Un om, care urma să plece departe pentru câtăva vreme, îi porunci fiului său:
- Dacă cineva întreabă de mine, poți să-i spui că tatăl tău a trebuit să plece pentru puțin timp, spre a rezolva o chestiune neînsemnată. Nu uita legile ospeției, poftește-l pe om înăuntru și oferă-i o ceașcă de ceai.
Știindu-și fiul cam nătâng, de teamă că ar uita instrucțiunile date, tatăl le scrise pe un bilețel și i-l dădu acestuia, care îl vârî în mâneca robei.
Din când în când, după plecarea tatălui, fiul scotea biletul afară și-l recitea.
Trecură astfel trei zile, fără să vină cineva să întrebe de tatăl său. Crezând că n-o să le mai treacă nimeni pragul casei și că nu va mai avea nevoie de instrucțiuni, băiatul aruncă bilețelul în foc.
În cea de-a patra zi, pică totuși un musafir.
- Unde ți-e tatăl? întrebă musafirul.
Băiatul își vârî imediat mâna în mâneca robei și căută bilețelul. Scotoci ce scotoci, dar nu-l putu găsi. Atunci strigă, tulburat:
- Nu mai e!
Surprins, musafirul întrebă:
- Nu mai este? Vai, când s-a întâmplat?
- L-am ars aseară!
ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
joi, 11 august 2022
Dacă vei fi întrebat..
IERTAȚI...iertarea vindecă
Ce este o rugăciune?
Cum să vă creaţi o vibraţie înaltă
7 Plante care poartă numele Maicii Domnului
Plantele de leac ale Maicii Domnului
În acatiste şi rugăciuni, noi, creştinii, o numim pe Maica Domnului Floarea cea mai aleasă şi înmiresmată, cea care l-a născut şi l-a purtat în braţe pe Domnul nostru, Iisus Hristos.
Nu întâmplător, în 1999, când a fost în vizită în România, Papa Ioan Paul al doilea a spus despre ţara noastră că este Gradina Maicii Domnului. În tradiţia poporului nostru, dar şi în limbajul nostru popular, mai multe flori şi plante poartă numele Maicii Domnului, multe dintre ele având efecte tămăduitoare atât pentru bolile trupeşti, cât şi pentru cele sufleteşti.
Cea mai cunoscută plantă din această categoria este salvia, numită popular şi palma Maicii Domnului. Un vechi proverb roman, ajuns până la noi, spune “Cum să moară omul, dacă are salvie în grădină”, făcând referire la proprietăţile vindecătoare pentru multe boli şi afecţiuni.
Legenda spune că Maica Domnului cu micul Iisus în braţe a căutat adăpost la mai multe plante ca să scape de soldaţii lui Irod când aceştia o hărţuiau. Singura plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost în acele grele momente, a fost salvia. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o menind-o să aibă puteri vindecătoare:
“De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-l salvezi de la moarte aşa cum ai făcut tu pentru mine”.
Preparatele din salvie, pulberea, tinctura, oţetul, uleiul volatil, infuzia, vinul, au efecte antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare, contribuind, în acelaşi timp, şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, calitate care o recomandă în terapia diabetului. Salvia ajută şi la curăţarea sângelui şi poate să prevină boala Alzheimer.
Ceaiul din salvie, câte două ceşti pe zi, este un foarte bun fortifiant. Se prepară dintr-o linguriţă de frunze la o ceaşcă de apă clocotită. Se lăsă câteva minute la infuzat, se strecoară, se îndulceşte cu miere de albine, de preferinţă polifloră, şi se bea cu înghiţituri mici şi rare, pe parcursul a 10-15 minute.
Ceea ce se ştie mai puţin despre salvie este că această plantă cu beneficii atât de numeroase este un ingredient des folosit în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale în cicatrizarea rănilor care o recomandă tenurilor cu probleme. E bine de ştiut că tinctura de salvie stimulează creşterea părului şi-i întăreşte rădăcină.
Brâul Maicii Domnului, o altă plantă medicinală, creşte în grădină sub forma unor ghirlande de frunze ovale, de un verde deschis.
Dorul Maicii Precista creşte în sălbăticie, pe lângă lacuri. Este o plantă înaltă, cu formă de spic, de culoare verde închis şi frunze late şi ascuţite.
Inima Maicii Domnului şi Papucul Maicii Domnului sunt două flori de ghiveci, deosebit de frumoase, de care oamenii se bucură să le aibă în casă.
Florile de salcâm simbolizează lacrimile, dar şi puritatea Sfintei Maria, iar florile de portocal castitatea, puritatea şi generozitatea Maicii Domnului.
PSALMUL. 142 Al lui David.
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Marcel Iureș: „Părinții mei pupau mâna bunicilor mei, adică părinților lor. Așa am apucat, așa am făcut și eu o vreme și a trebuit să tr...