sâmbătă, 28 septembrie 2024

Acatistul Țării Sfinte Ortodoxe România | Minuni


 

Acest mesaj a fost transmis de către Maica Domnului la data de 18.03.1998 credincioșilor români. La acea dată s-a hotărât instituirea ȚĂRII SFINTE ORTODOXE ROMÂNIA și întrajutorarea României din toate punctele de vedere pentru a se ridica la un înalt nivel spiritual.

REȚETĂ SPIRITUALĂ

Pentru a proteja poporul nostru românesc de războaie, de boli cumplite, de foamete, de năvălirea altora peste noi și pentru a opri invaziile de orice fel asupra țării noastre, se va citi cu smerenie acest acatist. Acatistul Țării Sfinte Ortodoxe România a fost compus de către pustnicii acestei țări, cu ajutorul inspirației Divine, în colaborare cu creștini ortodocși pentru izbăvirea neamului nostru românesc și creștinesc.

 

În numele Sfintei Treimi!

Binecuvântat este Dumnezeul nostru totdeauna acum și pururea și în vecii vecilor! Amin.

Slavă Ție Dumnezeul nostru, Slavă Ție!

Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, care pretutindeni ești si toate le împlinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi și ne curățește pe noi de toată întinăciune și mântuiește Bunule sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! (de 3 ori)

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin.

Preasfântă Treime miluiește-ne pe noi, Doamne curățește păcatele noastre, Sfinte cercetează și vindecă neputințele noastre pentru numele Tău.

Doamne miluiește! (de 3 ori)

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor! Amin.

Tatăl Nostru care ești în Cer, Sfânt este numele Tău, Vie este Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în Cer așa și pe Pământ. Pâinea noastră cea spre ființă, dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri și nu ne lăsa pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău și viclean deopotrivă, că a Ta este Împărăția și Puterea și Slava, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Condac 1

Doamne Dumnezeule cel Viu, Veșnic, Mare și Atotputernic, ocrotește Țara Sfântă Ortodoxă România și oblăduiește pe toți locuitorii ei, pe calea cea bună a sfințeniei, căci este a doua venire a Domnului nostru Iisus Christos, iar noi strigăm:
Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută pe toți din Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Icos 1

Doamne Dumnezeule al nostru, Tată Ceresc, Fiule și Duhule Sfânt, Dumnezeire Veșnică și cea de nepătruns cu mintea, împreună cu toți Sfinții, cu toate Sfintele Puteri Cerești și Oștiri Îngerești, scoate-ne din prăpădul material și spiritual în care suntem acum, că noi Te rugăm așa:
Dumnezeule cel Mare, izbăvește-ne din toate relele;
Dumnezeule cel Atotputernic, apără-ne de toți dușmanii;
Dumnezeule cel Atotvăzător, ocrotește-ne pe noi;
Dumnezeule cel Mărinimos, ajută-ne nouă, tuturor;
Dumnezeule cel Adevărat, condu-ne pe calea adevărului;
Dumnezeul cel Minunat, scoate-ne din nevoi;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 2

De aproape 2000 de ani suntem prădați de alții, călcați în picioare, luați în robie sau bătuți de cei care au venit peste noi, dar nu ne-am pierdut nădejdea și cu multă smerenie creștin ortodoxă cântăm: Aleluia!

Icos 2

Din strămoșii noștri traco-geto-daci a rezultat poporul nostru românesc, care, dornic ffind de sfințire, a înălțat biserici creștin ortodoxe, a clădit mânăstiri și schituri, unii au trăit în schituri, în păduri sau în munți, rugându-se cu foc spre Tine, Împărate al Luminilor Sfinte, iar noi acuma ne rugăm așa:
Dumnezeule cel Luminos, luminează-ne pe noi;
Dumnezeule cel Frumos, înfrumusețează-ne pe noi;
Dumnezeule cel Milos, ai milă de noi păcătoșii;
Dumnezeule cel Grozav și viteaz, îngrozește-i pe toți dușmanii noștri cei văzuți și cei nevăzuți;
Dumnezeule cel Mare, care faci minuni, ajută-ne;
Dumnezeule cel ce nu vrei răul nimănui, nu ne lăsa pe noi pe mâna celor răi;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 3

Mulți făcăi și oameni evlavioși din neamul nostru românesc și creștinesc au fost uciși în războaiele de apărare a pământului nostru strămoșesc, iar mamele cele îndurerate nu și-au pierdut credința în Tine Doamne Dumnezeule și au cântat cu nădejde: Aleluia!

Icos 3

Oameni tineri și bătrâni, flăcăi și fete, dar și mulți copii, au fost robiți de cei ce au năvălit peste noi, ba încă și bogățiile noastre au fost duse în alte țări, iar noi săraci fiind, cu credință ne rugăm așa:
Dumnezeule Stăpâne al tuturor, izbăvește-ne de jaf și de sărăcia care este în țara noastră România;
Dumnezeule cel Curat peste măsură, curețește țara noastră de toți cei care ne speculează, ne jefuiesc și ne duc pe drumul pierzărilor;
Dumnezeule cel Preamărit și Lăudat, întărește țara noastră, căci este binecuvântată de Tine;
Dumnezeule cel care întorci spatele celor răi, întoarce-i pe toți pe drumul cel bun și binecuvântat de Tine;
Dumnezeule care ai coborât foc din Cer și ai ars jertfa, arde și spinii păcatelor noastre;
Dumnezeule cel Preabinecuvântat, binecuvăntează-ne și pe noi și poporul nostru;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 4

Noi nu ne-am pierdut speranța și nici credința noastră creștin ortodoxă, nici dragostea și nici evlavia cea sfântă și pentru aceasta fii și fiicele poporului nostru românesc au lăsat cele lumești și pământești, au mers în sfitele lăcașuri și cântă cu cinste: Aleluia!

Icos 4

Cu mâinile ridicate către Ceruri și cu inimile deschise, cei care s-au rugat ori Ți-au slujit Ție Doamne cu credință au cerut câte ceva din harul Tău cel sfânt, iar noi cei care suntem nevrednici ne rugăm așa:
Doamne Dumnezeule, ai grijă de poporul nostru românesc;
Doamne Dumnezeule, nu ne prăpădi cu focul ce va să vie;
Doamne, Dumnezeule, dă-ne și nouă putere să ne apărăm de cei răi;
Doamne Dumnezeule, dă-ne gânduri bune și de pocăință;
Doamne Dumnezeule, nu ne lăsa pe mâna vrăjmașilor;
Doamne Dumnezeule, cu lacrimi în ochi ne rugăm spre Tine, pentru a institui și a întări Țara Sfântă Ortodoxă – România;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 5

Noi cei care ne rugăm Ție Doamne Dumnezeule, chiar dacă avem păcate, Te lăudăm și Te vom lăuda, cântând: Aleluia!

Icos 5

Cu inimă curată și cu gând curat, tot omul care Te-a cunoscut pe Tine Doamne Dumnezeule, cântă cu cinste și cu multă evlavie creștinească așa:
Dumnezeule Izvorul înțelepciunii, înțelepțește-ne pe noi;
Dumnezeule Izvorul dragostei sfinte și preaminunate;
Dumnezeule Izvorul nemuririi noastre creștinești;
Dumnezeule Izvorul Creației celei sfinte;
Dumnezeule Izvorul vieții veșnice;
Dumnezeule Izvorul înfrățirii noastre;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 6

Fiind zi sau noapte, iarnă sau vară, frig sau cald, pe vânt, pe ploaie sau pe ger, noi toți creștinii ortodocși îți cântăm Doamne Dumnezeule: Aleluia!

Icos 6

Creștinii ortodocși din România, te-au iubit dintotdeauna Doamne Dumnezeule, iar noi ca și alții fiind trecători împreună cu urmașii noștri cântăm cu cinste așa:
Dumnezeule Nădejdea noastră cea mare;
Dumnezeule Stăpânul nostru cel tare;
Dumnezeule Izvorul cunoștințelor duhovnicești;
Dumnezeule Sfințitorul Personalităților Cerești;
Dumnezeule Apărătorul celor din nevoi;
Dumnezeule Învățătorule, învață-ne toate cele bune pe noi;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 7

Nu au vrut cei care nu Te recunosc pe Tine Doamne Dumnezeule, să îți închine un imn de slavă Dumnezeiască, iar noi deși suntem păcătoși, cu dragoste și cu râvnă multă cântăm: Aleluia!

Icos 7

Cu umilință, cu smerenie și cu dragoste sfântă privim către Ceruri, minunându-ne și numindu-Te Mare Maestru al Universului, drept pentru care Îți cântăm:
Dumnezeule al Heruvimilor și al Serafimilor;
Dumnezeule al Îngerilor de-a dreapta și de-a stânga Tronului Tău;
Dumnezeule al Arhanghelilor și al Oștirilor Îngerești;
Dumnezeule al Stăpâniilor și al Domniilor;
Dumnezeule al Scaunelor Cerești și al Începătoriilor;
Dumnezeule al tuturor Sfintelor Puteri Cerești;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 8

Doamne proorocii de demult Te-au văzut, drepții Te-au cunoscut, Apostolii au luat învățătură sfântă de la Fiul Tău cel preaminunat și minunat, care multe omenirii a arătat, mucenicii s-au jertfit, cuvioșii cu dragoste s-au rugat și au trăit, fecioarele Te-au lăudat, feciorii Te-au binecuvântat, iar noi robii Tăi fiind, cântăm cu smerenie creștinească: Aleluia!

Icos 8

Lumină binecuvântată ne-a adus nouă Sfânta Evanghelie a Fiului Tău Domnul nostru Iisus Christos, care ne-a zis: ”Prin Mine veți ajunge la Tatăl!” iar noi creștinii ortodcși ne rugăm așa:
Dumnezeule Atotputernic, care ai trimis pe Fiul Tău pe Pământ, miluiește-ne și ne îndreaptă spre o viață și spre o țară nouă, binecuvântată de Tine;
Dumnezeule fi milostiv și bun cu urmașii noștri;
Dumnezeule întărește Creștinismul viitorului;
Doamne Dumnezeule, unește toate bisericile în una sfântă, sobornicească și apostolească;
Doamne Dumnezeule, alungă dezbinarea dintre noi;
Doamne Dumnezeule, crează unitate sfântă între noi;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 9

Oamenii pe Pământ au primit învățătura cea sfântă a preaminunatului Tău Fiu Iisus Christos și mulți s-au încreștinat, apoi minunându-se duhovnicește au primit Sfintele Taine cântând: Aleluia!

Icos 9

Înțelepciunea Dumnezeiască fiind mare, noi nu o putem încerca să vedem câtă este, dar ne mulțumim cu câte o rază sfântă pentru luminarea minții, pentru curățire și sfințirea sufletului, rugându-ne așa:
Dumnezeule Preasfânt, sfințește pe robii Tăi;
Dumnezeule Preasfânt, sfințește țara noastră;
Dumnezeule Preacurat, curățește pe cei din România, cât și pe cei care vor veni în viitor în țara noastră;
Dumnezeule Preaînalt, înalță la Ceruri pe cei ce Te iubesc pe Tine și Te preamăresc;
Dumnezeule Preaînțelept, înțelepțește-ne pe noi;
Dumnezeule, ajută-ne pe noi la toate lucrările noastre;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 10

Lumină din lumina Tatălui Ceresc ne-a adus nouă Domnul Iisus Christos și o dată cu această lumină am primit și darurile cele sfinte și Dumnezeiești, iar cei ce nu au aceste sfinte daruri nu înțeleg nimic și nu cântă: Aleluia!

Icos 10

Multe daruri au avut ucenicii Domnului Iisus Christos, căci după pogorârea Sfântului Duh, lucrând cu ele, au luat înzecit, însutit și înmiit, iar noi creștinii ortodocși ne rugăm așa:
Dumnezeule dă-ne și nouă din darurile Tale preasfinte;
Dumnezeule dă-ne și nouă ceva după mare mila Ta;
Dumnezeule dă-ne și nouă o mică parte din înțelepciunea și din calitățile sfinte;
Doamne Dumnezeule, miluiește-ne și ne ajută pe noi;
Doamne Dumnezeule, înțelepțește pe creștinii viitorului;
Doamne Dumnezeule, întărește cu puterea Ta pe cei aleși și pe cei ce vor fi sfinți în viitor;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 11

Noi dorim să lucrăm necontenit pentru Slava cea Sfântă, dar pentru a-ți împlini voia Ta trebuiesc foarte multe de aceia lucrăm și noi cu cît avem, cântând: Aleluia!

Icos 11

Lucrătorii cei neobosiți din Ceruri cântă: Sfânt, Sfânt, Sfânt Domnul Savaot, plin e Cerul și Pământul de mărirea Ta, iar noi creștinii ortodocși din acest veac zicem:
Dumnezeule Preasfânt, întărește-ne pe noi;
Dumnezeule ajută la întregirea țării noastre;
Doamne Dumnezeule, ajută pe cei ce sunt strâmtorați;
Dumnezeule, ajută pe urmașii noștri să fie voinici;
Doamne Dumnezeule, ajută ortodoxia româneascî și pe toți creștinii ortodocși să meargă pe calea cea sfântă;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 12

Căutând spre milostivirea Ta Doamne Dumnezeule, noi toți românii așteptăm izbăvirea din nevoi, din necazuri, de toți cei ce ne asupresc și ne înșeală, strigând: Aleluia!

Icos 12

Cu toții suntem vrednici de plâns, pentru păcatele noastre cele multe, dar gândindu-ne că suntem zidirea Ta Doamne, ne rugăm cu multă smerenie așa:
Dumnezeule milostiv fii nouă păcătoșilor;
Dumnezeule nu lăsa pe robii Tăi în părăsire;
Dumnezeule fii bun cu toți urmașii noștri;
Dumnezeule ai grijă de noi că suntem năpăstuiți;
Dumnezeule ai grijă de țara noastră că mulți vor să o stăpânească atât material cât și spiritual;
Doamne Dumnezeule ai grijă de noi păcătoșii;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 13

Prealuminate, Preaputernice, Atotvăzătorule, Atotștiutorule, Doamne Dumnezeule nu ne lăsa pe noi românii să ne pierdem și nu lăsa ca țara noastră România să fie distrusă, împărțită sau condusă, după bunul plac al celor mândrii, răi și lacomi, ci îndură-Te Doamne pentru rugăciunile Preasfintei Fecioare Maria, ale tuturor Sfinților și ale tuturor Sfintelor Puteri Cerești, ca împreună să cântăm: Aleluia!

[… Acest condac se zice de trei ori, apoi se citesc Icosul I şi Condacul I … ]

Icos 1

Doamne Dumnezeule al nostru, Tată Ceresc, Fiule și Duhule Sfânt, Dumnezeire Veșnică și cea de nepătruns cu mintea, împreună cu toți Sfinții, cu toate Sfintele Puteri Cerești și Oștiri Îngerești, scoate-ne din prăpădul material și spiritual în care suntem acum, că noi Te rugăm așa:
Dumnezeule cel Mare, izbăvește-ne din toate relele;
Dumnezeule cel Atotputernic, apără-ne de toți dușmanii;
Dumnezeule cel Atotvăzător, ocrotește-ne pe noi;
Dumnezeule cel Mărinimos, ajută-ne nouă, tuturor;
Dumnezeule cel Adevărat, condu-ne pe calea adevărului;
Dumnezeul cel Minunat, scoate-ne din nevoi;
Dumnezeule Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută Țara Sfântă Ortodoxă – România!

Condac 1

Doamne Dumnezeule cel Viu, Veșnic, Mare și Atotputernic, ocrotește Țara Sfântă Ortodoxă România și oblăduiește pe toți locuitorii ei, pe calea cea bună a sfințeniei, căci este a doua venire a Domnului nostru Iisus Christos, iar noi strigăm:
Stăpâne al tuturor celor văzute și nevăzute, fie-Ți milă de poporul nostru românesc și ajută pe toți din Țara Sfântă Ortodoxă – România!


Rugăciunea „Maica Domnului care desface nodurile”

 



O, Mamă prea iubită și Preasfântă Fecioară Maria, Tu care desfaci „nodurile” care îi sufocă pe copiii Tăi, întinde-ți mâinile milostive spre mine (aici se spune numele de botez).

1. Îți încredințez astăzi acest „nod” (aici se numesc problemele) și toate consecințele lor negative. Îți dau acest „nod” care mă chinuie, mă face nefericit și mă împiedică să mă unesc cu tine și cu Fiul Tău, Mântuitorul meu. Știu cu tărie că poți să desfaci acest „nod” pentru că Domnul Iisus Hristos îți dă întreaga putere. Tu ești Mama mea, și știu că faci asta pentru că mă iubești cu însuși iubirea Lui Dumnezeu.

Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-te pentru mine (aici se spune numele de botez)!

2. O, Mamă prea iubită, izvorul tuturor harurilor, inima mi se îndreaptă astăzi către tine. Recunosc că am nevoie de ajutorul tău. Încredințez în mâinile tale acest „nod” și te rog să mă ierți că am neglijat adeseori harurile pe care tu le obții pentru mine.

Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-te pentru mine (aici se spune numele de botez)!

3. Preasfânta mea Mijlocitoare, Împărăteasa Cerului, Tu cu ale cărei mâini primești și împarți toate bogățiile Cerești. Depun în mâinile tale acest „nod” al vieții mele. Cer iertare Părintelui Veșnic pentru greșelile mele, și tuturor celor cărora le-am greșit în viața asta sau altă dată, ca Tu să poți desface acest „nod” pentru a-mi ușura viața.

Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-te pentru mine (aici se spune numele de botez)!

4. Maică Sfântă Preaiubită, care îi primești pe toți cei care te caută, îndură-te de mine. Depun în mâinile tale acest „nod” greu. El îmi alungă pacea, îmi paralizează sufletul, mă împiedică să merg către Domnul meu, și să-mi pun viața în slujba Lui. Desfă, te rog, acest „nod” din viața mea, o, Măicuță Bună. Cere de la Fiul Tău iubit, vindecarea credinței și a fricilor mele. Mergi alături de mine ca să surâd încrezător în puterea ta.

Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-te pentru mine (aici se spune numele de botez)!

5. Mamă care desfaci „nodurile”, blândă, generoasă și plină de iubire, eu mă îndrept către tine pentru a încredința încă o dată, în mâinile tale, acest nod. Îți cer înțelepciunea lui Dumnezeu, ca să acționez în lumina Duhului Sfânt, pentru a deznoda toate aceste dificultăți. Eliberează-mă de amărăciune, de mânie, furie, de blocajele și de ura cauzate de acest „nod” în sufletul meu. Dă-mi blândețea ta, ca să învăț să meditez în tăcere în inima mea. Duhul lui Dumnezeu să vină asupra mea, pentru a trăi o viață nouă.

Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-te pentru mine (aici se spune numele de botez)!

6. Regina și Mama Îndurării, îți predau acest „nod” al vieții mele și te rog să-mi dai o inimă care să fie răbdătoare, în timp ce Tu desfaci acest „nod” al vieții mele. Învață-mă să ascult Cuvântul lui Dumnezeu și rămâi mereu cu mine. Pregătește-mi inima pentru a sărbători cu Îngerii Harul pe care tu mi-l obții. Distruge capcanele, energiile negative, programele și convingerile mele negative care au provocat aceste „noduri” în viața mea. Învăluie, acoperă și protejează cu Mantia ta de Lumină și cu Iubirea tot ce-mi aparține: casa, familia, bunurile exterioare și interioare, misiunea divină, munca mea și păstrează-le pe toate sub ocrotirea ta. Șterge cu milostivirea ta suferința mea și primește-mă în brațele tale. Te rog să-mi desfaci aceste „noduri” acum și pentru totdeauna.

Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-te pentru mine (aici se spune numele de botez)!

Îți mulțumesc, Măicuța mea preaiubită.

 


Rugăciune către Maica Domnului care desface nodurile (necazurile)

O, Mamă prea iubită și Prea Sfântă Marie,
Tu care desfaci „nodurile” ce îi sufocă pe copiii Tăi,
Întinde-Ți Mâinile Milostive spre mine.
Îți încredințez astăzi acest „nod” (necazul îl numim, pe cât posibil) și toate consecințele negative.
Îți dau acest „nod” care mă chinuie și mă face nefericit(ă) și mă împiedică să mă unesc cu Tine și cu Fiul Tău, Mântuitorul meu.
Cred cu tărie că poți să desfaci acest „nod” pentru că Domnul Iisus îți dă întreaga putere.
Tu ești Mama mea, știu că vei face asta pentru că mă iubești cu Însuși Iubirea Lui Dumnezeu.
Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-Te pentru mine!
Îți mulțumesc Măicuța mea prea iubită (3 metanii)

O, Mamă prea iubită, izvorul tuturor harurilor,
Inima mi se îndreaptă azi către Tine,
Recunosc că sunt păcătos(oasă), și am nevoie de ajutorul Tău.
Încredințez în Mâinile tale acest „nod” și Te rog să mă ierți că am neglijat adeseori harurile pe care Tu le obții pentru mine.
Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-Te pentru mine!
Îți mulțumesc Măicuța mea prea iubită (3 metanii)

Preasfânta mea Mijlocitoare, Împărăteasa cerului,
Tu ale cărei Mâini primesc și împarți toate bogățiile Cerești,
Depun în Mâinile Tale acest „nod” al vieții mele.
Îi cer iertare Părintelui Veșnic pentru greșelile mele,
Ca Tu să poți desface acest „nod” pentru care îți mulțumesc, a-mi ușura viața.
Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-Te pentru mine!
Îți mulțumesc, Măicuța mea prea iubită (3 metanii)

Maică Sfântă Preaiubită, care îi primești pe toți cei care Te caută, ai milă de mine.
Depun în Mâinile Tale acest „nod” greu.
El îmi alungă pacea, îmi paralizează sufletul, mă împiedică să merg către Domnul meu, și să-mi pun viața în slujba Lui.
Desfă, Te rog, acest „nod” din viața mea, o, Măicuță Bună.
Cere de la Fiul Tău Iubit, vindecarea credinței mele paralizate, care se lasă doborâtă.
Mergi alături de mine, să încetez să mă tot plâng, să învăț să mulțumesc în fiecare clipă și să surâd, încrezătoare în puterea Ta.
Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-Te pentru mine!
Îți mulțumesc, Măicuța mea prea iubită (3 metanii)

Mamă care desfaci „nodurile”,
Blândă, generoasă și plină de iubire, mă îndrept către Tine, pentru a încredința încă o dată, în Mâinile tale acest nod.
Îți cer înțelepciunea lui Dumnezeu, ca să acționez în Lumina Duhului Sfânt, pentru a deznoda toate aceste dificultăți.
Eliberează-mă de amărăciunea, de mânia și de ura cărora le-a dat naștere acest „nod” in mine.
Dă-mi blândețea Ta, ca să învăț să meditez totul în tăcere în inima mea.
Duhul lui Dumnezeu să vină asupra mea să primesc o viață nouă.
Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-Te pentru mine!
Îți mulțumesc, Măicuța mea prea iubită (3 metanii)

Regina și Mama Îndurării, îți predau acest „nod” al vieții mele
Și te rog să-mi dai o inimă care să știe să fie răbdătoare, în timp ce Tu desfaci acest „nod” greu al vieții mele.
Învață-mă să perseverez în ascultarea Cuvântului Lui Dumnezeu, să mă spovedesc, să mă împărtășesc și rămâi cu mine.
Pregătește-mi inima pentru a sărbători cu îngerii Harul pe care Tu Ești pe cale să mi-l obții.
Distruge capcanele care au provocat aceste „noduri” în viața mea
Îți dau inima și tot ce-mi aparține: casa, familia, bunurile exterioare și interioare, să-Ți aparțin pentru totdeauna,
Să ștergi cu milostivirea Ta lacrimile din ochii mei, și să mă primești în Brațele Tale.
Învăluie-mă în Mantia Ta de iubire, păstrează-mă sub ocrotirea Ta.
Te rog să-mi desfaci acest „nod” pentru totdeauna… Sper în Tine Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieții mele, roagă-Te pentru mine!
Îți mulțumesc, Măicuța mea prea iubită (3 metanii)


CAND NE DOR COPIII | Minuni | Arsenie Boca | pruncucidere |


 

“Când ne dor copiii” este un text cu gândurile unei mame cu mai mulți copii, îngrijorată de ușurința pruncuciderilor în țară.

De unde vin copiii?

De la Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. El este stăpân peste viață și peste moarte. Puteți să mă contraziceți, aveți liber arbitru pe care nici măcar Bunul Dumnezeu nu-l încalcă. Dumnezeu este Iubire. Tablele Legii lui Moise, cele 10 porunci sunt adevăruri universale care pot fi sau nu încălcate de oameni, la alegere, dar toate aceste alegeri vor avea consecințe în plan subtil și fizic deoarece orice încălcare a lor presupune, de fapt, încălcarea Iubirii și a liberului arbitru dăruit de Bunul Dumnezeu, din iubire. Liberul arbitru este dăruit întregii sale Creații, specific însă fiecărei specii și stadiu evolutiv. Atenție însă, manifestarea liberului arbitru nu trebuie să încalce liberul arbitru al altcuiva. Cine reglează această situație? Respectarea celor zece porunci.;

De ce se nasc copii?

Din Pomul Vieții, Bunul Dumnezeu care creează sufletele. Doar la dorința acestor suflete, Bunul Dumnezeu le lasă să vină pe Pământ sub forma copiilor. Am asistat, în sala de așteptare, în saloane de spital și în cabinetele unor medici renumiți la discuții de necrezut: pe de-o parte părinți care erau perfect sănătoși dar nu puteau nici măcar medicii să explice de ce nu puteau deveni părinți, pe de altă parte, erau copiii părăsiți, în spital, din diverse motive. Uneori, copiii își aleg greșit părinții. Este o lecție pe care trebuie să și-o însușească chiar ei.

Ce se întâmplă când se răzgândesc părinții?

Uneori, din cauze diverse, părinții se răzgândesc să mai aibă sau nu copii. Principala cauză a răzgândirii este lipsa de Iubire sau neîncrederea în Bunul Dumnezeu. Câteva exemple îmi vin în memorie:

Oamenii aleg să trăiască la întâmplare, conștienți de propriul sine în diverse proporții sau deloc, neștiind cine sunt, de ce s-au născut, care este scopul lor în viață. Și dacă o femeie rămâne însărcinată, nu mereu este ajutată. Uneori mama sau tatăl care respinge copilul, se condiționează unul pe celălalt să facă avort. De obicei, mama poartă răspunderea ce mai mare în ceea ce privește avortul, însă nu este așa. Un bărbat adevărat este responsabil unde alege să-și depună sămânța. Am cunoscut următoarele cazuri:

  1. partenerii nu-și doresc copii;
  2. amândoi părinții sunt tineri, frumoși, sănătoși dar săraci, nu au susținerea familiei și nici a comunității. Comunitatea fie nu există sau este săracă. Nu le trebuie o gură de hrănit în plus. Sunt disperați și cei din jur le cer să facă renunțe la copil prin avort.
  3. amândoi părinții sunt tineri, frumoși, sănătoși dar unul e bogat și celălalt sărac, nefiind acceptat de familia celui bogat.
  4. copilul din burta mamei este rodul unei relații între un părinte care are deja familie și o persoană din afara acesteia;
  5. copilul este rodul unei relații dintre doi oameni căsătoriți și nu este acceptat nici de părinți nici de partenerii lor;
  6. extrem de dureros, copilul este rodul unui incest;
  7. copilul i-ar încurca pe parteneri care doresc să evolueze în carieră;
  8. FRICA de viață, în general, împiedică manifestarea liberului arbitru în oricare direcție, fie să aibă, fie să nu aibă copii.

Și așa mai departe.

Sufletul copilului, din burtica mamei, care urmează să fie avortat, cunoaște toate aceste informații. Există mame care nu-și mai revin după avort. De fapt, nicio mamă nu mai este ea însăși după  avort. Povara sa interioară este așa de mare și de profundă încât sufletul ei nu poate trăi cu ea și preferă să o îngroape adânc, s-o scoată din conștiența sa, însă nimeni nu i-o poate scoate din subconștient. Singura formă de terapie care ajută este spovedania. Spovedania doar ajută. Știu că o cunoștință fusese sfătuită de duhovnicul său să boteze un copil. Surprinsă, nu înțelegea de ce. Apoi i s-a explicat că practic dumneaei nu doar a consimțit să i se ia dreptul la viață unui suflet ci i-a luat acelui suflet chiar dreptul la botez și implicit la mântuire. Acea persoană pierduse din vedere dimensiunea divină a semnificației nașterii unui suflet pe Pământ din apă și din Duh Sfânt. Sufletele pruncilor avortați stau mărturie în fața Bunului Dumnezeu drept refuzul omenirii de a fi ajutată. Cu cât vibrația de Iubire a părinților este mai mare cu atât și darurile sufletului copilului sunt mai mari, ajutorul și mila Bunului Dumnezeu îl însoțesc. Cu cât părinții își manifestă mai mult iubirea și grija față de natura divină a sufletului copilului, cu atât viitorii copii în acea familie vor fi mai evoluați.

În cazul avorturilor, însă lucrurile stau invers: cu cât familia a fost mai lipsită de Iubire și a încurajat avortul (fie pentru sine, fie pentru alții) cu atât mai mult sufletele care vor dori să vină în această familie vor fi și mai puține ca număr și mai puțin evoluate. Nu pentru că Bunul Dumnezeu nu ar dori ca familia respectivă să evolueze prin iubire, dar sunt cel puțin două simple motive: sufletele evoluate vor evita partenerii care au cauzat avorturi, nu riscă, deoarece le împiedică să evolueze și atunci pentru astfel de parteneri rămân să vină sufletele care încă învață lecția Iubirii, mai puțin evoluate și care vor învăța în acest fel lecția de Iubire pe care nu au asimilat-o încă nici partenerii respectivi nici sufletul ce urmează a deveni copil. Pe scurt, fiecare are ceea ce merită.

Există cazuri în care părinții se gândesc și se răzgândesc, avortul nu are loc, copilul se naște dar traumele din timpul sarcinii și-au pus deja amprenta asupra sa: sentimentul de respingere înregistrat în perioada sarcinii, frica de nu fi distrus și o întreagă gamă de sentimente negative se înscriu în ADN-ul copilului, vor genera o persoană hotărâtă/ nesigură, dură și/sau fricoasă deopotrivă, bolnăvicioasă, cu extreme emoționale, predispuși la a fi dependenți de alcool, sex, droguri, mâncare în exces, limbaj deosebit de murdar, anti-familist, violent. Toate acestea se manifestă ca un fenomen social greu de apreciat ca implicare, efort, costuri sociale și consecințe asupra urmașilor.

          Trist este că, într-o familie în care au fost avorturi, soarta celorlalți copii este împovărată și lor le revine și ceea ce trebuiau să realizeze copiii avortați. Acest observație a făcut-o și Părintele Arsenie Boca adeseori așa cum am întâlnit-o în numeroasele cărți de mărturii referitoare la o familie cu doi copii și un avort – “Oare ceea ce au de dus trei (n.r. copii) pot să ducă doar doi?”. Acolo am mai reținut încă trei aspecte importante: legarea trompelor reprezintă avort; mijloacele de contracepție împiedică realizarea misiunii personale și manifestarea Împărăției Lui Dumnezeu pe Pământ și femeia care acceptă astfel de practici devine extrem de nervoasă, de nerecunoscut de către soț, uneori ajungându-se la divorț.

             

Consecințe sociale

Ieri am mers la medic pentru că pe unul dintre copii îl durea urechea. Am stat aproape trei ore să-l vadă un medic ORL în condițiile în care plătesc statului asigurări de sănătate de mă spetesc. Și tot stând eu trei ore am avut timp să meditez și să constat că:

  • nu avem medici pentru că au fost avortați;
  • nu avem profesori pentru că au fost avortați;
  • avem foarte mulți corupți pentru că sufletele evoluate au fost avortate și au venit pe lume tot mai multe suflete care obișnuiesc să evolueze prin suferință deși Domnul Iisus Hristos ne-a trecut din Legea Talionului în Legea Harului. Dar până la urmă liberul arbitru primează – ego-ul.
  • foarte puțini copii mai văd școala, facultatea ca un mijloc de evolua. În majoritatea cazurilor, școala e percepută ca un loc de pedeapsă. Profesorii se plâng în școli de multă violență, nu se face carte, nu se face nimic și copiii sunt de vină. Nu este așa. Am întâlnit multe cazuri în care copii chinuiau alți copii și profesorii asistau. Dădeau vina pe legile proaste. Păi cine a făcut astfel de legi? Doar niște suflete pe care le merităm.
  • mai are cine să ne plătească pensia?
  • mergând într-o zi la biserică, am auzit preotul spunând: nu întâmplător e război între Rusia și Ucraina. Rusia ocupă loc fruntaș la avorturi în Europa.

Cine ne plătește pensia?

În niciun caz copiii avortați. Le-am luat și această șansă. Singur Bunul Dumnezeu, dar pentru asta trebuie să cerem iertare tuturor, și Bunului Dumnezeu și sufletelor avortate. SĂ NE RUGĂM LA MAICA DOMNULUI ȘI LA BUNUL DUMNEZEU SĂ NE ÎNDRUME CUM SĂ TRĂIM SPRE MÂNTUIRE!

România are peste 34 de milioane de avorturi consemnate în intervalul 1990- prezent. Acum țara se află sub plata a ceea ce a dăruit. Să ne rugăm să ne ocolească războiul!

 

P.S. Mai jos, voi atașa doar câteva mărturii ale celor care l-au cunoscut pe Părintele Arsenie Boca.
Adaug că, deși nu l-am cunoscut pe Părintele Arsenie Boca cât era în viață, am fost ajutată de dumnealui ca și de un sfânt!

PĂRINTE ARSENIE BOCA DESPRE AVORTURI

Părintele Arsenie Boca: „Dacă nu alăptați copii, veți alăpta cancer”!

„Nu creșteți câini creșteți copii.

Nu vreți copii? Trăiți ca frații”

Alta durere mare pe care o aveți voi mamele, dar care atârnă și-asupra taților, sunt copiii lepădați. E păcat strigător la cer! E ucidere la mijloc, nu e ceva mai ușor. E păcat strigător la cer. Ascultați toți cu luare aminte. Sângele lor striga răzbunare. De aceea nu vei avea noroc cu ceilalți ci plâns și jale. Răzbunarea sângelui vărsat se face fără milă, ori că iți ia Dumnezeu și pe ceilalți, ori vor cere însăși capul mamei. Știți bine că aceasta se întâmplă la multe atunci pe loc. Iar aceasta așa se tocmește, că atâta supărare vei avea în casă încât iți pierzi cumpătul și uiți de marea milă a lui Dumnezeu ce o are cu toți păcătoșii. Și se apropie diavolul de tine și-ți bagă-n cap gândul să-ți iei lumea în cap și să-ți faci capătul. Asta e glasul împotriva tuturor celor ce fac așa. Mare ispitire pățesc mamele care au ucis copii. Iar dacă vrei să scapi tu și ceilalți copii pe care i-ai făcut trebuie să pui în loc tot atâția copii ai altor femei sărace și să-i botezi. Iar dacă nu, ia-i și botezați gata căci știe Dumnezeu cât te mai ține. Și să grijești de dânșii ca și de copiii tăi, cu îmbrăcăminte și încălțăminte frumoasă, bani de scoală, până-s în stare să-și câștige singuri pâinea. Și ce scoți din copiii tăi aceea să iasă și din aceia. Iar toate necazurile ce le vei avea în vremea asta, fie pentru ei, fie de la ei să le rabzi toate nădăjduind mila lui Dumnezeu, că-ți va ierta păcatul. Căci prin răbdare ispășești păcatul. Iar milostenia cu osteneala biruie înaintea judecății.

Acesta e un cuvânt de mângâiere pentru voi. Dar să faceți ce v-am spus și nu cu tândăleală. Și să creșteți copii nu numai cu pâinea voastră ci și cu hainele voastre, cu banii voștri. Căci de Dumnezeu nu te poți plăti cu minciuna. Și-ți va spune diavolul că i-ai dat destul. Asta numai ca să te bage dator, ca să-i fi și lui datornic, să nu-ți plătești față de Dumnezeu datoria.

Și să învețe pe cele tinere să nu facă și ele aceleași știind tu câtă frigare în suflet ai pătimit tu pe urmă.

Vrei copii puțini? Nu te atinge de bărbat. Însă, ca să puteți face lucrul acesta trebuie să vă înfrânați cu postul, iar eu zic cu foamea. Căci trupului acestuia de pe noi nu-i pasă daca ne bagă în focul iadului. De aceea ar trebui ca nici nouă să nu ne pese de poftele lui ci să le mai ucidem cu postul.

Te sfătuiește bărbatul să ucizi copiii? Sfatul e ucigaș, nu-l asculta ci mai bine rabdă să fii alungată de la casa lui și va vedea Dumnezeu osteneala ta și nu te va părăsi, că te va milui de vei fi vrednică.

În toate astea de până aici se încurcă oamenii care nu postesc. Căci aceia sunt izbiți de toate relele, după cum au zis Părinții, că toate relele de la stomac încep, după cum văzură-ți iar eu va spun că și de la brâu în jos.

 

MĂRTURII DESPRE PĂRINTELE ARSENIE BOCA LEGAT DE AVORTURI

În 1941 a venit la Părintele pentru sfat și un frate al meu Vasile, căsătorit în satul Calbor, lângă Făgăraș. Venise pentru că se gândea că va fi chemat și el în război și să primească binecuvântare. Când a ajuns în fața Părintelui, fără să-i spună cine este, Părintele i-a spus: „Vasile, tu ți-ai ales avere, nu muiere. Pentru asta vei suferi toată viața”. Atât i-a spus. Și așa a fost.

El își luase o fată bogată cu pământ nesfârșit. Când au venit comuniștii, i-au luat și pământul de sub casa lui. (Pr. Sofonea Ioan, Sibiu)

Eu sunt la a doua căsătorie, binecuvântată și aceasta de Părintele Arsenie. Când eram căsătorit cu prima soție, l-am rugat să mijlocească ca să ne binecuvânteze bunul Dumnezeu cu copii. Apoi i-am spus că soția avusese două sarcini extrauterine. Dânsul mi-a răspuns: „Minte, mă, dar dacă n-a vrut să alăpteze copii, va alăpta cancer”. Într-adevăr, a murit de tânără, cu cancer la piept. (Dumitru Matronea, Sibiu)

Stăteam cuminte și așteptam să-mi vină rândul. Părintele tuna și fulgera împotriva păcatului, la creștini, iar eu mă făceam tot mai mică, pe măsură ce mă apropiam de el. Cu epitrahilul tras peste un halat, cu o căciulă pe cap și cu pantofii încălțați în galoși. Părintele Arsenie catehiza, predica, mustra și binecuvânta, dezvăluind păcatele fiecăruia, după măsură. Am fost martora unor scene care m-au înfricoșat…

Un bărbat de vreo 50 de ani se arsese pe față cu azot și era desfigurat. Dar nu pentru asta venise la Părintele, ci doar pentru a-i înmâna un modest pomelnic. Duhovnicul l-a străpuns cu privirea, după care l-am auzit spunând: „De ce crezi tu, creștine, că te-ai ars chiar pe față, ca să fii respingător pentru toată lumea”. Bărbatul amuțise. „Să-ți spun eu de ce…Ți-ai bătut joc de o fată în tinerețe, dar nu ai luat-o de nevastă. A rămas singură, până la vârsta asta și este și stearpă pe deasupra,, fiindcă a avortat, ca să evite rușinea unui copil fără tată, iar de atunci n-a mai putut rămâne însărcinată. Ai păcătuit și tu, dar ai împins-o și pe ea spre păcat! Acum plătești cu suferința asta…”. Omul își plecase ochii în pământ și plângea înfundat, cu pomelnicul uitat într-o mână.

O femeie trecută de 60 de ani, din Sâmbăta de Jos, se plângea că fiul ei s-a apucat de băut și o bate cu lanțul de câte ori se îmbată. Părintele a ascultat-o, privind țintă în ochii săi, apoi l-am auzit cum ridică vocea: „Pe tine te bat de fapt cele 22 de avorturi pe care le -ai făcut! Știi ce însemnă asta? Auzi acum: asta însemnă tot atâtea suflete care s-au dus pe lumea cealaltă, fără a fi fost botezate și nu vor putea intra în Împărăția Cerurilor din cauza ta! În schimb, tu ai strâns bani și ți-ai făcut ditamai cavoul, de parcă după moarte vei rămâne acolo”. (Lucia Chima, Șinca Veche)

A venit un om la Părintele Arsenie. Îi zice Părintele: „Ai venit împreună cu soția și cu fetița”. „Da”. „Mă, dacă se duce de 7 ori la ușa cămării și nu știe de ce s-a dus, își pierde mintea. Mă, de ce nu lăsați copiii să vină la rând? Și tu ți-o pierzi mă; să te lași de băutură și de fumat”.

Odată, o femeie însărcinată de la Sibiu s-a dus la Părintele Arsenie, la Drăgănescu. Când a văzut-o, Părintele i-a zis: „Mă, du-te repede să nu scapi trenul”. „Păi, Părinte, zice, eu am venit să…”. „Nu mă, mergi repede să nu scapi primul tren”. Femeia a plecat supărată, gândindu-se: „De ce n-o fi vrut Părintele să vorbească cu mine?”. A ajuns în Sibiu noaptea la ora 1. Când ă intrat în casă i s-a rupt apa. A dat telefon după Salvare, iar la ora 4 a născut un copil, pe care l-a botezat Ioan.

Altădată, stăteam la Sibiu, la coadă la pâine. În spatele meu s-au așezat doi domni. Unul dintre ei zice către celălalt: «Am un prieten, Mihai, care a venit la mine plângând, spunând că are cancer. A fost la o grămadă de doctori, la Bucureşti, la Mediaș, la Cluj . Toți i-au spus că are cancer. Eu îi zic: „Am auzit că există un om care-ți spune de toate. Hai să mergem la el. Omul acela stă dincolo de Bucureşti, la Drăgănescu”». Atunci, mi-am dat seama că e vorba de Părintele Arsenie. Domnul din spatele meu continuă: «Când am intrat pe poartă, în curtea bisericii, văd că omul acela iese din biserică și-mi zice: „Hai, măi, că de când te aștept. Ai reușit în sfârșit să-l aduci?” și către prietenul meu bolnav: „Mă, să nu te mai duci la doctor, că știi ce-ți spune: sapa și lopata. Mă, n-ai cancer, dar să te lași de băutură și de fumat. Și să lăsați copiii să vină la rând”. Acum s-a făcut sănătos; nu-l mai doare nimic, s-a lăsat de băutură și de fumat, au copii. Vine la mine bucuros ».

S-au dus două doamne la Drăgănescu, la Părintele. Părintele o întreabă pe una dintre ele: „Câți ani ai?”. Ea zice: „33″. „Și câți copii ai avut? Îți spun eu: 32″. Eu mă gândeam că nu putea să aibă tot câte un copil la un an, dar ea a spus apoi că făcea chiuretaje și de 3-4 ori pe an. Pe urmă, Părintele a întrebat-o și pe cealaltă doamnă câți copii a avut și i-a spus că a făcut semne la piciorul de la masă și a ajuns până sus. Zice Părintele: „Doi dintre ei ți-au spus: «Mamă, de ce nu ne-ai lăsat să venim pe lume, că ne făceam sfinți». Vezi mă, pe ea am putut-o ierta, dar pe tine nu te iert”.

Părintele Arsenie ținea foarte mult ca mamele să lase copiii să vină pe lume. Zicea că sfârșitul lumii vine când copiii nu se mai nasc și când mulți oameni vor muri înecați sau ca urmare a accidentelor, crimelor, fulgerelor. Multe rele vin peste noi, că noi trebuie să plătim sângele și păcatele celor ce nu vor să știe ce e păcatul, ale acelora care umblă în plăceri și omoară (părinții pe copii și copiii pe părinți).

Să nu ne mulțumim numai că l-am cunoscut pe Părintele Arsenie, ci să și ascultăm ce ne-a învățat. Să iubim pe Dumnezeu și pe aproapele nostru, ca să-i facem o mare bucurie lui Dumnezeu. (Maica Glicherin)

Într-o zi de joi, dimineața, în vara anului 1973, am ajuns la Drăgănescu. Biserica era deschisă și nu erau credincioși ca de obicei. Am intrat și am sărutat icoana de la tetrapod, apoi am îngenuncheat și am început să plâng, reproșându-mi și zicând în gând: „De ce voi fi venit și eu aici? Să mă vadă și pe mine Părintele Arsenie cât de netrebnică și păcătoasă sunt?”. Atunci am auzit o voce tunând din altar: „Cine-i măi, acolo, care plânge și nu vrea să vină?”. Ne-am ridicat și ne-am îndreptat spre altar. Soțul meu, fiind preot, a intrat. Apoi, Părintele mi s-a adresat și mie, zicând: „Hai și tu, să-ți văd fața”. Am dat la o parte, cu sfială, perdeaua de la ușa diaconească și l-am salutat. Părintele mi-a răspuns: „Ai fața luminoasă”.

Apoi a început să vină lume cu diverse probleme. Părintele ne spunea tuturor că, pentru sănătatea femeii, e bine să avem 3-4 copii. Dacă nu naștem câți vin, păcatul cade pe cei care sunt în viață. Eu nu puteam să suport ca din cauza mea să sufere copiii. Având patru copii, mă gândeam că eu sunt bine… Dar când a ajuns la mine, i-am arătat o fotografie de familie cu noi doi, cei 4 copii și mama mea. Privind-o, mi-a zis: „Tu să mai faci un copil”. Am răspuns: „Dacă va vrea Dumnezeu”. Avusesem o problemă cu o sarcină care s-a oprit din evoluție și nu știam dacă voi mai putea naște. I-am mărturisit acest lucru Părintelui și dumnealui mi-a zis: „Tu să trăiești viață normală, fie să mori la datorie. Nici abuz, nici refuz și viață curată în timpul sarcinii”. Apoi a zis: „Ai grijă și nu asculta sfaturile soacrei, dar cinstește-o ca pe o mama”. Mama zicea către mine, când vedea că sunt însărcinată: „Nu vedeți cât vă e de greu? Ce veți face când vor fi mari?”. Am reprodus și alte argumente, dar Părintele a zis, parcă mâhnit: „Ca să trăiți, măi, ca să trăiți”. Nu știam ce vrea să spună, atunci.

Au urmat alte încercări. Mergeam la Părintele și el îmi repeta: „Viață normală, fie să mori…”. După alte trei opriri din evoluție și o sarcină moartă (înainte cu 3 zile de a se naște) m-am dus iar la Părintele. În ziua aceea Părintele nu vorbea cu nimeni. Totuși, cu soțul a schimbat câteva vorbe. Eu i-am sărutat mâna. Mai târziu, plângând și rugându-mă în gând, am zis: „Ajută-mă Părinte Arsenie…”. S-a oprit din lucru și s-a uitat la mine. În 8 mai 1978, aud o voce în somn: „Ești însărcinată!”. După vreo săptămână, mi-am dat seama că e adevărat. S-a născut al cincilea copil, o fetiță mai voinică decât toți. Apoi, în 1981 s-a mai născut încă o fetiță.

Anii au trecut. Copiii cei mari au fost toți la Părintele. Învățau foarte bine, aveau burse (bursă republicană sau bursă obișnuită). Fetele mai mici au avut burse pentru străinătate, de câte trei luni. Mama a trăit 92 de ani. Până să moară, zicea tot timpul: „Am văzut puterea lui Dumnezeu”. Adică, toți copiii mei au ajuns bine: fata cea mare, profesoară; o fată, medic; băieții, unul preot locotenent colonel și celălalt arhiereu; o fată, cadru universitar și ultima născută, încă studentă.

În anul 2001, înainte ca cel de-al șaselea copil să-și termine studiile, soțul meu a fost victima unui atac de cord foarte grav. Doctorii nu i-au mai acordat nici o șansă de supraviețuire. În disperarea mea, am strigat și la Părintele Arsenie, spunându-i: „Părinte Arsenie, eu te-am ascultat și am făcut cum ai zis, acum ce fac? Ajută-mă!”. Minunea s-a întâmplat. Soțul a fost salvat. Dumnezeu ne-a miluit pentru sfaturile și rugăciunile Părintelui Arsenie. (Emilia Şpan, Sibiu)

Când a venit mama prima data de la Părintele, de la Drăgănescu, era plină de bucurie: găsise Calea. Găsise un om care voia să facă ceva pentru ea, pentru noi și pentru casa noastră, un om dispus să ne învețe și să ne ajute să facem voia lui Dumnezeu. Mama voia să se elibereze de tot răul din lumea aceasta. A mers și cu tata la Drăgănescu. Văzându-l, Părintele i-a spus mamei: „Da, l-ai adus și pe el”. L-a iubit Părintele pe tata, deși, în vremea aceea, tata era un om fără răbdare. Îmi povestea mama că Părintele avea puterea să scoată tot duhul rău din om. După ce mergeau la Părintele, se simțeau eliberați, bucuroși, liniștiți.

Mama a spus să mergem și noi (eu și soțul meu) la Părintele. I-am spus că noi nu avem probleme. Totuși, era ceva care mă îngrijora și anume cum să-mi împac eu viața conjugală, în așa fel încât să nu ajung să săvârșesc un păcat mare, cum este avortul.

Ajungând în biserică, am văzut că oamenii așteptau să dea pomelnice sau să se înscrie pentru a putea vorbi în ordine, în față fiind părintele Bunescu. M-am așezat și eu la rând și soțul meu a mers la intrarea în biserică ca să cumpere lumânări. Părintele Bunescu s-a dus la el și i-a spus că Părintele Arsenie ne așteaptă în față, la strană. Sunt momente în viață când timpul stă parcă în loc, când nu mai e nimic în jur, când mintea e înălțată și desprinsă de cotidian și doar bucuria și liniștea te învăluie.

Minunat lucru ne vorbea Părintele Arsenie despre ceea ce cugetam în tren. Noi trebuie să lăsăm să împlinească Dumnezeu mila Sa cu noi. Să lăsăm să se nască copiii, să nu recurgem la practici pe care, noi fiind asistenți medicali, le cunoșteam bine. Și ne-a exemplificat mijloacele „anticoncepționale” din vremea aceea. Asemenea unui medic desăvârșit, ne-a explicat fiecare metodă la ce patologie duce, dintre bolile expuse cea mai gravă fiind cancerul. De asemenea, ne-a spus că lipsa unor relații normale în familie duce la starea rea de nervozitate, tulburări psiho-afective, dereglări endocrine sau legături extraconjugale.

Iar ca un preot desăvârșit, ne-a explicat faptul că avortul este un mare păcat și că odată făcut, vom suferi prin copiii pe care îi avem prin boli și neputințe, ca să ne dăm seama de păcatul săvârșit. Ne priveau doi ochi albaștri, senini; Părintele ne vorbea cu o voce blândă, caldă. I-am sărutat mâna care ne-a binecuvântat, care ne-a mângâiat sufletul. Eram cei mai fericiți.

A doua oară când l-am căutat, eram însoțită de tatăl meu. Când Părintele s-a oprit în fața mea, deși biserica era plină de oameni, aveam aceeași neliniște, pe care am mărturisit-o cu glas tare: „Cum să fac să nu am prea mulți copii?”. Era glasul lumii în cuvintele mele. Probabil mă îngrijora să fac voia lumii, să fiu în rând cu lume dar nici să nu greșesc, să nu supăr pe Dumnezeu. Vorbele mele au fost ca un tunet pe cer senin pentru femeile din biserică, pentru tata; probabil știam asta, dar în fața Părintelui nu eram doar cu mintea, eram și cu sufletul. În fața Părintelui, nu puteai să măsluiești lucrurile, să le „îmbrobodești” și să pară altfel decât sunt. Probabil așa vom răspunde și în fața lui Dumnezeu – păcatele vor fi descoperite, nu învăluite în aburul minciunii. Cât s-a mai mâhnit Părintele auzindu-mă! Mama mi-a zis: „Cum ai putut să spui așa ceva?” și toată lumea a auzit: „Dacă mai ții în suflet grija asta, nici să nu mai vii la mine. Dacă s-ar mai întâmpla să gândești așa, o să fii ca o mamă criminală, o să fii în stare să ucizi. Nu vrei copii, trăiți ca frații”.

Am ieșit supărată de acolo, dar nu eram supărată pe Părintele. Oare ce ne stăpânește mintea și voia și de ce nu am putut primi cu tot sufletul și ființa mea cuvintele spuse când l-am întâlnit prima data pe Părintele? Cum am putut trăi cu neliniștea aceea atâția ani, câtă rătăcire stăpânește lumea și pe fiecare om, dacă nu se lasă deplin în voia lui Dumnezeu și dacă se abate de la „Cărarea Împărăției”.

Am plecat totuși, gândind că nu trebuia altceva, decât să privesc în sufletul meu și să văd cât îmi sunt de dragi copiii mici. Câtă durere e să ucizi lucrul cel mai minunat de pe lumea aceasta, cel mai frumos și desăvârșit dar al lui Dumnezeu – copilul, viața. Nimic nu se aseamănă cu o ființă nou născută. Nimic nu schimbă viața omului atât de mult ca momentul când se naște un copil.(o credincioasă – 2; Sibiu)

Odată, am plecat spre Drăgănescu în pantaloni, crezând că e un lucru bun și gândindu-mă că am să mă schimb în fustă înainte de a da ochii cu Părintele. Când am ajuns la Drăgănescu, am făcut ceea ce îmi propusesem, în spatele bisericii. Apoi am intrat în biserică, unde era foarte multă lume. După câteva minute, Părintele s-a întors și a spus: „Mă, a mers un bărbat după biserică; aștept să intre, dar nu mai apare. Unde-o fi?”. De atunci n-am mai îmbrăcat pantaloni. Tot legat de pantaloni, o doamnă l-a întrebat odată pe Părintele dacă, în caz de neputință, poate purta pantaloni. Părintele i-a spus că poate purta, dar numai pe sub fustă. Referindu-se la căsătorie, Părintele a spus că fiecare sac își găsește petecul lui. Și mai zicea Părintele: „Nu creșteți câini; creșteți copiii care nu au părinți”.(o credincioasă – 1; Sibiu)

Părintele a făcut Sfânta Liturghie într-o duminică, la Săliște. La sfârșit a miruit. A trecut prin fața lui o doamnă cu fetița în brațe. Părintele Arsenie îi zice: „N-ai răbdat până nu te-ai culcat cu bărbatu-tău azi noapte. Du-te, du-te”. Și a miruit numai fetița.

În biserică la Drăgănescu, o cetățeancă îi spune Părintelui: „Părinte, băiatul meu are 38 de ani și nu se poate însura”. Părintele i-a zis: „E și normal! Doar pe ceilalți copii i-ați trimis pe apa sâmbetei, iar acum, familia voastră se stinge. De aceea băiatul nu se poate însura”. (Silvia Pătrucean, Sibiu)

Despre fetele tinere, Părintele Arsenie spunea că „trebuie să se mărite, însă mai ușor se mântuiește un bărbat, decât se mărită fericit o fată”. Mie îmi argumenta avantajele vieții de căsnicie, dar atunci nu l-am înțeles… (Pr. Bunea Victor, Sibiu)

Prima mea întâlnire cu Părintele a fost la Drăgănescu. Biserica era plină de lume. Se sta la rând; Părintele vorbea cu fiecare persoană, dar puțin; după ce vorbea cu tine, ieșeai afară, căci lumea venea continuu.

Eram căsătorită și aveam doi copii. Soțul bea mult. Era gras și rosu. Când m-a văzut, Părintele a spus: „Tu ai să rămâi văduvă”. M-am cutremurat și nu am mai putut zice nici o vorbă. M-am întors acasă, fără să spun nimic soțului și copiilor. Mă gândeam că soțul va păți ceva la serviciu. Dar nu! A tot băut și a făcut ciroză la ficat. A murit după ce s-a pensionat de boală. La 32 de ani am rămas singură cu doi copii.

La o altă întâlnire cu Părintele, l-am întrebat ce să fac: să mă mai căsătoresc sau nu. Mi-a spus că dacă mă recăsătoresc – alți copii, alte necazuri. Am hotărât să nu mă mai căsătoresc. (Burs Maria, Ucea de Sus)

Pe Părintele Arsenie, l-am cunoscut prima dată lă Drăgănescu, unde picta în biserică. Mai întâi, a vorbit cu soția despre boli, cum că toate bolile pe care le are sunt din cauza nervilor. I-a zis că femeile rămân sănătoase prin nașterea de copii, iar cele care nu au încă copii sau nu au destui copii, se îmbolnăvesc de nervi și le doare capul, de nu are nimeni ce să le mai facă. Ne-am dus acasă și, în aproximativ o lună de zile, tot timpul îmi venea să plâng și simțeam o mângâiere, o bucurie și o pace în suflet, de nu se poate spune cuiva, în cuvinte. La fel a fost și cu soția. Eu, din momentul acela și până la plecarea lui la cele veșnice, m-am dus mereu lă dânsul.


Ingerul Pazitor al Romaniei


 

Ingerul Pazitor al Romaniei
Si tarile au ingeri pazitori. Fiecare loc are energia sa. Despre Romania se spune ca e tara cu cele mai multe puncte energetice. Se vorbeste despre amplificarea perceptiilor extrasenzoriale, despre zonele cu cele mai puternice vibratii de pe pamant.
Cum perspectivele si teorille sunt intens dezbatute pe internet, haideti sa incercam o alta abordare, mai practica, spun eu.
Povestea spune ca, acum cateva mii bune de ani, "cineva" ar fi "legat"/definit energii in sisteme unice, perfect functionale si pe toate intr-un "inel al puterii".
S-au diferentiat cateva zeci de baze de date care se updateaza in permanenta. Aceleasi dar mereu altele, incarcate cu informatia vremurilor trecute si prezente dar pastrand nucleul.
Mai multi "cineva" au decis sa protejeze aceste baze de date cu zeci de parole, coduri, scuturi. Instrumente de deruta numite cum vrea fiecare, de la blesteme la dileme.
Ingerii vin in zbor si de aceea ingeri. Chipuri pictate sa nu ne sara inima din piept. Nu-i vom vedea vreodata cu ochii acestia. Si nici cu imaginatia sau vreun translator, fie el de ultima generatie. Doar false imagini si grele halucinatii.
Si cu toate acestea, ingerii exista in lumea noastra prin sisteme stabile de campuri si energii. Imaginati-va un mecanism ale carei rotite nu pot inceta sa se invarteasca, zdrobind toate impuritatile din sistem, daca e necesar.
Unii vorbesc despre ingeri cazuti. Nu sunt cazuti, sunt scosi din calcul, considerati periculosi sau nefolositori. Nu-i "indicat" sa te conectezi la ei. Daca tot a venit vorba, unul din acestia este ingerul serafim care protejeaza, in planul nostru fizic, agricultura, vegetatia, vanatoarea, cresterea si inmultirea animalelor, etc. Extrem de ineficient, mai ales ca la antipodul sau stau rupturi de scoarta si cutremure de pamant. Riscanta conexiune in vremurile noastre, moarte sigura, doar inoti impotriva curentului, nu-i asa?
Cu toate astea, nu poti scoate un sistem din inel, decat daca-l inlocuiesti cu ceva pe masura.
Cu toate codarile de rigoare, aceste sisteme, odata definite, sunt libere. Intre om si "ele" conexiunea se realizeaza automat, prin compatibilitate. Vrei nu vrei, cum te-ai nascut, in nestiinta ta, te conectezi la cel putin 4 sisteme unice dintre care unul (cel mai puternic si compatibil) e "poarta" catre celelalte. Fiecare sistem, la randul sau, are portile sale. Nu poti accesa energiile respective daca incalci principiul functionarii acestui sistem.
Cel mai puternic sistem de energii de vindecare neconditionata al tuturor timpurilor, vibratia splendida verde smarald, nu poate fi accesat daca dispretuiesti VIATA. Oricat te-ai ruga si-ai cauta, cat timp dispretuiesti si batjocoresti viata (aer, apa, planta, animal, om, nastere, etc) poarta cunoasterii nu se deschide (valabil pentru individ dar si pentru comunitati)
Sunt indivizi care, de la nastere la moarte merg drept si sigur, intra in viata ca-n branza si ies linistiti din ea. Aproape ca nu-i observi, asa calm si rapid trec pe langa tine.Nu se vaita de nimic, deci nu-i bagi in seama. Ei ocolesc, in ultima secunda, gropi adanci, nu-s afectati de erorile din sistemul social, nici de invatamantul defectuos. Nimic nu-i poate opri.
Nu-s roboti, nici reptilieni, nici masoni, nici ingeri pe pamant, nici satane. Sunt pe calea lor si atat. Cand mecanismul tau functioneaza perfect, calea vietii te absoarbe. Tot asa esti absorbit dupa moarte, cand ultima picatura de viata din trupul tau a fost consumata (dureaza aprox. 4-5 saptamani)
Unii au lansat teoria ca suntem programati. Un soi de programare de top care include liberul arbitru. Programati nu cred ca suntem. A atrage ce ti-e necesar e firesc. E si-n legi e si-n carti.
Te poti incapatana insa sa faci pe dos. Reusesti. Iar daca reusesti sa faci exact pe dos decat viata, poti crea o masinarie perfecta de moarte. (fiecare ingeras are demonul sau). Dar nici aici nu-i usor. In orice directie alegi sa-ti construiesti sistemul e nevoie sa fii intelept. (Dumnezeu nu ne-a facut dupa chipul si asemanarea sa, ignoranti. Daca esti sarac cu duhul si alegi sa ramai asa, ideal ar fi sa -ti pastrezi puritatea, cel mai puternic scut natural)
Problemele apar cand cream conflict. Cautam sa mergem cu dreptul intr-o barca in aval si cu stangul in alta barca, in amonte.
Incercam sa integram in sistemul nostru rotite care se invart invers.
In viata poti crea conflicte cate poti duce. Cand se umple paharul insa, se revarsa si-ti faci un rau de care greu scapi, chiar si prin constientizare. Timpul vietii ni-i scurt. Rau ne facem toti, fara exceptie.
Sa revenim la energiile protectoare si benefice si la distorsiunile care pot aparea in spatiul nostru.  Am extras detalii despre unul din ingerii care protejeaza si influenteaza Romania in planul fizic.

Iata deci ... o alta abordare:
Mumiah este cel mai apropiat de planul terestru, ultimul din ordinul sau iar ordinul sau este ultimul din ordinele angelice. El anunta sfarsitul unui ciclu si inceputul unuia nou. Aduce in lume suflete noi si le initiaza pentru viata. Reprezinta moartea, renasterea si inceputul transformarii angelice.(la capatul opus sirului este primul inger din cel mai inalt ordin angelic, serafimii, Vehuiah - Ingerul Vointei si al Noilor Inceputuri)
Ingerul Mumiah - Ingerul Sfarsitului si al Renasterii
Mumiah /Mum-iah/ = Lat. Deus Finis universorum / Dumnezeu sfarsitul Universului
Guverneaza peste Tracia si Rumelia
Ordinul: Ingerii
Arhanghelul superior: Gabriel
" Intoarce-te, suflete al meu, la odihna ta, ca Domnul ti-a facut tie bine " (Convertere anima mea in requiem tuam: quia Dominus beneficit tibi) /am sa explic in alta postare de ce textul de accept al conectarii la energiile superioare poate fi regasit in Biblie. Pana atunci, nu considerati ca postarea are legatura cu o religie anume. Nu se inventasera religiile/
Meditatia la acest nume /Mum-Iah/ aduce purificarea vietii actuale prin corectarea greselile din vietile trecute. Energiile benefice pot fi dirijate pentru purificarea mediul fizic de impuritati spirituale.
Influente:
- pragmatic, realist, nu accepta sa traiasca in iluzie; ii ajuta pe ceilalti sa se rupa de iluzii, opresiune si nedreptate; depune eforturi pentru a se zmulge pe sine si pe ceilati din tot raul si din toate blocajele
- ii plac provocarile care produc schimbare; accepta provocarile vietii, considerand ca in felul acesta isi poate revizui gandirea, descoperi pe sine si evolua spiritual
- cauta adevarul din spatele lucrurilor si este atent la detalii; viata sa este un sir de cautari si solutii, pentru si in adevar
- considera ca numai adevarul te poate face obiectiv
- declanseaza o serie de evenimente si deschide drumul unor schimbari; prin initiativele sau cunostintele sale transforma realitatea
- deschizator de drumuri si orizonturi noi
- serios si demn de incredere; isi tine promisiunile si concretizeaza ideile; planifica constient si supravegheaza responsabil finalizarea unui proiect
- muncitor, harnic; activ si rapid; depune eforturi pentru atingerea idealurilor sale
- nu face lucruri doar pentru sine, intotdeauna de munca si initiativele sale beneficiaza si altii
- studiaza legile, ii place sa ia decizii in cunostinta de cauza si sa evite situatiile neplacute si ambiguitatea
- isi duce planurile pana la capat; finalizeaza; materializeaza; ajuta la finalizarea a ceea ce s-a pornit
- mare experienta de viata
Alte posibile influente:
- dezvaluie secretele naturii pentru prosperitatea copiilor pamantului
- isi va dedica lucrarea si viata pentru a-i usura pe cei saraci si bolnavi
- are puterea si curajul de a lupta impotriva raului
- receptiv, abilitati psihice, experiente mistice
- transforma realitatea; inchide un cerc si il deschide in alt loc, sub alte auspicii, mult mai favorabile; preia o idee, accepta o provocare si reuseste sa transforme complet un loc, un scop general sau o situatie; pune binele in practica in locul si la momentul potrivit
- puterea sa spirituala permite luminii divine sa intervina in lumea materiala; deschide drumul Luminii, al eliberarii al cunosterii si explorarii
- atrage bogatie prin puterea cuvintelor sale
- spiritualitatea sa este evidenta; aptitudinile pentru alchimie devin vizibile si se manifesta inca de la varste fragede
- capabil sa inteleaga relatia dintre macrocosmos si microcosmos
- semanator de viata; seamana samanta unei noi vieti
- spirit puternic, experimentat, intelept
Profesional:
- face descoperiri minunate; cercetator, biolog, chimist, fizician si nu numai, deoarece reuseste sa imbine cunostinte din toate stiintele si sa le aplice in natura si practica. Poate descoperi un loc nou si minunat, o pestera sau un platou montan. Poate deduce prin calcule si stiinta ca anumite locuri si lucruri exista. Poate deschide calea unor descoperiri neasteptate, dar utile (cei din jur, abia atunci cand vad inteleg cat de necesar le era acel lucru sau proiect, cat de simplu este si se mira cum de nu a observat nimeni aceasta oportunitate pana in prezent)
- studiul naturii, al fenomenelor naturale, al habitatului; colectarea, pastrarea si prezervarea semintelor
- migratie; indrumarea omului catre un loc mai bun si integrarea sa intr-o societate noua, care il respecta si il accepta (nu intelegeti a emigra, a pleca din tara)
- orice profesie care implica spirijinirea celuilalt sa nu cada, sa nu se piarda, sa nu devina victima
- judecator sau avocat cu reputatie (nu se limiteaza la situatii generale si nu se acomodeaza in mediocritate; are ambitii mari si clare, merge intr-o anumita directie, cu un scop precis)
- medicina cuplului, prevenirea sterilitatii, tratarea infertilitatii; medicina si sanatate; terapie intensiva
- moasa; doula
- tot ce are legatura cu moartea fizica, inmormantarea, servicii funerare; insoteste omul pe ultimul sau drum
- medicina alternativa si filozofii orientale; reabilitarea plexului solar, echilibrarea chakrei Manipura
- este capabil sa lucreze cu elementalii, in special cu cei de apa
- cunoasterea si raspandirea metafizicii
- poate deveni celebru pentru cure si tratamente minunate (pentru longevitate, fertilitate, etc)
Acest inger este invocat pentru:
- succes intr-o intreprindere serioasa si utila
- reusita, finalizare, materializare
- fertilitate (mai ales la propriu)
- a depasi starile depresive
- curaj
- a intelege legile reincarnarii
- a controla abilitatile psihice
Daruri si puteri care pot fi obtinute lucrand cu Ingerul Mumiah sau in urma invocarii:
- recunoasterea lucrarilor si a a ideilor cuiva
- renastere; capacitatea, taria de a lua viata de la capat, indiferent de piedici
- constientizare
- longevitate
- abilitati psihice
Distorsiuni:
Contele Androxxxx este un demon de noapte si guverneaza peste 36 de legiuni de spirite. Protector al oamenilor de stiinta lipsiti de constiinta, al falsilor guru si falsilor profeti.
Acesta este un demon observator. Isi spioneaza inamicul si raporteaza direct lui Saxxx, Anxx sau Azxxx. El dezvaluie hotii si recupereaza bunurile furate sau pierdute. Face dreptate infractorilor cu conditia ca acestia sa lucreze pentru el. Ofera avantaje materiale si bani, dezvaluie comori, informatii pretioase, locuri si lucruri ascunse celor care accepta conditiile sale.
Elibereaza infractori cu conditia ca acestia sa spioneze si sa ofere informatii despre alti infractori. Pedepseste hotii cu ajutorul hotilor.
Faciliteaza infiltrarea supusilor sai in structuri inalte. Isi sacrifica supusii atunci cand situatia o impune.
Atunci cand este invocat, dezvaluie dusmanii, ajuta la prinderea hotilor, recupereaza lucruri pierdute, desconspira complotul, locurile secrete de intalnire si localizeaza comori ascunse.
Guverneaza disperarea, sterilitatea, tristetea, agresivitatea, egoismul si rebeliunea cu parintii si rudele.
Armele sale principale sunt Spionajul si Turnatoria.
Pentru cei care aleg sa lucreze cu acest demon:
- critica orice initiativa, isi bate joc de cei care incearca sa salveze oameni si situatii
- intimideaza si ameninta; agresiv
- isi bate joc de oameni, creeaza iluzii, dezechilibreaza, abandoneaza camarazii la greu; tradator
- distruge sperante, demoleaza fundatii si principii morale
- nu isi asuma responsabilitati; egoist; lipsit de empatie
- santaj; isi insuseste bunurile furate de altul si il santajeaza
- se foloseste de oameni pentru a afla informatii, apoi se debaraseaza de acestia in cel mai josnic mod
- instiga la furt sau chiar traieste din furt, dar nu fura cu mana sa; pretinde bani de la infractori pentru a nu-i demasca; deposedeaza hotii de bunurile furate pentru un avantaj personal
- pervers; nesincer; nu ofera detalii, nu explica, nu comunica
- cauta sa convinga cu orice pret; insista pana la epuizarea victimei, apoi devine agresiv si amenintator in scopul de a convinge
- aduce oamenii in situatii disperate, la marginea prapastiei; ataca oamenii aflati la capatul puterilor, cautand sa-i distruga definitiv
- indeamna la ignoranta, batjocoreste cunoasterea si intelepciunea
- mentine omul in ignoranta prin amenintari si intimidari; si pune bariere in calea eliberarii omului prin cunoastere si evolutie spirituala
- refuza sa creada in reincarnare si viata vesnica; ateism
- indeamna la cunoastere si stiinta fara constiinta
- organizeaza sinucidere colectiva
- indeamna la rebeliune si revolutie pentru a folosi energiile oamenilor in alte scopuri; se foloseste de oameni, ii manipuleaza fara remuscari
- indeamna la scindare si separare de familie, de colectiv si de societate; indeamna la abandon si la avort
- merge impotriva ordinii naturale; forteaza materializarea
- are o influenta negativa (chiar malefica daca i se permite) asupra celorlalti
Pentru cei atacati de acest demon:
- uraste existenta si pe sine; prefera sa nu fi fost nascut
- isi reneaga parintii sau este renegat de acestia
- viziune pesimista asupra lumii
- orizonturile sale sunt blocate
- victima a politiei, securitatii, legiuitorilor sau politicienilor corupti
- sclav al unui sistem de guvernare corupt; traieste la mana altora, sub santaj; poate fi sacrificat oricand si oricum
- depresiv, lipsit de personalitate; se lasa manipulat si provocat
- lipsit de energie si initiativa; nu poate termina ce a inceput; nu materializeaza
- se hraneste cu iluzii
- eforturi sterile; munca in zadar, fara beneficii;
- dificultate in a incheie un ciclu si/sau de a incepe unul nou; incapabil sa se echilibreze dupa esec sau sa se rupa de vechi pentru a face loc noului
- este mereu in impas; intra in toate incurcaturile; urmarit de ghinion; indiferent pe ce cale o ia nu reuseste sa atinga tinta; prins in capcana, manipulat, deturnat, folosit
- paralizat, incapabil sa actioneze; letargie; ineficienta; delasare;
- colaps, ruina; pierderea locului de munca; isi pierde partenerul de viata, parintii, rudele si/sau prietenii
- trece prin viata si nu invata nimic
- se teme de spiritualitate si refuza experientele mistice; nu are capacitatea de a intelege; refuza sa constientizeze si sa se cunoasca pe sine
- traieste in tipare vechi
- sanatate proasta; handicap; este ingrijit de altii; se retrage din viata sociala inainte de vreme, datorita bolii
Boli: epuizare; oboseala cronica; depresie; moarte la netimp, moarte inconstienta, sinucidere; infertilitate; sterilitate; intestinele; pancreasul; ochii, vederea; handicapat
Calendar Fizic: Martie 16 - Martie 20
Calendar Intelectual: 23:40 - 23:59
Calendar Emotional: Ianuarie 08, Martie 20, Iunie 02, August 16, Octombrie 29
Obs: Daca momentul nasterii Dv. are legatura cu calendarul de mai sus, Mumiah este unul din ingerii Dv, protectori.
Daca nu este dar simtiti apasarea energiilor distorsionate, negative, conectati-va la campurile de informatie si protectie ale ingerului Mumiah, asigurandu-va in prealabil ca nu ati intrat in conflict cu energiile sale, cu locul acesta si legile sale.
Aceasta a fost, pe scurt, o alta abordare!
🙂

Să ştii că şapte sunt treptele postului, adică sunt şapte feluri de hrană pentru om:

 Preasfinţite Părinte Ioan, a zis Părintele Teodul, v-am adus
şi ceva de mâncare: pâine, fructe şi puţin vin. Primiţi-le
întru numele Domnului!
- Dumnezeu să-ţi plătească dragostea, Părinte
Teodul, dar nu am nevoie de nimic. Are Domnul grijă
de mine!

Şi oricât a insistat Părintele Teodul, el nici măcar
nu s-a uitat în coş să vadă ce i-a adus. Dar, ca să nu-l
întristeze şi ca să nu-i treacă cu vederea dragostea,
bunul nevoitor a adăugat cuvintele acestea:
- Părinte Teodul, de mare folos este pentru
călugăr postul.
Să ştii că şapte sunt treptele postului,
adică sunt şapte feluri de hrană pentru om:

1. Carnivorii, adică cei care mănâncă totdeauna
carne. Aceştia sunt în treapta cea mai de jos a postului.
Chiar dacă se înfrânează uneori de mâncare, ei nu pot spori niciodată în sfânta rugăciune.

2. Lacto-vegetarienii, adică cei care nu mănâncă
niciodată carne, ci numai lapte, brânză, ouă şi tot felul de legume fierte. Aceasta este treapta a doua a
postului, pe care o ţin de obicei călugării din
mănăstirile cu viaţă de obşte.

3. Vegetarienii, adică cei care mănâncă numai
zarzavaturi şi legume fierte sau crude. Rânduiala
aceasta o ţin călugării cei mai râvnitori din vieţile de
obşte. Iar de aici încolo, încep treptele postului cele
mai aspre, pe care păşesc de obicei călugării sihastri şi pustnicii cei mai nevoitori.

4. Fructiferii, adică cei ce mănâncă o dată în zi
pâine şi fructe nefierte, fără a gusta vreodată altfel de
hrană. Cei ce au ajuns la această treaptă a postului,
aceia pot stăpâni cu uşurinţă trupul şi gândurile şi pot spori mult pe calea rugăciunii.

5. Cerealierii, sunt călugării care mănâncă o dată
în zi, dar numai pâine neagră de cereale şi boabe
muiate de grâu, porumb, mei, linte, bob, mazăre etc.

6. Hrana uscată, este a şasea treaptă a postului
călugăresc, la care ajung de obicei pustnicii cei mai
râvnitori. Cei care petrec în această aspră nevoinţă
mănâncă numai pesmeţi de pâine muiată în apă, cu sare sau puţin oţet şi, toate acestea, o dată pe zi şi cu
măsură.

7. Hrana sau mana dumnezeiască, este ultima şi cea mai înaltă treaptă a postului călugăresc, la care
ajung foarte puţini dintre asceţi, după o îndelungată
nevoinţă, fiind întăriţi de darul Sfântului Duh. Aceştia se îndestulează numai cu Preacuratele Taine, adică cu Trupul şi Sângele Domnului nostru lisus Hristos, pe
care le primesc o dată sau de două ori pe săptămână,
fără a mai gusta altceva decât numai apă. Darul lui
Dumnezeu m-a ajutat şi am ajuns la această treaptă şi
nu mai simt foame şi nici trebuinţă de pâine şi legume.

Prin această amănunţită descriere a postului şi a treptelor lui, Episcopul loan se dovedea un adânc
cunoscător al Sfinţilor Părinţi şi un mare postitor la nivelul sfinţilor asceţi din vremurile de demult.

Iar dacă a mărturisit că în prezent se află în treapta a şaptea a postului, adică se îndestula numai cu Sfânta împărtăşanie, aceasta a făcut-o prin voia lui Dumnezeu, ca să-i cunoaştem mai desluşit măsura sfinţeniei sale, să ne încredinţăm că şi în zilele noastre se pot face sfinţi şi, totodată, să ne dăm seama cât de mare şi necesar este postul pe calea îndumnezeirii şi mântuirii omului.

Căci, fără post, nu vin nici lacrimile. Fără post şi smerenie nimeni nu se poate ridica pe treptele dumnezeieştii rugăciuni.

Părintele Ioanichie Bălan – “SFÂNTUL IERARH IOAN, EPISCOPUL DIN KIEV, MARE SIHASTRU ÎN MUNŢII CARPAŢI”
https://psaltireamaiciidomnului.blogspot.com/2015/12/catisma-3.html?m=1
Cu totul rătăcită și neortodoxă este părerea celor mai mulți creștini de a-și dori o viață cât mai ușoară, „fericită”, și de a cere de la Dumnezeu – pentru că țin unele dintre poruncile Sale: merg la slujbe, țin post, se împărtășesc ș.a. – să le dea succes și reușită în toate problemele lumești.

Din Pateric aflăm că vechii asceți, când pentru o perioadă nu aveau nicio greutate sau nicio ispită, ziceau, cu neliniște, că „i-a uitat Dumnezeu” și se simțeau în siguranță numai atunci când dragostea lui Dumnezeu le trimitea încercări. Recapitulăm: este o rătăcire să căutăm o viață comodă, fără întristări, care nu duce niciodată la Ceruri.

(Arhimandritul Atanasie Anastasiou)

Faptele milei trupești și sufletești

 

Faptele milei trupești:

  • dă de mâncare celor înfometați
  • dă de băut celor însetați
  • îmbracă-i pe cei goi
  • găzduiește-i pe cei străini
  • vizitează-i pe cei bolnavi
  • vizitează-i pe cei închiși
  • îngroapă-i pe cei morți
  •  

    Faptele milei sufletești:

    • sfătuiește-i pe cei în îndoială
    • învață-i pe cei neștiutori
    • dojenește-i pe cei păcătoși
    • mângâie-i pe cei mâhniți
    • iartă-i pe cei ce te-au supărat
    • suferă cu răbdare nedreptatea
    • roagă-te pentru cei vii și cei morți
    •  
      Scurtă reflecție

      Biserica a formulat faptele milei trupești și sufletești privind la învățătura dar mai ales la activitatea lui Isus Cristos. Iată ce ne învață Catehismul Bisericii Catolice la nr. 2447:

      Faptele de milostenie sunt acțiunile caritabile prin care venim în ajutorul aproapelui în nevoile lui trupești și spirituale. A instrui, a sfătui, a mângâia, a încuraja sunt fapte de milostenie spirituală, ca și a ierta și a suporta cu răbdare. Faptele de milostenie trupească sunt, mai ales, a-i hrăni pe cei flămânzi, a-i adăposti pe cei fără locuință, a-i îmbrăca pe cei zdrențăroși, a-i vizita pe bolnavi și pe cei închiși, a-i îngropa pe cei morți.

Acatistul Sfântului Apostol Toma

 

Condacul 1

Cel ce dintre Apostoli ai fost ales a purta crucea cea grea a îndoielilor spre adeverirea fără putinţă de tăgadă sau de îndoială a Învierii lui Hristos, scapă-ne pe noi cu rugăciunile tale din furtunile lumii şi din valurile îndoielilor vieţii acesteia, ca să-ţi strigăm: Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Icosul 1

Galileea neamurilor a oblăduit a ta pruncie, Sfinte, învrednicindu-te pe tine Dumnezeu a auzi propovăduirea lui Hristos şi a vedea preaslăvitele Sale minuni şi cunoscându-L pe El, Dumnezeu adevărat, să-L urmezi îndeaproape şi încă şi în ceata celor doisprezece Apostoli să te numeri, pentru care zicem ţie:
Bucură-te, Toma, cel ce ai fost numit Geamănul;
Bucură-te, că ai cunoscut pe Iisus Galileeanul;
Bucură-te, că, prin minuni, puterea Lui ţi s-a vădit;
Bucură-te, că L-ai cunoscut pe El a fi Dumnezeu;
Bucură-te, îţi strigă sufletul meu;
Bucură-te, că pe urmele lui Hristos ai purces;
Bucură-te, că te-ai învrednicit Apostol a fi ales;
Bucură-te, că între cei dintâi ai fost chemat;
Bucură-te, că între cei doisprezece te-ai numărat;
Bucură-te, că ai urmat lui Hristos până în sfârşit;
Bucură-te, că prin tine temeiul credinţei s-a vădit;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 2-lea

Prin dumnezeiasca Pronie, nu ai fost de faţă cu ceilalţi Apostoli, când li S-a arătat lor Mântuitorul după Sfânta Sa Înviere, de aceea nu ai crezut spuselor lor, când mărturiseau zicând: „L-am văzut pe Domnul”, şi-L slăveau cu cântări zicând: Aliluia!

Icosul al 2-lea

Necrezând mărturiei celor unsprezece Apostoli „că a înviat Domnul omorând moartea”, ai dorit să vezi locul rănilor Lui şi să pui degetul în coasta Lui, spre desăvârşita încredinţare a ta şi a tuturor neamurilor până la sfârşitul veacurilor; de care preaînţeleaptă îndoială minunându-ne, strigăm ţie:
Bucură-te, că a rânduit Domnul să nu fii de faţă la arătarea Sa;
Bucură-te, cel ce n-ai crezut că Hristos a înviat, dând viaţă;
Bucură-te, că Apostolii bună vestire ţi-au adus;
Bucură-te, că, dorind a-L vedea, n-ai crezut ce ţi-au spus;
Bucură-te, că dorirea ta fierbinte te-a făcut îndoielnic;
Bucură-te, că în hotărâre nu te-ai arătat şovăielnic;
Bucură-te, că îndată ţi-ai arătat dorirea să-L vezi pe Hristos;
Bucură-te, că ai zis: „De nu voi pipăi rănile Lui, nu voi crede”;
Bucură-te, că degetul pe rănile Lui ai voit să ţi-l pui;
Bucură-te, că prin aceasta taină adâncă descoperi oricui;
Bucură-te, că ne înveţi a ne lipi de rănile lui Hristos;
Bucură-te, că ne arăţi a primi suferinţa ca pe un dar luminos;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 3-lea

Cunoscând Domnul curăţia cugetului tău, că spre adeverirea Învierii şi nu spre ispitire ţi-a fost îndoiala, te-a învrednicit slăvitei arătării Sale, ca noi, cunoscând minunea, cu tine de-a pururea să cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 3-lea

Arătându-Se Domnul pentru a doua oară Apostolilor pe când erai şi tu cu dânşii, ţi-a adeverit dumnezeiască puterea Sa, căci cunoscându-ţi îndoiala, te-a chemat să-ţi pui degetul în coasta Sa, după dorire, dojenindu-te şi înlesnindu-ţi a fi credincios arătării Sale şi nu necredincios; pentru care noi cu cutremur strigăm ţie:
Bucură-te, că Domnul a doua oară Apostolilor S-a arătat;
Bucură-te, că prin această arătare şi pe tine te-a bucurat;
Bucură-te, că Iisus ţi S-a adresat ţie anume;
Bucură-te, că te-ai cutremurat când te-ai auzit chemat pe nume;
Bucură-te, că ai recunoscut îndată pe Domnul Hristos;
Bucură-te, că te-a certat cu blândeţe să nu fii necredincios;
Bucură-te, şi ne întăreşte şi pe noi în credinţă;
Bucură-te, că ai adeverit Învierea cu prisosinţă;
Bucură-te, şi nu ne lăsa în îndoială;
Bucură-te, şi din căderile noastre ne scoală;
Bucură-te, al lumii îndreptător;
Bucură-te, osârdnic povăţuitor;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 4-lea

Punând degetul tău pe rănile Domnului şi cunoscându-L pe El a fi cu adevărat Dumnezeu cel Înviat din morţi, ai strigat cu tărie: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!”, încredinţându-ne şi pe noi de Sfânta Sa Înviere şi învăţându-ne a cânta Lui: Aliluia!

Icosul al 4-lea

Prin îndoiala ta cea din cuget curat izvorâtă şi din fierbinte dorinţă de a adeveri taina cea nepricepută de minte a Învierii lui Hristos, dat-ai mai cu tărie tuturor să ştie că a înviat Domnul nu cu nălucire, ci cu acelaşi trup cu care pătimise pentru a noastră mântuire. Pentru aceasta, noi laude îţi aducem ţie:
Bucură-te, cel ce ai fost ales să porţi a îndoielii cruce;
Bucură-te, că îndoiala ta adeverirea Învierii aduce;
Bucură-te, că dumnezeiască Taină prin tine s-a lucrat;
Bucură-te, că smerit crucea ai purtat;
Bucură-te, că lumii spre întărire, şi nu spre sminteală ai fost pus;
Bucură-te, că s-a vădit cât de mult te-a iubit Iisus;
Bucură-te, că a ta îndoială nu L-a mâhnit;
Bucură-te, că dorirea ta arzătoare ţi-a plinit;
Bucură-te, că ne-ai fost dat nouă tare întărire;
Bucură-te, că te avem spre povăţuire;
Bucură-te, şi în îndoieli luminează a noastră minte;
Bucură-te, strigăm ţie, Apostole Sfinte;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 5-lea

După Sfânta Înălţare a Domnului şi după primirea harului cel dumnezeiesc prin pogorârea Sfântului Duh, aruncând Apostolii sorţi ca să ştie unde avea fiecare să propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu, tu, Sfinte, ai primit India, spre propovăduire, slăvind pe Dumnezeu cu cântări: Aliluia!

Icosul al 5-lea

Propovăduitor neamurilor păgâne din depărtatul Răsărit ai fost trimis, pornind pe drumul celor trei magi să duci vestirea Învierii lui Hristos şi Evanghelia Sa mântuitoare; pentru care laude ca acestea aducem ţie:
Bucură-te, că neamurile Răsăritului le-ai adunat la turma lui Hristos;
Bucură-te, că ai propovăduit credinţa la neamuri păgâne;
Bucură-te, că piatra pusă de tine pururea rămâne;
Bucură-te, că L-au cunoscut ca pe un Soare mult luminos;
Bucură-te, că ai înălţat puternică Biserică în Răsărit;
Bucură-te, că ai purces pe drumul pe care magii au venit;
Bucură-te, că ai lăţit al Evangheliei cuvânt;
Bucură-te, Apostole şi propovăduitor preasfânt;
Bucură-te, şi ne învredniceşte şi pe noi mărturisirii Lui;
Bucură-te, şi ne întăreşte pe piatra mărturisirii Domnului;
Bucură-te, şi dă-ne mărturisirii neînfricoşate;
Bucură-te, şi din ispita îndoielilor ne scoate;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 6-lea

Spre adeverirea propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu şi spre încredinţarea neamurilor datu-ţi-s-a ţie, Sfinte, şi darul de a săvârşi minuni, ca toţi, văzându-le, să slăvească pe Dumnezeu Cel ce ţi-a dăruit ţie putere multă şi să strige Lui: Aliluia!

Icosul al 6-lea

Aflându-te tu, Sfinte, în Cezareea, prin pronia lui Dumnezeu ai fost chemat drept meşter zidar, să mergi în India pentru înălţarea unui palat împărătesc şi, în drum, oprindu-vă într-o cetate în care se prăznuia nuntă împărătească şi fiind poruncă să meargă şi toţi străinii ce s-ar afla în cetate, aflându-te acolo, ai fost lovit peste obraz fără de vină de o slugă, pe care ai blestemat-o să-i fie ruptă mâna de câini, lucru ce s-a şi întâmplat. Care minune văzând-o, mulţi au venit la credinţă şi chiar pe fiul împăratului l-ai învăţat a păzi curăţia cămării de nuntă; pentru aceasta îţi strigăm:
Bucură-te, că ale tale cărări de Dumnezeu au fost rânduite;
Bucură-te, că ai aflat prilej să faci minuni preaslăvite;
Bucură-te, că, pe cel ce te-a hulit fără vină, l-ai osândit;
Bucură-te, că după cuvântul tău pedeapsă a primit;
Bucură-te, că prin aceasta puterea lui Dumnezeu au cunoscut;
Bucură-te, că multora osânda lui spre pildă s-a făcut;
Bucură-te, că mulţi au venit la credinţa adevărată;
Bucură-te, şi ne învaţă şi pe noi a nu huli niciodată;
Bucură-te, că însuşi fiul împărătesc s-a întors la credinţă;
Bucură-te, că l-ai îndemnat la păzirea curăţiei în cuviinţă;
Bucură-te, că şi noi, prin tine, bune îndemnuri primim;
Bucură-te, şi ne învredniceşte următori sfaturilor tale să fim;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 7-lea

Aflând împăratul cetăţii de sfătuirea dată fiului şi văzându-l pe el că a părăsit slujirea idolească, a voit să te piardă, dar fiind în drum spre India, Sfinte, Dumnezeu te ocrotea pentru slujba ce-ţi încredinţase; de aceea, necontenit laude şi cântări Îi aducem Lui: Aliluia!

Icosul al 7-lea

Voind Gundafor, împăratul Indiei, să-şi facă un palat preaslăvit, prin pronia lui Dumnezeu ai fost adus înaintea lui drept meşter iscusit, venit din laturile Palestinei. Primindu-te cu mare bucurie împăratul şi încredinţându-ţi aur din destul, spre săvârşirea palatului, tu, Sfinte, l-ai împărţit la săraci, ca să-i agoniseşti lui palat fără de asemănare în lăcaşurile cereşti. Pentru care înţeleaptă îndrăzneală, lăudându-te, îţi strigăm:
Bucură-te, că preaîndrăzneţ te-ai arătat;
Bucură-te, că ai făurit un plan minunat;
Bucură-te, că tot aurul la săraci l-ai dat;
Bucură-te, că pe Domnul Însuşi L-ai împrumutat;
Bucură-te, că palat preaslăvit împăratul a dorit;
Bucură-te, că lăcaş neasemănat în ceruri i-ai gătit;
Bucură-te, că prin tine şi noi năzuim la cămările cereşti;
Bucură-te, că acolo, împreună cu Hristos te sălăşluieşti;
Bucură-te, şi ne du şi pe noi în casa Tatălui de Sus;
Bucură-te, şi ne uneşte cu Domnul Iisus;
Bucură-te, ajutorul celor săraci şi în nevoi;
Bucură-te, Sfinte, şi roagă-te şi pentru noi;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 8-lea

Aflând împăratul cele făptuite de tine, a poruncit să te arunce în temniţă, dar tu, Sfinte, în necazuri te bucurai, proslăvind pe Dumnezeu şi strigându-I Lui: Aliluia!

Icosul al 8-lea

Minunată orânduire a arătat Dumnezeu spre încredinţarea împăratului, că neînşelător era cuvântul tău despre zidirea palatului celui ceresc, căci în chip neaşteptat s-a săvârşit din viaţă fratele împăratului şi a fost purtat de înger şi a văzut slava celor agonisite în ceruri de tine, Sfinte. Apoi a slobozit Dumnezeu să se întoarcă el întru simţire spre adeverirea celor văzute, de care încredinţându-se împăratul, te-a eliberat din temniţă şi a venit la dreapta credinţă, iar noi, văzând minunea, grăim:
Bucură-te, că te-ai învrednicit de minuni preaslăvite;
Bucură-te, că prin minuni cuvântul şi faptele ţi-au fost adeverite;
Bucură-te, că răbdarea în suferinţă ţi s-a răsplătit;
Bucură-te, că însuşi împăratul la credinţă a venit;
Bucură-te, şi ne întăreşte şi pe noi în necaz;
Bucură-te, şi al nostru cuget ţine-l mereu treaz;
Bucură-te, că din temniţă te-ai izbăvit;
Bucură-te, că celor din prigoane le eşti zid nebiruit;
Bucură-te, că ne arăţi nouă puterea credinţei;
Bucură-te, că ne vădeşti preţul suferinţei;
Bucură-te, că izbăveşti din închisoare pe cei nedreptăţiţi;
Bucură-te, îţi strigă ţie ai tăi slujitori;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 9-lea

Luminând tu cu propovăduirea Evangheliei părţile Indiei, a venit clipa cinstitei mutări a Maicii lui Dumnezeu şi toţi Apostolii din toate părţile lumii au fost răpiţi şi aduşi în Ghetsimani înaintea patului Preacuratei, ca să aducă ei slăvite cântări de îngropăciune şi lui Dumnezeu să-I cânte: Aliluia!

Icosul al 9-lea

Şi de această dată a voit Dumnezeu ca tu, Sfinte, să ajungi a doua zi după îngropăciune şi, sfătuindu-se Apostolii, spre mângâierea ta, au deschis mormântul Preafericitei Născătoare de Dumnezeu, ca să te închini Preacurat trupului ei, dar deschizându-l, n-au aflat decât giulgiurile, adeverindu-se astfel că Maica lui Dumnezeu, în chipul Fiului său, cu trupul la cer a fost luată. Această mare taină cunoscând-o, strigăm către tine:
Bucură-te, că ai fost ales spre adeverirea unor taine preaslăvite;
Bucură-te, că de Dumnezeu îndoiala şi zăbava ţi-au fost rânduite;
Bucură-te, că şi proslăvirea Maicii Domnului ai adeverit;
Bucură-te, că pe nori din India în Ghetsimani ai venit;
Bucură-te, că ai ajuns a doua zi după îngropăciune;
Bucură-te, că vi s-a descoperit ce să faceţi prin rugăciune;
Bucură-te, că aţi hotărât ca mormântul să fie deschis;
Bucură-te, că doar giulgiul l-aţi aflat pe pământ întins;
Bucură-te, că aţi înţeles că la cer cu trupul a fost luată;
Bucură-te, că aşa dragostea Fiului pentru Maica Sa se arată;
Bucură-te, cel ce îndoielnic şi zăbavnic te-ai dovedit;
Bucură-te, că îndoiala şi zăbava ta de rătăcire ne-au izbăvit;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 10-lea

După aceasta iarăşi în părţile Indiei întorcându-te, Sfinte Toma, propovăduiai pe Hristos, întorcând pe mulţi la credinţă şi învăţându-i pe ei să-I cânte lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 10-lea

Prin multe alte minuni, Sfinte Toma, ai întărit propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu, când un slujitor netrebnic, ucigându-şi copilul, te-a învinuit pe tine de fapta lui ticăloasă, iar tu, neavând nici o mărturie în faţa judecătorilor pentru nevinovăţia ta, ai cerut să te ducă înaintea pruncului celui ucis şi i-ai poruncit lui ca însuşi să mărturisească pentru sine cine l-a ucis, iar cel mort a cuvântat, arătând pe cel vinovat. De care lucru cutremurându-ne, ţie strigăm unele ca acestea:
Bucură-te, că prin tine multe alte minuni s-au făcut;
Bucură-te, că în primejdii darul Domnului ţi-a fost scut;
Bucură-te, că minciuna slujitorului idolesc s-a vădit;
Bucură-te, că cel mort singur a grăit;
Bucură-te, că mărturie de nevoinţa ta a dat;
Bucură-te, că pe nelegiuitul său tată ucigaş l-a arătat;
Bucură-te, că Hristos, Soarele dreptăţii, te-a luminat;
Bucură-te, că Domnul tău din primejdii şi din temniţă iarăşi te-a scăpat;
Bucură-te, şi ne fii nouă apărător în ispite;
Bucură-te, şi ne scapă de cursele diavolului cele meşteşugite;
Bucură-te, aducem ţie cei ce cinstim a ta pomenire;
Bucură-te, mijlocitor la cer pentru a noastră mântuire;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 11-lea

Prin trei femei preacucernice, Sindiclia, Migdonia şi împărăteasa Tertiana, pe care le-ai adus de la păgâneasca închinare de idoli la creştineasca credinţă şi închinare a Unuia singur adevărat Dumnezeu, ţi-a pregătit Domnul şi cărarea muceniciei, ca, cetei sfinţilor alăturându-te, de-a pururea să cânţi lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 11-lea

Învăţându-le pe ele curăţia să-şi păzească ferindu-se de amestecul cu păgânii, ai întărâtat mânia urâtorului de curăţie, care prin soţii acelor cucernice femei s-a pornit cu înverşunare împotrivă-ţi, îndemnând pe împărat să te piardă pentru că le despărţiseşi pe ele de la spurcata închinare idolească şi de la păgâneştile năravuri necurate şi pe mulţi i-ai adus la slujirea lui Hristos. Dar tu, Sfinte, te-ai arătat gata a le răbda toate pentru dragostea lui Hristos, pe care-L propovăduiai; de aceea şi noi cu credinţă îţi strigăm ţie:
Bucură-te, că întâi pe Sindiclia la credinţă o ai câştigat:
Bucură-te, că ea plină de dar s-a arătat;
Bucură-te, că prin ea şi pe Migdonia, rudenia ei, o ai atras;
Bucură-te, că şi aceasta s-a arătat bun şi cinstit vas;
Bucură-te, că pe însăşi preaînţeleapta împărăteasă Tertiana Domnul o a chemat;
Bucură-te, că mânia împăratului împotriva ta s-a întărâtat;
Bucură-te, că cele trei femei cucernice cununi ţi-au împletit;
Bucură-te, că şi cununa muceniciei ţi-au pregătit;
Bucură-te, şi ne povăţuieşte şi pe noi pe calea mântuirii:
Bucură-te, că ne încredinţăm ajutorului tău şi povăţuirii;
Bucură-te, păzitorul întregii curăţii;
Bucură-te, agonisitorul cereştii avuţii;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 12-lea

Înştiinţându-se împăratul că un străin a întors-o pe femeia sa de la împreună-petrecerea cu el, plin de mânie, te-a prins şi te-a aruncat în temniţă, Sfinte. La judecată aducându-te, tu cu îndrăznire ai mărturisit că Unuia singur Dumnezeu, Făcătorul cerului şi al pământului, te închini şi slujeşti şi, neputând să te plece nici închinării idoleşti şi nedobândind de la tine nici a întoarce pe împărăteasă la petrecerea ei de mai înainte, te-a dat la munci grele, dar pe toate le-ai biruit cu puterea lui Hristos, Căruia necontenit Îi slujeai, cântându-I: Aliluia!

Icosul al 12-lea

Neputând cu munci să te piardă nelegiuitul împărat şi temându-se de norod, te-a scos cu vicleşug din cetate, împreună cu tine mergând, apoi te-a dat pe mâna oştenilor, care cu cinci suliţe te-au străpuns şi ai dobândit cununa muceniciei, încât după moarte nu numai cinstitele tale moaşte, dar şi ţărâna mormântului în care au fost îngropate s-a arătat făcătoare de minuni şi chiar un frate al împăratului, îndrăcindu-se, a fost tămăduit cu ţărână de la mormântul tău, de care minune s-a cutremurat până şi împăratul care cu urgie te-a pierdut, şi aşa l-ai întors şi pe el la credinţă; iar noi cu cutremur strigăm ţie:
Bucură-te, că te-ai învrednicit de slăvite minuni şi cununi;
Bucură-te, că în viaţă şi după moarte te-ai arătat făcător de minuni;
Bucură-te, că cea mai luminoasă cunună, cununa muceniciei îţi străluceşte;
Bucură-te, că prin mucenicia ta ceata sfinţilor sporeşte;
Bucură-te, că mulţi îndrăciţi ai tămăduit;
Bucură-te, că ţărâna mormântului tău a vindecat pe fratele împăratului ce s-a îndrăcit;
Bucură-te, că împăratul care te-a ucis la ajutorul tău a alergat;
Bucură-te, că în vedenie i te-ai arătat şi l-ai mustrat;
Bucură-te, că de ajutor nu l-ai lipsit;
Bucură-te, că, prin minunata tămăduire, pentru Hristos l-ai dobândit;
Bucură-te, că şi azi tămăduieşti multe boli şi neputinţe;
Bucură-te, şi scapă-ne pe noi de ale sufletului şi ale trupului suferinţe;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul al 13-lea

O, Preasfinte Apostole al lui Hristos, cel ce îndoielnic şi zăbavnic te-ai arătat spre adeverirea desăvârşită a dumnezeieştii Taine a Învierii Domnului şi a preaslăvirii Preacuratei Sale Maici, cel ce în viaţa ta şi după moarte făcător de minuni te-ai arătat şi cu mucenicească cunună te-ai încununat, apără turma lui Hristos de toată rătăcirea şi îndoiala; pe noi, cei zăbavnici cu inima, ne întăreşte pe piatra mărturisirii Sale; cu rugăciunile tale dă tămăduire rănilor sufletelor şi trupurilor noastre şi ne mijloceşte mântuirea la sfârşitul vieţii noastre. Amin. (Acest condac se zice de trei ori.)

Apoi se zice Icosul 1: Galileea neamurilor a oblăduit a ta pruncie..., Condacul 1: Cel ce dintre Apostoli ai fost ales a purta crucea...,

Icosul 1

Galileea neamurilor a oblăduit a ta pruncie, Sfinte, învrednicindu-te pe tine Dumnezeu a auzi propovăduirea lui Hristos şi a vedea preaslăvitele Sale minuni şi cunoscându-L pe El, Dumnezeu adevărat, să-L urmezi îndeaproape şi încă şi în ceata celor doisprezece Apostoli să te numeri, pentru care zicem ţie:
Bucură-te, Toma, cel ce ai fost numit Geamănul;
Bucură-te, că ai cunoscut pe Iisus Galileeanul;
Bucură-te, că, prin minuni, puterea Lui ţi s-a vădit;
Bucură-te, că L-ai cunoscut pe El a fi Dumnezeu;
Bucură-te, îţi strigă sufletul meu;
Bucură-te, că pe urmele lui Hristos ai purces;
Bucură-te, că te-ai învrednicit Apostol a fi ales;
Bucură-te, că între cei dintâi ai fost chemat;
Bucură-te, că între cei doisprezece te-ai numărat;
Bucură-te, că ai urmat lui Hristos până în sfârşit;
Bucură-te, că prin tine temeiul credinţei s-a vădit;
Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Condacul 1

Cel ce dintre Apostoli ai fost ales a purta crucea cea grea a îndoielilor spre adeverirea fără putinţă de tăgadă sau de îndoială a Învierii lui Hristos, scapă-ne pe noi cu rugăciunile tale din furtunile lumii şi din valurile îndoielilor vieţii acesteia, ca să-ţi strigăm: Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

şi se face otpusul.

Canon de rugăciune către Sfântul Apostol Toma

Troparul Sfântului Apostol Toma, glasul al 3-lea

Apostole Sfinte Toma, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre.

 

Cântarea 1

Glasul al 4-lea

Irmos: Pe Voievozii cei tari...

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Pe Fiul lui Dumnezeu Cel fără de început, Dumnezeu Cuvântul, Cel Ce S-a arătat pe pământ cu Chipul precum sun­tem noi, pe Care L-ai văzut, mărite, ale Cărui mâini şi coas­ta cu palma le-ai pipăit, roa­gă-L să mântuiască pe robii săi.

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ştiutorul celor ascunse şi Cel Ce cercetează rărunchii şi ispiteşte inimile, Dumnezeul meu, Iisus, pe tine, Sfinte Apostole Toma Preafericite, te-a primit slujitor Dumnezeieştii Sale arătări şi mărturisitor şi Dumnezeiesc Apostol.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Râu de ape Tainice te-ai ară­tat, Apostole Toma, care adăpi faţa pământului şi adunarea Bisericii, cu curgerile cunoştinţei de Dumnezeu; şi cu repejunea Duhului ai gonit înşelăciunea mulţimii zeilor.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Pierzătoare fiind a morţii şi a stricăciunii, pe Hristos, Izvorul Nestricăciunii, ai născut, de Dumnezeu Născătoare, Prealăudată, pe Cel Ce a împodobit cu harul nemuririi firea omenească, Ceea ce eşti cu totul fără prihană.

Catavasia

Deschide-voi gura mea şi se va umplea de Duhul şi cuvânt răspunde-voi Împără­tesei Maici; şi mă voi arăta luminat prăznuind şi voi cânta minunile ei, bucurându-mă.

 

Cântarea a 3-a

Irmos: Nu întru înţelepciune...

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu podoaba virtuţii fiind împodobit, însuţi văzătorule şi cu minunile, grozăvia indienilor cu Dumnezeiasca Lu­mină o ai strălucit prin credin­ţă şi ai luminat întunecarea lor.

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Din rază fiind aprins, prin singură lucrarea Duhului, ca o săgeată de Dumnezeu luminată ai fost trimis, de Dumnezeu primite şi lumea ai luminat, Sfinte Apostole Toma, cu minunile.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

În taină învăţându-te dog­mele Dumnezeieştii Înţelep­ciuni, ca o grabnică scăpărare de fulger, ce iute străbate, Sfinte Toma Apostole, ai luminat mar­ginile lumii.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Ceea ce nu ştii de nuntă, care ai născut pe Dumnezeu Întru­pat, pe mine cel clătinat de asu­pririle patimilor, mă întăreşte; că nu este, Preacurată, afară de tine altă ajutătoare.

Catavasia

Pe ai tăi cântăreţi, Născă­toare de Dumnezeu, Ceea ce eşti Izvor Viu şi Îndestulat, care s-au împreunat ceată duhovnicească, întăreşte-i, în Dumnezeiască Mărirea ta, de cununile măririi învrednicindu-i.

 

Cântarea a 4-a

Irmosul

Cel Ce şade întru mărire, pe Scaunul Dumnezeirii, pe Nor Uşor a venit, Iisus Cel mai presus de Dumnezeire, prin Palmă Curată şi a mântuit pe cei ce strigă: Slavă, Hristoase, Puterii Tale!

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu mai mare arătare de mi­nuni lucrând şi Slava Dum­nezeieştilor dogme luminat al­cătuind apostolul, a cuprins cu propovăduirea lumea, care strigă: Slavă, Hristoase, Pu­terii Tale!

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ca pe cel ce însuţi ai fost văzător Cuvântului şi cald slu­jitor şi Slavei Lui mărturisitor şi ca pe un credincios iconom şi Apostol te lăudăm pe tine, Fericite Toma, Preacinstite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Ca o cămară de mire şi cort ceresc, punând temelie Piatra Cea din capul unghiului, ai zidit celor credincioşi, fericite, puru­rea pomenite, mare Apostole.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Pământ Nearat, care a cres­cut Spicul vieţii; Nor Uşor şi Ploaie, care a picurat pe Dătătorul de viaţă, numim pe Preasfân­ta Fecioară, cântând: Slavă, Hristoase, Puterii Tale!

Catavasie

Sfatul cel neurmat şi Dumnezeiesc al Întrupării Tale, celei de sus, celei din Fecioară, proorocul Avacum avându-l în minte, a strigat: Slavă Puterii Tale, Doamne.

 

Cântarea a 5-a

Irmos: Necredincioşii nu vor vedea...

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Strălucit fiind, Apostole, cu Mărirea lui Hristos şi Coasta cea de viaţă Făcătoare pipăind, ai scos adâncul cuvân­tării de Dumnezeu cel neurmat şi lumea ai îmbogăţit.

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Nefiind Sfântul Toma de faţă la cea dintâi intrare şi necrezând pe ucenici, mai pe urmă a crezut şi bucurându-se, a cântat: pe Tine Dumnezeu şi Domn Te vestesc, Mult Milostive.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Ca un cer însufleţit al Măririi Tale Hristoase, cu tunet duhov­nicesc Sfântul Apostol Toma a grăit, Dumnezeu şi Domn pe Tine credincioşilor binevestindu-Te.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Biruitoare a patimilor şi a gândurilor arată-mi mintea, Ceea ce eşti cu totul fără priha­nă, potolind pornirile lor, Dum­nezeiască Mireasă, Ceea ce ai născut pe Dumnezeul şi Mântuitorul sufletelor noastre.

Catavasia

Spăimântatu-s-au toate de Dumnezeiască mărirea ta; că tu, Fecioară, Neispitită de nuntă, ai avut în pântece pe Dumnezeu Cel peste toate şi ai născut Fiu pe Cel fără de ani, Cel Ce dăruieşte pace tuturor celor ce te laudă pe tine.

 

Cântarea a 6-a

Irmos: Jertfi-voi Ţie cu glas de...

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Necredinţa cea de suflet pierzătoare a tuturor o vindecă necredinţa ta, fericite; că tu ai cercetat adevărat sem­nele cuielor şi ale suliţei.

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Slobozit-ai ca un Puternic, Hristoase, pe Apostolul Tău, ca pe o săgeată ascuţită în inimile vrăjmaşilor tăi, Dătătorule de viaţă şi pe aceştia, ca pe nişte luare de pradă, i-a adus Ţie.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Jertfele idoleşti le-ai stricat, Îndurate, Înjunghiat fiind pe Lemn şi cu sfintele înjunghieri ale grăitorilor de Dumnezeu Apostoli, care au urmat Patimi­lor Tale.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

O, Minune mai nouă decât toate minunile! Că Fecioara în pântece zămislind, fără de ispită bărbătească, pe Cel Ce ţine îm­preună toate, L-a cuprins fără strâmtorare.

Catavasie

Înţelepţii de Dumnezeu, care faceţi acest praznic Dumnezeiesc şi cu totul cinstit, al Maicii lui Dumnezeu, veniţi să batem din palme, slăvind pe Dumnezeu, Cel Ce s-a născut dintr-însa.

 

CONDAC

Glasul al 4-lea

Podobie: Arătatu-Te-ai astăzi...

De harul înţelepciunii plin fiind Apostolul lui Hristos şi adevărată slugă întru pocăinţă, a grăit: Tu eşti Dumnezeul meu şi Domnul.

 

Cântarea a 7-a

Irmos: În cuptor, tinerii lui Avraam...

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu cetele cele de sus, ca un Apostol bucurându-te, dănţuieşti în ceruri, fericite şi cânţi veselindu-te: Binecuvân­tat eşti în Biserica Slavei Tale, Doamne.

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

De la margini până la mar­gini a străbătut vestirea ta şi glasul Dumnezeieştilor tale cu­vinte, care învaţă pe cei ce cân­tă: Binecuvântat eşti în Biseri­ca Slavei Tale, Doamne.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Biserică te-ai făcut Preasfintei Treimi, prealăudate, pentru aceasta şi capiştile idolilor şi jertfelnicele le-ai zdrobit, Apostole şi Bise­rici ai ridicat spre mărirea şi lauda lui Hristos Dumnezeu.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

De robia legii ne-am izbăvit prin naşterea ta; că tu, Născă­toare de Dumnezeu, fără să­mânţă bărbătească ai născut nouă pe Mântuitorul. Binecu­vântată eşti între femei, Ceea ce eşti fără prihană, Stăpână.

Catavasia

N-au slujit făpturii cuge­tătorii de Dumnezeu, fără numai Făcătorului; ci, groaza focului bărbăteşte înfruntând-o, se bucurau cântând: Prealăudate Dumnezeul părinţilor noştri şi Doamne, bine eşti cuvântat!

 

Cântarea a 8-a

Irmos: Pe tinerii cei binecredincioşi...

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu Dumnezeu, Cel Ce S-a Întrupat, vorbind, te-ai arătat uitându-ţi de trup, feri­cite; şi cu Dumnezeirea cea mai presus de lume te-ai îmbogăţit şi prin cea către Dumnezeu apropiere ai cântat: pe Domnul lăudaţi-L şi-L preaînălţaţi întru toţi vecii.

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu dragostea lui Hristos unindu-te, moarte împreună cu dânsul ai dorit, fericite, zicând Apostolilor celor împreună cu tine: „Să mergem, să murim şi noi cu dânsul” şi cântând: pe Domnul lăudaţi şi-L preaînăl­ţaţi întru toţi vecii.

Binecuvântăm pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, Domnul.

Pe voi Apostolii, Hristos v-a arătat nori ai Cereştii Ploi cu care umpleţi Bisericile de Apa Dumnezeieştii Cunoştinţe, preaînţelepţilor; şi adăpaţi pe cei ce cântă: pe Domnul lăudaţi şi-L preaînălţaţi întru toţi vecii.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

De prihană şi de întinăciune Curată fiind şi Locaş a toată Sfinţenia, ai născut pe Cuvântul Cel Preasfânt, Care sfinţeşte pe toţi, pe Cel împreună fără de început cu Tatăl. Pentru aceas­ta pe tine Fecioară te lăudăm şi te preaînălţăm întru toţi vecii.

Catavasie

Să lăudăm, să binecuvântăm şi să ne închinăm Domnului, cântându-I şi preaînălţându-L pe Dânsul întru toţi vecii.

Pe tinerii cei binecredincioşi, în cuptor, naşterea Născătoarei de Dumnezeu i-a mântuit, atunci fiind închipuită, iar acum plinită, pe toată lumea ridică să-Ţi cânte Ţie: pe Domnul, lucrurile, lăudaţi-L şi-L preaînălţaţi întru toţi vecii.

 

Cântarea a 9-a

Irmos: Hristos Piatra Cea Netăiată...

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Car de Lumină purtător te-ai arătat, purtând pe Cuvântul în sufletul tău, cel bine ascultător şi de Dumnezeu purtător, care a îndreptat spre mântuire, pe cei ce te laudă pe tine, mărite Apostole.

Stih: Sfinte Apostole Toma, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

A ta preafericită pomenire săvârşind, te rugăm să ne izbă­vim de tot întreitul val al păca­tului cu mijlocirea îndrăznirii tale, pe care o ai ca un Apostol al lui Hristos, de Dumnezeu văzătorule preacinstite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Astăzi, săvârşind pomenirea ta, Sfinte Toma Apostole, luminează-ne şi ne sfinţeşte prin credinţă, izbăvindu-ne de ispite, de primej­dii şi de toate patimile, cu rugă­ciunile tale.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Arătatu-te-ai Dumnezeiască Mireasă Maică şi Preacurată Fecioară; că tu ai unit fecioria şi naşterea, născând, Preacurată Stăpână, pe Făcătorul şi Dom­nul a toată făptura.

Catavasie

Tot neamul pământesc să salte cu duhul, fiind luminat; şi să prăznuiască firea minţilor celor fără de trup, cinstind sfânta prăznuire a Maicii lui Dumnezeu şi să strige: Bucură-te, Preafericită Născătoare de Dumnezeu, Curată, pururea Fecioară.

 

SEDELNA, glasul al 8-lea. Podobie: Pe Înţelepciunea şi Cuvântul...

Cu năvodul Dumnezeieştilor cuvinte, vânând peşti cuvân­tători, i-ai adus pârgă Dum­nezeului nostru; şi întru rănile lui Hristos dorind să te îm­braci, următor Patimii Lui te-ai arătat. Pentru aceasta, adunându-ne, după datorie cin­stim, mărite Apostole, întru tot prăznuită pomenirea ta; şi cu un glas strigăm către tine: roagă-te lui Hristos Dum­nezeu, iertare de greşeli să dă­ruiască, celor ce cinstesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

 

SEDELNA Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, glasul al 8-lea. Podobie: Pe Înţelepciunea şi Cuvântul...

Pe Ceea ce este Uşă Cerească şi Sicriu, Munte cu totul Sfânt, Nor Luminos, să o lăudăm, Scara cea Cerească, Raiul cel Cuvântător şi Mântuirea Evei; Vistierie Mare a toată lumea; că într-însa s-a lucrat mântuirea lumii şi ierta­rea greşelilor celor de demult. Pentru aceasta strigăm către dânsa: roagă-te lui Hristos, Dumnezeu, iertare de greşeli să dăruiască, celor ce cu cre­dinţă se închină Preasfmtei Naş­terii tale.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor