marți, 18 iunie 2024

Sfânta Icoană a Maicii Domnului, din Bogoliubov (Bogolyubskaya)


 În 1155, fericitul prinț Andrei, mutându-se de la Vyshgorod, în țara Suzdal, a luat cu el Icoana miraculoasă a Maicii Domnului, pictată de Evanghelistul Luka (mai târziu această Icoană s-a numit Vladimirskaya). La 7 mile de Vladimir, caii care purtau Icoana miraculoasă s-au oprit și nu s-au mai putut mișca. Fericitul prinț Andrey l-a rugat pe preotul Nicolae care l-a însoțit să facă o slujbă de rugăciune în fața Icoanei Maicii Domnului și mult timp s-au rugat, cu lacrimi, în fața Icoanei venerate.

Apoi a intrat în cortul taberei, dar nu a oprit rugăciunea fierbinte. În acest moment, Maica Domnului i s-a arătat cu un sul în mâna dreaptă și i-a poruncit cuviosului prinț să plaseze chipul Său, adus de la Vyshgorod, la Vladimir și să construiască o Sfântă Mânăstire pe locul înfățișării Sale miraculoase. Apoi Ea și-a ridicat mâinile spre cer, acceptând binecuvântarea lui Hristos Mântuitorul, care a apărut în acea vreme deasupra pământului, a binecuvântat-o ​​și viziunea a dispărut.

Îndeplinind porunca, nobilul prinț Andrei a construit pe locul indicat o Biserică de piatră în cinstea Nașterii Maicii domnului, unde s-a format o Mânăstire. Apoi, Sfântul prinț a chemat pictori pricepuți de Icoane și a cerut să o picteze pe Maica Domnului în timp ce o vedea în înfățișare: in întreaga lungime, cu un sul în mâna dreaptă și fața îndreptată spre Dumnezeu.

Când s-a finalizat construcția Bisericii, fericitul prinț Andrey i-a transferat imaginea pictată și a stabilit o sărbătoare anuală în cinstea apariției Maicii Domnului pe 18 Iunie, care a fost stabilită de Biserica Rusă. Mănăstirea și orașul care s-au format în jurul Mânăstirii au fost numite Bogolyubov de credinciosul prinț Andrei, deoarece, în cuvintele sale, „Maica Domnului a iubit acest loc”, iar prințul însuși a fost numit de atunci Bogolyubiv sau Bogolyubsky.

Faima Miracolelor și a semnelor făcute de Icoană i-a determinat pe credincioși în multe locuri din Rusia şi ţările ortodoxe să picteze copii ale Icoanei Făcătoare-de-Minuni, care, de-a lungul timpului, s-au răspândit și au primit puterea binecuvântată de a face Minuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor