luni, 31 iulie 2023

Hrana Explozivă şi de Depunere

 

"Ca Medicină Isihastă Împărţirea este: Neutru, Acid-Yin, Alcalin-Yang, deci Treime. Şi cel mai important este Neutrul, din care Ies Acidul şi Alcalinul şi în care se Întorc.
O altă Împărţire a Alimentelor ca Medicină Isihastă este în Explozive şi de Depunere.
Aşa sunt Alimente Yin şi Explozive şi de Depunere. La fel sunt Alimente Yang şi Explozive şi de Depunere. Trebuie bine concretizate şi deosebite, fapt de mare importanţă în Terapie. Trebuie ştiut că Sunt Alimente care Hrănesc Forma Organelor şi Alimente care Hrănesc Conţinutul Organelor.
Aici este un Amănunt de obicei neglijat. De obicei nu este luată în consideraţie Forma, ci doar Conţinutul.
Ca Medicină Isihastă, orice Aliment are o Formă şi un Conţinut, Forma ca Informaţie şi Conţinutul ca Structură. Alimentele Neutre sunt toate Alimentele Nefierte şi Vii, fără să se ţină cont de Yin sau Yang, care sunt Înclinaţii ale Neutrului spre Yin sau Yang. Neutrul este Echilibrul peste Yin şi Yang ca Supra-Formă şi Supra-Informaţie. Dacă se Mănâncă doar Alimente Vii-Neutre, de la Sine se Echilibrează în Organism ceea ce este Nevoie să Treacă în Yin sau Yang, Neutrul avându-le pe amândouă la dispoziţie.
Naturiştii nu trebuie să fie fixişti în alegerea între Yin şi Yang când consumă doar Alimente Complet nefierte, căci Neutrul este peste Yin şi Yang şi totodată le are pe Amândouă. În Alimentaţia care conţine şi Fierturi este în tr-adevăr de mare importanţă deosebirea între Yin şi Yang. Aşa în Bolile grave să se scoată din Alimentaţie toate Alimentele Fierte şi Omorâte, ca să se dea Organismului posibilitatea să Aleagă el ce-i trebuie, ceea ce noi nu putem deosebi. În Cancere de asemeni, căci nu se poate deosebi cu stricteţe ce tip de Cancer este şi doar o Alimentaţie complet Nefiartă-Neutră Echilibrează de la sine. Alimentele Neutre după ce trec în Organism se Despart în Yin şi Yang, după Nevoi. Dar trebuie să se mai Ştie că Alimentele de Origine Animală chiar Nefierte se fac Alimente Explozive, nu de Depunere în Organe, ci de Ieşire şi Consum. Aşa fiţi precauţi cu Alimentele de Origine Animală ca Laptele şi Brînzeturile, chiar dacă sunt Nefierte. De aceea în Boli mai grave trebuie evitate şi Lactatele, chiar dacă par Alimentul cel mai Valoros. Lactatele Hrănesc Exteriorul Organelor, dar nu şi Interiorul lor, încât în Bolile de Degenerare Structurală, cu Lactate Organele mai mult se Distrug decât se Refac.
Tot Alimentele Vegetale sunt cele de Depunere Structurală, cu condiţia să nu fie Fierte, ci Vii şi Crude. Sunt şi Alimente Vegetale Explozive ca Grăsimile în Exces şi Proteinele, precum şi Dulciurile. În Bolile serioase se cere Precauţie, gustaţi doar câte puţin din acestea, folosind în schimb mult Grâu şi Seminţe Uleioase cu atenţie. Învăţaţi să preparaţi Pâinea fără să fie Coaptă, doar Uscată (vezi reţeta la Post).
Grâul şi Orezul sunt Hrana Minune în toate Bolile, dar nu Fierte (vezi indicaţiile la capitolul despre Post), Fructele să se folosească cele care sunt suportate de către Organism; e bine să nu fie nici prea Acre, nici prea Dulci. Condimentele la fel, să fie foarte puţine. Ca Medicină Isihastă noi mai facem o Corelaţie cu Aspectul Coloristic, Culoarea fiind un Indiciu Informativ al Predispoziţiei de Aliment Exploziv sau de Depunere, de Hrănire a Structurii Organelor sau Formei Organelor.
Alimentele Roşii sunt cele care Hrănesc Forma-Exteriorul şi dau Adicitate şi Consum Interior. Aşa în Boli ale Structurilor Organice să se evite cele Roşii, să se folosească cele Verzi şi Galbene care se Depun în Structurile Organelor. Femeile să le evite pe cele Roşii, ca şi Tinerii care pot aluneca în Desfrâu precoce.
Cei Nervoşi deasemenea, deşi prin Nervi se Consumă mult Roşu şi este Nevoie de o Compensaţie. În Bolile de Nervi tot cele Verzi şi Galbene sunt indicate, ca Întărire de Structuri Organice pe care să nu le Consume prin agitaţia de exterior. Energiile de la Brâu-Diafragmă în Jos sunt Roşii. Cele de Plămâni şi Inimă sunt Galbene şi cele de Cap sunt Albastre-Verzui. Vezi în ce categorie de Boli Intri şi foloseşte Alimente ca atare.
Atenţie să deosebeşti Bolile de Structură Organică şi Bolile de Formă Organică. În Hipertensiune nu este nevoie de Roşu, ci de mult Verde. În Bolile de Inimă este nevoie de mult Galben Verzui. În Bolile de Nervi şi Cap cele Verzi sunt cele mai indicate. În Bolile de Pântece şi anexele lui este nevoie de Alimente Roşii dacă este o Hipofuncţie şi de Alimente Galbene-Verzui dacă este o Hiperfuncţie.
În Ulcere şi Colite fiind afectate părţile exterioare se indică Roşu cu mult Verde. Ficatul şi Pancreasul au nevoie de Mult Galben şi Verde totodată, Galbenul Hrănindu-le exteriorul şi Verdele Structura interioară.
Indiciul este că Verdele Hrăneşte Interiorul, iar Galbenul şi Roşu Hrănesc Exteriorul Organelor. De aceea cea mai indicată este o Alimentaţie deodată în cele Trei Culori, ca Organele să preia de la sine fie care ceea ce-i trebuie mai mult. Aşa în Bolile grave să se folosească deodată cele trei culori însă în cantităţi mici şi apoi în proporţii crescute după Forma de Boală, dar păstrându-se o doză mică din toate.
Prezenţa celor Trei este cel mai bun echilibru. Ca Medicină Isihastă noi insistăm pe Alimentele Neutre indiferent de Culoare, Nefierte şi mai ales Seminţe. Peste 50% să fie Cereale, Grâu în special, o parte apoi Vegetale şi altă parte Seminţe Uleioase. Lactatele şi alte derivate să fie ca Anexe în cantităţi mici.
Vi se pare greu şi fără Gust, dar în Boli nu mai este de ales, trebuie făcut tot posibilul să Remediaţi Boala. Folosiţi totodată şi alte Remedii Medicale indicate de către Medici, dar ţineţi cont şi de aceste Considerente. Nu fiţi Fixişti, folosind doar Anumite Remedii. Medicina Isihastă este o Medicină totodată de Suflet şi de Corp. Doar ca Integralitate veţi găsi Vindecarea."
Medicina isihasta. Taina vindecarii. Pp.255 - 258
Ieromonah Ghelasie Gheorghe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor