luni, 1 iulie 2024

Brâul Maicii Domnului

 

CE REPREZINTĂ BRÂUL FECIOAREI MARIA?

Cinstitul Brâu al Fecioarei Maria - este singura relicvă care a supraviețuit din timpul vieții pământești a Fecioarei Maria. Legenda spune că Fecioara Maria însăși a țesut acest brâu din păr de cămilă și i l-a dăruit apostolului Toma după Adormirea sa, când a plecat la cer.

Brâul Maicii DomnuluiLA CE AJUTĂ BRÂUL MAICII DOMNULUI?

Se știe că Cinstitul Brâu al Fecioarei Maria ajută cuplurile infertile, în lupta împotriva cancerului și pe toți cei care suferă, purtându-și crucea fără să-și piardă credința, având încredere în Maica Domnului.

UNDE SE AFLĂ BRÂUL FECIOAREI MARIA?

Astăzi, Cinstitul Brâu este păstrat la Muntele Athos, în mănăstirea Vatoped, dar de-a lungul secolelor a părăsit Sfântul Munte și a călătorit de multe ori, oferind tuturor credincioșilor posibilitatea de a se închina la această sfințenie.

«PANGLICI» MIRACULOASE ALE BRÂULUI MAICII DOMNULUI?

La Vatoped există o tradiție: de a oferi pelerinilor, la cererea lor, panglici sfințite pe Cinstitul Brâu al Fecioarei Maria. Datorită acestor panglici, de asemenea, au avut loc multe vindecări miraculoase. În general, se referă mai mult la vindecări de infertilitate - datorită cărora multe cupluri au fost binecuvântate cu bucuria de a fi părinți.

UNDE POT PRIMI PANGLICILE SFINTE DIN ATHOS?

Vizitând Muntele Athos, mulți pelerini sunt dornici de a primi o panglică, sfințită pe Cinstitul Brâu al Maicii Domnului. Acest lucru poate fi făcut la Mănăstirea Vatoped.

PANGLICA SFINȚITĂ PE CINSTITUL BRÂU AL MACII DOMNULUICUM SĂ PORT PANGLICA SFINȚITĂ PE CINSTITUL BRÂU AL MACII DOMNULUI?

Se consideră că panglica sfințită ar trebui să fie legată în jurul taliei și purtată atât ziua, cât și noaptea. Această metodă este recomandată femeilor care visează să devină mame. Uneori îl puteți lega în jurul capului și chiar la încheietura mâinii.

ESTE POSIBIL SĂ ÎNLĂTUR PANGLICA SFINȚITĂ PE BRÂUL MAICII DOMNULUI?

Deoarece nu se recomandă spălarea panglicii, ar trebui să o purtați cu grijă. Panglica sfințită poate fi îndepărtată dacă este necesar, iar acest lucru nu este considerat un păcat sau o abatere de la reguli.

De obicei, panglica este oferită împreună cu o mică broșură care descrie toate regulile de purtare a acesteia.

Istoria Sfântului Brâu al Maicii Domnului

Potrivit tradiției, Cinstitul Brâu a fost țesut de însăși Maica Domnului din fire de cămilă și, după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.

„Prea Sfântă Curată și Neîntinată Fecioară, urcându-te la ceruri, cu mâna ta ai dăruit Apostolului Toma, Preasfântul tău Brâu”, psalmodiază Biserica în troparul sărbătorii Punerii în raclă a Cinstitului Brâu al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Două femei evlavioase din Ierusalim au făgăduit că vor păstra cinstitul Brâu. Maica Domnului, cu puțin înainte de adormirea sa, i-a cerut Sfântului Evanghelist Ioan să împartă acestora și cele două veșminte ale sale. Misiunea de păstrare, din generație în generație, a continuat-o o fecioară evlavioasă ce provenea din această familie.

Aducerea Sfântului Brâu la Constantinopol

În timpul domniei împăratului Arcadie, fiul lui Teodosie cel Mare, a avut loc mutarea cinstitului Brâu în Constantinopol. Pe 31 august, împăratul a așezat Cinstitul Brâu într-o raclă foarte frumoasă, pe care a numit-o „racla sfântă”, pentru a proteja capitala Imperiului și pe locuitorii acesteia de orice atac ostil, de orice nenorocire și uneltire demonică.

Sfântul Brâu s-a păstrat în racla pecetluită mai întâi în biserica Sfinţilor Apostoli, apoi în Biserica Preasfintei Născătoare din Vlaherne, ce o ridicase împărăteasa Pulheria. Această raclă nu s-a deschis până în zilele împăratului Leon cel înţelept (886-912). Soţia împăratului Leon, Zoe, pe când era foarte bolnavă, a visat-o pe Născătoarea de Dumnezeu, iar Maica Domnului i-a spus împărătesei că trebuie să îl convingă pe Patriarh să scoată Sfântul Brâu din chivotul unde era păstrat încă din secolul al IV-lea. Când au pus Brâul peste împărăteasa bolnavă, ea s-a vindecat îndată. Ca semn de recunoştinţă şi trăind o viaţă virtuoasă, împărăteasa a împodobit Brâul brodându-l cu fir de aur şi l-a reaşezat în racla în care-l pusese Arcadie.

Împărţirea Cinstitului Brâu

În a doua parte a secolului al XII-lea, Sfântul Brâu a fost tăiat în fragmente, iar fragmentele au fost dăruite mai multor biserici din Constantinopol.

În veacul al XII-lea, sub împăratul Manuil I Comnenul (1143-1180) s-a stabilit oficial sărbătoarea punerii în raclă a cinstitului Brâu al Maicii Domnului pe 31 august. În vechime, Sfântul Brâu se sărbătorea odată cu Așezarea Veșmântului Născătoarei de Dumnezeu în Vlaherne, pe 2 iulie.

După cucerirea Constantinopolului de către cruciați, în timpul celei de-a patra cruciade, în 1204, unele bucăți au fost furate de cetele de barbari și mutate în Apus. Din fericire, nu s-au pierdut toate.

În urma cruciadei, două bucăţi din Cinstitul Brâu a ajuns în Franţa şi astăzi se păstrează în biserica Le Puy-Notre-Dame.

La Mănăstirea Vatoped din Athos

Conform unei tradiţii, Ioniţă Caloian, biruind pe Alexios Anghelos al III-lea, ia din Constantinopol ca pradă de război o bucată din Cinstitul Brâu, pentru ca aceasta să fie dăruită în veacul următor mănăstirii Vatoped, de către cneazul sârbilor Lazăr I Hrebeljanović 1372-1389.

Conform unei alte tradiţii Împăratul Ioan al VI-lea Cantacuzino (1347-1355), care a avut o dragoste deosebită faţă de Marea Mănăstire Vatoped, aşa cum reiese din mai multe mărturii, a dăruit Mănăstirii o parte din Brâul Maicii Domnului. De atunci Cinstitul Brâu este păstrat în Sfânta Mănăstire Vatoped într-o raclă de argint.

În timpul stăpânirii otomane, părinţi din mănăstirea Vatoped au făcut procesiuni cu Cinstitul Brâu în Creta, Macedonia, Tracia, Constantinopol și Asia Mică pentru sfințirea și sprijinul celor înrobiți și izbăvirea de orice boală primejdioasă.

În anul 1813, Brâul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus în Ţara Românească pentru îndepărtarea ciumei.

Binecuvântarea Cinstitului Brâu şi pentru alte mănăstiri

Mănăstirea Dionisiu deţine o mică parte din Sfântul Brâu al Maicii Domnului pe care dionisiaţii l-au primit de la Mănăstirea Vatoped în schimbul unui deget de la mâna dreaptă al Sfântului Ioan Botezătorul.

O altă mică parte a Cinstitului Brâu se află la Zugdidi, în Georgia adusă de fiica împăratului bizantin Roman, căsătorită cu împăratul georgian Abuchaz. Aceasta, vindecându-se prin atingerea Brâului, a luat cu ea în noua ei patrie o parte din Cinstitul Brâu. La porunca Ţarului Rus Alexandru I, la Zugdidi, în Mingrelia, s-a ridicat o frumoasă biserică, în care se păstrează cu evlavie partea din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, spre vindecare de grele suferinţe.

Brâul Maicii Domnului de la Kato Xenia

În anul 1522, doua părţi ale cinstitului Brâu au fost dăruite mănăstirii de maici Kato Xenia (situată la 50 km de Volos, Grecia) în timpul unei mari epidemii de ciumă. Imediat după aducerea cinstitului Brâu, oamenii s-au însănătoşit.


Rugaciunea ''Braul Maicii Domnului ''tamaduieste orice suferinta
Rugaciunea ''Braul Maicii Domnului ''tamaduieste orice suferinta

In zilele imparatului Iustinian a fost adus braul Nascatoarei de Dumnezeu, din Episcopia Zila si s-a pus in sfanta racla, asezandu-se intr-o casa deasupra osemintelor imparatilor Zoe si Leon, in cetatea Halcopatri. Mai tarziu, acest brau sfant a fost dus in cetatea sfanta a Ierusalimului, asezat impreuna cu vesmantul Preacuratei Fecioare Maria. Arcadie, feciorul imparatului Teodosie cel Mare, a adus braul Nascatoarei de Dumnezeu, din cetatea Ierusalimului cu mare evlavie si cinste la Constantinopol si l-a asezat intr-un sicriu luminat, numit racla sfanta. 
Dupa 410 ani de la acesta mare sarbatoare, imparatul leon a rugat un patriarh sa deschida sfanta racla, pentru sotia sa Zoe, care era chinuita de duhuri rele.
Imparateasa Zoe a avut in vis o vedenie dumnezeiasca, spunandu-i ca daca va fi asezat si atins de trupul ei sfantul brau se va tamadui de boala ce a cuprins-o.
 Patriarhul, prin rugaciuni umile, a scos si asezat sfantul brau pe trupul imparatesei Zoe, care imediat s-a tamaduit, preamarind pe Dumnezeu. Cei care au vazut marea minune, prin rugaciuni si laude smerite au adus multumiri lui Dumnezeu, dupa care preacinstitul brau a fost asezat in sfanta racla, pastrandu-se pentru vesnica pomenire si amintire. 
O rugaciune foarte puternica, care, daca este citita cu multa credinta are puterea sa alunge necazurile si bolile sa dezlege farmecele, blestemele si vrajitoriile. Inainte de a apela la puterea tamaduitoare a braului Maicii Domnului, crestinii trebuie sa mearga sa se spovedeasca, sa- si petreaca timpul lunea, miercurea si vinerea in post si rugaciuni, sa mearga la slujbe de dezlegari, iar duminica sa mearga la Biserica. Sfantul brau se citeste in fiecare zi, iar alaturi de el se citeste si Paraclisul Maicii Domnului.
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi(de trei ori).
Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime miluieste-ne pe noi. Doamne curateste pacatele noastre; Stapane iarta faradelegile noastre. Sfinte cerceteaza si vindeca neputintele noastre pentru numele Tau.
Doamne miluieste(de trei ori).
Marire...
Tatal nostru care esti in ceruri, sfinteasca- se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi si ne iarta noua pacatele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita ci ne izbaveste de cel rau.
Si acum...
Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te ceea ce esti plina de dar, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau, ca ai nascut pe Hristos, Mantuitorul sufletelor noastre.
Prea Sfanta Marie, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre.
Sub indurarile tale scapam si noi. Rugaciunile nostre nu le trece cu vederea si de primejdii ne scapa, una Curata si Binecuvantata.
Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, apara, mantuieste si pazeste pe robul tau(numele) de tot raul si necazul, de toate bolile si durerile, de toate farmecele, vrajitoriile si blestemele ca intreg si sanatos sa fie robul Tau. Amin.
Bucura-te, usa mantuirii.
Bucura-te, datatoarea darului celui Dumnezeiesc.
Bucura-te, camara nuntii celei fara de samanta.
Bucura-te, lauda cea de cinste a preotilor celor cuviosi.
Bucura-te, prin care cad vrajmasii.
Bucura-te mantuirea sufletului meu.
Bucura-te Mireasa pururea Fecioara .
Data-i robului tau Preamarita, tare ingradire, aceasta scapandu-l de toate primejdiile, cu dumnezeiestile lucrari si nebiruit de vrajmasi pazindu-l si care striga catre tine cu credinta. Taria, puterea si cuvioasa mea bucurie este Fiul Tau si Domnul ca un bun si milostiv.
Ca si cu o cinstita coroana cu braul tau, robul tau cu buna credinta luminat fiind, incununat cu dumnezeiasca ta marire, sa-l mantuiesti ca pe un milostiv. Incinge pe robul tau intarindu-l asupra vrajmasilor, ca sa lupte nebiruit contra patimilor celor ce-l muncesc si nepatimire biruitoare daruindu-i ca pururea sa te mareasca pe tine si pe Fiul tau si sa strige: Iisuse, mantuieste-ma pe mine pacatosul ca un milostiv.
Nasterea fara stricaciune si feciorie, numai tu ai avut preabinecuvantata si incingerea de mantuire ai daruit oamenilor, braul tau cel sfant, care pana acum a ramas nestricat dumnezeiasca Mireasa, prin care robul tau ia de la Dumnezeul nostru mare mila. Cei intre sfinti parintii nostri mari dascali si ierarhi ai lumii: Vasile cel mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur, Atanasie si Chiril si toti Sfintii Apostoli si intaiul mucenic Stefan; Sfintilor mucenici Gheorghe, Teodor Tiron, teodor Stratilat, Dumitru si toti sfintii mucenici si mucenice; Sfinte Ioane, proorocule si Inaintemergatorule, botezatorul lui Iisus Hristos; sfintii prooroci: Moise, Avraam, Ilie, Elisei, si toti sfintii apostoli si mucenici rugati-va Domnului, pentru viata, pacea, sanatatea, buna norocire si iertarea pacatelor robului lui Dumnezeu, pentru apararea si mantuirea lui si sa-l pazeasca de tot raul si necazul, de toate bolile si durerile, de toate farmecele si vrajitoriile. Inima se indoieste, atingandu-se cu calduroasa credinta de braul Fecioarei, incingandu-se cu putere nebiruita impotriva patimilor necurate si a vrajmasilor fara trupuri, nevatamat ramanand in veci. Braul tau, intru bucuria inimii cu cinste toti sa-l purtam, care este spre ajutor tuturor credinciosilor de Dumnezeu Nascatoare. Celor bolnavi da vindecare, celor ce aluneca intarire, celor lenesi, imbarbatare, carmuire celor ce inoata, celor rataciti intoarcere.
Curata Fecioara, Dumnezeiescul dar al prea cinstitului tau brau, da-l tuturor celor ce cu credinta il purtam si-l sarutam cu dragoste in veci.
Sfintilor, tamaduitori fara de arginti si de minuni facatori, Cosma si damian, Chir si Ioan, Pantelimon, Ermolae, Samson, Diomid, Mochie, Anichit, Talaleu, Trifon si Ana, tu cuvioase parinte Nicolae, impreuna cu arhiereul Ioan Gura de Aur, rugati-va Domnului pentru viata, sanatatea, buna norocire si iertarea pacatelor robului lui Dumnezeu si pentru ca Bunul Dumnezeu sa-l pazeasca de tot raul ca intreg si sanatos sa petreaca in veci.
Sfintii Evanghelisti: Matei, Marcu, Luca, Ioan, arhanghelii Mihail si Gavriil, Serafimii si heruvimii cu 318 sfinti parinti de la Niceea si toti sfintii pomeniti in Sfanta noastra Biserica, rugati-va Domnului pentru sanatatea, viata, pacea, buna norocire si iertarea pacatelor robului lui Dumnezeu si pentru ca Bunul Dumnezeu sa-l apere si mantuiasca de tot raul, necazurile, de toate bolile si durerile, de tot blestemul si de toata vrajitoria si cu totul sanatos si intreg sa fie in veci. Amin. Te blestem pe tine diavole cu puterea Sfintei Cruci, cu Fecioara Maria si Sfanta Treime, cu toate fecioarele martire si cu toti sfintii ingeri sezatori pe cele noua tronuri in jurul Tronului Tatalui ceresc si cu toti sfintii pomeniti in caest brau, ca sa nu ai nici o putere asupra robului lui Dumnezeu, cu nici un fel din vicleniile tale. In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.
De inselatoria dragostei, a patimilor si de vrajmasul ce-l ispiteste cu greutatea pacatelor si de cumplita lene de robire degraba sa izbavesti pe robul Tau mult milostiva Fecioara Maria, care cu credinta alearga la Tine, ca singura aparatoare si mangaietoare in veci. Amin.
Doamne miluiese(de trei ori).
Marire....
Aparatoare Doamna, multumiri pentru biruinta, aducem Tie, noi robii Tai, ca ceea ce ai stapanire nebiruita slobozeste-ne din toate nevoile, ca sa strigam Tie: Bucura-te, Mireasa, pururea Fecioara.
Si acum...Prea cinstitul Tau brau ce a cuprins pantecele tau, cel de Dumnezeu primitor, este cetatii tale, tarie nebiruita si vestire de bunatati neimputinata.
Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul si acoperamantul meu este Sfantul Duh, Treime Sfanta, Marire Tie.
Stapana, primeste rugaciunile noastre si ne miluieste de toata nevoia si intristarea.
Preasfanta Treime, marire Tie. Amin.
Acest brau, e bine sa-l poarte la el si sa-l citeasca fiecare credincios cate zile are pe pamant, caci va putea fi scapat de necazuri si boli, deoarece Preacurata Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu, este ocrotitoarea noastra a tuturor in veci.

                

RUGĂCIUNEA,,BRÂUL MAICII DOMNULUI "
ÎN NUMELE TATĂLUI ȘI AL FIULUI ȘI AL DUHULUI SFÂNT AMIN 
Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plina de dar, Domnul este cu tine.
Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre.
Prea Sfântă Marie, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre.
Sub îndurările tale scăpăm şi noi. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea şi de primejdii ne scapă, una Curată şi Binecuvântată.
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, apără, mântuieşte şi păzeşte pe robul tău de tot răul şi necazul, de toate bolile şi durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile şi blestemele, ca întreg şi sănătos sa fie robul tău. Amin.
Ca şi cu o comoară luminata, Preacurată de Dumnezeu Născătoare cu prea cinstitul tău brâu, robul tău, (numele) se încununează şi se luminează, bucurându-se şi în taină se veseleşte, Stăpână, strigând către tine:
Bucură-te, coroană cinstită şi cununa dumnezeieştilor măriri.
Bucură-te, ceea ce eşti mărirea împlinirii, a veşnicei măriri şi veselii.
Bucură-te, prin care răsare bucuria.
Bucură-te, prin care piere blestemul.
Bucură-te, pântecele întrupării dumnezeieşti.
Bucură-te, îndraznirea celor muritori către Dumnezeu,
Bucură-te, muncirea vrăjmaşmilor celor nevăzuţi.
Bucură-te, îndrăznirea cea nebiruită a purtătorilor de duhuri rele.
Bucură-te, ceea ce ne curaţi de păcate şi de lucruri spurcate.
Bucură-te, căderea dracilor.
Bucură-te, uşa mântuirii.
Bucură-te, dătătoarea darului celui dumnezeiesc.
Bucură-te, cămaşa nunţii cele fără de sămânţa.
Bucură-te, lauda cea de cinste a preoţilor celor cuvioşi.
Bucură-te, prin care cad vrăjmaşii.
Bucură-te, mântuirea sufletului meu.
Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară.
Dat-ai robului tău Preamărită, tare îngrădire, pe acesta scapându-l de toate primejdiile, cu dumnezeieştile lucrări şi nebiruit de vrăjmaşi păzindu-l şi care striga către tine cu credinţă.Tăria, puterea şi cuvioasa mea bucurie este Fiul tău şi Domnul, ca un bun şi milostiv.
Ca şi cu o cinstită coroană, cu brâul tău, robul tău cu bună credinţă luminat, fiind încununat cu dumnezeiasca ta mărire, să-l mântuieşti ca un milostiv.
Incinge pe robul tău întărindu-l asupra vrăjmaşilor, ca să lupte nebiruit contra patimilor celor ce-l muncesc şi nepătimire biruitoare dăruindu-i
, ca pururea să te mărească pe tine şi Fiul tău şi să strige:
Iisuse, mântuieşte-mă pe mine, păcătosul, ca un milostiv.
Naşterea fără stricăciuni şi fericire numai tu ai avut, Preabinecuvântată, şi încingere de mântuire a dăruit oamenilor brâul tău cel sfânt, care până acum a rămas nestricat, Dumnezeiască Mireasă, prin care robul tău ia de la Dumnezeul nostru mare milă.
Cei între Sfinţii Părinţii noştri mari dascăli şi ierarhi ai lumii, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi loan Gură de Aur, Atanasie şi Chiril şi toti Sfinţii Apostoli şi întâiul mucenic Ştefan, sfinţilor mucenici Gheorghe, Teodor Tiron, Teodor Stratilat, Dumitru şi toţi sfinţii mucenici şi mucenice, Sfinte Ioane, proorocule şi Inaintemergătorule, Botezătorul Lui Hristos, sfinţilor prooroci Moise, Avraam, Ilie, Elisei şi toţi Sfinţii Apostoli şi mucenici, rugati-va Domnului pentru viata, pacea, sănătatea, buna norocire şi iertarea păcatelor robului lui Dumnezeu (numele), pentru apărarea şi mântuirea lui şi să-l păzească de tot răul şi necazul, de toate bolile şi durerile, de toate farmecele şi vrăjitoriile. Inima se îndoieşte, atingându-se cu călduroasă credinţă de brâul Fecioarei, încingându-se cu putere nebiruita împotriva patimilor necurate şi a vrăjmaşilor fără de trupuri, nevătămat rămânând în veci.
Brâul tău, întru bucuria inimii, cu cinste toti să-l purtăm, care este spre ajutorul tuturor credincioşilor; de Dumnezeu Născătoare, dă celui ce s-a atins de prea cinstitul tău trup, celor bolnavi dă vindecare, celor ce alunecă, întărire, celor leneşi îmbărbătare, cârmuire celor ce înoată, celor rătăciţi întoarcere.
Este cu adevărat, Curată Fecioară, dumnezeiescul dar al precinstitului tău brâu, tuturor celor ce cu credinţă îl purtăm şi-l sărutăm cu dragoste în veci.
Sfinţilor tămăduitori fără de arginti şi de minuni făcători, Cosma şi Damian, Chir şi Ioan, Pantelimon, Ermolae, Samson şi Diomid, Mohie şi Aniochit, Talaleu, Trifon şi toti sfinţii mucenici, drepţilor părinţi loachim şi Ana, tu, cuvioase părinte Nicolae, împreună cu arhiereul loan Gură de Aur, rugati-vă Domnului pentru viaţa, sănătatea, buna norocire şi iertarea păcatelor robului tău Dumnezeu şi pentru ca bunul Dumnezeu să-l păzească de tot răul pentru ca întreg şi sănătos să petreacă în veci.
Sfinţii Evanghelişti: Matei, Marcu, Luca şi loan, Arhanghelii Mihail şi Gavriil, Serafimii şi Heruvimii cu cei 318 sfinţi părinţi de la Niceea şi toţi sfinţii pomeniţi în sfânta noastră Biserică, rugaţi-vă Domnului pentru sănătatea, viata, pacea şi buna norocirea şi iertarea păcatelor robului lui Dumnezeu şi pentru ca Dumnezeu să-l apere şi mântuiască de tot raul, necazurile, de toate bolile şi durerile, de tot blestemul, vrăjitoriile şi întrutotul sănătos şi întreg să fie în veci. Amin.
Te bleastăm pe tine, diavole, cu puterea Sfintei Cruci, cu Fecioara Mamă şi Sfânta Treime, cu toate fecioarele martire şi cu toti sfinţii îngeri şezători pe cele noua tronuri în jurul tronului Tatălui Ceresc şi cu toţi sfinţii pomeniţi în acest brâu, ca să nu ai nici o putere asupra robului lui Dumnezeu cu nici un fel din vicleniile tale, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.
De înşelătoria dragostei, a patimilor şi de vrăjmaşul ce-l ispiteşte cu greutatea păcatelor şi cu cumplita lene de robire, degrabă să mântuişti pe robul tău mult milostivă Fecioară Maria, care cu credinţă aleargă la tine, ca singură apărătoare şi mântuitoare in veci. Amin.
Doamne, mântuieşte-ne pe noi.
Mărire Apărătoarei Doamne, mulţumiri pentru biruinţă aducem ţie, robii tăi, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm ţie:
Bucură-te Mireasă, pururea Fecioară, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preacinstitul tău brâu, ce a cuprins pântecele tău cel de Dumnezeu primitor este cetăţii tale tărire nebiruită şi visterie de bunătăţi neimpuţinată.
Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Sfântul Duh. Treime Sfântă, Mărire Ţie.
Stăpână, primeşte rugăciunile noastre şi ne mantuieşte de toată nevoia şi întristarea.
Mărire Tie, mărire Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Prea Sfântă Treime, mărire Tie. Amin.

                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor