marți, 21 septembrie 2021

 Cum sa ai grija de sanatatea ta intima. Despre importanta lactobacililor.

https://ceciliacaragea.ro/arena-sanatatii/cum-sa-ai-grija-de-sanatatea-ta-intima-despre-importanta-lactobacililor-cand-si-cui-ii-este-recomandat-suplimentul-alimentar-floralaise/

Beneficiile pentru sanatate ale rodiilor. Cum se desface o rodie. Cand e recomandat sucul de rodii. In rubrica Arena Sanatatii sustinuta de Cecilia Caragea, pentru canalul media online ACC Media Channel. Veti afla, bineinteles, mai multe si despre traditiile legate de rodie si sucul de rodie.

https://youtu.be/bmTruX738Sc 

 Gandim si realizam proiecte speciale pentru companii din domeniul sanatatii. Seria de emisiuni "Academia de Ayurveda" este doar un exemplu de succes!

Multumim ca urmariti emisiunile noastre ACC Media Channel! Pregatim noi proiecte pentru publicul nostru interesat de sanatate!

Multumim Pagina de Media pentru semnalarea emisiunii noastre!

#sanatate #emisiunidesanatate #preventie #suplimente #suplimentenutritive #suplimentealimentare #remediinaturale #drcarlafabian #ceciliacaragea #academiadeayurveda #accmediachannel #emisiunionline #sanatateonline #tvonline #tvmedical #televiziunemedicala #emisiunimedicale #sanatatedinnatura #ayurveda #ayurmed #prmedical #contentmedical #contentmarketing #videomarketing #videocontent #plantemedicinale #medicinacomplementara #medicinaholistica #medicinaintegrativa #comunicaremedicala

https://www.facebook.com/ACCMediaChannel/posts/943483706237044

 Daca vrei sa intelegi mai bine anumite lucruri, daca ai nevoie sa-ti clarifici ideile, ca sa poti sa faci alegeri in cunostinta de cauza, urmareste emisiunile ACC Media Channel!

www.accmediachannel.ro
www.facebook.com/ACCMediaChannel
www.youtube.com/ACCMediaChannel
www.instagram.com/accmediachannel

Scoarte, expozitie la Muzeul Taranului

 Muzeul National al Taranului Roman va asteapta marti, 21 septembrie 2021, de la ora 17.00, la Sala Acvariu, la vernisajul expozitiei Scoarte.

Tesutul era indeletnicirea cea mai draga femeilor, fiind comparat, prin analogie cu zamislirea formelor noi de viata. Mestesugul era insotit de numeroase interdictii rituale, iar practicarea lui de-a lungul anului era clar reglementata.

Covoarele, folosite initial pe pereti si cunoscute sub diferite denumiri – scoarte, paretare, laicer, raspandeau prin desenele si culorile lor bogatie, abundenta, fericire. Originalitatea si unicitatea covoarelor se datoreaza priceperii si ingeniozitatii femeilor care au tesut cu grija adevarate povesti, integrand motive si simboluri – geometrice, vegetale, antropomorfe, zoomorfe, semnificand apa, cerul, pamantul, Soarele, Luna, pomul vietii, calul, calaretul, pasari, flori, rombul, coarnele berbecului, broaste testoase, pesti. Motivele erau tesute in compozitii deschise sau inchise de chenare, urmarind obtinerea unui efect de simetrie si ritm cromatic.
Scoartele lucrate de Maria Mihalachi si prezente in expozitia de la Muzeul Taranului au o poveste ce transmite emotie, echilibru si masura. Confectionate din lana pura ori amestecata cu bumbac, cu motive inspirate din specificul zonei Neamtului, scoartele tesatoarei Maria Mihalachi ne indeamna sa cautam frumusetea si armonia. In toata aceasta lucrare, Iulian Mihalachi, sotul Mariei, s-a implicat cu tot sufletul, fiind convins ca scoartele moldovenesti se incadreaza in marea familie a artei decorative.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Acvariu, pana in 26 septembrie, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.

Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

https://www.daciccool.ro/timp-liber/evenimente/10197-scoarte-expozitie-la-muzeul-taranului

Cum alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?

 Cautarea locatiei de nunta este primul pas in organizarea celui mai important eveniment din viata fiecarui cuplu. Pentru ca exista o multitudine de saloane pentru toate gusturile si toate buzunarele, iti venim in ajutor cu o prezentare a principalelor aspecte la care sa fii atent in alegerea salonului perfect.

1. Amplasarea
Un salon de nunta sau un centru de evenimente situat in oras este mai usor accesibil cu taxiul sau cu masinile personale decat unul aflat la periferie. Nu in ultimul rand, trebuie luate in considerare costurile de transport ale invitatilor si gasirea taxiurilor dupa eveniment care ar putea fi mai facila decat in cazul saloanelor mai greu accesibile.

2. Capacitatea salonului vizat
Numarul de persoane estimat sa intre intr-un salon amenajat cu mese rotunde, masa de prezidiu, Foto Corner, scena si ring de dans trebuie sa se potriveasca numarului tau de invitati. Daca salonul este prea mare comparativ cu numarul de invitati prezenti, va parea gol, iar daca este prea mic, participantii la eveniment vor sta inghesuiti si nu vor avea loc de dans. Chiar daca iti place foarte mult o locatie si doresti sa o inchiriezi, verifica mai intai in ce masura se potriveste cu numarul tau de invitati. De aceea, solicita restaurantului capacitatea minima si maxima a salonului dorit, inainte de a-l selecta.

3. Parcarea restaurantului
In vremurile actuale, cand este greu sa te deplasezi in orasele aglomerate, existenta parcarii la restaurant sau in apropierea lui devine un ”must-have”. Fie ca este parcare subterana (ceea ce e preferabil) sau supraterana, important este sa existe. Pe buna dreptate! Carui invitat i-ar placea oare sa caute prin ploaie, viscol sau caldura inabusitoare un loc de parcare si apoi sa mearga pe jos, imbracat elegant, cateva sute de metri pana la restaurant?

4. Reputatia locatiei
Un salon recunoscut pe piata ca serios, cu angajati de calitate si event manager responsabil si orientat catre indeplinirea solicitarilor clientilor este recomandabil in detrimentul unuia mai putin cunoscut sau cu o reputatie indoielnica. Fa-ti timp pentru a citi recenziile despre restaurant si mancare astfel incat sa-ti formezi o idee corecta despre imaginea de pe piata a locatiei alese, inainte de a semna contractul de inchiriere.

5. Calitatea serviciilor prestate
Modul de amenajare a salonului, mocheta, draperiile, aranjamentele florale si piesele de mobilier, precum si toate micile amanunte ce impodobesc un salon si individualizeaza un eveniment sunt tot atatea aspecte de care trebuie sa tii cont. La vizita in locatie poti cere sa vezi mostre de material sau fotografii de la evenimentele anterioare pe care orice organizator de evenimente profesionist ti le va arata cu placere. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca exista aer conditionat sau incalzire centrala functionabile. Nu in ultimul rand, sa ai in vedere ca un salon care are un portofoliu de evenimente organizate si o echipa deja formata este mai in masura sa ofere servicii profesioniste, decat un salon nou deschis, a carui echipa este inca in rodaj.

6. Existenta pachetelor all inclusive
Majoritatea saloanelor care se respecta ofera atat pachete all-inclusive (meniu, bautura, aranjamente florale, cutie de bani, lumini ambientale, camera miresei, aranjamente pentru scaune, servete etc.), cat si servicii individuale. Preferabil este sa selectezi pachetele all-inclusive pentru a scapa de orice grija la restaurant. In plus, este posibil sa obtii foarte multe gratuitati oferite de restaurant, in functie de pachetul de servicii achizitionat.

7. Pretul si degustarea meniului

Raportul calitate-pret poate fi un important criteriu de departajare in selectarea celui mai potrivit salon. Nu uita sa verifici exact ce include pretul primit si, mai ales, solicita o degustare prealabila a meniului. In acest fel vei putea face modificari ale meniului inainte de a fi prea tarziu.

8. Terase si spatii verzi pentru fumatori
In prezent, cand fumatul este interzis in spatiile interioare, existenta unei terase sau a unui spatiu verde ce poate fi amenajat pentru fumatori este un punct in plus al oricarei locatii. De asemenea, situarea restaurantului intr-o zona verde (parc, padure) poate fi un avantaj pentru fotografiile de nunta, iar terasa poate fi un plus in organizarea unor mici momente inaintea evenimentului principal (cununie, botez, traditii de nunta etc.).
Material redactat in cadrul programului educational cu tema Nunta... pas cu pas, initiat si derulat de Hop Garden Group.
Proiectul este sprijinit de 12 parteneri media: ACC Media Channel, Bucuresti Life, Bucurestii Vechi si noi, Clarissa, Dacic Cool, Fashion8, Iqool, PRwave, Restaurante-Bucuresti.ro, Restocracy, StyleAndTheCity.ro, RevelionInBucuresti.

Despre Hop Garden Group
Hop Garden Group este un complex de agrement specializat in organizarea evenimentelor private si corporate, pentru adulti si copii, redeschis in octombrie 2019 si condus de Daniela Dalia Seghedi, director executiv al grupului. Cu o suprafata totala de aproximativ 15.000 mp. situata preponderent in Parcul Moghioros, complexul este impartit in 4 zone diferite, ce pot fi folosite individual, in functie de evenimentul dorit: petreceri tematice pentru copii sau adulti, evenimente corporate sau private, petreceri la piscina sau in parc, aniversari, baluri sau diferite momente sarbatorite in familie.
Grupul Hop Garden include 3 localuri:

- Magic Ballroom by Hop Garden este spatiul de evenimente private si corporate cu o suprafata de 800 mp., impartita in doua saloane specializate in organizarea de evenimente private si corporate: Salonul Ambiance cu o capacitate de maximum 120 de persoane si Salonul Grand cu o capacitate de pana la 270 de persoane.

- Hop Garden Parc este o gradina de vara situata in interiorul parcului Drumul Taberei si ocupa o suprafata de 1000 mp., cu acces din parc si din interiorul strandului. Cu o capacitate totala de pana la 500 de locuri la masa, impartite intre cele trei niveluri de terasa si restaurant, localul beneficiaza de un meniu diversificat, un cuptor din caramida pentru pizza si gratar in aer liber, fiind potrivit pentru momente de relaxare in natura sau pentru petreceri private in aer liber.

- Hop Garden este o berarie lansata in 2018 si singurul spatiu al grupului situat in Splaiul Unirii, nr. 225. Cu o capacitate de 200 de locuri si o terasa de 400 de locuri, este potrivita atat pentru intalniri cu prietenii, cat si pentru evenimente private si corporate organizate intr-un cadru informal.

Contact Hop Garden Group
Email: pr@magic-park.ro
Telefon: 0770 448 443/ 0748 116 938

https://www.daciccool.ro/stil-de-viata/arta-culinara/10196-cum-alegi-locatia-potrivita-pentru-nunta-sau-botez

Nunta... pas cu pas

 In perioada septembrie 2021 - ianuarie 2022, Hop Garden Group a initiat un program educational destinat tinerilor si publicului larg, cu tema Nunta... pas cu pas. Lansat cu scopul de a educa in ceea ce priveste activitatile concrete ale organizarii evenimentelor private, programul educational derulat de Hop Garden Group si-a propus sa ofere o serie de articole si sfaturi practice tuturor celor interesati de organizarea propriilor evenimente in mod profesionist. Materialele informative oferite publicului pe durata celor 5 luni ale proiectului vor include urmatoarele teme: Cum iti alegi locatia potrivita pentru nunta sau botez?, 5 caracteristici ale organizatorului de evenimente perfect, 10 motive ca sa-ti organizezi nunta iarna, Meniul de nunta - intre alegeri si degustare, Planificarea nuntii - cand, cum, cat?

La finalul proiectului, toate articolele vor fi incluse in blogul anexat site-ului www.magic-park.ro, intr-o sectiune intitulata Ghidul nuntii.
Programul educational Nunta... pas cu pas s-a nascut din dorinta sincera de a veni in sprijinul tuturor celor care sunt siliti de imprejurari sa-si organizeze singuri nunta sau botezul, tuturor celor care nu stiu de unde sa inceapa activitatile organizatorice si, mai ales, cum sa-si planifice evenimentul astfel incat acesta sa fie un prilej de bucurie si relaxare, in loc de stres si frustrare.
Nu in ultimul rand, din aceste materiale cititorii vor afla cum sa estimeze costul real al nuntii, astfel incat plata furnizorilor sa nu devina o povara, cum sa realizeze programul evenimentului, cand sa trimita invitatiile si, mai ales, cum sa-si selecteze locatia si organizatorul de evenimente potrivit. Noi, ca organizatori de evenimente profesionisti, suntem in acelasi timp consultanti, furnizori, psihologi si diplomati, adesea aplanam conflicte in familii sau in afara lor si ne straduim sa le oferim clientilor evenimentul dorit. Acest program educational isi doreste sa aduca putin sprijin emotional si nu numai tuturor celor care se simt complesiti de povara unuia dintre cele mai importante momente din viata lor
, a declarat Daniela-Dalia Seghedi, director executiv complex Magic by Hop Garden.
Proiectul este sprijinit de 12 parteneri media: ACC Media Channel, Bucuresti Life, Bucurestii Vechi si Noi, Clarissa, Dacic Cool, Fashion8, Iqool, PRwave, Restaurante-Bucuresti.ro, Restocracy, StyleAndTheCity.ro, RevelionInBucuresti.

Despre Hop Garden Group
Hop Garden Group este un complex de agrement specializat in organizarea evenimentelor private si corporate, pentru adulti si copii, redeschis in octombrie 2019 si condus de Daniela Dalia Seghedi, director executiv al grupului. Cu o suprafata totala de aproximativ 15.000 mp, situata preponderent in Parcul Moghioros, complexul este impartit in 4 zone diferite, ce pot fi folosite individual, in functie de evenimentul dorit: petreceri tematice pentru copii sau adulti, evenimente corporate sau private, petreceri la piscina sau in parc, aniversari, baluri sau diferite momente sarbatorite in familie.
Grupul Hop Garden include trei localuri:
- Magic Ballroom by Hop Garden este spatiul de evenimente private si corporate cu o suprafata de 800 mp, impartita in doua saloane specializate in organizarea de evenimente private si corporate: Salonul Ambiance, cu o capacitate de maximum 120 de persoane, si Salonul Grand, cu o capacitate de pana la 270 de persoane.
- Hop Garden Parc este o gradina de vara situata in interiorul parcului Drumul Taberei si ocupa o suprafata de 1000 mp, cu acces din parc si din interiorul strandului. Cu o capacitate totala de pana la 500 de locuri la masa, impartite intre cele trei niveluri de terasa si restaurant, localul beneficiaza de un meniu diversificat, un cuptor din caramida pentru pizza si gratar in aer liber, fiind potrivit pentru momente de relaxare in natura sau pentru petreceri private in aer liber.
- Hop Garden este o berarie lansata in 2018 si singurul spatiu al grupului situat in Splaiul Unirii nr. 225. Cu o capacitate de 200 de locuri si o terasa de 400 de locuri, este potrivita atat pentru intalniri cu prietenii, cat si pentru evenimente private si corporate organizate intr-un cadru informal.

Contact Hop Garden Group
Email: pr@magic-park.ro
Telefon: 0770.448.443/ 0748.116.938
www.hopgarden.ro

https://www.daciccool.ro/stil-de-viata/arta-culinara/10195-nunta-pas-cu-pas

 Mierea a fost folosita inca din antichitate pentru mentinerea frumusetii, iar astazi se fac studii despre beneficiile ei pentru ingrijirea pielii si este inclusa in nenumarate produse cosmetice.


https://diferentesiesente.ro/branduri/apidava/diferente-si-esente-beneficiile-apicolelor-pentru-frumusete/?fbclid=IwAR13zaoVQo1Nf9YJEVwjqOSW7sNbrsH3tOVkeyK92Sw8aLMx5pd4-imYcyo

Curiozitati despre santal

 O aroma puternica si senzuala din exotica Indie leaga cerul si pamantul. Un dar al naturii, pentru ca toti oamenii sa se invaluie in parfumuri divine. Orasul Kannauj din India "respira" arome senzuale de santal, trandafiri, iasomie si sofran. In piete se vand cutii sau vase sculptate in lemn de santal, podoabe lucrate cu migala, sticlute cu esente. In interiorul templelor, preotii pregatesc dupa reguli stricte chandan, un amestec obtinut din macinarea foarte fina a lemnului de santal, inmuiat apoi cu apa si pudra de sofran. Aceasta pasta foarte aromata este folosita in cadrul ceremonialurilor religioase, hindusii atingandu-si fruntea sau pieptul.

In Kannauj se afla 10 mari ateliere in care, de generatii intregi, lemnul de santal, adus din sudul Indiei, este transformat in ulei pretios, un ingredient important pentru fixarea aromelor din majoritatea parfumurilor din intreaga lume. 100.000 de oameni sunt angrenati in acest proces, aici obtinandu-se 75% din intreaga cantitate de ulei de santal din India. Privind din aceasta perspectiva, am putea spune ca pentru industria parfumurilor din India, Kannauj este la fel de important precum Grasse, capitala parfumurilor franceze.
Tehnicile de obtinere nu s-au schimbat prea mult. Se foloseste procedeul distilarii in vase de cupru, muncitorii - numiti dighaa - macinand mai intai foarte fin bucatile de lemn. Dupa ce sunt lasate la inmuiat in alambic timp de doua zile, se aprinde dedesubt un foc de lemne sau de carbuni, iar vaporii aromati se condenseaza in vase speciale. Cand distilarea trebuie oprita, muncitorii imbraca pur si simplu alambicul in carpe umede. Simplu si eficient.
Uleiul de santal, foarte pur (daca puritatea suporta grade de comparatie!), este fantastic de scump, productia si comercializarea sa fiind atent supravegheate de oficialitatile indiene. Nu trebuie uitat ca, in India, arborii de santal sunt pe cale de disparitie, iar pentru a impiedica "disparitia" chiar si a celui mai insignifiant copac, fiecare creanga este numerotata, tinandu-se astfel o evidenta foarte stricta, urmand a fi taiate doar cele care au ajuns la maturitate (un proces ce se incheie la capatul a 60 de ani). Padurile cu arbori de santal sunt imagini pitoresti in sine. Considerati de specialisti ca fiind plante parazitare, ei au nevoie de alti copaci pentru a supravietui (cel mai adesea radacinile lor se hranesc din seva altor vegetale).
Atunci cand este necesar pentru crearea unui nou parfum, uleiul de santal se combina cel mai bine cu lavanda, trandafirii, ylang-ylang, bergamotele si smirna. Se foloseste in aromoterapie, avand efecte relaxante (indeparteaza stresul, anxietatea si depresiile). Sub forma de crema, mentine pielea tanara mai mult timp, fiind astfel eficient impotriva imbatranirii premature a tenului. Drept medicament, calmeaza afectiunile respiratorii si previne crizele de astm. Si nu in ultimul rand, aroma de santal are un puternic efect afrodiziac. 

https://www.daciccool.ro/stil-de-viata/casa-si-gradina/7356-curiozitati-despre-santal?fbclid=IwAR0qwbIz7Ln1EFYeZJQyZUG7-I_ohZyJ2GmFDi9pFzoi5h9_lb_t9fkHeTw

Fabricuta de Perdele - Decorint


https://www.facebook.com/photo/?fbid=776249356121255&set=gm.576099439600465

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor