ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
luni, 1 iulie 2024
Toate acestea sunt valabile pentru barbati si femei de orice varsta.
O femeie a fost intrebata daca sotul ei o face fericita. Raspunsul a fost … surprinzator
"La un seminar pentru cupluri, ce s-a desfasurat la Universitatea din Fresno (California, SUA), unul dintre vorbitori i-a adresat o intrebare unei femei: „Sotul d-voastra va face fericita? Cu adevarat va face fericita?”
In acel moment, sotul se intinse, aratand o mare siguranta. Stia ca sotia va spune da, deoarece nu se plangea niciodata.
Sotia sa, totusi, a raspuns printr-un ”NU” , foarte clar.
„Nu, sotul meu nu ma face fericita”!
Barbatul a ramas dezorientat, dar ea a continuat: „Sotul meu nu m-a facut fericita si nici nu o va face. Eu sunt fericita. Daca eu sunt sau nu fericita, nu depinde de el, ci de mine. Eu sunt singura persoana de care depinde fericirea mea. Eu decid sa fiu fericita in orice situatie si in orice moment al vietii mele, deoarece, daca fericirea mea ar depinde de cineva, de lucruri sau de circumstante de pe Pamant as avea mari probleme. Tot ceea ce exista in aceasta viata e intr-o miscare continua: fiinta umana, bogatiile, corpul meu, clima, seful meu, placerile, prietenii, sanatatea mea fizica si mentala, si as putea sa adaug o lista cu lucruri interminabila. Trebuie sa decid sa fiu fericita, independent de tot ceea ce exista. Daca astazi am casa plina sau goala, sunt fericita. Daca ies singura sau insotita, sunt fericita. Daca munca mea este bine platita sau nu, sunt fericita. Astazi sunt casatorita, dar eram deja fericita cand eram singura. Sunt fericita de mine. Alte lucruri, persoane, momente sau situatii sunt pentru mine experiente care pot sa-mi ofere momente de bucurie sau de tristete. Invat din experientele trecatoare si le traiesc pe cele care sunt eterne, precum: a iubi, a ierta, a ajuta, a intelege, a accepta, a consola.
Sunt persoane care zic: „Astazi nu pot sa fiu fericit/ă pentru ca sunt bolnav/ă, pentru ca nu am bani, pentru ca e cald, pentru ca e foarte frig, pentru ca cineva m-a jignit, pentru ca o persoana nu ma mai iubeste, pentru ca nu stiu sa ma pun in valoare, pentru ca sotul meu nu e cum speram, pentru ca fiii/fiicele mei/mele nu ma fac fericita, pentru ca prietenii mei nu ma fac fericita, pentru ca slujba mea este mediocra” si asa mai departe.
Iubesc viata pe care o am, nu pentru ca ar fi mai usoara ca a altora, ci pentru ca am decis sa fiu fericita ca si persoana si sunt responsabila de fericirea mea. Cand îl eliberez pe sotul meu, sau pe oricare alta persoana de aceasta obligatie, ii usurez de greutatea de-a ma purta pe umerii lor. Viata fiecaruia devine mult mai lejera. In acest fel am reusit sa am o casatorie reusita in cursul anilor”.
Sa nu lasi in mainile nimanui o responsabilitate asa de mare, precum sustinerea fericirii tale! Fii fericit/ă, chiar daca e cald, chiar daca esti bolnav/ă, chiar daca nu ai bani, chiar daca cineva te-a ranit, chiar daca cineva nu te iubeste.
Toate acestea sunt valabile pentru barbati si femei de orice varsta.”
Copiii tăi. Să-i ferești de toate pericolele. De boli. De accidente. De răutatea altora, mici și nepricepuți ca ei, de prostiile colective. De propria lor prostie, răutate, lene. De nenoroc. De fanatici. Să-i aperi. Să-i crești frumos. Să arate bine. Nu mai remarci la un moment dat nimic din ce trăiești tu: poți să-ți rupi o mână, o coastă, poți fi la pat, te poți urâți, poți sărăci, poți fi mort de frică. Dar să-i ferești pe ei. Nu cumva să li se-ntâmple lor ceea ce ți s-a întâmplat ție. Nu cumva să-i rănească întâmplarea, întâmplătorul. Nu cumva să-i omoare, de vii, când cresc, ceva sau cineva. Să nu mori nici tu, ca să nu-i lași pe ei fără sprijin. Să nu ia droguri. Să nu devină alcoolici. Să nu se chinuie. Să nu sufere din dragoste. Să nu sufere fără dragoste. Să aibă noroc, norocul e important. Să le spui tuturor că sunt foarte bine, nu ca să-i minți pe toți, ci ca să crezi tu că e așa. Nu mai ai timp să-ți dai seama că ție nu ți se mai întâmplă nimic. Nici o nouă dragoste. Nici cea veche. Nimeni care să fie tandru. Dar să fie toți buni cu ei. Sufli lumânările de la tortul tău și-ți pui o dorință pentru ei. Te faci că nu remarci când te părăsesc, când pleacă departe și vin tot mai rar înapoi, când îi încurci, când îi plictisești, când te reped, când nu-ți dau telefon, când nu vin deloc, chiar dacă ești cu perfuzii. Strălucești de mândrie când ești alături de ei, pe stradă. Te topești când îți spun o vorbă bună. Pentru ei crezi în Dumnezeu și te rogi. Lor sănătate, lor bucurii, lor dragoste. Să-i aperi cu dinții, cu unghiile, cu anii și cu banii tăi, cu relațiile tale, cu creierul tău, cu trupul tău, cu experiența ta, cu telefonul tău, zid în fața relelor lumii. Să-i salvezi.
Brâul Maicii Domnului
CE REPREZINTĂ BRÂUL FECIOAREI MARIA?
Cinstitul Brâu al Fecioarei Maria - este singura relicvă care a supraviețuit din timpul vieții pământești a Fecioarei Maria. Legenda spune că Fecioara Maria însăși a țesut acest brâu din păr de cămilă și i l-a dăruit apostolului Toma după Adormirea sa, când a plecat la cer.
LA CE AJUTĂ BRÂUL MAICII DOMNULUI?
Se știe că Cinstitul Brâu al Fecioarei Maria ajută cuplurile infertile, în lupta împotriva cancerului și pe toți cei care suferă, purtându-și crucea fără să-și piardă credința, având încredere în Maica Domnului.
UNDE SE AFLĂ BRÂUL FECIOAREI MARIA?
Astăzi, Cinstitul Brâu este păstrat la Muntele Athos, în mănăstirea Vatoped, dar de-a lungul secolelor a părăsit Sfântul Munte și a călătorit de multe ori, oferind tuturor credincioșilor posibilitatea de a se închina la această sfințenie.
«PANGLICI» MIRACULOASE ALE BRÂULUI MAICII DOMNULUI?
La Vatoped există o tradiție: de a oferi pelerinilor, la cererea lor, panglici sfințite pe Cinstitul Brâu al Fecioarei Maria. Datorită acestor panglici, de asemenea, au avut loc multe vindecări miraculoase. În general, se referă mai mult la vindecări de infertilitate - datorită cărora multe cupluri au fost binecuvântate cu bucuria de a fi părinți.
UNDE POT PRIMI PANGLICILE SFINTE DIN ATHOS?
Vizitând Muntele Athos, mulți pelerini sunt dornici de a primi o panglică, sfințită pe Cinstitul Brâu al Maicii Domnului. Acest lucru poate fi făcut la Mănăstirea Vatoped.
CUM SĂ PORT PANGLICA SFINȚITĂ PE CINSTITUL BRÂU AL MACII DOMNULUI?
Se consideră că panglica sfințită ar trebui să fie legată în jurul taliei și purtată atât ziua, cât și noaptea. Această metodă este recomandată femeilor care visează să devină mame. Uneori îl puteți lega în jurul capului și chiar la încheietura mâinii.
ESTE POSIBIL SĂ ÎNLĂTUR PANGLICA SFINȚITĂ PE BRÂUL MAICII DOMNULUI?
Deoarece nu se recomandă spălarea panglicii, ar trebui să o purtați cu grijă. Panglica sfințită poate fi îndepărtată dacă este necesar, iar acest lucru nu este considerat un păcat sau o abatere de la reguli.
De obicei, panglica este oferită împreună cu o mică broșură care descrie toate regulile de purtare a acesteia.
Istoria Sfântului Brâu al Maicii Domnului
Potrivit tradiției, Cinstitul Brâu a fost țesut de însăși Maica Domnului din fire de cămilă și, după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.
„Prea Sfântă Curată și Neîntinată Fecioară, urcându-te la ceruri, cu mâna ta ai dăruit Apostolului Toma, Preasfântul tău Brâu”, psalmodiază Biserica în troparul sărbătorii Punerii în raclă a Cinstitului Brâu al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.
Două femei evlavioase din Ierusalim au făgăduit că vor păstra cinstitul Brâu. Maica Domnului, cu puțin înainte de adormirea sa, i-a cerut Sfântului Evanghelist Ioan să împartă acestora și cele două veșminte ale sale. Misiunea de păstrare, din generație în generație, a continuat-o o fecioară evlavioasă ce provenea din această familie.
Aducerea Sfântului Brâu la Constantinopol
În timpul domniei împăratului Arcadie, fiul lui Teodosie cel Mare, a avut loc mutarea cinstitului Brâu în Constantinopol. Pe 31 august, împăratul a așezat Cinstitul Brâu într-o raclă foarte frumoasă, pe care a numit-o „racla sfântă”, pentru a proteja capitala Imperiului și pe locuitorii acesteia de orice atac ostil, de orice nenorocire și uneltire demonică.
Sfântul Brâu s-a păstrat în racla pecetluită mai întâi în biserica Sfinţilor Apostoli, apoi în Biserica Preasfintei Născătoare din Vlaherne, ce o ridicase împărăteasa Pulheria. Această raclă nu s-a deschis până în zilele împăratului Leon cel înţelept (886-912). Soţia împăratului Leon, Zoe, pe când era foarte bolnavă, a visat-o pe Născătoarea de Dumnezeu, iar Maica Domnului i-a spus împărătesei că trebuie să îl convingă pe Patriarh să scoată Sfântul Brâu din chivotul unde era păstrat încă din secolul al IV-lea. Când au pus Brâul peste împărăteasa bolnavă, ea s-a vindecat îndată. Ca semn de recunoştinţă şi trăind o viaţă virtuoasă, împărăteasa a împodobit Brâul brodându-l cu fir de aur şi l-a reaşezat în racla în care-l pusese Arcadie.
Împărţirea Cinstitului Brâu
În a doua parte a secolului al XII-lea, Sfântul Brâu a fost tăiat în fragmente, iar fragmentele au fost dăruite mai multor biserici din Constantinopol.
În veacul al XII-lea, sub împăratul Manuil I Comnenul (1143-1180) s-a stabilit oficial sărbătoarea punerii în raclă a cinstitului Brâu al Maicii Domnului pe 31 august. În vechime, Sfântul Brâu se sărbătorea odată cu Așezarea Veșmântului Născătoarei de Dumnezeu în Vlaherne, pe 2 iulie.
După cucerirea Constantinopolului de către cruciați, în timpul celei de-a patra cruciade, în 1204, unele bucăți au fost furate de cetele de barbari și mutate în Apus. Din fericire, nu s-au pierdut toate.
În urma cruciadei, două bucăţi din Cinstitul Brâu a ajuns în Franţa şi astăzi se păstrează în biserica Le Puy-Notre-Dame.
La Mănăstirea Vatoped din Athos
Conform unei tradiţii, Ioniţă Caloian, biruind pe Alexios Anghelos al III-lea, ia din Constantinopol ca pradă de război o bucată din Cinstitul Brâu, pentru ca aceasta să fie dăruită în veacul următor mănăstirii Vatoped, de către cneazul sârbilor Lazăr I Hrebeljanović 1372-1389.
Conform unei alte tradiţii Împăratul Ioan al VI-lea Cantacuzino (1347-1355), care a avut o dragoste deosebită faţă de Marea Mănăstire Vatoped, aşa cum reiese din mai multe mărturii, a dăruit Mănăstirii o parte din Brâul Maicii Domnului. De atunci Cinstitul Brâu este păstrat în Sfânta Mănăstire Vatoped într-o raclă de argint.
În timpul stăpânirii otomane, părinţi din mănăstirea Vatoped au făcut procesiuni cu Cinstitul Brâu în Creta, Macedonia, Tracia, Constantinopol și Asia Mică pentru sfințirea și sprijinul celor înrobiți și izbăvirea de orice boală primejdioasă.
În anul 1813, Brâul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus în Ţara Românească pentru îndepărtarea ciumei.
Binecuvântarea Cinstitului Brâu şi pentru alte mănăstiri
Mănăstirea Dionisiu deţine o mică parte din Sfântul Brâu al Maicii Domnului pe care dionisiaţii l-au primit de la Mănăstirea Vatoped în schimbul unui deget de la mâna dreaptă al Sfântului Ioan Botezătorul.
O altă mică parte a Cinstitului Brâu se află la Zugdidi, în Georgia adusă de fiica împăratului bizantin Roman, căsătorită cu împăratul georgian Abuchaz. Aceasta, vindecându-se prin atingerea Brâului, a luat cu ea în noua ei patrie o parte din Cinstitul Brâu. La porunca Ţarului Rus Alexandru I, la Zugdidi, în Mingrelia, s-a ridicat o frumoasă biserică, în care se păstrează cu evlavie partea din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, spre vindecare de grele suferinţe.
Brâul Maicii Domnului de la Kato Xenia
În anul 1522, doua părţi ale cinstitului Brâu au fost dăruite mănăstirii de maici Kato Xenia (situată la 50 km de Volos, Grecia) în timpul unei mari epidemii de ciumă. Imediat după aducerea cinstitului Brâu, oamenii s-au însănătoşit.
Acatistul Brâul Maicii Domnului
Acatistul Brâul Maicii Domnului - text
Tropar la Acatistul Brâul Maicii Domnului, glasul al 8-lea
Născătoare de Dumnezeu pururea Fecioară, Acoperământul oamenilor, Veșmântul și Brâul Preacuratului tău trup, puternic Acoperământ cetății tale ai dăruit prin nașterea ta cea fără sămânță, Nestricată rămânând. Că întru tine și firea se înnoiește și vremea. Pentru aceasta, te rugăm, pace cetății tale dăruiește și sufletelor noastre mare milă.
Condacul 1
Alergăm cu evlavie la Preacinstita Maica Domnului, la Brâul ei dumnezeiesc, iar rugăciunea ne umple de luminare și de mireasma celor cerești, și din adâncul ființei te rugăm, Fecioara bunătății, încinge-ne cu puterea lui, Neprihănită, chemându-te: Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Icosul 1
Îngerii cei nevăzuți se închină cu
teamă la Brâul Tău, Maica Domnului, iar noi cu credință cădem la el,
slăvind sfințirea lui și cu evlavie strigăm:
Bucură-te, Brâu al Fecioarei;
Bucură-te, strălucirea lumii întregi;
Bucură-te, cingătoarea Fecioarei Neprihănite;
Bucură-te, comoara Bisericii;
Bucură-te, Brâu scump al Doamnei cerului;
Bucură-te, floare parfumată a cuvioșilor creștini;
Bucură-te, cel ce ai încins trupul Fecioarei;
Bucură-te, că slăbești puterea lingușitorului vrăjmaș;
Bucură-te, lumină nestinsă a harului;
Bucură-te, izvor nesecat de minuni;
Bucură-te, prin care credința se transformă în minuni;
Bucură-te, alungând dușmanii văzuți și nevăzuți;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 2
Privește, Născătoare de Dumnezeu, cu un ochi binevoitor către cei care cu credință se apropie de sfântul Tău Brâu ca la un izvor de apă sfințită, îngenunchind și cerând harul Tău, iar Tu dăruiește-ne puterea de neînvins a celor ce Îi strigă lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul 2
Născătoare de Dumnezeu, aducând
cinstitul Brâu ca izvor al adevăratei bucurii în cetatea împărătească a
Constantinopolului, pe împărăteasă ai vindecat-o grabnic, iar nouă
dăruiește-ne har din belșug celor ce îți cântăm:
Bucură-te, izvor de bucurie veșnică;
bucură-te, pahar de hrană sufletească;
Bucură-te, că Tu, Fecioara Preacurată, cu Brâul te-ai încins;
Bucură-te, căci luminezi și Muntele Athos;
Bucură-te, că ai vindecat-o pe împărăteasa Zoe;
Bucură-te, că aduci sporirea minții;
Bucură-te, veșmânt curat al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu;
Bucură-te, săgeată de foc împotriva dușmanului ucigaș;
Bucură-te, bucuria iertării și a mijlocirii la Hristos;
Bucură-te, refugiu liniștit pentru sufletele împovărate;
Bucură-te, evlavioasă rugătoare la Hristos;
Bucură-te, alungând patimile care ne luptă;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 3
Prea Sfântă Curată și Neîntinată Fecioară, urcându-te la ceruri cu mâna ta ai dăruit Apostolului Toma, Preasfântul tău Brâu, lăsându-l ca dar să ne împlinească rugăciunile, Atotcântată, iar noi cântăm și strigăm către Tine: Aliluia!
Icosul 3
Sfânta Mănăstire Vatopedu din Muntele
Athos se laudă cu bogăția unei bucăți din Preasfântul Tău Brâu, Maica
Domnului, fiind stâlp al mijlocirii Tale, iar credincioșii i se închină
cu evlavie și cu duioșie Te cheamă:
Bucură-te, bogăție a nestricăciunii;
bucură-te, stâlp al compasiunii;
Bucură-te, dătător nesecat de binecuvântări;
Bucură-te, puterea neclintită călugărilor;
Bucură-te, Brâu cinstit ce aduci bucuria îngerilor;
Bucură-te, sprijinul călugărilor în ispite și necazuri;
Bucură-te, laudă prețioasă a Mănăstirii Vatopedu;
Bucură-te, evlavios cântec biruitor;
Bucură-te, suflare de tămâie cerească;
Bucură-te, apărătorul cetății nebiruite;
Bucură-te, că monahii sunt întăriți de tine;
Bucură-te, că prin tine cei ce fac război sunt îndepărtați;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 4
Chivotul dătător de viață al Brâului Tău atotcinstit dă-ni-l și nouă, Fecioară înmiresmată de har și alungă din sufletele noastre duhoarea cea rea patimilor, ca noi minunându-ne de măreția Ta să strigăm: Aliluia!
Icosul 4
Brâul tău sfânt, Preasfântă Fecioară,
strălucește ca o lumină pe Muntele Athos, iar razele lui în formă de aur
umplu inimile credincioșilor cu harul cresc, iar noi îți cântăm cu
credință:
Bucură-te, dătătorule de minuni;
bucură-te, harul luminii;
Bucură-te, sfântă comoară;
Bucură-te, luminare dumnezeiască a inimilor cu înțelepciune;
Bucură-te, Brâu care ai acoperit-o pe Cea Neprihănită pe pământ;
Bucură-te, dăruind har și multă putere;
Bucură-te, că arăți slava Fecioarei;
Bucură-te, că îndepărtezi atacurile demonice;
Bucură-te, dând multă vindecare;
Bucură-te, eliberând sufletele de patimi;
Bucură-te, bucurie dumnezeiască a credincioșilor;
Bucură-te, plin de milostivire;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 5
Brâul Tău, Maica Domnului, este Dar dăruit de Dumnezeu, bogăție cerească și putere neînvinsă a patimilor, cu el ne încingem și primim harul și mila pe care le dai mereu celor ce strigă: Aliluia!
Icosul 5
Sfântul Tău Brâu ne dă vindecarea
sufletului și a trupului, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, cea ce Ești
ca roua de primăvară așa cum spune Prorocul Isaia, și învăluiți de
dulceața cerească pe care o reverși asupra noastră te chemăm cu evlavie:
Bucură-te, izvor al apelor nemuritoare ale harului;
Bucură-te, dătător de rugăciune curată;
Bucură-te, Brâu atotcurat;
Bucură-te, bucuria cerească a Bisericii;
Bucură-te, sfântă comoară a darurilor duhovnicești;
Bucură-te, slăvită coroană a creștinilor evlavioși;
Bucură-te, zidul de nebiruit al Mănăstirii Vatopedu;
Bucură-te, stâlp al cetății sfinte a inimii pentru întreaga lume;
Bucură-te, cinstit Brâu al Fecioarei;
Bucura-te, prin care Dumnezeu ne-a răscumpărat;
Bucură-te, binecuvântarea pântecelor spre rodire;
Bucură-te, putere credincioasă dată de Dumnezeu;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 6
Dobândind sălaș la Mănăstirea Vatopedu ca o comoară dumnezeiască este Brâul Tău minunat, Maica Domnului, și credincioșii îl laudă văzând minunile izvorâte, iar Ție Stăpână îți cântă cântări de mulțumire zicând: Aliluia!
Icosul 6
Brâul Tău cel sfânt strălucește și
toți credincioșii îi se roagă cu evlavie, Maica Domnului, cântând
purtarea Ta de grijă și strigând de bucurie:
Bucură-te, Brâu al Fecioarei;
Bucură-te, slavă Mănăstirii Vatopedu;
Bucură-te, umbrit de harul Duhului Sfânt;
Bucură-te, lauda poporului lui Hristos;
Bucură-te, prea cinstit dintre darurile cerești;
Bucură-te, imn neîncetat cântat de călugări;
Bucură-te, izvor al tămăduirii;
Bucură-te, căci stingi flacăra patimilor;
Bucură-te, cinstită Brâu curat;
Bucură-te, mântuire tuturor credincioșilor;
Bucură-te, lumina strălucitoare a zorilor;
Bucură-te, distrugând rădăcinile patimilor;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 7
Mărim Brâul Tău Sfânt cu credință, Atotcântată Maica Domnului, căci rugându-ne lui ne umplem de sfințire și strigăm Fiului Tău: Aliluia!
Icosul 7
Întinde asupra noastră Brâul Tău ca un
nor nevăzut de apărare, Născătoare de Dumnezeu, și umple-ne sufletele
de sfințire și duioșie dumnezeiască căci apelăm la Tine și strigăm la
Brâul Tău:
Bucură-te, cămin al harului dumnezeiesc;
Bucură-te, comoară a milei;
Bucură-te, izvorul darurilor date de Dumnezeu;
Bucură-te, cingătoare a Curatei Născătoare de Dumnezeu;
Bucură-te, cel ce dai putere și pace sufletelor;
Bucură-te, dându-ne evlavie și dulceață în rugăciune;
Bucură-te, că împărtășești raze de minuni;
Bucură-te, că nimicești greutatea bolilor;
Bucură-te, rază a bunătății lui Dumnezeu;
Bucură-te, cetatea noastră dăruită de Dumnezeu;
Bucură-te, dătătorule de bucurie adevărată;
Bucură-te, că reînvii sufletele amorțite de păcate;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 8
Minunile tale sunt multe și de nedescris, o, slăvit Brâu al Împărătesei Fecioare, alungând epidemii de ciumă și de multe boli molipsitoare, iar noi cu duioșie Te strigăm: Aliluia!
Icosul 8
Brâul Tău sfânt se arată refugiu
pentru cei copleșiți, Fecioară Maria, căci Harul Tău face minuni pentru
cei ce vin cu credință și se roagă, iar noi strigăm cu dragoste:
Bucură-te, vindecător de cancer;
Bucură-te, descoperirea celor ascunse;
Bucură-te, cel prin care Maica Domnului ne cercetează;
Bucură-te, mijlocitor pentru sufletele îndurerate;
Bucură-te, cămin sfânt al harului;
Bucură-te, sfântă comoară a harului Fecioarei;
Bucură-te, că ai vindecat epidemii de ciumă, holeră și alte boli molipsitoare;
Bucură-te, că mijlocești pentru credincioși;
Bucură-te, cărbune care stingi patimile;
Bucură-te, aducând bucurie tuturor;
Bucură-te, încăpere a multor daruri;
Bucură-te, cinstit păstrător al slavei dumnezeiești;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 9
Slava Ta, Fecioara Maria Preacurată, răzbate și din sfințenia Brâului Tău cel cinstit, surprinzând mințile noastre a celor ce inspiră parfumul liniștit al mântuirii, strigând: Aliluia!
Icosul 9
Brâul Tău ne-a fost dat ca Toiag al
dumnezeieștii cetăți inima noastră, minunată Născătoare de Dumnezeu,
căci ne este ajutor în toate necazurile și ne umple de har, iar noi
aducem laude:
Bucură-te, vas de mireasmă sfântă;
Bucură-te, diadema nestricăciunii;
Bucură-te, cinstit refugiu al monahilor;
Bucură-te, cu cântările de bucurie ridicate în Muntele Athos;
Bucură-te, Brâu al Fecioarei curate, sfințire atotcinstit;
Bucură-te, că darul ei ne umple viețile cu bucurie;
Bucură-te, adevărata bucurie a Mănăstirii Vatopedu;
Bucură-te, bucurie oricărei inimi evlavioase;
Bucură-te, parfum al florilor harului;
Bucură-te, suflare de frumusețe cerească;
Bucură-te, mireasmă de parfumuri divine;
Bucură-te, cântec sfânt dumnezeiesc;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 10
Brâul Tău ne este ocrotire și mijlocire și cu ajutorul lui Dumnezeu face pântecele femeilor pururea roditoare, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, iar noi ne apropiem de el cu credință și căzând cu evlavie Îl chemăm pe Hristos Cel Născut din Tine: Aliluia!
Icosul 10
Cu harul sfântului Brâu Tău,
Născătoare de Dumnezeu, încinge-ne cu tărie împotriva vrăjmașului care
ca un leu vine răcnind spre noi căutând pe cine să înghită, ajută-ne să
îi biruim răutatea și să Te strigăm:
Bucură-te, Brâul Fecioarei cea curată;
bucură-te, paharul puterii Domnului;
Bucură-te, pârghie mântuitoare care ne ridici sufletele curate spre Cer;
Bucură-te, dezlegând legăturile patimilor;
Bucură-te, Brâu preaprețios al Născătoarei lui Hristos;
Bucură-te, dar prea sfânt pentru poporul evlavios;
Bucură-te, dătătorul nostru de putere sfântă;
Bucură-te, cel ce alungi furia vrăjmașului;
Bucură-te, Brâul Maicii Domnului;
Bucură-te, slava femeilor dezlegate de nerodirea pântecelui;
Bucură-te, împodobire a Bisericii lui Hristos;
Bucură-te, bogăția poporului ortodox;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 11
Cântăm cântări de mulțumire Brâului celui cinstit al Născătoarei de Dumnezeu, căci prin el primim neîncetat harul Ei, bucurându-ne de multe minuni și slăvindu-o pe Împărăteasa cea Curată, strigând către Hristos: Aliluia!
Icosul 11
Lumină primitoare de lumină este Brâul
Tău cel sfânt de la Mănăstirea Vatopedu, Fecioară Maica Domnului, iar
purtarea Ta de grijă ne ferește de toate ispitele, pe noi care te
chemăm:
Bucură-te, Brâu al Fecioarei,
Bucură-te, lumină a trezviei;
Bucură-te, dar duhovnicesc;
Bucură-te, tăria dată de Dumnezeu bolnavilor;
Bucură-te, dătătorul puterii dumnezeiești celor credincioși;
Bucură-te, nimicitorul tuturor armatelor lui Bal;
Bucură-te, că întărești puterea sufletelor;
Bucură-te, călăuzindu-ne în urcușul duhovnicesc;
Bucură-te, spălând rănile sufletelor;
Bucură-te, nimicitor al oștilor vrăjmașului;
Bucură-te, adevărata noastră bucurie;
Bucură-te, mângâiere dumnezeiască a credincioșilor;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 12
Bucură-te, Născătoare de Dumnezeu, căci Mănăstirea Vatopedu are Brâul Tău dumnezeiesc, iar spre slăvirea măreției Tale toate mănăstirile se adună în rugăciune, lăudând slava Ta și Sfintei Treimi strigând: Aliluia!
Icosul 12
Cântând după datorie, Fecioară Maria,
ne plecăm capetele în fața Brâului Tău plin de har și propovăduim
limpede minunile pe care le faci cu noi, iar către Brâul preasfânt
strigăm toți cu mulțumire:
Bucură-te, distrugând robia patimilor;
Bucură-te, bucuria Mănăstirii Vatopedu;
Bucură-te, ridicându-i la Dumnezeu pe cei credincioși;
Bucură-te, cel ce ne aduci la viața adevărată;
Bucură-te, Brâu atotcinstit, comoară a Bisericii;
Bucură-te, bucurie lumii și dătător de pace;
Bucură-te, adăpostul mântuirii celor evlavioși;
Bucură-te, bogăție mângâierii monahilor;
Bucură-te, că prin tine suntem curățiți de patimi;
Bucură-te, Brâu plin de lumină;
Bucură-te, adevărata bucurie a sufletului;
Bucură-te, acoperământ și ajutor neîncetat;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apărându-ne de cei răi!
Condacul 13
O, Brâul cel mai de preț al Preacuratei Maicii Domnului, care ai încins trupul Ei cel Sfânt, dăruiește-ne viața veșnică din comoara harului dumnezeiesc care sălășluiește în tine, iar noi către Hristos ne rugăm: Aliluia!
Acest Condac se rostește de trei ori.
După aceasta se cisesc iarăși Icosul 1 și Condacul 1 pe care le găsiți mai jos.
Icosul 1
Îngerii cei nevăzuți se închină cu
teamă la Brâul Tău, Maica Domnului, iar noi cu credință cădem la el,
slăvind sfințirea lui și cu evlavie strigăm:
Bucură-te, Brâu al Fecioarei;
Bucură-te, strălucirea lumii întregi;
Bucură-te, cingătoarea Fecioarei Neprihănite;
Bucură-te, comoara Bisericii;
Bucură-te, Brâu scump al Doamnei cerului;
Bucură-te, floare parfumată a cuvioșilor creștini;
Bucură-te, cel ce ai încins trupul Fecioarei;
Bucură-te, că slăbești puterea lingușitorului vrăjmaș;
Bucură-te, lumină nestinsă a harului;
Bucură-te, izvor nesecat de minuni;
Bucură-te, prin care credința se transformă în minuni;
Bucură-te, alungând dușmanii văzuți și nevăzuți;
Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Condacul 1
Alergăm cu evlavie la Preacinstita Maica Domnului, la Brâul ei dumnezeiesc, iar rugăciunea ne umple de luminare și de mireasma celor cerești, și din adâncul ființei te rugăm, Fecioara bunătății, încinge-ne cu puterea lui, Neprihănită, chemându-te: Bucură-te, cinstit Brâu al Maicii Domnului, apără-ne de rău!
Rugăciune către Sfântul și Cinstitul Brâu al Preasfintei Maicii Domnului
Împărăteasa mea! Nădejdea mea Maica Domnului! Prietenă a orfanilor și a celor oropsiți, bucuria celor îndurerați, ocrotitoare celor jigniți! Vezi necazul meu, vezi durerea mea; ajută-mă ca pe unul slab, hrănește-mă ca pe copilul Tău! Ia-mi greutatea, că nu am nici un alt ajutor în afară de Tine, nici un alt mijlocitor, nici un bun mângâietor, numai pe Tine, Născătoare de Dumnezeu, te caut și te chem să mă acoperi și să mă mântuiești pentru totdeauna. Amin.
Mărimuri la sărbătoarea Așezarea cinstitului Brâu al Maicii Domnului în raclă
Te mărim, Preacurată Fecioară, Fecioara aleasă de Dumnezeu, și cinstim Sfântul Tău Brâu care dă vindecare tuturor celor i se roagă cu credință.
Apoi se face otpustul: Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne pe noi. Amin.
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Marcel Iureș: „Părinții mei pupau mâna bunicilor mei, adică părinților lor. Așa am apucat, așa am făcut și eu o vreme și a trebuit să tr...