marți, 9 iulie 2019

Remedii naturale impotriva arsurilor solare

Cu siguranta, vara este un anotimp mult asteptat. Vacante, vreme buna, soare… toate acestea sunt ingredientele unei retete care fac din acest sezon unul perfect pentru relaxare si mai ales pentru refacerea energiei. Expunerea la soare are numeroase beneficii, insa numai atunci cand se realizeaza moderat. In caz contrar, apar arsurile. Pe langa acestea, la cei care sufera si de alte afectiuni pot aparea complicatii destul de grave. Cuvantul de ordine este, asadar, masura. 

Beneficiile expunerii la soare. Studii recente au demonstrat faptul ca starea de bine din timpul verii se datoreaza intr-o masura destul de mare cantitatii apreciabile de lumina. Doar 15 minute de expunere la soare asigura asimilarea a 1000 UI de vitamina D. Dupa cum se stie, aceasta vitamina mai este cunoscuta si sub denumirea de „vitamina soarelui”. Ea poarta un rol esential in fixarea calciului in oase. Mai mult decat atat, ea ajuta la prevenirea depresiei si a osteoporozei. Tot vitamina D este responsabila si de secretia de serotonina – un neurotransmitator care mentine starea de bine si combate stresul.
Persoanele care sufera de acnee, dar si de psoriazis sau diverse eczeme trebuie sa stie ca expunerea moderata la soare le poate fi benefica, razele soarelui avand un efect cicatrizant, antiseptic si antiinflamator.  
Soarele combate insomnia. Expunerea moderata la soare determina secretia de melatonina. Acest hormon induce starea de somnolenta. Asadar, persoanele care sufera de insomnie vor observa o imbunatatire a calitatii somnului. Studii recente au demonstrat faptul ca expunerea moderata la soare le este benefica si bolnavilor de Alzheimer, acestia devenind mult mai calmi atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. 

Pericolele expunerii la soare.
 Dincolo de beneficiile incontestabile, expunerea la soare poate deveni un adevarat pericol, mai ales atunci cand nu sunt respectate reguli, printre care momentul si durata expunerii. De cele mai multe ori, nerespectarea momentului de expunere (adica expunerea in intervalul cand razele solare sunt prea puternice) provoaca iritatii, inrosiri si mancarimi ale pielii. De aceea, este esential ca expunerea sa se faca dimineata si dupa-amiaza, atunci cand apogeul razelor a trecut.  
Este bine de stiut ca lotiunile de protectie solara trebuie aplicate cu jumatate de ora inainte de expunere. Apoi, in timpul expunerii, procedeul de aplicare a cremei de protectie trebuie reluat o data la doua ore. Sa nu uitam ca ochii, buzele si parul au nevoie de o ingrijire speciala. 

Remedii naturale împotriva arsurilor solare. In ultima vreme, s-a discutat tot mai mult despre cremele de protectie solara, despre eficienta acestora si despre ingredientele pe care le contin. Dincolo de polemici, este clar ca trebuie sa ne protejam pielea, iar remediile naturale pot fi de mare ajutor. Iata cateva din remediile care pot fi folosite pentru protejarea pielii: 
Uleiurile. Uleiurile esentiale au numeroase beneficii pentru starea fizica si psihica. In cazul pielii afectate de soare se poate folosi uleiul de lavanda, dar si cel de musetel. Intr-un pulverizator plin cu apa, se pot adauga cateva picaturi de ulei esential. Pulverizat pe piele, acest amestec va avea un placut efect decongestionant, racoritor. Excelent in cazul arsurilor pielii este si uleiul esential de coriandru. Acesta are o puternica actiune antiinflamatoare. 
Un alt ulei folosit frecvent in cazul arsurilor solare este uleiul de masline. Fie ca este folosit ca atare sau combinat cu otet, acesta face adevarate minuni in cazul pielii afectate de razele puternice ale soarelui. 
Oţetul. Daca expunerea la soare nu s-a realizat conform regulilor, atunci pielea are de suferit. Unul din remediile cu eficienta maxima in reechilibrarea pielii este otetul. Se aplica pe portiunea afectata, se lasa 15 minute sa actioneze, apoi se clateste cu apa din abundenta. 
Iaurtul este si el o solutie excelenta in calmarea pielii afectate de soare. Dupa expunerea neadecvata la soare, se pot aplica comprese cu iaurt. Acesta are un puternic efect decongestionant si hidratant, ajutand pielea sa se refaca.
Ceaiul. Compresele reci cu ceai reprezinta o modalitate excelenta de a racori pielea afectata de soare. Ceaiul contine acidul tanic – o substanta cu proprietati antiinflamatoare, calmante si decongestionante. Este exact ceea ce pielea are nevoie, mai ales dupa expunerea la razele agresive.  
Iata alte remedii naturale eficiente in combaterea disconfortului creat dupa expunerea neadecvata la soare: miere de albine, bicarbonatul de sodiu, sucul de Aloe Vera, amidonul de porumb, cartoful.

https://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/9587-remedii-naturale-impotriva-arsurilor-solare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor