miercuri, 28 septembrie 2022

 

Remediul cu usturoi şi untură

6 căţei de usturoi, 1/2 cană de untură albă
Curăţaţi şi striviţi 6 căţei de usturoi. Amestecaţi-i cu jumătate de cană de untură. Puneţi terciul pe tălpile picioarelor şi acoperiţi-le cu un prosop (de preferinţă încălzit) sau cu o cârpă de flanel. Puneţi prosoape de hârtie sub picioare pentru a absorbi grăsimea. Aplicaţi un amestec proaspăt de usturoi şi untură la fiecare 5 ore, până când vă trece răceala. Este normal ca şi respiraţia dvs. să miroase a usturoi. Dacă vă ia durerea de cap, frecaţi acest amestec de tâmple şi înfăşuraţi-vă capul cu o cârpă curată.
Remediul cu usturoi şi oţet pentru nas înfundat
Ceai de usturoi, 1 lingură de oţet de mere
Faceţi o ceaşcă mare de ceai concentrat de usturoi foarte fierbinte, adaugaţi 1 lingură oţet de mere, apoi respiraţi vaporii calzi. Acoperiţi capul şi ceaşca cu un prosop pentru un efect maxim.

Remediu cu usturoi

Păstraţi un căţel de usturoi între dinţi şi obraz. Nu mestecaţi. La primul semn de răceală, mirosiţi un căţel de usturoi proaspăt tăiat. Dacă faceţi acest lucru în mod frecvent, răceala vă va ocoli. Un alt remediu care implică usturoi: striviţi mai mulţi căţei de usturoi proaspăt într-un vas mic. Acoperiţi repede capul şi vasul cu un prosop şi respiraţi vaporii de usturoi. Această procedură va îndepărta toxinele din fluxul sanguin şi vă dă energie organismului dvs. Tot pentru a preveni răcelile, dormiţi cu căţei de usturoi curăţaţi în şosete dumneavoastră.

Băile cu rădăcină de ghimbir

Tăiaţi câteva felii de rădăcină de ghimbir şi puneţi-le într-o cadă cu apă caldă. Relaxaţi-vă aproximativ 20 de minute.

Remediul pentru picioare reci cu ardei roşu cayenne

Presăraţi ardei cayenne în şosete dumneavoastră înainte de a le lua. Atât picioare cât şi şosetele se vor înroşi. Dar picioarele se vor simţi calde. Dacă doriţi, amestecaţi cayenne cu câţiva căţei de usturoi ras.

Băi fierbinţi la picioare

Se dizolvă o lingură de muştar pudră într-o găleată de apă caldă şi vă înmuiaţi picioarele pentru aproximativ zece minute. Înfăşuraţi-vă capul într-un prosop pentru a creşte temperatura corpului dvs.

Remediul cu ceai din boabe de ienupăr

8 linguri de boabe de ienupăr, 1 sfert de litru de apă clocotită
Faceţi un ceai puternic prin infuzarea boabelor în apă. Când este călduţ, inhalaţi acest ceai pentru a vă calma nasul, gâtul şi o congestie pulmonară.

Cataplasma cu untură şi muştar

Untură, pudră uscată de muştar, făină, ardei roşu cayenne
Trataţi un piept congestionat cu untură, muştar uscat şi ardei cayenne amestecate într-o pastă şi întinse între două bucăţi de pânză, care au fost stropite cu făină. Se aplică pe piept pentru ameliorarea instantanee a congestiei. Fiţi atenţi la durata aplicării sau pielea se va beşica.

Remediul cu ceapă pentru crup

Puneţi cataplasme de ceapă la picioare, după ce le-aţi înmuiat. Sau tăiaţi ceapa felii subţiri, punând-o într-o tigaie cu apă suficientă cât să nu se ardă, şi amestecaţi cu puţină făină de porumb. Ceapa poate fi utilizat şi singură. Se aplică pe gât şi zona pulmonară la temperatura care poate fi suportată.

Remediul cu rom pentru tuse puternică

Frecaţi-vă spatele înainte de culcare cu rom vechi.
Remediul cu ceai de cimbru
O duzină de crenguţe de cimbru proaspăt, 1 3/4 litri de apă clocotită
Infuzaţi cimbrul în apă şi lăsaţi-l acoperit o jumătate de oră, departe de căldură. Strecuraţi şi faceţi gargară. Ceaiul de cimbru poate fi utilizat şi ca o compresă caldă (1 1/2 pumn de cimbru proaspăt infuzat în 2 litri de apă clocotită) în cazurile severe de răceală, gripă şi bronşită. El reduce şi febra.

Cataplasma cu frunze de dafin pentru bronşită şi tuse

Folosiţi frunze fierte de dafin ca o cataplasmă aplicată direct pe piept şi acoperiţi cu o cârpă.
Remediul cu brandy şi ulei pentru tuse puternică
Brandy, ulei, 1 ceapă
Ungeţi coloana vertebrală, pieptul şi tălpile picioarelor, noaptea şi dimineaţa, cu 1 ceapă feliată şi fiartă la foc mic în brandy şi ulei.
Tratamentul cu oţet şi piper pentru tuse puternică.

Oţet, piper negru

Luaţi o bucată de hârtie maro, cam de mărimea pieptului dvs şi îmbibaţi-o cu oţet. După ce se scurge, presăraţi piper negru pe o parte a hârtiei. Apoi, plasaţi partea presărată cu piper pe pieptul gol. Păstraţi-o peste noapte, după ce aţi înfăşurat-o cu un bandaj sau o cârpă. Acest tratament este deosebit de bun pentru tuse bronşitică.

Tratamentul cu oţet

1 linguriţă oţet, 1 pahar de apă
Liniştiţi-vă o durere în gât şi opriţi drenajul sinusal cu 1 linguriţă de oţet într-un pahar cu apă. Faceţi gargară o dată pe oră până când v-aţi vindecat.

Odihna

Dacă sunteţi odihniţi, organismul luptă mai bine cu virusul care a provocat răceala. Încercaţi să staţi în pat măcar două zile. Dacă acest lucru se poate. Organismul e slăbit şi nu poate să facă faţă şi să răspundă tuturor sarcinilor pe care le facem ca atunci când suntem sănătoşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor