, femeile bătrâne ascundeau seara cărbuni în cenușă, pentru ca ziua următoare să aprindă din nou focul cu cărbunele păstrat, în care încă mai pâlpâia o scânteie. O bătrână lua atunci cărbunele și începea să sufle. Scânteia se mărea. Bătrâna își îndoia orsârdia: sufla, sufla, până ce, la sfârșit, cu acel cărbune aprindea o hârtie, iar cu aceasta, surcelele uscate și, iată, focul era aprins.
Tot astfel se întâmplă și cu focul rugăciunii. În sufletul aceluia care iubește rugăciunea există o oarecare scânteie de rugăciune. Ea poate să pâlpâie sub cenușa grijilor de fiecare zi, a oboselii zilnice și a mulțimii lucrurilor deșarte. Adevăratul creștin, chiar și atunci când are o dispoziție de indiferență, se silește către r…
SPUNEȚI RUGĂCIUNEA LUI IISUS, ACEASTA SFINȚEȘTE GURA, AERUL ȘI LOCUL ÎN CARE A FOST ROSTITĂ. (#PărinteleEfremFilotheitul)
„Rugăciunea Doamne Iisuse Hristoase este cea mai puternică rugăciune pe care o putem rosti în fiecare ceas, în fiecare clipă.
Aceasta «sfințește gura, sfințește aerul, sfințește locul în care a fost rostită.» Rostirea numelui lui Iisus Hristos este o armă puternică împotriva duhurilor răutății.
„Diavolul tremură la numele lui Iisus Hristos.” Dar este nevoie ca rugăciunea să fie făcută cu multă luare aminte: “Când rugăciunea se face astfel încât cineva să înțeleagă ce a cerut, adică să fie conștient, atunci frica diavolului este mult mai mare.”
Rugăciunea previne atacurile duhurilor rele și le îndepărtează când acestea t…
NU se cuvine ca ortodoxul sa se impartaseasca des, fara Marturisirea la preot, fara asceza minima obligatorie, fara Rugaciunea zilnica a canonului si mai ales fara Neintrerupta Rugaciune cu Atotputernicul Nume a Lui IISUS HRISTOS.
În Didahia celor 12 Apostoli se spune clar, ca trebuie sa ne apropiem de Dumnezeiestile Taine in Duminici , dupa Marturisirea pacatelor facuta mai inainte la duhovnic.
Una e sa locuiesti in mediul monahal, sfant, ca Muntele Athos (un loc binecuvantat, ferit de sminteli si ispite ) unde monahii cu o singura spovedanie se impartasesc des, o mica perioada de timp , lucrandu-si Despatimirea prin Ascultare , Lucrarea launtrica a Rugaciunea Lui Iisus si Psalmi…
Cu totul alta e sa locuiesti in Lumea pagana, decazuta, dezumanizata de patimi/pacate …care atrage mintea prin simturi la necuratie , trandavia nelucrarii duhovnicesti si orbirea nepocaintei.
DA ..e nevoie de Deasa Impartasire…dupa cum se spune si in textul Didahiei de mai jos , adica in fiecare duminica …dar precedata de Marturisirea pacatelor inainte si Rugaciunea Neincetata a Mintii obligatorie pentru Despatimire si inaintarea duhovniceasca.
Sf.Impartasanie nu e joaca …e Izvorul Slavei Necreate , Foc Dumnezeiesc Necreat, ce patrunde in simtirea duhovniceasca a omului …pe masura Pocaintei , Rugaciunii Neincetate si a Iubirii de Dumnezeu …adica prin conlucrarea de bunavoie a crestinului prin Asceza cu dreapta socoteala si binecuvantare de la indrumatorul duhovnicesc…
Repet : A NU SE INTELEGE GRESIT …din contra …e nevoie azi , mai mult ca oricand de Deasa Impartasire …dar luata cu Marturisirea completa si sincera la duhovnic inainte….chiar daca accidental nu s-a reusit mai intai canonul zilnic si minima asceza a infranarii….bineinteles urmand ca acestea sa se continue asumat si hotarat …pentru primirea Sfintelor Taine…in duminicile si sarbatorile ce vor urma …totul facandu-se pe fondul constiintei si marturisirii ortodoxe anti-ecumeniste, in vederea Maturizarii duhovnicesti .
Tot ceea ce ni se spune de catre unul sau altul trebuie verificat/comparat cu Sf.Scriptura , Scrierile Sfintilor Parinti si Sfintele Canoane ale Bisericii celei Una singure adica Biserica Ortodoxa…
Când îl ataci pe aproapele tău tu te bați singur, cu furie.
Un om orgolios este un om slab. El va fi întotdeauna atacat ca să fie micșorat și adus în umilință. Nu e nevoie să reacționezi. Ceea ce vine din față este
doar o oglindire a sufletului nostru, ce este în noi, ce gândim noi.
Dacă sufletul tău este curat și liniștit și în armonie cu universul și cu Dumnezeu în primul rând, așa vei primi și din față, ceea ce este în tine. Oamenii nu te lovesc degeaba, sau ca să-ți facă ție un rău, ci ca să-ți arate că nu Iubești destul. Ai răutăți, critici: că toată lumea este rea și nemiloasă și nimeni nu te Iubește, sau că lumea este urâtă și tu vezi numai răul peste tot. Când gândești
răul, atragi răul. Așa ataci viața și vrei să o omori.
Când ești supărat pe cineva sau îl învinuiești, tu Îl ataci direct pe Creatorul universului. Atât de mare este ura ta. Printr-o simplă supărare și mânie pe aproapele tău, Îl urăști pe Dumnezeu - atât de mare este păcatul.
În clipa aceea El îți pune o oglindă în față și tu de fapt te lovești pe tine, direct în sistemul imunitar. Când îl ataci pe aproapele tău tu te bați singur, cu furie.
Marius Ghidel -
Cartea „Frumusete in dar - Vindecarea Sufletului”
Mânia și supărarea ta de azi este boală ta de mâine. Durerile sunt răutatea noastră.
Rămâi sănătoasă, ceea ce eşti aducătoare de ostenele, fie-ţi milă de cei după mine.
În încheierea stihurilor din Izgonire a vicleanului şi chemare a lui Hristos, Sfântul Grigorie Teologul grăieşte aşa:
De-a pururea mă înnegreşti, vrăjmaşule, cu gânduri întunecate,Nici de Dumnezeu cutremurându-te, nici de jertfele cele sfinte.
Acesta pre carele tu îl superi, au fost şi minte a Troiţii [Treimii], ca un glăsuitor propovăduitor,
Şi acum priveşte spre hotar. Noroiule, nu mă turbura,
Ca curat să întâmpin luminile cele curate Cereşti,
Şi să văz bine spre viaţa mea.
Iar mâinile le întind – primiţi-mă. Rămâi sănătoasă, tu, lume.
Rămâi sănătoasă, ceea ce eşti aducătoare de ostenele, fie-ţi milă de cei după mine.
Atunci când asfinţeşte, soarele îngăduie să fie privit de către ochiul omenesc, pentru a cărui vedere rămâne de neatins în timpul drumului său de peste zi, ascunzându-se de el într-o strălucire orbitoare.
Oare ce contemplare se va naşte din această privelişte pentru un monah retras în singurătate? Care va fi însuflarea ce se va revărsa în pieptul meu la citirea acestei file dintr-o astfel de sfinţită carte – scrisă de Însuşi Dumnezeu – precum este natura?
Această carte se deschide mereu celor care nu încetează a se curăţi pe sine prin pocăinţă şi îndepărtare de orice începătură a păcatului, fie că este dintre cele grosolane, fie dintre cele subţiri. Ea se deschide celor care s-au lepădat de plăcerile pământeşti şi de împrăştierea zadarnică a minţii. Ea se deschide celor care sunt următori şi ucenici ai Evangheliei, celor ce sunt iubitori ai slavei cereşti şi ai veşnicelor desfătări, celor ce râvnesc însingurarea umilincioasă şi liniştită şi care au îndrăgit-o pentru ca prin ea să dobândească întru belşug cunoaşterea de Dumnezeu, înlăturând dintru ei tot ce-L ascunde şi-L depărtează de noi pe Domnul.
Marea carte a naturii este închisă cu peceţi pentru cititorii necuraţi, întinaţi şi înrobiţi de păcat, cufundaţi în desfătările trupeşti, învăluiţi şi năuciţi cu împrăştieri deşarte [ale minţii]. În zadar, întru mândria lor, ei se socotesc a fi cititorii acestei cărţi! Doar literă moartă şi materialnică vor desluşi în ea; nu-L vor zări pe Dumnezeu.
În cartea naturii, Domnul este înfăţişat într-un chip de nedescris, lăudat prin cântările răsunătoare ale Duhului, ce rămân neauzite pentru urechea trupească, dar care uluiesc şi desfată auzul sufletului renăscut.
Potrivit învăţăturii marelui Apostol al neamurilor, în ziua Înfricoşătoarei Judecăţi a Domnului, înaintea acestei cărţi vor da răspuns neamurile şi limbile tuturor veacurilor de la facerea lumii încoace, care au rămas zăcând în jalnică şi caraghioasă închinare la idoli, în pustiitoare necunoaştere de Dumnezeu, şi ea [cartea naturii] îi va judeca. Toate cele ale Domnului, care rămân nevăzute pentru ochii trupeşti, precum „veşnica lui putere şi Dumnezeire”, pot fi întrezărite [desluşite] privind cu discernământ întru zidirea Sa – natura, „astfel încât ei vor fi fără cuvânt de răspuns” (Romani 1, 20). [Sfântul Ignatie Briancianinov]
Sfântul Ignatie Briancianinov, Fericitul Trifon Turkestanov, Cunoaşterea lui Dumnezeu prin mijlocirea firii văzute
Tălmăciţi tot ce vă înconjoară ori întâlniţi în cale în modul care vi se pare cel mai potrivit. Începeţi cu casa în care locuiţi şi tălmăciţi totul în ea: clădirea, pereţii, acoperişul, temelia, ferestrele, soba, mesele, oglinzile, scaunele şi celelalte. Treceţi apoi la locuitorii casei şi tălmăciţi ce sunt părinţii, fraţii, surorile, rudele, slujitorii, oaspeţii şi ceilalţi. Tălmăciţi şi obişnuita derulare a unei zile: trezitul, ziua-bună dată celor ai casei, prânzul, treburile casei, plecările, întoarcerile, băutul ceaiului, trataţiile cu prăjituri, cântatul, ziua şi noaptea, somnul şi celelalte.
Luaţi-vă din nou ca îndrumător pe Sfinţitul Tihon. El a scris patru cărţi cu astfel de tălmăciri, numite Comoară duhovnicească din lume adunată. Luaţi-le şi citiţi-le. Văzând apoi cum face el, obişnuiţi-vă să faceţi asemenea. Sau preluaţi chiar tălmăcirile lui. Dacă citirea acestor cărţi o să vi se pară o treabă prea îndelungată, Sfântul are şi o variantă prescurtată a tălmăcirilor, numită Felurite întâmplări şi tâlcuirile lor duhovniceşti [ediţia românească: Dumnezeu în împrejurările vieţii de zi cu zi], în care a tâlcuit 146 de întâmplări. Nu vă va fi greu să le citiţi pe toate cu atenţie, mai ales că ele cuprind ceea ce vă interesează. Alegeţi cum anume, dar faceţi neapărat ceea ce v-am propus.
După ce veţi face aşa, veţi vedea în fiecare lucru o carte sfântă deschisă sau un capitol dintr-o carte. Atunci orice obiect, preocupare ori treabă vi-L va aminti pe Dumnezeu. Veţi păşi prin lumea materială ca prin lumea duhului. Totul vă va vorbi despre Domnul şi vă va îndrepta şi mai mult atenţia înspre El. Dacă veţi adăuga de fiecare dată la această aducere-aminte frica de Dumnezeu şi evlavia în faţa măreţiei Sale, atunci de ce fel de învăţători şi de îndreptători veţi mai avea nevoie? [Sfântul Teofan Zăvorâtul]
Sfântul Tihon din Zadonsk, Dumnezeu în împrejurările vieţii de zi cu ziCOASA - Parintele Ilie Cleopa
Dacă vedem că într-o câmpie bine înflorită au intrat nişte cosaşi şi cu coasa lor nemiloasă taie şi doboară la pământ mulţime mare de iarbă şi de flori frumoase, care acum împodobeau pământul cu culorile lor frumoase şi cu mireasma lor şi dacă ne aducem aminte că şi pe noi ne aşteaptă coasa morţii, care nu are milă de copii, de tineri şi de bătrâni, ci pe toţi, prin dureri şi suspine negrăite ne scoate din viaţă şi ne duce în veşnicia veacului celui fără de margine, apoi negreşit că dintr-o cugetare ca aceasta mare folos pentru sufletul nostru adunăm şi spre trezvie şi grijă de mântuirea noastră ne deşteptăm. Să ne aducem aminte căci ca iarba şi floarea câmpului suntem asemenea, care azi înfloreşte, iar mâine se aruncă în cuptor. Fiindcă o mică fierbinţeală, un junghi sau o mică supărare sau o altă întâmplare, scoate pe om dintre cei vii şi-l duce în ţarina pământului şi toată cinstea şi podoaba lui, ca un vis a trecut şi ca un fum ce-l goneşte vântul s-a stins de pe pământ
Părintele Ilie Cleopa, Opt cuvinte despre minunile lui Dumnezeu din zidiri, Ed. Episcopiei Romanului şi Huşilor, Roman, 1996, cap. cap. 3: Minunile lui Dumnezeu din iarbă şi flori, p. 28-37.
CONSTIINTA UNIVERSALA SI NIVELURILE DE CONSTIENTIZARE
In cartea sa “Putere versus Forta”, Dr. David Hawkins a creat o harta a constientizarii, pornind de la kinesiologie si testare musculara. Scala merge de la 10 la 1000, cel mai mare numar -1000- masurand constiinta cristica.
Pentru a ne face o idee, iata tabelul conceput de Dr. David Hawkins, cu calibrarile coresponzatoare fiecarui nivel.
Am subliniat nivelul 200, dincolo de care se afla doar 15% din omenire, conform doctorului Hawkins.
CONSTIINTA UNIVERSALA SI NIVELURILE DE CONSTIENTIZARE
Conform Dr. Hawkins, oamenii care calibreaza la niveluri joase vad viata ca fiind lipsita de speranta, trista, infricosatoare si frustranta.
Calitati precum curajul pot fi regasite la nivelul de 200 si mai sus. Aici o persoana incepe sa capete putere personala si incepe sa vada viata ca fiind interesanta, provocatoare si stimulatoare.
Cu alte cuvinte, cand esti disperat sa-ti gasesti un partener de viata si esti doborat de tristete pentru ca esti singur si daca esti frustrat in legatura cu iubirea, atunci nu te afli pe frecventa constiintei. Daca partenerul tau divin vibreaza la un nivel mult mai inalt, cum te poate gasi atunci cand vibrezi la niveluri atat de joase, fiind disperat?
Dr. Hawkins spune ca toate nivelurile sub 200 sunt distructive la nivel colectiv si la nivel individual; toate nivelurile deaspura lui 200 sunt expresii constructive ale dragostei.
Punctul critic in scala este 200, nivelul asociat cu curajul. Toate atitudinile, gandurile, sentimentele situate mai jos de acel nivel de calibrare iau din puterea personala a acelei persoane.
El continua sa explice ca, pentru valori mai prejos de 200, instinctul primar este supravietuirea. Nivelele de frica si furie sunt mari si sunt insotite de impulsul egocentric care vine din tiparul de supravietuire personala.
FRECVENTELE SUPERIOARE SI IMPORTANTA LOR PENTRU PLANETA
Ce se intampla cand o fiinta umana trece din stadiul de supravietuire in cel de constiinta? Dr. Hawkins spune ca atunci cand cineva traverseaza demarcatia intre negativ si pozitiv si calibreaza la nivelul curajului, starea de bine a celor din jur devine importanta.
Pana la nivelul de 500, fericirea altora devine forta motivationala esentiala. Cei cu nivelul 500 sunt caracterizati de interes in constientizarea spirituala pentru sine si ceilalti. Cei cu nivelul 600 lucreaza pentru binele umanitatii si iluminare. De la 700 la 1000 viata este dedicata salvarii umanitatii.”
Conform doctorului Hawkins, doar 15% din populatia de astazi se afla mai sus de nivelul critic de 200 pe scala constientizarii. Asta inseamna ca 85% din populatie este blocata intr-un cerc vicios al monotoniei, nestiind ca exista niveluri mai inalte de constiinta care trebuie accesate.
Asta inseamna ca 85% din populatie traieste in disperare, furie, frustrare. Cei 15% care calibreaza la niveluri de peste 200 contrabalanseaza negativitatea celor 85% care intretin ganduri negative si opereaza pe taramul inconstient.
Dr. Hawkins a descoperit prin kinesiologie ca un individ care calibreaza la nivelul de 700 contrabalanseaza 70 milioane de oameni care vibreaza sub 200.
Un individ care calibreaza la nivelul 600 contrablanseaza 10 milioane indivizi care calibreaza mai jos de 200.
Conform lui Dr. Hawkins, la momentul in care a aparut cartea, existau 12 indivizi pe planeta care calibrau la nivelul de peste 700. Cu alte cuvinte, daca nu existau acest intelepti si iluminati, omenirea s-ar fi autodistrus pana acum.
Acest lucru ne obliga pe fiecare din noi sa facem munca individuala pentru a incepe sa emitem pe frecvente mai inalte. E momentul sa aducem la lumina intunericul din noi si sa incepem sa emitem pe frecvente superioare. E momentul sa incepem sa traim invaluiti in frumusetea sufletului nostru
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Marcel Iureș: „Părinții mei pupau mâna bunicilor mei, adică părinților lor. Așa am apucat, așa am făcut și eu o vreme și a trebuit să tr...