sâmbătă, 8 ianuarie 2022

Nu te minți singur. Cel care se minte pe sine și-și pleacă urechea la propriile sale minciuni ajunge să nu mai deosebească adevărul nici în el, nici în jurul lui și să nu mai aibă respect nici pentru sine, nici pentru lumea cealaltă. Iar dacă nu respectă pe nimeni, nici nu poate iubi pe cineva, și astfel, neiubind pe nimeni, ca să se afle în treabă sau ca să-și omoare urâtul, se lasă în voia patimilor și ispitelor trupești, și, stăpânit cum e de metehne, ce deosebire mai poate fi între el și un animal? Feodor Dostoievski

 Intunericule, De mult n-am mai vorbit, Am fost absent, Am fost fericit un timp, Am uitat cum e sa faci tot ce-i de baza, Si ca de fapt, am oameni in jurul meu, care chiar conteaza. Imi e greu, acum ca ma intorc la tine, Si iti scriu cu greu, Printre lacrimi si suspine. Asa mi-a fost dat, Sa fim impreuna, Sa ne intalnim mereu, La sfarsit, Sau de cateva ori pe luna? Ce simt? Cred ca stii deja, Iar am pierdut totul, Din tot ce se putea. Am sa-ti zambesc, cand o sa fie cazul, Am sa-ti soptesc cuvinte care ard ca iadul, Te voi imbratisa la fel ca prima data, Iti aduci aminte? Imbratisati pana la capat.

 Întunericul îți răspunde : ,,Răsar din nimic, Și-n nimic dispar, Lumina mi-e prieten, Și totuși dușman... Nu am sentimente Nimic să-ți ofer, Nu-ți ofer alinte, Te sec, te disper... Însă dau sens vieții, După ce lumina apare, Vin cu răceala gheții, Te scot din uitare... Zâmbește azi, Ca întâia oară, Început-ai sa crezi, Dintr-o primăvara... Și totuși...mă crezi? De văzut...mă vezi? Când te-nvelesc, Cu-n veșmânt ceresc...

Povestea ghiocelului

 ”Se povestește că atunci când Dumnezeu a creat lumea, i-a spus zăpezii să meargă și să roage florile să-i dea un pic din culoarea lor. Rând pe rând, florile au refuzat. Atunci, tristă, zăpada l-a întrebat și pe ghiocel dacă vrea să-i dea din culoarea lui. Ghiocelul a acceptat. Drept răsplată, omătul îl lasă să înflorească cel dintâi primăvara.”💓



DE CE DUMNEZEU A LĂSAT ZĂPADA ALBĂ

 

- POVESTE despre culoarea albă a zăpezii.
- DE CE DUMNEZEU A LĂSAT ZĂPADA ALBĂ?
- Spune povestea că demult, atunci când Dumnezeu a făcut toate câte sunt pe pământ, le-a colorat frumos.
- Când a poruncit zăpezii să vină pe pământ, i-a zis: „Pentru că tu ai să fii peste tot, să-ți cauți singură o culoarea care-ți place”.
- Zăpada s-a grăbit mai întâi să vorbească cu iarba:
- "Dă-mi și mie din culoarea ta verde atât de frumoasă!”.
- Iarba a refuzat-o ferm, nu !
- A rugat atunci macul să-i dea culoarea lui roșie purpurie, a fost refuzată categoric.
A cerut viorelei să-i dea culoarea albăstruie, iar s-a izbit de refuz.
- De la Floarea-soarelui ar fi dorit, să-i dea culoarea galbenă, dar fără succes.
Nici una din florile câmpului n-au ascultat rugămintea zăpezii.
- Tristă și amărâta, zăpada ajunge și la ghiocel, căruia îi spune și lui necazul:
- "Nimeni nu vrea să-mi dea și mie culoare să am culoarea mea.
- Toate florile m-au alungat și râd de mine!”
- Înduioșat de mâhnirea zăpezii, ghiocelul i-a spus:
- "Dacă-ți place culoarea mea albă, eu o împart bucuros cu tine”.
- "Zăpada a primit cu bucurie darul ghiocelului.
Iar de atunci, ea poartă acest minunat veșmânt alb ca al ghiocelului.
- Drept recunoștință, zăpada îl lasă de atunci pe gingașul ghiocel, să-și scoată căpșorul afară din zăpadă în fiecare primăvară, în semn de respect că ia împrumutat albul imaculat, cu care îmbracă în iernile bogate dealurile, câmpiile, munții, văile și pădurile nesfârșite.
- Sfârșit și lui Dumnezeu laudă!
Preluat- Schitul Sf.Ilie.

 Apa nu rezista. 

Apa curge. 

Când îți bagi mâna în ea, tot ce simți este o mângâiere. 

Apa nu este un zid solid, nu te va opri. 

Dar apa merge întotdeauna acolo unde vrea și nimic până la urmă nu îi poate rezista. 

 Apa are răbdare. 

Apa care picura uzează o piatră. 

Ține minte asta, copilul meu. 

Amintește-ți că ești jumătate de apă. 

Dacă nu poți trece printr-un obstacol, ocolește-l. 

Apa face.

... TREZIREA ... 

  „... unde este durere, este și creștere.

 Acolo unde sunt griji sunt si vise. 

Acolo unde sunt îndoieli este, de asemenea, încredere. 

Unde există dezamăgire este, de asemenea, așteptare. 

Acolo unde există dorință este și devotament. 

Acolo unde este stres este, de asemenea, seninătate.

 Acolo unde este furie este și răbdare. 

Acolo unde este singurătatea este, de asemenea, cunoaștere. 

Acolo unde este pierdere este, de asemenea, orientare. 

Acolo unde este monotonie este, de asemenea, creativitate. 

Acolo unde este schimbare este, de asemenea, agilitate. 

Acolo unde există perfecționism este, de asemenea, autenticitate. 

Acolo unde sunt înfrângeri este, de asemenea, succes. 

Acolo unde există distragere este, de asemenea, conștientizare.

Acolo unde este ploaie este si soare. 

Unde este zgomot este și tăcere. 

Acolo unde există ură este si iubire. 

Acolo unde este frica este si curaj. 

Acolo unde este represiune se trezește și el. 

Unde este „uneori”. este și ACUM... „❤️

"Unei mame cu nervii zdruncinaţi din cauza unor încercări grele Părintele i-a spus să se lupte pentru a se sfinţi. În acelaşi timp, i-a dat şi sfaturi practice pentru a-şi birui starea de melancolie: să alunge amintirile neplăcute şi temerile şi să-şi amintească numai evenimentele plăcute, să cultive mereu gânduri optimiste despre viitor, să asculte muzică bună, să facă plimbări, să meargă împreună cu prietenele ei creştine la Sfânta Liturghie, la Vecernii şi Privegheri şi să se roage cu nădejde lui Hristos.

Părintele vedea în sufletele oamenilor ceea ce-i descoperea Dumnezeu. Despre un cunoscut al meu, a zis:

‒ Văd în sufletul lui ceva nu prea curat, un lucru rău. E o traumă veche, ceva demonic. Nu ştiu exact ce e. Poate-mi va descoperi Dumnezeu mai târziu.

După câteva săptămâni, când m-am dus din nou la el, mi-a zis:

‒ Acel lucru rău pe care l-am văzut în sufletul lui poate dispărea, dar numai dacă el însuşi se va sfinţi. Numai prin sfinţenie se schimbă omul. Oricât de păcătos ar fi, tot se curăţă de rănile sufletului. Astăzi, medicii le numesc psihastenii, când, de fapt, ele nu sunt altceva decât influenţe demonice provocate de păcate."

(Sfântul Părinte Porfirie)
 

 Rugăciune

,, Scoate-mă Doamne , Iisuse  Hristoase  , din  păcate , din boli  grele,  chinuitoare , din mânie, sărăcie , umilință , gânduri  negre.
Si  ne  păzește  de  dușmanii  văzuți  și  nevăzuți și  de  moarte  naprasnică.
Si  cu  Duh  curat,  du-ne  la  mese  întinse ,  cu  făclii  aprinse,  la  izvoare  reci, curgătoare ,  ca  Maica  Domnului  să  fie  grăbinic  ajutătoare. Amin. "

,, Bucuria  mea !  Ai  încredere  în  Dumnezeu  și  cere  ajutorul  Lui. Învață  să-ți  ierți  dușmanul , iar  Dumnezeu iti va da  tot ceea ce  vei cere.!

   (  Sfântul  Serafim  de  Sarov)

Iertați, și  Dumnezeu  să ne ierte. Amin. 🙏


 
Atunci când cineva se roaga nu trebuie sa fie atent la nimic. Nici la caldura care se naste în inima lui. Numai sa gaseasca pocainta cea adânca, sa simta ca este departe de Dumnezeu, sa se asemene unui tren care alearga neîncetat catre destinatia lui cu viteza mare.


 

În noaptea de 2 spre 3 ianuarie - acum 9 ani, straniul Alexander Kanîșev a plecat la Domnul (1945 - 02.01.2012/, care a mers în genunchi pe cărarea de la Mănăstirea Diveyevsky până la Lavra Trinity-Sergius 400 km lungime timp de 9,5 luni în 1995-1996.
Drumul de la Mănăstirea Diveyevsky la Lavra Trinity-Sergiu... pe parcurs s-a rugat Domnului să lumineze Sfânta Rusie și să ne întoarcă patria sub puterea Țarului Autoguvernării, să învieze armata ortodoxă și să șteargă păcatele omenești.... Am urmat chemarea Fecioarei.
Case și garduri din sat înnegrite, înzăpezite, un drum înzăpezit pe care camioanele trec în vite La marginea drumului, împingând un căruț plin cu comori până sus, încet și insistent, sprijinindu-se cu mâna a doua pe stâlp, un om în vârstă se mișcă în genunchi.
În fața căruței este Răstignirea și icoana Domnului Atotputernic. Scârțâind tampoane de genunchi făcute în casă pe genunchi însângerați...
Oamenii de pe marginea drumului se opresc și se uită la omul târât de rugăciune sogbene.
Cineva i-a servit mâncare, a cerut să se roage pentru cei dragi. Cineva l-a privit cu curiozitate, cineva cu compasiune. Unii spuneau că este cel mai obișnuit vagabond, alții spuneau „nebun”, dar mulți oameni ai bisericii îl tratau ca pe o rugăciune și îl ajutau.
O bătrână a încercat să ajute la împingerea unui căruț lent. Unii l-au batjocorit pe ciudat. Nu era clar pentru mulți: cine era acest om - nebun, spiritual sau sfânt?
Se târăște, iar zvonurile îi fug înainte: și-a ucis soția și copiii, l-a înjunghiat cu un cuțit, l-a ciopârțit cu un topor. Deci, el acum pictează păcatul său de moarte. Un străin le spune oamenilor adunați în jurul lui: „Sunt din Krasnoyarsk Krai, din districtul Kezemsky. N-am fost niciodată la închisoare, n-am omorât pe nimeni.
Am aceleași păcate ca toți ceilalți. Mergând în ascultare de Sfânta Fecioară. Am fost un necredincios, dar am văzut-o pe Fecioara venind la Dumnezeu și a spus că în vremuri grele ca acum, avem nevoie de un om care să meargă în genunchi în rugăciune pentru Rusia, pentru întreaga lume.
Dumnezeu mi-a arătat fața mea și a zis că sunt nebotezat, păcătos, hulitor, dar nu la cine să mă duc. ... M-am botezat în Diveevo, m-am pus în genunchi și am mers. Dacă oamenii vin la biserică și se căiesc de păcatele lor, atunci nu m-am dus degeaba. Am dragoste pentru oameni".
El a fost întrebat: „Ți-e frică să mori pe drum? Iar el a răspuns:
"Este înfricoșător când nu ai făcut nimic... "
Timp de nouă luni și jumătate a mers în genunchi de la mănăstirea de femei din Diveevo la Lavra Trinity-Sergius, la închisoarea Sergiev. Mă rog pentru Rusia, pentru lumea murdară în păcate... Sufletul lui a avut grijă de întreaga lume.
Când directorului Viaceslav Orekhov i s-a spus că există un astfel de om, s-a dus să-l caute pe autostradă. Cinematograful, ca toată țara noastră, a fost în cea mai profundă criză la mijlocul anilor '90.
Orekhov și cameramanul său au primit o cutie de film la studioul de filmare pentru zece minute de filmări. Un prieten a dat o cameră video și mai multe casete. Așa a apărut documentarul "The Fermecat Wanderer"
"Gerul are 25 de grade, iar el își petrece noaptea în pădure. Eliberează locul cu lopata, montează un cort, face un foc de tabără și cumva, cu făină și neplăceri, scurtează noaptea. Dimineața - înapoi în genunchi și mai departe, înainte, înainte...
Lumea cade în abis și vine ca oamenii să se pocăiască și să trăiască, căci cupa mâniei Domnului este plină până la margine. Știe și vede că depinde de el. N-are mândrie, vorbește despre sine așa: „Sunt o făptură mică, un om păcătos, un hulitor. Dar toți trebuie să ne gândim la salvarea lumii, la salvarea sufletelor noastre. "
Unul dintre căscații de pe drum i-a spus: „Pentru niciun milion de dolari aș putea merge pe aici. "Da, de dragul banilor și faimei, o astfel de procesiune este imposibilă...
Când a venit la Sergiev Posad, s-a plecat la moaștele reverendului Sergiu de Radonej și s-a dus la Skitul Ghetsimani, a mai trăit o lună într-un cort pe dezvoltarea drumului, predicând oamenilor despre pocăință.
El a fost văzut adesea mai târziu în Diveyevo, Moscova, la Sfânta Matronușka a Moscovei. Timp de câțiva ani a mers în pelerinaj de la Lipețk la mănăstirea Zadonsky, la Sfântul Tihon Zadonsky.
Se știu foarte puține lucruri despre trecutul lui Alexander Kanîșev: era un om singuratic, nu și-a creat o familie. A lucrat ca muncitor în construcții, am călătorit prin țară cu legăminte, am construit case, școli, case cazane. Când echipa sa construia o biserică în regiunea Stavropol, Sfânta Fecioară i-a apărut pentru prima dată și i-a poruncit să se întoarcă. A fost botezat, a devenit pomar în biserică.
În următorul ei fenomen, l-a trimis să hoinărească prin Rusia. Și el i-a urmat apelul. De ce te-ai dus la cruciadă în genunchi? Potrivit acestuia, oamenii nu vor acorda atenție unei persoane care merge pe marginea drumului. Puțini oameni merg așa? Dar pe un om care se târăște cu o rugăciune, cu o cruce și icoana Doamnei noastre pe piept - se vor întoarce. Acest lucru îi va face pe oameni să-și amintească de Dumnezeu și să se gândească
Am atașat tampoane de genunchi din mai multe straturi de prelata la genunchii mei uzați de sânge, am atașat roți mici la cizme pentru a-mi face mai ușor mișcarea picioarelor inflamate. Mi-am petrecut noaptea în pădure lângă drum pe orice vreme.
Fizic suferea incredibil, dar era ca și cum cineva de sus nu îi dădea sânge cald și mâncare caldă făcută acasă. „Dacă m-aș fi dus în casă și m-aș fi întins pe un pat moale și cald, probabil că nu m-aș fi putut ridica și să mă târăsc mai departe după aceea”, a recunoscut el în fața unui prieten. - O persoană neputincioasă și slabă la suflet. "
În august 2012, Alexander Sergheevici Kanîșev a trecut la locuința Zadonskaia într-o procesiune spirituală pentru ultima dată..
Șase luni mai târziu, noaptea din a doua spre a treia ianuarie la ora 23:55 minute din 2012, a murit Marele Cruciat, slujitorul lui Dumnezeu Alexander Kanîșev. Sa se odihneasca in pace!
Înmormântat în gardul templului Mijlocirii Sfintei Fecioare din satul Cerkizovo, districtul Pușkinsky, regiunea Moscovei.

 

"Uită-te la acel sfânt umil care merge pe stradă," spuse un diavol altuia. "Cred că voi merge să-i corup sufletul."
"Nu te va asculta pentru că este interesat doar de lucrurile sfinte" îi spuse tovarășul său.
Dar diavolul, în maniera sa impetuoasă, luă înfățișarea Arhanghelului Mihail și apăru în fața sfântului.
"Am venit să te ajut," spuse.
"Cred că m-ai confundat cu altcineva," răspunse.
"Nu am facut nimic în viața mea care să merite atenția unui înger."
Și își văzu de drum fără să știe niciodată pe cine evitase.


"Odată, demult, mă plimbam împreună cu tatăl meu când, la o cotitură, el se opri deodată. După o clipă de tăcere, mă întrebă:
- În afară de ciripitul păsărelelor, mai auzi şi altceva?
Îmi ascuţii auzul şi, după câteva secunde, îi răspunsei:
- Aud zgomotul unei căruţe...
- Aşa este, spuse tatăl meu. Este o căruţă goală.
Îl întrebai: - Cum de ştii că este o căruţă goală, dacă încă nu o putem vedea?
Iar el îmi răspunse:
- E foarte uşor să ştii când o căruţă este goală, e din cauza zgomotului. Cu cât este mai goală, cu atât face mai mult zgomot.
Astăzi, adult fiind, când văd o persoană care vorbeşte prea mult, întrerupând conversaţia celorlalţi, dovedindu-se inoportună, lăudându-se cu ceea ce posedă, simţindu-se atotputernică şi dispreţuindu-i pe cei din jurul ei, încă mi se pare că mai aud vocea tatălui meu, spunând:
"Cu cât este mai goală căruţa, cu atât mai mult zgomot face"

 

Viața nu vine legată cu o fundă, dar e totuși un cadou.

 

1. Viața nu este dreaptă, dar este totuși bună.
2. Când ai dubii, fă următorul pas mic.
3. Viața este prea scurtă ca să nu te bucuri de
ea.
4. Nu jobul va avea grijă de tine când ești bolnav. Prietenii și familia vor avea.
5. Nu cumpăra lucruri de care nu ai nevoie.
6. Nu trebuie să câștigi toate disputele. Fii cinstit cu tine însuți.
7. Plângi împreună cu cineva. Ajută mai mult decât să plângi singur.
8. E OK să te superi pe Dumnezeu. Poate face față.
9. Economisește pentru lucruri importante.
10. Când este vorba de ciocolată, rezistența e futilă.
11. Împacă-te cu trecutul ca să nu-ți strice prezentul.
12. E OK să-ți lași copii să te vadă plângând.
13. Nu îți compara viața cu a altora. Nu ai cum să știi despre ce este călătoria lor.
14. Dacă o relație trebuie să fie secretă, nu ar trebui să fii în ea.
15. Totul se poate schimba într-o clipită. Dar stai liniștit, Dumnezeu nu clipește niciodată.
16. Respiră adânc. Îți calmează mintea.
17. Scapă de tot ce nu îți trebuie. Dezordinea te va trage în jos în multe feluri.
18. Orice nu te omoară chiar te face mai puternic.
19. Nu e niciodată prea târziu pentru a fi fericit. Dar depinde numai de tine și nu de altcineva.
20. Nu accepta refuzul atunci când urmărești ceva ce iubești.
21. Arde lumânările, folosește cearceafurile bune, poartă lenjeria de ocazie. Nu le mai păstra pentru ocazii speciale. Astăzi este o zi specială.
25. Nimeni în afară de tine nu este responsabil cu fericirea ta.
26. De fiecare dată când ești într-o situație care pare dezastruoasă întreabă-te: va conta asta peste cinci ani?
27. Alege întotdeauna Viața.
28. Iartă, dar nu uita.
29. Ce cred alții despre tine nu este treaba ta.
30. Timpul vindecă aproape orice. Dă timp Timpului.
31. Oricât de bună sau de rea este o situație, se va schimba.
32. Nu te lua prea în serios. Nimeni altcineva nu o face.
33. Sa crezi în miracole.
34. Dumnezeu te iubește pentru ceea ce e El, nu pentru ce ai făcut sau nu ai făcut tu.
35. Fii prezent și bucură-te de viață cât de mult poți acum.
36. A ajunge bătrân e mai bine decât alternativa – a muri tânăr.
37. Copiii tăi au o singură copilărie.
38. Tot ce contează la sfârșit este ceea ce ai iubit.
39. Ieși afară în fiecare zi. Miracolele te așteaptă pretutindeni.
40. Dacă ne-am pune toți problemele în saci și le-am vedea pe ale celorlalți, ne-am lua repede sacii noștri înapoi.
41. Invidia este pierdere de timp. Acceptă ceea ce ai deja, nu ceea ce crezi că ai nevoie.
42. Partea mai bună abia urmează să înceapă.
43. Indiferent cum te simți, ridică-te, aranjează-te și fii prezent.
44. Creează. Produ ceva.
45. Viața nu vine legată cu o fundă, dar e totuși un cadou.

ȘI ASTA VA TRECE

Solomon, fiul regelui David, copil fiind se juca prin curtea palatului regal. În timp ce se juca a observat că din palat a ieșit bijutierul palatului, foarte trist și apăsat. Solomon a observat tristețea de pe chipul bijutierului și l-a întrebat:
– “De ce sunteți trist?”
– “Cum să nu fiu trist? M-a chemat regele David, tatăl dumitale, și mi-a spus să-i fac un inel din ce material vreau eu, dar acest inel să aibă două însușiri: când mă voi uita la el când sunt trist inelul acesta să mă bucure, și când mă voi uita la el fiind bucuros să mă întristeze.
Mi-a zis să fac un așa inel că mă plătește cât vreau eu, dar dacă nu reușesc să-l fac în 24 ore, unde-mi sunt picioarele, acolo-mi va fi capul.
Acuma cum poți să faci un așa inel, care sa-ți schimbe pe loc bucuria în tristețe și tristețea-n bucurie? Te uiți la el si gata, te-ai transformat – asta e imposibil, și înseamnă că mi-am pierdut viața.”
Solomon, care era ințelept încă din copilărie, i-a răspuns:
– “O, e așa de simplu. Faceți tatălui meu un inel pe care să scrieți 3 cuvinte: ‘גםזהיעבור’ (gam zeh yaavori) care inseamna « ȘI ASTA VA TRECE ».
De câte ori se va uita tatăl meu când e trist va vedea scris pe inel că o să treacă, și când va fi tare vesel iar se va uita la inel și va ști că toate veseliile pământești sunt trecătoare. Când inelul va fi gata, veți fi plătit regește de tatăl meu, el va fi mulțumit și dumneavoastră veți rămâne în viață.“
MORALA: ȘI ASTA VA TRECE

 

Sfaturi de aur pentru o viata frumoasa

 

1. Pastreaza-ti mereu simtul umorului.
2. Nu esti niciodata prea bun ca sa faci munca de jos.
3. Fa miscare zilnic. Inclusiv cand nu ai chef.
4. Nu cheltui mai mult decat castigi.
5. Bea suc de portocale in fiecare zi.
6.Dragostea la prima vedere nu e doar o poveste.
7. O slujba proasta e mai buna decat sa fii somer.
8. Mananca tot ce ai in farfurie. Nu irosi mancarea.
9. Familia ta este cel mai pretios lucru pe care-l vei avea vreodata.
10. Viata ta este mai delicata decat ai crede: daca te neglijezi, te distrugi.
11. Nu ezita vreodata sa fii ceea ce vrei sa fii.
12. Toata lumea are mult prea multe haine in dulap. Poarta ce ai si nu mai cumpara altele.
13. Invata sa ierti, chiar atunci cand iti este greu sa o faci.
14. Economiseste bani acum si cheltuie mai tarziu. Nu invers.
15. Dragostea nu e mereu usoara, uneori e nevoie sa lucrezi la ea.
16. Gaseste ceva amuzant in orice situatie.
17. Daca te lovesti de o problema, nu amana rezolvarea ei. Dar daca nu o poti controla nicicum, uit-o.
18. Asigura-te mereu ca faci ceea ce-ti place si nu-ti fie teama sa-ti urmezi vreodata visurile.
19. Educatia este importanta, dar nu obligatorie. Viata in sine este o continua educatie.
20. Exploreaza lumea si ramai mereu curios.
21. Evita sa te iei prea in serios.
22. Asculta-ti bunul simt. Gandeste-te care este raspunsul rezonabil pe care il poti da in orice situatie. Cine nu are bun simt, nu are nimic.
23. Viata este un cadou pe care tu il despachetezi. Tu esti cel care vei alege daca ceea ce este inauntru te va duce la fericire sau la tristete. Toata viata ai puterea sa decizi singur si sa schimbi oricand decizia.”

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor