duminică, 4 decembrie 2022

Crăciunul înseamnă dragoste

 Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.

 

În preajma Sărbătorii Nașterii lui Christos auzim vorbindu-se despre Spiritul Crăciunului… Cine sau ce este acest spirit? Îl putem vedea? Îl putem auzi? Îl putem simți? Nu, nu-l putem nici vedea și nici auzi! Însă, da, îl putem simții! Să vedem despre ce este vorba…

Majoritatea dntre noi au o senzație de bine, de liniște, de înțelegere, de iubire în seara de 24 și în ziua de 25 decembrie. Ceea ce simțim este chiar Spiritul Crăciunului! Nu este un spirit așa cum știm din tradiție că sunt spiritele, ci este vorba despre o conștiință de grup. Suntem peste 1 miliard de creștini la nivel mondial, dintre care cei mai mulți sărbătorim Crăciunul în noaptea de 24/25 decembrie (această conștiință de grup este întărită și de evenimentele cosmice ale perioade: pe 21 decembrie are loc solstițiul de iarnă și pe 25 decembrie se consideră că renaște Soarele – în Antichitate era un eveniment cu o mare însemnătate, fiind sărbătorit ca atare; influențele sunt benefice pentru manifestarea unor gânduri și sentimente înalte).

Ne-am obișnuit să asociem acestei perioade gânduri de iubire, de înțelegere (pentru toți și toate), de dăruire (manifestată prin cadouri), de iertare și așa mai departe; gânduri frumoase toate, cu o vibrație înaltă. Vă dați seama câtă putere are un gând de bine când este manifestat de sute de milioane de oameni! Se naște o conștiiță pozitivă extraordinară. Nu o vedem cu ochii fizici, nu o auzim și nici nu o putem atinge, însă o simțim în interior, o simțim în piept, în inimă.

Deși spuneam că nu putem să auzim ori să vedem acest spirit, totuși, într-un anumit fel este posibil: atunci când suntem atenți la semenii noștri și observăm comportamnetul lor schimbat față de celelalte zile – acesta este momentul în care vedem și auzim Spiritul Crăciunului. Însă, cel mai bine îl simțim în suflet…

Putem să vedem și pe Facebook filmulețe în care cineva începe să cânte sau să râdă într-un spațiu public și în câteva minute ceilalți oameni i se alătură; cu cât mai mulți încep să cântre sau să râdă, cu atât mai repede sunt contaminați restul oamenilor. La fel acționează și Spiritul Crăciunului – cu cât mai multe persoane se alătură cu gânduri bune conștiinței de grup, cu atât mai puternic devine Spiritul și influențează mai repede și mai puternic omenirea.

În concluzie, haideți să ne alăturăm Spiritului Crăciunului, pentru a influența pozitiv cât mai mulți oameni și a le induce gânduri și sentimente de iubire, compasiune, înțelegere și dăruire.

Sărbători fericite!

O dorință în zi de Crăciun.

 Pomul... cu daruri

 

De-a lungul secolelor, sărbătoarea Crăciunului a umplut sufletele a milioane de oameni... aducându-ne în fiecare an, amintirea clinchetului de clopoţei din seara de Ajun, a frânturilor de colinde amestecate cu viforul ninsorilor şi a împodobirii bradului, în aşteptarea darurilor aduse de Moş Crăciun. Sărbătoarea încărcată de tradiţii şi simboluri este însoţită de mireasma proaspătă a cetinei de conifere, bradul devenind cel mai important pom în ritualul de Crăciun.
Din plastic sau natural, de la miniatural la imens, bradul nu lipsește din nici o casă, cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Crăciunului și Anului Nou, și cu o nerăbdare crescută așteptăm înfrigurați cu mic și mare momentul magic al împodobirii bradului.
Tradiția împodobirii bradului și a casei cu crenguțe de brad este un obicei preluat pe la jumatatea mileniului trecut de la triburile germanice, bradul simbolizând, prin forma sa triunghiulară, Sfânta Treime, iar podoabele cu care bradul este împodobit semnificând cunoașterea și bogația, asemeni pomului sacru din Grădina Edenului, în care se găseau merele - fructele cunoașterii.
Legenda spune că în preajma iernii, o mică pasăre nu a mai putut să plece spre ţările calde, întrucât avea o aripă ruptă. Tremurând de frig, pasărea a încercat să se adăpostească în frunzişul unui stejar şi a unui ulm stufos, dar ambii copaci au refuzat-o, de teamă că le va mânca fructele. Disperată, aceasta s-a culcat în zăpadă, aşteptând să moară. Deodată a auzit chemarea unui brad, care îi promitea ocrotire. Astfel, pasărea a fost salvată. Dar, în seara de Crăciun, un vânt teribil a suflat cu putere peste pădure şi toţi copacii şi-au pierdut frunzele, în afară de bradul cel generos, pe care Dumnezeu l-a răsplătit pentru gestul de bunăvoinţă şi i-a păstrat frunzişul verde, oricât de aspre au fost vicisitudinile iernilor care au umat... Dar, din rana lui se revarsă răşina, adică înmiresmata lui durere...
Ar putea întreba cineva: care este bradul perfect pentru Crăciun?... Toți brazii de Crăciun sunt perfecți!
Deși este copac, bradul de Crăciun este numit dintotdeauna Pom! Fiindcă face sufletele să rodească... Fiind un pom mereu verde, oamenii au asociat bradul cu viața, trăinicia, siguranța, prietenia... și l-au inclus în toate evenimentele importante ale vieții. Culoarea verde a bradului, care ramâne aceeași de-a lungul anului, simbolizează speranța veșnică a omenirii. Verdele este culoarea tinereții, a speranței neînvinse... El este considerat un arbore sfânt pentru că vârful său se îndreaptă spre înaltul cerului dumnezeiesc, iar ramurile îi rămân permanent verzi... amintind de viaţa veşnică...
Dragii mei, fie ca sub bradul de Crăciun să găsim puterea de a deveni mai buni, mai înţelegători, mai darnici... şi de a ne depărta gândurile rele! Țineți minte un lucru: Dacă nu ai în suflet Crăciunul, degeaba îl cauţi sub brad!...
E iarnă iar...
Ca-n fiecare an,
Dalbe ninsori valsează;
Gândul îţi zboară
La Crăciun...
Și sufletul visează...










Un celebru proverb chinezesc spune că „zâmbetul provine de la picioare”.  Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi.



Reflexoterapia este o tehnică de tratament care constă în masarea tălpilor în zonele corespunzătoare fiecărui organ. Este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj digital al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase).

Reflexoterapia este o ştiinţa foarte veche, folosită pentru tratarea, diagnosticarea, prevenirea diverselor afecţiuni. Un vechi proverb chinezesc spune că „surâsul vine de la picioare” şi analizând beneficiile extraordinare pe care reflexoterapia le are asupra întregii stări de sănătate a oamenilor, nu putem decât confirma ceea ce chinezii ştiu de mii de ani.

 

Prin masaj se facilitează circulaţia sanguină şi transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Perturbarea circulaţiei în zonele reflexe face ca suferinţa organului corespunzător să avanseze.

Punctele reflexogene devin dureroase la presiune datorită depunerilor de toxine din zona reflexogenă, deci dereglărilor energetice, şi au drept consecinţă o proastă circulaţie sanguină şi nervoasă. Boala se manifestă la presiune ca o inflamaţie.

Cristale de nisip sau boabe de orez dureroase, aflate sub piele. Grimasa apărută pe faciesul pacientului său o exclamaţie de durere, reprezintă confirmarea că zona reflexogenă este afectată, deci organul se află în suferinţă. Durerea este direct proporţională cu gravitatea şi vechimea afecţiunii organului corespondent.

Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor şedinţe, implica fisurarea cristalelor de toxine, a depunerilor pe care circulaţia sanguină le va trimite spre organele de eliminare, îmbunătăţind starea de sănătate. Bună circulaţie sanguină este vitală pentru fiecare organ sau zona din organism, deoarece transporta material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, deşeuri metabolice, etc.

Reflexoterapia este utilă:

În tratarea multor tipuri de afecţiuni dintre care enumerăm doar câteva:

Afecţiuni ale coloanei, sciatică, lombosciatică, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroză, coxartroză etc.

Stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresii, anxietate, atacuri de panică.

Tulburări endocrine: tiroidă, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficienţe de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză, osteoporoză (stoparea degradării masei osoase), disfuncţii sexuale (impotenţă, frigiditate etc.), tulburări de metabolism, obezitate, diabet.

Afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipaţie, hemoroizi, balonări etc.

Afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.

Afecţiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie, bilă leneşă etc.

Afecţiuni circulatorii: hipo şi hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor şi picioarelor reci, dureri de picioare.

Afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.

Crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor etc.

Contraindicaţiile reflexoterapiei:

Micoze şi leziuni plantare

Infarct miocardic acut

Insuficientă renală acută

Tumorile maligne

Sarcina

Recomandări:

Este recomandat să nu fumaţi sau să consumaţi băuturi alcoolice, cafea

Este indicat să se bea o cantitate cât mai mare de lichide, peste 2 litri de apă/zi

Este recomandată o dietă echilibrată, bogată în legume, fructe şi sucuri naturale

Este recomandat ca înainte cu 2 ore cât şi 30 minute după terapie să nu se mănânce nimic;

Este recomandat să se facă 1,2 sau mai multe serii a câte 12 şedinţe de reflexoterapie urmate de tratament de întreţinere

Avantajele reflexoterapiei:

Nu se întrerupe tratamentul medicamentos.

Se poate face în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate.

Se lucrează pe cauză nu pe simptome.

Este un tratament netoxic.

Nu are contraindicaţii majore

Poate fi aplicată profilactic, bolilor cronice şi acute, dar şi bolilor nemanifestate.

Poate fi aplicată la orice categorie de vârstă 

 #Reflexoterapia poate vindeca afecțiuni de la nivelul întregului organism.

- Tratează cu succes #anemia, prin reglarea procesului de asimilare a nutrienților.

- La nivel digestiv reduce #constipația sau #diareea și poate trata #enterocolita.

- Reflexoterapia poate fi utilizată pentru #răceli, #gripe, #bronșită, #astm bronșic, #sinuzite sau #rinite.

- Calmează durerile de #cap și #migrenele.

 

Când vrei să te adresezi unui reflexoterapeut, acesta va realiza în prima etapă o diagnosticare și o analiză generală a stării tale de sănătate. Va realiza un masaj generalizat, pentru a observa care sunt punctele cu cele mai mari acumulări de toxine. Primele ședințe de reflexoterapie sunt întodeuna dureroase, fiindcă atingerea zonelor cheie stimulează circulația și nervii locali. Treptat, odată de tratamentul avansează, durerea și disconfortul se vor diminua.

Terapia propriu-zisă constă în ședințe de masaj concentrate pe zonele cu probleme. Reflexoterapeutul va presa cu degetele puntele dureroase, cu o intensitate medie sau mare, pentru a facilita dizolvarea depunerilor de toxine, circulația sângelui și implicit oxigenarea țesuturilor. Efectele se transmit mai departe către organul corespunzător punctului respectiv. Pe lângă durerea locală care uneori poate fi greu de suportat, vei simți ca și cum sub degetele terapeutului se topesc cristale de nisip.

Fiindcă reflexoterapia acționează similar cu o dietă de detoxifiere, poți resimți și efecte adverse ca durerile de cap, amețelile, uneori greață sau lipsă de energie. Deși este neplăcută pe durata tratamentului, această terapie are efecte benefice demonstrate. Durata terapiei depinde de numărul de afecțiuni și de gravitatea acestora.

 

Reflexoterapia are drept scop reechilibrarea energiei vitale a organismului. Talpile picioarelor reprezinta zona de maxim interes in reflexoterapie.

Pe talpile picioarelor sunt puncte si zone de proiectie al tuturor organelor corpului omenesc iar prin intermediul punctelor de corespondenta se stabileste o legatura cu acestea.

Cu ajutorul reflexoterapiei puteti vindeca:

-starile de stres, amețeli, migrene, insomnii, oboseala cronica; -instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica;

- afectiuni hepato-biliare;

-afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, reumatism, artroza, artrita, coxartroza;

-tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale;

-tulburari de metabolism, obezitate, diabet;

-afectiuni digestive;

-afectiuni renale;

-probleme de circulatie a sangelui: hipertensiune, hipotensiune..

- afectiuni ale urechilor, nasului si gatului (ORL): rinita, sinuzita, bronșită, astm, nevralgii;

-crampe musculare, dureri de spate;

-ajuta si in cazuri de infertilitate la femei.




O şedinţă de masaj durează între 45 şi 60 de minute,timp în care pacientul trebuie să se relaxeze. La prima vizită, terapeutul îi pune întrebări despre starea de sănătate,dacă ia medicamente,dar şi despre stilul de viaţă. Specialistul inspectează cu atenţie talpa,apoi aplică tehnici de masaj specifice pe toată zona, insistând asupra punctelor reflexe care corespund organelor bolnave. Masajul tălpilor este recomandat tuturor categoriilor de vârstă, inclusive vârstnicilor şi copiilor.

Remedii pentru bătăturile de la picioare

Durerile de picioare și de articulații

Sarea Epsom – Cel mai bun somnifer natural!

Aspirina: remediu extern pentru picioare

 Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi.


 

 


Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor