marți, 12 septembrie 2023

Cum atragi în viața ta persoanele potrivite?


”Iubirea pe care o simți pentru cel de lângă tine este, de fapt, propria iubire pentru tine. Ne place de cineva fiindcă vedem în acea persoană exact calitățile și iubirea care există în noi înșine. Dar ce se întâmplă când, după câteva luni, găsești doar defecte și lucruri care nu-ți mai plac la celălalt?


Ei bine, percepția ta despre cel de lângă tine s-a schimbat. Tu ai simțit de la început iubirea care exista deja în tine, dar ai venit apoi cu pretenții, cu emoții pe care celălalt e liber să le exprime sau nu. 


Cele mai multe relații de dragoste se distrug din cauza lipsei înțelegerii și a percepției pe care o avem față de celălalt. 


Cum privim persoana iubită? Ce credem noi că are ea în minte? Cum credem că se comportă? După cum am învățat, fiecare avem propria percepție despre un om. Atunci când întâlnești pe cineva, tu prin propriul tău filtru, îl cataloghezi: mi-a plăcut, nu mi-a plăcut, mi-a dat o emoție faină, a fost drăguț, a fost urât etc. 


Ok, dar omul acela a fost el însuși. Iar tu, dacă îl etichetezi, o faci după tine însuți. Înțelegi cum zic? Tu ai o anumită percepție despre o anumită categorie de oameni. 


De exemplu, dacă ești o persoană care nu fumează, dar întâlnești pe cineva care fumează, s-ar putea ca din primul moment să îți spui: „ăsta/asta fumează, e o persoană care nu e pe gustul meu, nu-mi place”, doar pentru simplul fapt că tu nu fumezi sau ai o percepție greșită asupra fumului! 


Acum, stai să reflecți puțin la ce spun mai departe: tu te întâlnești cu o persoană, îi observi manierele, aspectul fizic, și îi dai conotații în funcție de nivelul tău de percepție. Acea persoană se va comporta exact așa cum o percepi tu! 


De ce? 

Fiindcă toți suntem conectați la mintea universală, iar de acolo, fiecare primim gândurile celuilalt. Fără să fim conștienți, noi vom simți că acea persoană nu ne place, sau are ceva cu noi. Chiar dacă nu ne dăm seama pe moment, fiind prea distrași de hormoni și atracție. 


Neville Goddard spune așa:

„Pentru a-ți schimba lumea, trebuie mai întâi să-ți schimbi concepția despre ea. Pentru a schimba un om trebuie să-ți schimbi concepția despre el. Trebuie mai întâi să-l crezi a fi omul care vrei tu să fie și să-i vorbești mental de parcă ar fi. Toți oamenii sunt suficient de sensibili pentru a reproduce credințele tale despre ei. Așadar, dacă lumea ta nu este reprodusă vizibil în cel spre care s-a trimis, cauza trebuie să fie în tine, nu în subiect. De îndată ce crezi în adevărul stării afirmate, rezultatele urmează. Oricine poate fi transformat, fiecare gând poate fi transmis, fiecare gând poate fi întrupat vizibil. Oamenii sunt ce alegi tu să-i faci, un om e după felul în care privești la el. Trebuie să te uiți la el cu alți ochi înainte ca el să se schimbe concret.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor