miercuri, 27 noiembrie 2024

Suflet minunat, reamintește-ți că:



Sting Suflet minunat, reamintește-ți că: 

când Lumina altuia, nu vei străluci mai tare!


Când urăști 

Înseamnă că bine cu tine nu ești,

Când în întuneric trăiești 

Înseamnă că Lumina nu o găsești.


Când nu accepți ce s-a întâmplat 

Înseamnă că lecția nu ai învățat, 

Când nu-ți asumi responsabilitatea

Și cauți vinovat

Înseamnă că mai ai de învățat.


Când nu înțelegi că răul ce altuia-i dorești 

Ți se întoarce și tu o să-l primești.

Și-atunci te vei întreba:

"Ce-am făcut să merit asta?"

Lasă ura și vina

Și descoperă în tine Lumina!


Acceptă, iartă, binecuvântează!

Fiindcă asta primează!


Iubește-te și iubește 

Asta Dumnezeu de la tine dorește!

Amintește-ți mereu

Că ești parte din Dumnezeu!

Și ai fost creat să faci bine mereu!


Fii Lumină!

CEA MAI PERICULOASĂ FEMEIE E CEA

 


CEA MAI PERICULOASĂ FEMEIE E CEA CARE A ÎNVĂȚAT SĂ LUPTE SINGURĂ. Nu cere ajutor, nu așteaptă salvatori, nu stă să fie protejată. Aceasta e femeia care și-a purtat propria "sabie" in luptele pe care le-a dus singură, din durerea pe care alții ar fi folosit-o ca scuză să renunțe.  


Este periculoasă nu pentru că rănește, ci pentru că nu poate fi controlată. Ea nu joacă după reguli impuse, nu se teme de păreri sau judecăți. 


Nu are nevoie de un erou, pentru că este propriul său erou.  


Femeia care își poartă propria sabie nu își apleacă capul în fața nimănui. Ea nu acceptă mai puțin decât merită și nu rămâne acolo unde respectul este doar un cuvânt. Această femeie este o forță - și nu pentru că dorește să domine, ci pentru că refuză să fie dominată.  


Ca barbat, ești pregătit să întâlnești o astfel de femeie? Sau crezi că te va intimida? 


Asta e întrebarea pe care mulți o evită, dar ea nu o face. 


Ea merge înainte. Liberă. Puternică. 

Și de neînvins.

"Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligența. Inteligența are limitele ei, pe când prostia nu." – Umberto Eco


 

Ha 🌲🎄😂


 

Povăţuiri pe drumul crucii

 


Rugaţi-vă mai des cu rugăciuni scurte 

 

 

Mulţumiţi Domnului pentru mila Lui şi nu o refuzaţi din mândrie. 

 

Nu vă apucaţi să-i învăţaţi pe alţii, căci aceasta este uneltirea vrăjmaşului, care v-a ţinut sub tutelă până de curând şi v-a împins acum dintr-o rătăcire într-alta. Acum el a inventat pentru dumneavoastră altă momeală, ca să vă abată de la calea mântuirii. 

 

Amintiţi-vă din ce beznă v-a chemat Domnul şi ţineţi minte că mintea dumneavoastră nu a putut să facă altceva decât să vă ducă pe căile pierzării. Domnul nu v-a însărcinat să-i mântuiţi pe alţii, căci îi mântuieşte El Însuşi pe căile ştiute numai de El. Iar dumneavoastră urmaţi-vă calea purtând cu răbdare epitimia bolilor şi mulţumind pentru ea lui Dumnezeu. 

 

Rugaţi-vă mai des cu rugăciuni scurte: „Doamne, binecuvântează!”, „Doamne, ajută!”, învăţându-vă să le faceţi pe toate în viaţă cu binecuvântarea şi ajutorul lui Dumnezeu. Ba să primiţi în inimă şi această rugăciune: „Doamne! Tu toate le ştii. Fă cu mine precum voieşti. Amin!”. 

 

Binecuvântarea lui Dumnezeu să fie asupra dumneavoastră! Urarea mea este să vă ţineţi tare de nepreţuitul mărgăritar al credinţei pe care vi l-a dăruit Dumnezeu. 

 

Din Arhimandritul Ioan Krestiankin, Povăţuiri pe drumul crucii, Editura de Suflet, Bucureşti, 2013, p. 103

Doamne intelepteste-ne!


 
Rugăciunea pentru unitatea poporului și binele patriei, atribuită Sfântului Calinic de la Cernica, reprezintă o chemare profundă către Dumnezeu, izvorâtă din iubirea de neam și de credință. Acest text, scris cu o inspirație profund teologică, îndeamnă poporul român să caute unitatea, pacea și binele comun, având drept temelie harul și binecuvântarea divină.
În perspectiva teologiei ortodoxe, patria pământească este privită ca un dar temporar, un spațiu binecuvântat pentru lucrarea lui Dumnezeu în lume, prin care sufletele se pregătesc pentru adevărata „patrie cerească”. Sfântul Apostol Pavel ne învață că „Cetatea noastră este în ceruri, de unde și așteptăm Mântuitor, pe Domnul Iisus Hristos” (Filipeni 3, 20). Cu toate acestea, iubirea pentru patria pământească și responsabilitatea de a contribui la binele ei rămân esențiale pentru viața creștinului. Sfinții Părinți, precum Sfântul Ioan Gură de Aur, ne învață că patria este locul în care virtuțile se practică, aproapele este slujit, iar credința se păstrează nealterată, toate acestea fiind trepte care conduc spre Împărăția lui Dumnezeu.
Rugăciunea își adâncește sensul nu doar ca un act de solidaritate națională, ci ca o chemare la o viețuire în armonie cu voia lui Dumnezeu. În ea se regăsește dorința de curățire a inimilor și de insuflare a iubirii de neam și de dreptate, astfel încât românii să poată lucra împreună pentru binele comun. Este un apel la alegerea unor conducători vrednici și credincioși, dar și la responsabilitatea fiecăruia de a contribui la consolidarea unei societăți întemeiate pe valori spirituale.
Chiar dacă patria pământească este trecătoare, grija pentru aceasta devine o expresie a iubirii față de Dumnezeu. Prin dreptate, iubire și credință, creștinii contribuie la ordinea lumii și își exprimă recunoștința față de Cel care rânduiește toate spre mântuire. Rugăciunea pentru unitatea poporului ne amintește că fiecare lucrare pentru binele patriei noastre poartă, în adâncul ei, dorul după patria cerească, cea veșnică, unde Dumnezeu este totul în toți. 
Doamne intelepteste-ne!
 

Doamne intelepteste-ne!

Turte cu julfa si nuci, sau Pelincile (Maicii) Domnului. O rețetă de tradiție în Moldova , garantat nu ai mâncat ceva mai bun -scutecele lui Isus!


 În satele din Moldova, gospodinele continuă să păstreze cu sfinţenie, de Crăciun, o reţetă veche din moşi-strămoşi. Este vorba despre turte sau scutecele Domnului, o delicioasă prăjitură care se mănâncă şi se dă de pomană doar în Ajunul Crăciunului.

Copii fiind, imi amintersc despre ultima saptamana din Postul Craciunului, care era plina de evenimente placute, printre care taiatul porcului, dar mai ales pregatitul turtelor pentru ziua de Craciun.

Luni diminata, mama se scula si cu faina care statuse dupa soba, la uscat, framanta un aluat fara drojdie, doar din faina, apa si sare pe care, dupa ce il insemna cu semnul Sfantei Cruci, il lasa o jumatate de ora sa de odihneasca.

Cand ne sculam, o gaseam pe mama cu facaletul lung in mana, intinzand foi subtiri, pe care mai apoi le taia in patru si la cocea pe marginea plitei, dupa care le punea sus, pe soba, pe un stergar de canepa alb (ca neaua de afara), se se usuce.

Noi trebuia sa spargem nucile, cat mai multe, caci turtele erau cu atat mai bune, cu cat aveau mai multe nuci. Odata sparte nucile, acestea erau puse intr-o tava, in rola, unde erau mestecate din cand in cand, sa nu se arda, dupa care, lasate sa se racesca, erau fercate de catre mama cu mainile si apoi vanturate, pentru a se indeparte coaja, apoi erau date prin masina de nuci, care le marunte bine.

Mai furam, cand se intorcea cu spatele, cate o manuta de nuci prajite si cate o turta coapta, pe care le rontaiam cu pofta.

PĂRUL TĂU ESTE MAGIC💜💜💜


Părul este manifestarea fizică a gândurilor noastre și o extensie a noastră. La fel se întâmplă și cu gândurile Mamei Pământ, putem observa creșterea constantă a părului ei prin iarba care ne mângâie talpile picioarelor.
Deasemenea firele de păr erau folosite din cele mai vechi timpuri de popoarele indigene în scopuri medicinale și rituale.

Părul nostru este extensia fizică a gândurile noastre, ne oferă direcția de-a lungul vieții noastre. Părul nostru ne reprezintă, este punctul de legătură puternică cu corpul, cât și cu spiritul nostru. Bărbații și femeile cu înțelepciune au părul lung. Pe de altă parte, în locurile în care tirania a fost prezentată în oricare dintre formele sale, tunderea părului scurt a fost obligatoriu, ca pedeapsă.

Părul are propriul limbaj și caracter, iar modul în care este pieptănat este extrem de important pentru cine îl poartă:
- Cărare pe mijloc reprezintă alinierea gândirii.
- Împletit reprezintă unitatea gândirii cu inima.
- Părul desfăcut înseamnă securitate.
- Părul strâns în coc înseamnă convingere.

Intrând în cultura popoarelor indigene, vom afla că modalitatea de a purta podoaba capilară a avut o mare importanță, deoarece în acest fel a fost descrisă și anunțată participarea lor la diverse evenimente: căsătoria sau războiul, bucuria sau mâhnirea. Prin părul și coafurile purtate , se putea cunoaște maturitatea oamenilor, statutul lor în societate sau perioadele de pace și război.

Coafurile erau ca anotimpurile, se schimbau în ocazii publice, private și ceremoniale. Părul reprezenta gândurile și starea spirituală a individului; arătând legăturile și unitatea spirituală a familiei sale și definind armonia culturală și alinierea spirituală a comunității sale.
Părul reprezenta stările naturii, curgea în linie dreaptă ca niște cascade sau erau ondulate ca apa râului. Copiii indigeni au fost învățați să-și spele și să-și clătească părul. Grija pentru păr a fost la fel de importantă ca menținerea sănătății sale fizice și spirituale; Au fost, de asemenea, învățați să creeze coafuri rituale folosind lemn, oase, pene sau pietre drept coafuri.

Părul care cădea sau era colectat în pieptene era strâns, și păstrat într-o pungă; Când era luna plină, femeile se adunau într-o ceremonie și ofereau toate sentimentele și ideilor lor acumulate în părul căzut, spiritelor de foc, pământ și aer pentru a fi binecuvântate; ulterior ofrande de păr erau puse în focul sacru și gândurile și emoțiile fiecăruia dintre ele se ridica cu rugăciunile lor prin fum și vânt, până ajungeau la lună.

Se spune că atunci când îți lași părul să crească pe toată lungimea și îl rostogolești cu mișcări circulare în coroana capului, energia Soarelui, prana, energie vitală curge în coloana vertebrală.
Făcând aceasta miscare de rotire a capului , energia vitală Kundalini crește pentru a crea echilibru.
Părul tău nu este acolo din greșeală. Are un scop cert.💜💜💜

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor