DORM PE PARTEA DREAPTĂ!
Potrivit medicinei orientale, fie că este vorba de indiană, chineză, tibetană sau thailandeză, partea stângă a corpului este total diferită de partea dreaptă. Chiar și unele tradiții monahale budiste includ în preceptele lor pentru călugării adormiți pe partea stângă. Deși poate părea ciudat să te odihnești și să dormi pe partea stângă, are multe beneficii pentru sănătate.
Limfa curge spre stânga.
Derivat din cele de mai sus, se deduce frecvent în medicina orientală că bolile de pe partea stângă a organismului pot fi datorate congestiei cronice a sistemului limfatic.
Prioritățile organismului.
Potrivit lui Ayurveda, congestia apare în organism în funcție de anumite priorități. Dacă sistemul limfatic este înfundat, ficatul şi sângele sunt saturate cu substanţe toxice. Principalele simptome de constipație apar pe partea stângă a corpului înainte de a se deplasa pe partea dreaptă unde apar mai târziu.
Leneș după o masă?
Sugestia indiană este că dacă iei o pauză după ce mănânci, o faci întins pe partea stângă. Odihna nu trebuie să dureze 10 minute și este diferită de un somn de după-amiază care durează de obicei 20 de minute sau mai
Stomacul și pancreasul atârnând pe partea stângă. Când te întinzi pe partea stângă, ambele atârnă natural, ceea ce permite o digestie optimă și eficientă. Alimentele sunt determinate să se miște natural în stomac, iar enzimele pancreatice sunt secretate treptat și nu toate odată, ceea ce se întâmplă atunci când te întinzi pe partea dreaptă.
Când stai întins pe partea stângă, ficatul și vezica biliară atârnă pe partea dreaptă. Odihnindu-se pe partea stângă le permite să suspende și să secrete enzimele prețioase în tractul digestiv, emulsificând grăsimile și neutralizând acizii stomacali.
Când sistemul digestiv este stimulat în acest fel, ciclul digestiv este mai scurt și nu te lasă treaz pentru restul după-amiezii. Fă testul de odihnă de 10 minute pe partea stângă după ce mănânci.
Mă simt energic și nu sunt obosit după ce mănânc.
Încearcă să mănânci lejer la prânz și amintește-ți să te odihnești pe partea stângă și verifică dacă te vei simți mai energic și cu o digestie mai bună.
Magia somnului pe partea stângă.
Cea mai bună trage în sus vreodată.
Intestinul gros scoate toxinele prin valva ileo-cecală (VIC) din partea dreaptă a corpului la începutul colonului. Intestinul gros coboară pe partea dreaptă a corpului, prin abdomen și pe partea stângă.
Datorită VIC, somnul pe partea stângă permite gravitației să stimuleze mai ușor deșeurile corpului din colon din intestinul subțire.
Pe măsură ce trece noaptea și continuați să dormiți pe partea stângă, gunoiul se mișcă mai ușor la coloana descrescătoare și eliminarea de dimineață va fi mai ușoară.
Cea mai bună funcție cardiacă vreodată.
Peste 80% din inimă se află pe partea stângă a corpului. Dacă dormi pe partea stângă, limfa drenată către inimă va fi condusă de gravitaţie, făcându-ţi inima să funcţioneze în timp ce dormi.
Aorta, care este cea mai mare arteră a corpului, părăsește partea superioară a inimii și se deplasează spre stânga înainte de a coborî în abdomen. Când doarme pe partea stângă, inima pompează sânge mai ușor către aorta descendentă.
Dormitul pe partea stângă permite intestinelor să se îndepărteze de vena pivniței care poartă sângele către inimă. În special, vena pelviană se află pe partea dreaptă a coloanei vertebrale, astfel încât atunci când te întinzi pe partea stângă, vicerele se îndepărtează de vena pelviană. Încă o dată, gravitația face inima să funcționeze.
Şobolanul e pe partea stângă.
Spermatozoidul face parte din sistemul limfatic și se află, de asemenea, pe partea stângă a corpului. Funcția sa este aceea a unui ganglion limfatic mare care filtrează limfa și filtrează și sângele.
Când te întinzi pe partea stângă, întoarcerea fluidelor la splină este mai ușoară și se întâmplă mai ușor prin gravitație.
Sistemul limfatic drenează toate celulele din corp prin contracții și mișcări musculare și nu prin pompare cardiacă. Ajutând limfa să curgă spre splină și inimă prin gravitație este o modalitate ușoară de a-ți curăța corpul.
Și deși nu există protocoale științifice pentru asta, dormitul pe partea stângă are sens. Înțelegerea înțelepciunii străvechi bazată pe cunoașterea anatomiei moderne ridică multe întrebări despre motivul pentru care în est somnul într-un anumit fel.
Articol original scris de Dr. John Doull
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.