Sapunul solid obisnuia sa fie nelipsit din casele tuturor, insa acum, sapunul lichid pare sa fi cucerit tot mai mult teren. Totusi, nu exista casa in care sa nu existe macar un sapun solid, fie ca este folosit pentru igiena sau nu. Iata cateva dintre cele mai putin cunoscute utilizari ale sapunului solid:
Pentru sertare sau pentru usile de dulapuri
Se intampla adeseori ca usile de la mobila veche sa se deschida tot mai greu si chiar sa se blocheze. In acest caz, sapunul solid poate fi de mare ajutor. Se trece cu sapunul peste marginile usilor de dulap sau peste marginile sertarelor care nu se mai inchid cum trebuie, iar rezultatele vor fi vizibile imediat. Daca aveti usi glisante, iar acestea incep sa scoata zgomote ciudate la inchidere sau deschidere, atunci tot sapunul solid va poate fi de ajutor si in acest caz. Acelasi truc se aplica si in cazul fermoarelor care nu mai functioneaza.
Impiedica pisica sa intre in dulap
Iubitorii de pisici stiu ca nu exista loc in casa in care pisica sa nu fie curioasa si sa nu exploreze. Totusi, exista locuri in care, oricat de multa iubire am avea pentru animale, e bine sa le tinem departe, iar unul dintre aceste locuri este dulapul cu haine. Sapunul solid parfumat (de lavanda sau cu orice aroma puternica) nu e tocmai pe placul felinelor, asadar, pisica va evita zonele parfumate. Sa nu uitam ca si bunicile noastre tineau printre haine sapunuri solide cu diverse arome.
Te ajuta sa vopsesti geamurile fara sa le stropesti
Primavara e perioada in care nu doar natura se regenereaza, ci si noi. Ne dorim sa reimprospatam cat mai mult spatiul in care locuim, pentru ca totul sa fie in deplina armonie. Ferestrele trebuie sa arate impecabil, astfel incat sa intre cat mai multa lumina. Daca vopseaua nu mai arata bine, atunci geamurile au nevoie sa fie revopsite. Cel mai mare inconvenient al acestui proces este acela ca, inevitabil, sar stropi de vopsea pe geam si acestia sunt foarte greu de eliminat. Și în acest caz, tot sapunul solid te poate ajuta! Se trece cu sapunul solid pe intreaga suprafata a geamului, astfel incat orice strop de vopsea nu va mai ramane lipsit iremediabil de geam. Daca va ganditi ca stratul de sapun va fi greu de sters, ei bine, acesta poate fi indepartat cu o solutie simpla pentru curatarea geamurilor.
Sapunul te ajuta sa tii departe daunatorii de gradina
Ne place ca in apropierea casei sa avem gradini cu flori frmoase, viu colorate si mereu proaspete. Din pacate, exista insecte daunatoare care ruineaza armonia gradinilor si le strica frumusetea. Sapunul solid este raspunsul si la aceasta problema. Cum se procedeaza? Se da un sapun solid prin razatoarea mare si se pune intr-un saculet din panza, iar acesta se asaza in apropierea plantei. In acest fel, daunatorii vor fi indepartati, intrucat acestia nu agreeaza parfumul sapunului. Atentie! Saculetii cu sapun nu trebuie plasati direct pe pamant, ci se lipesc de bete din lemn pe care le infingeti in pamant, in apropierea plantei.
Sapunul solid combate mirosul neplacut al pantofilor
Dupa o zi de munca, in pantofi se acumuleaza un miros neplacut. Exista solutii speciale cu care putem combate acest inconvenient, dar putem apela si la solutii simple, iar sapunul solid este una dintre acestea. Fie ca vorbim despre tenisi, cizme sau orice altfel de incaltaminte, simpla aplicare a unui sapun solid parfumat va alunga mirosul neplacut. Se asaza in fiecare pantof cate o bucata de sapun solid si se lasa pana a doua zi. Rezultatele vor fi exceptionale!
Sapunul solid te scapa si de murdaria de sub unghii
Se intampla adesea ca, dupa diverse activitati, sa ramanem cu unghiile murdare. Dupa o zi de gradinarit sau dupa manevrarea unor substante colorate, unghiile pot avea de suferit. Cum reusim, totusi, sa evitam acumularea de murdarie sub unghii, astfel incat mainile sa arate impecabil? Cu ajutorul sapunului solid! Inainte sa treceti la treaba, zgariati cu unghiile un sapun solid, astfel incat sa va ramana sapun sub unghii. In acest fel, murdaria nu se mai asaza, iar sapunul va fi extrem de usor de inlaturat, printr-o simpla spalare. (Sursa: nonsprecare.it, Foto: pixabay.com)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.