Reducere de 40% la toate produsele de iluminat!
ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
miercuri, 31 iulie 2019
Emisiune despre nutritie la Medika TV: Pe sleau, cu Dr. Menci!
Invitatii emisiunii despre nutritie de la Medika TVaduc in atentia telespectatorilor unele aspecte importante din domeniul nutritiei si alimentatiei. In general, ei incearca sa dea un raspuns cat mai complex si documentat la intrebarea pe care ne-o punem cu totii: Ce anume trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi? Este o tema destul de controversata, astazi, cand exista atat de multe informatii contradictorii, care vin din atatea surse... Practic, omul obisnuit nu stie ce sa mai creada despre alimentatie – ce e sanatos, ce nu e sanatos... Iar impresia generala este ca, in pofida inovatiilor tehnologice ale ultimilor ani, stiinta nu a facut pasi importanti in domeniul nutritiei.
Invitatul permanent al acestei emisiuni este Dr. Gheorghe Mencinicopschi, personalitate activa in domeniul nutritiei, binecunoscuta publicului roman si o autoritate in domeniu. Dr. Gheorghe Mencinicopschi este un renumit biochimist si cercetator roman. A fost directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a fost profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, a elaborat tratate de specialitate si a fost coautor al mai multor carti referitoare la nutritie, avand in total peste 300 de lucrari stiintifice publicate in tara si in strainatate. Este autorul primei carti de gastronomie nutritionala de la noi. Detine nu mai putin de 23 de brevete de inventii.
Dr. Gheorghe Mencinicopschi nu incurajeaza nici consumul de carne, nici alimentatia de tip raw vegan, cu argumentul ca noi, oamenii, suntem omnivori. Iar dieta vegetariana o considera extrema, prin urmare nesanatoasa. Totusi, domnia sa considera ca ar trebui sa mancam mai multe legume si fructe, chiar daca in acestea se mai gasesc uneori urme de pesticide.
Exista o serie de prejudecati si mituri pe care Dr. Menci le-a demontat, explicand cum stau lucrurile in realitate. De pilda, domnia sa spune ca se face o confuzie intre colesterol si lipoproteine. Mai mult, nu colesterolul in sine este cel care ataca inima, ci radicalii liberi din sange, pe care ii preluam din mancarea chimizata si prea procesata, din fumul de tigara si alcool. Faimosul nutritionist are o abordare de tip holistic si spune ca, intr-adevar, suntem ceea ce mancam, dar suntem si ceea ce nu mancam. In plus, suntem si ceea ce au mancat stramosii nostri. De asemenea, mancam cum gandim si gandim cum mancam. Noi, oamenii, am evoluat impreuna cu hrana, intre genetica noastra si mancarea noastra stabilindu-se o relaţie de compatibilitate.
Emisiunea Pe sleau, cu dr. Menci se difuzeaza la Medika TV vinerea de la ora 11.00 si in reluare vinerea de la ora 15.00.
Medika TV este primul post de televiziune nationala cu tematica medicala care este disponibil abonatilor operatorilor UPC, Telekom, AKTA etc. in pachetul de baza.
Dr. Gheorghe Mencinicopschi nu incurajeaza nici consumul de carne, nici alimentatia de tip raw vegan, cu argumentul ca noi, oamenii, suntem omnivori. Iar dieta vegetariana o considera extrema, prin urmare nesanatoasa. Totusi, domnia sa considera ca ar trebui sa mancam mai multe legume si fructe, chiar daca in acestea se mai gasesc uneori urme de pesticide.
Exista o serie de prejudecati si mituri pe care Dr. Menci le-a demontat, explicand cum stau lucrurile in realitate. De pilda, domnia sa spune ca se face o confuzie intre colesterol si lipoproteine. Mai mult, nu colesterolul in sine este cel care ataca inima, ci radicalii liberi din sange, pe care ii preluam din mancarea chimizata si prea procesata, din fumul de tigara si alcool. Faimosul nutritionist are o abordare de tip holistic si spune ca, intr-adevar, suntem ceea ce mancam, dar suntem si ceea ce nu mancam. In plus, suntem si ceea ce au mancat stramosii nostri. De asemenea, mancam cum gandim si gandim cum mancam. Noi, oamenii, am evoluat impreuna cu hrana, intre genetica noastra si mancarea noastra stabilindu-se o relaţie de compatibilitate.
Emisiunea Pe sleau, cu dr. Menci se difuzeaza la Medika TV vinerea de la ora 11.00 si in reluare vinerea de la ora 15.00.
Medika TV este primul post de televiziune nationala cu tematica medicala care este disponibil abonatilor operatorilor UPC, Telekom, AKTA etc. in pachetul de baza.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Marcel Iureș: „Părinții mei pupau mâna bunicilor mei, adică părinților lor. Așa am apucat, așa am făcut și eu o vreme și a trebuit să tr...