duminică, 13 octombrie 2024

7 MODURI PRIN CARE POȚI IDENTIFICA UN OM TOXIC



7 MODURI PRIN CARE POȚI IDENTIFICA UN OM TOXIC

Un om toxic este ușor de identificat. Sentimentele tale în preajma lui vorbesc mai clar decât cuvintele. Însă adesea vei crede că e vina ta. Sau că tu ești inadecvat! Iar el se va asigura de acest lucru, învinuindu-te mereu!

1. Un om toxic te va devaloriza mereu

Te va critica, și va încerca să arate că îți este superior! Iar asta arată clar că nu te respectă. Că te desconsideră!

E un comportament specific indivizilor bolnavi de putere, care simt nevoia să domine.

Un om toxic nu acceptă că avem de păstrat egalitatea. Și că dacă suntem superiori ca educație, avere sau poziție socială, acest lucru nu îi dă dreptul să desconsidere, să jignească sau să agreseze verbal alte persoane!

Poziționarea sa pe o treaptă de superioritate, și încercările sale disperate de a fi PERCEPUT ca superior, arată că avem de a face cu un om toxic.

2. Un om toxic va arunca vina pe alții

Încercând mereu să se disculpe, el va învinovăți, va acuza și va agresa alte persoane.

Însă o va face pe un ton atât de convingător, încât va fi crezut de multă lume. În special de cei care nu îl cunosc prea bine.

A arunca pisica moartă peste gard face parte din scenariul de viață al omului toxic. Iar dominarea sa se bazează adesea pe agresivitate.
Debitul verbal, cuvintele urâte, invectivele fac parte din tiparul său comportamental.

Dacă te poate face să te simți mizerabil, va fi satisfăcut. Și se va simți valorizat, prin simplul fapt că a devalorizat alte persoane! Are nevoie permanentă de validare din partea altora!

3. Un om toxic joacă teatru

Și minte fără limite. Pentru a-și atinge scopurile, va folosi ORICE metodă. Fără jenă. Bunul simț nu face parte din metodele sale. Însă machiavelismul da!

Minciunile sale sunt, în viziunea sa, perfect justificate! Le crede cu tărie, în ciuda faptului că se vede clar că minte. Însă minte atât de convingător, încât pare să se creadă și pe el însuși!

Iar când joci un rol, ai tendința să intri în acel rol, să te confunzi cu el, și să nu mai poți ieși din el! E o dedublare, o tulburare de identitate.

4. Un om toxic își urmărește doar scopurile proprii

Și are ca deviză machiavelică dictonul: Scopul scuză mijloacele. Așa că nu mai ține cont de alții. Fiind ORBIT de obsesia atingerii propriului său scop.

Problema reală constă în INDIFERENȚĂ emoțională față de alte persoane. Pe care tinde să le considere simple instrumente. Utile pentru atingerea scopurilor proprii.

Aplatizarea emoțională survine datorită traumelor din copilărie, abandonului parental, sau altor deficiențe afective. Iar incapacitatea de a simți EMPATIE, de a PERCEPE suferința altora, îl fac tot mai agresiv.

5. Un om toxic e narcisist

Se iubește exagerat de mult. Până la nivelul la care se consideră centrul universului. Egoismul e dus la extrem, și altruismul lipsește complet.

Principala sa preocupare devine aspectul propriu. Și mascarea unor presupuse defecte fizice. Pentru ascunderea cărora va recurge la orice mijloace, oricât de costisitoare.

Hainele exagerat de scumpe, operațiile estetice, mașinile de lux și bijuteriile pot fi un semn că există o NEVOIE incontrolabilă de a fi iubit și apreciat. Deși nu e capabil să ofere nimic în schimb, afectiv vorbind.

6. Un om toxic are complexe de inferioritate

Adică are sentimentul că este inferior. De unde și nevoia sa compulsivă, imposibil de controlat, de a le masca. De a le ascunde, de a nu se face de râs în fața altora.

Astfel preocuparea sa principală va fi să ASCUNDĂ aspecte pe care nu vrea să le arate. Și care devin vulnerabilitățile sale. Însă acest efort consumă enorm de multă energie.

7. Un om toxic afișează complexe de superioritate

Un om toxic va dori să PARĂ mai mult decât este. Complexul de superioritate apare din nevoia DE A MASCA, de a ASCUNDE complexul de inferioritate!

De unde și nevoia de a cumpăra produse scumpe. A căror menire nu e atât utilizarea lor, cât mai ales SUBLINIEREA unui pretins STATUT SOCIAL. Pe care îl va afișa ostentativ. Narcisic.

 NU JUDECA OAMENII

Nu vorbi de rău o persoana în absența ei, face parte din marea perfecțiune divină in care ești.

Zâmbeste, tot timpul, acest lucru vindecă sufletul și creează un acces de bunăvoință, pentru tine și lumea din jurul tău.
Nu iti asuma responsabilitatea pentru dezvoltarea altor oameni, viziunea lor asupra lumii și fericirea lor - fiecare persoană, își face propria viață. Fiecare, are propria karma și dezvoltarea spirituală personală.

Lasă-i, să fie și să meargă pe propriul lor drum.
Nu te judeca pe tine și acțiunile tale din trecut - fără acest trecut nu aveai acest prezent. Nu te mai întoarce la greșelile trecutului. Este o risipă de energie. Doar, nu le repeta.
Nu te agăța de nimic, nici de oameni, nici de lucruri. Dacă ceva a dispărut, era necesar pentru univers, dar, mai presus de toate, pentru tine. Personalitatea ta, ego-ul tău pot acționa pentru ceva pe care îl consideri vital, dar sufletul tău știe de ce ai nevoie.

Iartă ușor.Furia, este un conflict intern care dă naștere unor boli ale sufletului și trupului. Când simți furie în tine, uită-te, de unde a venit, simțul propriului tău sens sau sentimentul inutilității. Trimite acelei persoane o rază de lumină din inima ta și vezi cum se topește furia și intoleranța.
Reduce criticile în gândire, este nevoie de multă energie. Încearcă să-ți asculți sufletul mai des și, treptat, risipa minții tale va dispărea.
Fii mai conștient de corpul tău. Dă-i adesea șansa de a se relaxa și de a se odihni - apoi energia din ea se mișcă în modul corect.

Învață să vorbești mai puțin. Vorbirea continuă, elimină energie, mai ales atunci când este hrănită de emoții. Încearcă următoarea tehnică:
Când se întâmplă ceva important în viața ta, nu spune nimănui, chiar dacă simți nevoia să strigi. În acest fel, poti păstra puterea și energia a ceea ce sa întâmplat. La fel, atunci când altcineva te pune în povestea lui, stai calm și nu te implica în emoțiile altora.
Proteja-te de negativitate. În momentul în care simți o energie negativă sau un gest îndreptat către tine, direcționează imediat opusul către el, adica iubire.

 Dacă țipă la tine – spune-i un cuvânt frumos, dacă esti urat, – exprimă iubirea, fă-l conștient din inimă. Acest lucru va calma contrariul. Cea mai bună protecție este lumina interioară!
Începe să faci ceea ce crezi că este imposibil și te sperie. Limitarile și restricțiile în care fiecare om este închis îi blochează puterea și libertatea de a fi el însuși. Poate părea dificil la început, dar treptat vei găsi treptat, un potențial enorm pentru diverse activități. Începe cu lucruri mărunte, antrenează-ți mintea și ieși din imposibil.

Nu iti trăda sinele profund. Nu te păcăli, crezând că poți fi fericit împlinindu-ți așteptările și speranțele altcuiva. Nu datorezi nimănui nimic. Tot ce trebuie să faci este să nu te trădezi. Ascultă vocea inimii tale, nu ego-ul.
În fiecare zi învață ceva nou. Îmbogățeste-ți sufletul cu noi impresii, inima cu înțelepciune și mintea cu cunoștințe utile. Găsește timp să citești, in cărți - s-au acumulat mii de ani de experiență și înțelepciune.

Stai departe de oamenii care te împing înapoi, furându-ți forțele vieții. Evită-i pe cei care judecă, care se plâng și plâng. Nu te implica cu oamenii cu care nu ai nimic de-a face. Unii oameni nu se înțeleg bine cu trecutul lor. Da-le drumul, alege oameni cu care simți empatie pentru a relaționa. Nu uita, că ai întotdeauna această libertate - de a alege.

Fi onest cu tine insati. Nu trăi în auto-amăgire, chiar și în cel mai ușor mod. Aminteste-ti, oamenii nu sunt ceea ce iti imaginezii, lumea nu este ceea ce vrei tu să fie. Privește adevărul în ochi și trăiește în realitate. Nu păcăli oamenii din jurul tău.

Iubește necondiționat. A iubi pe cineva, condiționat, a fi ceea ce tu aștepți de la ei, sau de a face ceea ce vrei este manipulare și lipsă de respect pentru libertatea celorlalți. Iubeste-te pe tine, tu esti importanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor