Mâncarea este emoție: despre iubire și mâncatul emoțional
Kilogramele în plus arată o dizarmonie pe interior care se reflectă în exterior.Modul în care mâncăm”, „spune multe despre cât ne iubim și despre cât de
hrănitoare ne-a fost iubirea parentală”, în special – da – relația cu
mama:
Nu mâncarea în sine este un subiect încărcat, ci emoțiile, trăirile și experiențele atașate ei.Dintre toate emoțiile, furia este cea care se acumulează cel mai intens
sub forma kilogramelor în plus. Alături de rușine, furia însă nu este
decât un „vârf de iceberg” pentru ceea ce este, de fapt, „o nevoie
neîmplinită, o durere neauzită”. Mai ales, „pentru ceva ce s-a simțit ca
fiind o neputință.”Mâncarea nu este medicamentul nostru. Nu este mama. Nu este tata. Nu
este terapeut. Singura putere pe care o are asupra noastră este cea pe
care noi i-o oferim.Astfel ajungem să acumulăm la propriu „straturi de emoții care ascund
alte emoții” și ne luptăm apoi cu ele toată viața. Până când nu
înțelegem că motivul pentru și locul emoțional din care mâncăm sunt la
fel de importante precum ce și cât mâncăm, puține se vor schimba.
Deoarece „când golul din interior e mare, toată mâncarea din lume nu e de ajuns”.
Deoarece „când golul din interior e mare, toată mâncarea din lume nu e de ajuns”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.