sâmbătă, 15 aprilie 2023

Ghid de navigare emoţională în siguranţă a Sărbătorilor:

 1. Nu îţi creşte un stomac în plus în zilele de Paşte sau Crăciun, iar de ficatul tău ai nevoie şi după ce trece perioada festivă. Păstrează echilibrul în tot ce mănânci şi bei, ca să poţi gusta cu bucurie din fiecare moment şi să nu îţi distrugi corpul cu alegeri neinspirate. Sărbătorile vin şi pleacă, tu rămâi cu felul în care ţi-ai tratat corpul.

2. Sărbătorile sunt despre celebrarea binelui, luminii şi bucuriei. Nu poţi trăi asta lângă suflete care nu sunt pe frecvenţa ta, şi care nu au fost lângă tine în restul anului. Nu, de Sărbători nu o să devenim brusc prieteni pentru că suntem rude sau avem musafiri. Nu avem ce să celebrăm dacă oamenii lângă care stăm ne-au demoralizat tot anul. Păstrarea limitelor emoţionale este cea mai bună opţiune: interacționăm exact atât cât nu ne rănim reciproc. Dacă "hai să ne vedem cu toată familia" înseamnă retrăirea traumei nevindecate, atunci cu blândețe față de sine, ne retragem.

3. Tradiţia este bună cât nu îţi face rău, ţie şi oamenilor iubiţi. Reintreprezi, adaptezi, primeşti ceea ce rezonează cu fiinţa ta. Ce nu, înseamnă abuz faţă de sine.

4. Sărbătorile au semnificaţia pe care tu le-o dai: lumina pe care o primeşti de aici este lumina pe care o pui tu în sufletele celorlalţi, în toate acele zile nemarcate cu roşu în calendar.

5. Să ai o familie iubitoare de Sărbători este minunat, dar şi dacă nu e aşa tot ai dreptul la bucurie. Dacă eşti singur, despărţit, văduv, bolnav sau ai în familie oameni care te-au abuzat cât de mult au putut, nu înseamnă că nu ai ce sărbători. Înseamnă doar că trebuie să ai răbdare cu tine, să celebrezi puterea ta de recuperare, să îţi ocroteşti sufletul cum ştii tu mai bine. Nu te simţi vinovat pentru că eşti aşa cum simţi, acceptă totul aşa cum este şi lasă fiecare zi să te învețe cine ai devenit după toate astea.

6. Sărbătorile nu sunt despre câte feluri de mâncare ai gătit: la fel de bine poţi să nu găteşti. Nu sunt nici despre validare, demonstraţie sau conformare cu realitatea celorlalţi, ci despre pacea sufletului. Această pace înseamnă iertarea ta şi a celorlalţi, acceptarea sinelui tău, ajutorarea celor care sunt în suferinţă şi binele efectiv pe care tu îl poţi face de la nivelul tău. Dacă din ce ai tu poţi să împarṭi cu altcineva, deja sărbătoreşti reînvierea sufletului tău.

7. Curăţenia din casă sau curte se face după ce ai făcut curat în simţirea şi gândirea ta. Elimină cu grație toate gândurile negative, neiertările, furia şi frica. Fă curat şi în emoţiile reprimate, exprimă-le prin scris, comunicare, artă, sport, rugăciune. Acum, poţi şterge în tihnă geamurile.

8. Fă o pauză. Sărbătoreşte acest moment unic în care eşti sub această formă umană, un amestec de astral şi teluric. O stea mişcătoare într-o materie muritoare. O stea care ştie să renască mereu, din orice durere, când iartă şi iubeşte. O stea pe care nu o poate stinge nimic şi nimeni. Sărbătoreşte-ţi existenţa prin starea de recunoştinţă faţă de viața în sine. Apoi, fă din fiecare zi o sărbătoare şi uită-te cum totul se transformă...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor