Uleiul esențial de tămaie se extrage dintr-un copac (Boswellia serrata) care crește în mai multe regiuni din India. Încă din timpuri străvechi, aceasta a fost folosit în ritualuri religioase, în purificări ale caselor și spiritelor, în temple și biserici. Tămâia alături de aur și de smirnă a fost unul dintre darurile aduse de cei 3 Magi de la Răsărit la nașterea lui Iisus Hristos. Acesta este motivul pentru care din vechime și până în zilele noastre se păstrează o legătură între uleiul de tămâie și religie. Este bine totuși să știi că în zilele noastre, în biserică este folosit un amestec de substanțe aromatizante obținute în mod sintetic.
De puritatea uleiului esențial depind efectele pe care acesta le are asupra corpului tău. Astfel este foarte important de unde anume îți achiziționezi uleiurile esențiale. Ceea ce ar fi util să știi este că-ți recomand să folosești un ulei esențial 100% natural.
Tămâia este una dintre cele mai cunoscute și folosite esențe. Este nevoie de 100 de kilograme de rășină pentru a produce aproximativ 10 kilograme de ulei esențial, ceea ce face ca uleiul de tămâie sa fie un ulei scump, dar cu efecte dintre cele mai benefice asupra minții, a sufletului dar și a corpului.
Are un efect benefic asupra persoanelor care se tem de schimbare și
ajută la combaterea blocajelor provocate de stres și câți dintre noi nu
sunt stresați în această perioadă? Aroma uleiului de tămâie te
liniștește și facilitează detensionarea fizică și nervoasă fiind
recomandat pentru meditații. Ajută la dobândirea stării de bine, a
conștiinței spirituale și te apropie de divinitate. Înțelegi diferit
lucrurile și poți cu ușurință să îi accepți pe cei din jurul tău,
ajungând astfel chiar în procese de iertare profundă.
Uleiul de tămâie conține o cantitate mare de compuși activi ce determină calitățile lui unice. El este utilizat cu mare succes în ameliorarea unora dintre cele mai grave afecțiuni precum:
stările emoționale și de depresie;
tulburările de memorie și de raționament;
anumite tipuri de cancer;
în afecțiuni ale aparatului respirator precum tuse cronică și astm;
un antiinflamator, antimicrobian și analgezic eficient;
foarte util în bolile articulare cronice precum osteoartrită și în special pentru osteoartrita de genunchi, cercetările arătând o scădere a durerii și o îmbunătățire a funcției;
ajută în vindecarea plăgilor și în regenerarea țesuturilor optimizând funcțiile mai multor organe;
netezește excelent pielea, îmbunătățește culoarea tenului întunecat și ajută la tonifierea pielii îmbătrânite.
Modalități de folosire a uleiului esențial de tămâie
Pentru efecte de liniștire a psihicului,
poți folosi uleiul esențial de tămâie. Pune-l seara în aromadifuzor iar
el te va ajuta să te liniștești treptat, să dormim mai bine şi să te
trezești într-o stare de pace și de calm. Efectele lui variază în timp
de la persoană la persoană însă este un ulei de mare folos în astfel de
situații.
Cel mai eficient mod de folosire a uleiului de tămâie asupra psihicului este folosirea lui într-un aromadifuzor, împreună cu uleiul de portocal sau de mandarin. Dacă nu ai un aromadifuzor, poți pune 1-2 picaturi de ulei esențial de tămâie pe un șervețel, sau poți face o baie aromată.
Dacă dorești să-l folosesti pentru ameliorarea durerilor articulare, îl poți aplica împreună cu crema ta de masaj, la care adaugi 1-2 picături de ulei esențial de tâmaie și masezi ușor zona dureroasă. În plus poți folosi uleiul în băi generale sau chiar în bai locale (ex. băi de picoare, sau alte zone dureroase).
Pentru aparatul respirator, utile sunt sesiunile de inhalare, folosind un aromadifuzor în camera în care stai, băile generale dar și masajul pe zona pieptului și pe spate.
Dacă ți-a plăcut ceea ce ai citit, trimite și altor persoane dragi acest articol. S-ar putea să le ajute aceste informații și să-ți mulțumească.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.