luni, 31 iulie 2023

Dieta cu oua. Cum sa slabesti si sa iti mentii greutatea

 

Aceasta cura de slabire este un program care nu urmareste doar inlaturarea grasimii, ci are ca rezultat ceva cu mult mai important: mentinerea greutatii, prin conferirea elasticitatii tesutului conjunctiv (existent pretutindeni in organism). Persoanele care urmeaza acest regim reusesc sa se bucure de o slabire rapida (pierderea pana la 7-8 kilograme in doua saptamani), beneficiind totodata de o activitate metabolica intensa, care are ca efect mentinerea siluetei. Aceasta dieta, numita si dieta Mayo, este o dieta severa, foarte restrictiva si saraca in calorii. Pentru persoanele care doresc sa slabeasca prin modificarea metabolismului, nutritionistii americani recomanda ca regimul de doua saptamani sa fie respectat cu strictete, fara nici o abatere (nu se va consuma nici macar o bomboana, o guma de mestecat sau un pahar cu bere).

Accentul se pune pe consumul de fructe si legume proaspete, cereale integrale si alimente bogate in proteine, dar cu un continut scazut de grasimi. Zilnic, aceste grupe de alimente trebuie sa alcatuiasca un meniu al carui aport caloric sa fie in jur de 1.000-1.400 de calorii, in functie de cat vrei sa slabesti.
In prima etapa, timp de doua saptamani, vei renunta treptat la obiceiurile alimentare gresite si iti vei reorganiza programul alimentar, astfel incat sa nu includa decat trei mese principale, iar gustarile dintre mese sa fie reprezentate doar de fructe si legume proaspete. La finalul acestei perioade, vei reusi sa elimini cinci obiceiuri alimentare nesanatoase: vei renunta la zahar, dulciuri procesate, mancare de tip fast food, prajeli si grasimi nesanatoase.
Cea de-a doua parte a regimului este o faza de mentinere, pe care o vei adopta drept regim de viata, vei invata sa aproximezi valoarea calorica a meselor si vei dezvolta regulile invatate in faza anterioara. De asemenea, in aceasta etapa, iti este permis sa gusti din alimentele care iti fac pofta, doar daca acest lucru nu devine o obisnuinta. Pentru rezultate sigure si de durata este important ca regimul alimentar sa fie sustinut de exercitii fizice.
Iata care este meniul recomandat pentru o saptamana:
Meniul pentru mic dejun este acelasi in fiecare zi: un grepfrut, unul sau doua oua, cafea neagra sau ceai fara zahar.

Luni:
Pranz: 2 oua fierte (tari), 1 rosie, 300 g spanac fiert.
Cina: 200 g friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie.

Marti:
Pranz: 250 g sunca si o cutie de iaurt natural.
Cina: 200 g friptura de vaca, salata verde cu ulei si lamaie.

 MIERCURI:

Prânz: 2 ouă fierte (tari), o felie de șuncă și salată.
Cina: Supă de zarzavat, fără carne, brânză de vaci slabă și un fruct proaspăt.
JOI:

Prânz: 1 ou fiert (tare), morcovi, roșii, 50 g cașcaval.
Cina: Un bol de salată de fructe fără zahăr sau un iaurt.
VINERI:

Prânz: 250 g pește slab fiert cu lămâie și o roșie.
Cina: 200 g friptură de vită cu o țelină rasă.
SÂMBATĂ:

Prânz: 1/2 pui la cuptor cu salată verde și lămâie.
Cina: 2 ouă fierte (tari), un bol de morcovi rași și o roșie.
DUMINICĂ:

Prânz: 2 ouă fierte (tari), o țelină fiartă și un fruct proaspăt.
Cina: Tot ce doriți în limita a 300 g, fără dulciuri, fără pâine sau alcool.

Dacă nu se respectă dieta cu strictețe mai mult de 6 zile, aceasta trebuie întreruptă și reluată doar după 3 luni.
Este important să se consume cât mai multe lichide, sucuri naturale fără zahăr sau dacă se poate numai apă plată.

Bolile vin peste tine, și la urmă te intrebi; "DE CE ???"


 

ÎNCETEAZĂ SĂ MAI LUCREZI DUMINICA!!!!
Bolile vin peste tine, și la urmă te intrebi;
"DE CE ???"
Mai demult şi ţăranii care erau la ogoarele lor, de îndată ce auzeau clopotul de Vecernie, îşi făceau Cruce şi încetau munca.
La fel şi femeile ce stăteau acasă, se sculau, îşi făceau Cruce şi lăsau împletitul sau orice altceva lucrau.
Iar Dumnezeu îi binecuvânta.
Erau sănătoşi şi se bucurau… Acum au desfiinţat sărbătorile, s-au îndepărtat de Dumnezeu şi de Biserică şi în cele din urmă tot ce scot din munca lor dau la doctori şi la spitale…
Odată a venit un tată la Colibă şi mi-a spus:
“Copilul meu se îmbolnăveşte adesea şi medicii nu pot afla ce are”.
“Să încetezi să mai lucrezi duminica şi toate se vor schimba”, i-am spus.
Şi într-adevar, n-a mai lucrat şi copilul lui s-a vindecat.
Întotdeauna le spun mirenilor să înceteze de a mai lucra duminicile şi sărbătorile, ca să nu-i ajungă nenorociri în viaţă.
Fiecare îşi poate rândui treburile, astfel încât să nu le facă în duminici şi sărbători.
Principalul este sensibilitatea duhovnicească.
Dacă există sensibilitate, se pot afla soluţii pentru toate.
Şi chiar de s-ar păgubi puţin din pricina unor schimbări ale treburilor lor, vor primi îndoită binecuvântare.
DAR CEI MAI MULȚI NU INTELEG ACEASTA.
Nu merg nici la Sfânta Liturghie.
SFÂNTA LITURGHIE SFINȚEȘTE.
Dacă creştinul nu merge duminica la biserică, cum se va sfinţi????
Din păcate, însă, oamenii încet-încet merg înspre a nu mai respecta nici sărbători, nici nimic...
(Sf.Paisie Aghioritul)

Postul Maicii Domnului.


Sa știți ca pe mulți ii intreb,dacă o iubesc pe Maica Domnului,si atâta de ușor îmi răspund..da...și eu ii intreb ,sincer..ii ți postul?
I-ai ținut pana acuma postul?

Si zice nu..
-pai cum o iubești? Dacă tu nu ții postul Maicii Domnului

-ati vazut cum o iubesc pe Maica Domnului?nu ii țin postul...pe urma nu se roagă la Maica Domnului, nu o cheamă în ajutor....dar altfel o iubesc......o iubesc pana o izbesc....o izbesti în mintea ta, în păcatele tale,în răutățile tale....

Sa aveți grija,sa aveți grija ca mulți oameni sunt falși,în credință si-n trăire....

 Parintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș.

O rugăciune a Părintelui Ilarion Argatu (1913 – 1999)

 "„Doamne Dumnezeul nostru și al tuturor puterilor, dăruiește sănătate și vindecă-i pe cei bolnavi, dă-le hrană celor înfometați, haine și adăpost celor ce nu au, libertate celor ce sunt lipsiți de ea, iertare de păcat tuturor. Luminează-le Doamne mintea celor ce sunt în examene. Dă Doamne liniște și pace în lume și ne iartă pe noi păcătoșii! Luminează-le mințile Doamne la toți mai-marii vremii care vor să distrugă întreaga omenire pentru ca să rămână ei stăpânii acestui sfânt pământ al Tău Doamne!

Întărește-ne în dreapta Ta credință, alungă de la noi pe toți vrăjmașii, cei văzuți și nevăzuți. Dăruiește-mi și mie Doamne, tot ceea ce doar Tu crezi că-mi este de folos; fie Doamne așa cum voiești Tu și nu după voia mea. Binecuvântat fie Numele Tău Cel Sfânt în vecii vecilor, Amin. „Doamne, noi ne rugăm pentru cei care nu au timp să se roage, pentru cei care nu au credință, ce nu au nădejde în Dumnezeu; ne mai rugăm pentru săraci, pentru care nimeni nu se roagă. Și mai pomenește Doamne și pe cei săraci adormiți întru Domnul și care nu au pe nimeni care să-i pomenească. Amin!"

Hrana Explozivă şi de Depunere

 

"Ca Medicină Isihastă Împărţirea este: Neutru, Acid-Yin, Alcalin-Yang, deci Treime. Şi cel mai important este Neutrul, din care Ies Acidul şi Alcalinul şi în care se Întorc.
O altă Împărţire a Alimentelor ca Medicină Isihastă este în Explozive şi de Depunere.
Aşa sunt Alimente Yin şi Explozive şi de Depunere. La fel sunt Alimente Yang şi Explozive şi de Depunere. Trebuie bine concretizate şi deosebite, fapt de mare importanţă în Terapie. Trebuie ştiut că Sunt Alimente care Hrănesc Forma Organelor şi Alimente care Hrănesc Conţinutul Organelor.
Aici este un Amănunt de obicei neglijat. De obicei nu este luată în consideraţie Forma, ci doar Conţinutul.
Ca Medicină Isihastă, orice Aliment are o Formă şi un Conţinut, Forma ca Informaţie şi Conţinutul ca Structură. Alimentele Neutre sunt toate Alimentele Nefierte şi Vii, fără să se ţină cont de Yin sau Yang, care sunt Înclinaţii ale Neutrului spre Yin sau Yang. Neutrul este Echilibrul peste Yin şi Yang ca Supra-Formă şi Supra-Informaţie. Dacă se Mănâncă doar Alimente Vii-Neutre, de la Sine se Echilibrează în Organism ceea ce este Nevoie să Treacă în Yin sau Yang, Neutrul avându-le pe amândouă la dispoziţie.
Naturiştii nu trebuie să fie fixişti în alegerea între Yin şi Yang când consumă doar Alimente Complet nefierte, căci Neutrul este peste Yin şi Yang şi totodată le are pe Amândouă. În Alimentaţia care conţine şi Fierturi este în tr-adevăr de mare importanţă deosebirea între Yin şi Yang. Aşa în Bolile grave să se scoată din Alimentaţie toate Alimentele Fierte şi Omorâte, ca să se dea Organismului posibilitatea să Aleagă el ce-i trebuie, ceea ce noi nu putem deosebi. În Cancere de asemeni, căci nu se poate deosebi cu stricteţe ce tip de Cancer este şi doar o Alimentaţie complet Nefiartă-Neutră Echilibrează de la sine. Alimentele Neutre după ce trec în Organism se Despart în Yin şi Yang, după Nevoi. Dar trebuie să se mai Ştie că Alimentele de Origine Animală chiar Nefierte se fac Alimente Explozive, nu de Depunere în Organe, ci de Ieşire şi Consum. Aşa fiţi precauţi cu Alimentele de Origine Animală ca Laptele şi Brînzeturile, chiar dacă sunt Nefierte. De aceea în Boli mai grave trebuie evitate şi Lactatele, chiar dacă par Alimentul cel mai Valoros. Lactatele Hrănesc Exteriorul Organelor, dar nu şi Interiorul lor, încât în Bolile de Degenerare Structurală, cu Lactate Organele mai mult se Distrug decât se Refac.
Tot Alimentele Vegetale sunt cele de Depunere Structurală, cu condiţia să nu fie Fierte, ci Vii şi Crude. Sunt şi Alimente Vegetale Explozive ca Grăsimile în Exces şi Proteinele, precum şi Dulciurile. În Bolile serioase se cere Precauţie, gustaţi doar câte puţin din acestea, folosind în schimb mult Grâu şi Seminţe Uleioase cu atenţie. Învăţaţi să preparaţi Pâinea fără să fie Coaptă, doar Uscată (vezi reţeta la Post).
Grâul şi Orezul sunt Hrana Minune în toate Bolile, dar nu Fierte (vezi indicaţiile la capitolul despre Post), Fructele să se folosească cele care sunt suportate de către Organism; e bine să nu fie nici prea Acre, nici prea Dulci. Condimentele la fel, să fie foarte puţine. Ca Medicină Isihastă noi mai facem o Corelaţie cu Aspectul Coloristic, Culoarea fiind un Indiciu Informativ al Predispoziţiei de Aliment Exploziv sau de Depunere, de Hrănire a Structurii Organelor sau Formei Organelor.
Alimentele Roşii sunt cele care Hrănesc Forma-Exteriorul şi dau Adicitate şi Consum Interior. Aşa în Boli ale Structurilor Organice să se evite cele Roşii, să se folosească cele Verzi şi Galbene care se Depun în Structurile Organelor. Femeile să le evite pe cele Roşii, ca şi Tinerii care pot aluneca în Desfrâu precoce.
Cei Nervoşi deasemenea, deşi prin Nervi se Consumă mult Roşu şi este Nevoie de o Compensaţie. În Bolile de Nervi tot cele Verzi şi Galbene sunt indicate, ca Întărire de Structuri Organice pe care să nu le Consume prin agitaţia de exterior. Energiile de la Brâu-Diafragmă în Jos sunt Roşii. Cele de Plămâni şi Inimă sunt Galbene şi cele de Cap sunt Albastre-Verzui. Vezi în ce categorie de Boli Intri şi foloseşte Alimente ca atare.
Atenţie să deosebeşti Bolile de Structură Organică şi Bolile de Formă Organică. În Hipertensiune nu este nevoie de Roşu, ci de mult Verde. În Bolile de Inimă este nevoie de mult Galben Verzui. În Bolile de Nervi şi Cap cele Verzi sunt cele mai indicate. În Bolile de Pântece şi anexele lui este nevoie de Alimente Roşii dacă este o Hipofuncţie şi de Alimente Galbene-Verzui dacă este o Hiperfuncţie.
În Ulcere şi Colite fiind afectate părţile exterioare se indică Roşu cu mult Verde. Ficatul şi Pancreasul au nevoie de Mult Galben şi Verde totodată, Galbenul Hrănindu-le exteriorul şi Verdele Structura interioară.
Indiciul este că Verdele Hrăneşte Interiorul, iar Galbenul şi Roşu Hrănesc Exteriorul Organelor. De aceea cea mai indicată este o Alimentaţie deodată în cele Trei Culori, ca Organele să preia de la sine fie care ceea ce-i trebuie mai mult. Aşa în Bolile grave să se folosească deodată cele trei culori însă în cantităţi mici şi apoi în proporţii crescute după Forma de Boală, dar păstrându-se o doză mică din toate.
Prezenţa celor Trei este cel mai bun echilibru. Ca Medicină Isihastă noi insistăm pe Alimentele Neutre indiferent de Culoare, Nefierte şi mai ales Seminţe. Peste 50% să fie Cereale, Grâu în special, o parte apoi Vegetale şi altă parte Seminţe Uleioase. Lactatele şi alte derivate să fie ca Anexe în cantităţi mici.
Vi se pare greu şi fără Gust, dar în Boli nu mai este de ales, trebuie făcut tot posibilul să Remediaţi Boala. Folosiţi totodată şi alte Remedii Medicale indicate de către Medici, dar ţineţi cont şi de aceste Considerente. Nu fiţi Fixişti, folosind doar Anumite Remedii. Medicina Isihastă este o Medicină totodată de Suflet şi de Corp. Doar ca Integralitate veţi găsi Vindecarea."
Medicina isihasta. Taina vindecarii. Pp.255 - 258
Ieromonah Ghelasie Gheorghe

Ceai de pelin

 

Ceaiul de pelin, pe cât de amar, pe atât de sănătos

Pelinul este „oaia neagră” a plantelor medicinale, fiindcă gustul său amar foarte intens este suportat și plăcut de puține persoane. Ceaiul de pelin poate avea, însă, o serie de beneficii pentru sănătate, de ajutor în tratarea anumitor afecțiuni.

Pelinul este o plantă care crește în sălbăticie în Europa, Africa de Nord și Asia de Vest, dar poate fi și cultivat special. Frunzele și florile de pelin, precum și uleiul obținut din acestea, se folosesc în producerea unor remedii pe bază de plante.

Pelinul este cunoscut popular și pentru utilizarea lui în prepararea unor băuturi alcoolice, în special vermut și absint. Absintul, popular în secolul al XIX-lea în Europa, a provocat mai multe cazuri de leziuni cerebrale și chiar moarte și a fost interzis în unele zone ale lumii la începutul secolului al XX-lea. Uleiul de pelin continuă să fie folosit ca agent de aromatizare în anumite produse alimentare, deși în cantități mult mai mici decât au fost găsite în absint.

Ca remediu tradițional, pelinul a fost utilizat de-a lungul timpului pentru a îmbunătăți digestia, pentru a stimula menstruația și pentru a combate infestările cu viermi, deși, legat de acest ultim aspect, studiile științifice nu au găsit dovezi clare că ar fi eficient la oameni. De asemenea, pelinul a fost considerat un remediu util pentru problemele ficatului și ale vezicii biliare.

Cum prepari un ceai de pelin?

Ceaiul de pelin se face din frunze și tulpini uscate, o lingură plină adăugată în 250-300 ml de apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară și se poate bea cât este călduț. Deși gustul poate fi greu de suportat, este de preferat să nu îndulcești ceaiul cu zahăr, pentru a nu-i diminua calitățile. Dacă dorești, îi poți adăuga o linguriță de miere și 2-3 picături de zeamă de lămâie, care îi vor schimba puțin aroma. 

Poți bea o cană cu ceai de pelin cu o jumătate de oră înainte să iei micul dejun. În acest mod, infuzia își va face efectul, iar mâncarea consumată după te va scăpa de gustul neplăcut cu care rămâi. Se vor bea două căni cu ceai de pelin pe zi, înainte de masă, dacă medicul nu recomandă altfel.

Contraindicații ceai de pelin

Înainte de a discuta despre beneficiile ceaiului de pelin, trebuie să știi că nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează, și nici persoanelor care suferă de boli ale sistemului nervos. De asemenea, nici persoanele cu afecțiuni cardiace nu ar trebui să consume ceai de pelin întrucât acesta poate încetini ritmul cardiac. La fel, nici pacienții cu astm alergic nu ar trebui sa bea ceai de pelin, iar cei cu dermatită de contact nu ar trebui să aplice acest ceai la nivel cutanat întrucât poate declanșa iritații.

În plus, este extrem de important ca pelinul sub formă de ceai să nu fie consumat mai mult de două săptămâni la rând, fiindcă poate avea efecte secundare precum halucinațiile, convulsiile, vărsăturile și amețelile.

Ceai de pelin: beneficii

Deși multe persoane îl folosesc ca remediu natural pentru balonare și alte probleme gastrointestinale, ceaiul de pelin poate avea efect și ca adjuvant în tratarea altor probleme de sănătate:

Tratează afecțiunile gastrointestinale

Pelinul este recomandat în special în cazul problemelor digestive, fiindcă este fatal pentru viermii intestinali și pentru bacteriile dăunătoare și reglează ca prin minune tranzitul intestinal. Mai mult, poate trata balonarea, spasmele, flatulența, indigestia, arsurile gastrice și formele nu foarte grave de gastrită, și este totodată și un adjuvant de încredere în tratamentul hepatitei și icterului. 

Pelinul conține agenți amari puternici, cunoscuți sub numele de absintină și anabsintină, care stimulează funcția digestivă și a vezicii biliare. De asemenea, o combinație de mentă, semințe de chimen, semințe de fenicul și pelin a fost raportată într-un studiu ca fiind un tratament eficient pentru durerile abdominale.

Vindecă leziunile de la nivelul pielii

Ceaiul de pelin poate fi aplicat pe răni sau arsuri, fiindcă le curăță în profunzime, previne infectarea acestora și grăbește vindecarea. O tăietură superficială tratată cu ceai de pelin poate fi vindecată complet în doar 2-3 zile.

Reduce simptomele răcelii

Printre beneficiile ceaiului de pelin se numără și acela că poate calma simptomele răcelii și gripei, poate reduce durerea de cap și starea generală proastă. Are și ușoare proprietăți tonice, oferite în special de aroma atât de puternică.

Eficient în tratarea bolii Crohn

Potrivit unor cercetări, ceaiul de pelin consumat zilnic poate fi util pentru a reduce simptomele bolii Crohn. Într-un studiu restrâns, 10 persoane cu această boală au primit 750 de miligrame de pelin uscat de trei ori pe zi timp de șase săptămâni, în plus față de tratamentul obișnuit. Alte zece persoane care nu au primit pelin au servit ca grup de control. În grupul celor care au luat pelin, opt dintre cei 10 participanți au raportat mai puține simptome, în timp ce doar doi din grupul de control au spus că simptomele lor s-au îmbunătățit.  

Ușurează tusea

Ceaiul de pelin consumat de două ori pe zi poate ameliora, ba chiar poate vindeca, tusea cauzată de bronșită sau chiar de pneumonie. Pentru a-i îndulci gustul neplăcut, se poate folosi, cum spuneam, puțină miere de albine, care la rândul ei ajută la calmarea iritației produse în gât de crizele de tuse.

Tratează hemoroizii

Hemoroizii creează neplăceri multor persoane, dar remediile naturale pot fi de ajutor. Compresele cu ceai de pelin aplicate in zona anală pot calma hemoroizii externi.

Util în combaterea durerilor menstruale

Multe tinere și femei adulte se confruntă cu dureri menstruale. Pentru calmarea crampelor menstruale, se poate apela și la ceaiul de pelin, care va fi consumat de trei ori pe zi.

Remediile naturale ar trebui administrate cu precauție

Atenție, orice remedii din plante trebuie luate cu atenție și după ce se cere sfatul medicului sau al farmacistului. Chiar dacă sunt naturale, pot avea efecte adverse și, așa cum am discutat mai sus, anumite contraindicații. Mai ales persoanele care suferă de boli cronice, care se află în tratamente medicamentoase, trebuie să aibă acordul medicului curant înainte de a lua orice remedii sau suplimente alimentare, pentru a se asigura ca acestea nu interferează cu medicamentele pe care le iau.

duminică, 30 iulie 2023

De luat in bagajul de vacanta: crema si gelul cu arnica de la Larix. Pentru ce sunt indicate aceste remedii naturale

 

Multe nu se văd, dar asta nu înseamnă că nu există! Știți, doar, din povești și din credințele străbunicilor, că existau tot felul de ființe magice, de ființe ascunse, de spirite ale locurilor, ale pădurilor, ale poenilor, ale stâncilor, ale izvoarelor și așa mai departe. Și toate aceste ființe magice trăiau împreună cu noi, într-o altă dimensiune, într-un univers paralel, să spunem așa. Totuși, intersecții existau. Erau niște ființe care ne puteau ajuta și noi puteam să le ajutăm pe ele. Era vorba de elfi, de spiriduși, de pitici, de zâne și câte și mai câte. Erau niște ființe magice bune dacă și noi eram buni cu ele. Dacă le deranjam, dacă nu le respectam, erau niște ființe care puteau să fie foarte răzbunătoare.

Mitologia popoarelor nordice, a popoarelor germanice era plină de asemenea personaje, iar credința în aceste ființe magice s-a păstrat în multe locuri chiar și astăzi. Se spune că, în Islanda, anumite drumuri și anumite construcții moderne au fost făcute astfel încât să nu deranjeze locurile în care ar sălășlui aceste spirite. Pentru că, dacă le deranjezi, așa, fără motiv, ele pot să fie răzbunătoare și s-ar putea să ai tot felul de ghinioane inexplicabile. Dar, dacă le respecți, s-ar putea să-ți meargă bine. Pentru că, după cum spuneam, aceste ființe ne pot ajuta, tot așa cum și noi le putem ajuta.

Se spune că, la un moment dat, regele elfilor era bolnav și s-a gândit că singura lui șansă să se facă bine este să apeleze la niște oameni, la niște tămăduitori, la niște vraci. Și, într-adevăr, a apelat la ei și aceștia l-au vindecat. Și, atunci, el, ca să-și arate recunoștința, le-a dăruit o floare, arnica. O floare din care să prepare diferite remedii, cu care să-i ajute pe cei aflați în nevoie, pe cei care au diferite dureri.

Și vreau să vă spun ceva: Arnica montana este, astăzi, una dintre puținele plante care este recunoscută pentru virtuțile ei terapeutice chiar de către Organizația Mondială a Sănătății. Așa cum știți, este bine să avem în casă cremă cu arnică sau un gel cu arnică, pentru diferitele dureri musculare, reumatismale, pentru înțepături de insecte, pentru entorse, luxații și câte și mai câte, deoarece principiile active din arnică au un puternic efect antiinflamator și analgezic.

Sper că vă plac poveștile mele și recomandările mele! Vă mulțumesc! 

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc!

https://ceciliacaragea.ro/strategia-mea-de-sanatate/de-luat-in-bagajul-de-vacanta-crema-si-gelul-cu-arnica-de-la-larix-pentru-ce-sunt-indicate-aceste-remedii-naturale/ 

 


 https://www.tiktok.com/@ceciliacaragea/video/7260859042925481242?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7123406613336016389

 https://www.instagram.com/reel/CvPYFQuo8_7/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

Ascultați-vă intuiția! În orice!

Dacă dorești să schimbi ceva in viața ta – indiferent dacă este vorba de bani, de starea de sănătate, de relații sau de orice altceva – tot ce trebuie să faci, este să îți schimbi sentimentele asociate cu domeniul respectiv de viață.
• Acuzațiile, criticile, căutarea nodului in papură si lamentările sunt forme ale negativității și nu atrag altceva in viața ta, decât noi conflicte.
• Scoate-ți din vocabular cuvinte precum, teribil, groaznic, oribil sau cumplit si folosește cât mai frecvent cuvinte precum fantastic, minunat, uimitor și sublim.
• Fiecare zi reprezintă o ocazie de a-ți schimba viața. In fiecare zi tu urci prin punctul de cotitură și îți poți schimba viitorul prin schimbarea stări tale de spirit.

• Pentru a folosi forța Iubirii in sensul dorit de tine (pentru a manifesta o realitate dorită sau pentru a schimba o realitate nedorită), tot ce trebuie să faci este să aplici Procesul Creator, care este întotdeauna același: imaginează-ți, simte, fi pe recepție.
• Imaginația ta, te pune in legătură cu realitatea pe care ți-o dorești.

Dorința ta si sentimentele tale pline de iubire, creează un câmp magnetic care atrage către tine, realitatea dorită.
• Imaginează-ți că dorința ta s-a împlinit deja. Simte iubire pentru realitatea pe care ți-o imaginezi.
• Dorește-ți din toată inima ceea ce vrei, căci orice dorință este o expresie a iubirii și nici o realitate nu poate fi atrasă fără iubire.
• Ori de câte ori iți imaginezi o realitate pozitivă pe care o iubești și pe care ți-o dorești, tu pui in mișcare forța iubirii. De aceea depășește-ți propriile limite ale imaginației și gândește-te la tot ce poate fi mai bun pentru tine.
• Orice dorință pe care ți-o poți imagina, există deja. Nu contează despre ce este vorba.

Dacă iți poți imagina realitatea respectivă, ea există deja in creație
• In conversații și in mintea ta folosește cât mai frecvent expresia: “Imaginează-ti ce ar fi dacă ,…….
,........... Apoi completează spațial gol, cu ceea ce iți dorești.
• Stimulează-ți cât de mult poți imaginația. Înconjoară-te cu diferite imagini, fotografii și obiecte relevante care te ajută să-ți imaginezi mai ușor și să simți ceea ce iți dorești.
• Folosește-te cât mai plenar de simțuri, atunci când iți imaginezi realitatea dorită. Încearcă să o atingi, să o guști, să o mirosi și să o auzi in imaginația ta,….. nu doar să o vizualizezi. Toți avem imaginație, folosit-o, să îndreptam ceea ce se întâmplă acum in lume.

PS: Tot ce se face, apare mai întâi în minte, ca imaginație. Dacă imaginația este însoțită de sentimente, ea dă naștere acțiunilor care duc la împlinirea ei. Vorbiți despre jertfa ceea ce mă duce cu gândul la Hristos care a spus că rugându-ne să credem că am primit deja și Tatăl Ceresc ne va împlini ruga.

Ce înseamnă să credem.
Să ne imaginăm și să simțim că am primit deja obiectul cererii noastre. Mintea și sentimentele noastre sunt instrumente puternice pe care ni le-a lăsat pe pământ pentru a ne descurca în lume dar și pentru a ne conecta cu EL. Noi suntem Co-creatorii. Gândiți pozitiv, aceasta este realitatea, pe care trebuie să o înfăptuim, cu gândul si cu inima si putem schimba lucrurile in bine.

Cum funcționează mintea
1 - Gândește bine și binele va veni. Gândește-te ca răul și răul te va urma. Toată ziua ești ceea ce gândești.
2 - Subconștientul nu te ceartă. Acceptă ceea ce mintea ta conștientă decretează.
3 - Poți alege. Alege sănătatea și fericirea. Poți alege să fii prietenos sau ostil, săritor, vesel, cordial, prietenos și toți vor răspunde în consecință. Acesta este cel mai bun mod de a dezvolta o personalitate minunată.

4 - Mintea conștientă este "tutorele". Funcția sa principală este de a proteja subconștientul de impresii false. Decide să crezi că ceva bun se poate întâmpla și se întâmplă acum. Cea mai mare putere a ta este abilitatea ta de a alege. Alege fericirea și prosperitatea

 Ascultați-vă intuiția! În orice!
Orice citiți, sau ascultați de la cineva filtrați informația!, La mine, la alții. Pentru că se dau intenționat multe prostii pe net. Simțiți dacă vi se așează bine pe suflet, dacă rezonați cu informația. Voi Simțiți
Voi Simțiți adevărul si ignorati total minciunile si dezinformarea.

Trebuie să înțelegeți informația când este adevărată. Texte de genul "suntem lumină și ne conectam nu știu unde.." bull shit!. Acum ceea ce este cel mai important: CEL el mai important instrument al nostru, este voia noastră si intenția - Noi am dat Voia noastră si Liberul nostru Arbitru Guvernelor, să hotărască pentru noi ce vor ei!. Nu mai contează dacă ați votat!

Luați-vă voia înapoi, Lucrați la Intenție !,. Cum să ne luăm Voia înapoi. În jurul nostru este ETER (primul element chimic care a fost scos/ascuns din TĂBLIȚA elementelor, care conține toate elementele chimice - eterul).
De ce a fost scos/ascuns?
Pentru că din ETER noi putem materializa! Orice. Eterul este un câmp informațional in care trăim noi toți.
De asta: Spuneți în Eter - Nu VREAU

Nu vreau nimic, din ce se întâmplă [de râu] astăzi,…… sau completati cu ce doriti voi,.... pentru voi insivă
Spuneți tare și răspicat (sau în gând, cum simțiți) că vă luați Voia înapoi si nu mai permiteți nimănui să hotărască pentru voi si fără voia voastră, absolut nimic. Că nu mai permiteți nimeni să vă aducă prejudicii și CEREȚI > Să vi se întoarcă/recupereze toată energia care v-a fost luată, tot potențialul, pământul și tot ce v-a fost luat, să vi se recupereze. Pentru că Ei, nu fac nimic împotriva voinței voastre. Există legi universale nescrise care ne-au fost ascunse.

Cea mai importantă: Nimeni nu are voie să încalce Liberul arbitru al nimănui, căci se va întoarce împotriva celui care face așa ceva.
Cu cât vom fi mai mulți cu o gândire pozitivă, cu atât vom scăpa mai repede, de sclavie si de,......

Multa sănătate.

SFATURI pentru SPOVEDANIE.

 

IUBEȘTE PE DUMNEZEU!
CAUTĂ-ȚI MÂNTUIREA!
Împacă-te cu cei cărora le-ai greșit. Iartă pe cei ce ți-au greșit. Cere ajutorul lui Dumnezeu pentru asta.
• Spovedește-te cu părere de rău pentru păcatele făcute. Nu te spovedi mecanic. Dacă nu regreți nimic, cere mila lui Dumnezeu ca să-ți dea lumina pocăinței.
• Spovedește-te des, ori de câte ori simți nevoia. Mai ales în posturi.
• Ține posturile de peste an.
• Fă-ți un examen de conștiință înainte de a merge la spovedanie. Vezi ce te mustră conștiința.
• Notează păcatele pe ceva, ca să nu le uiți.
• Nu aștepta să fii întrebat. Spovedania nu e interogatoriu. Mărturisește singur nu numai păcatele făcute, ci şi pe cele din inimă (gândurile rele, poftele).
• Nu ascunde nici un păcat.
• Judecă-te singur pentru fiecare păcat făcut. Nu te justifica. Altfel alungi pe Dumnezeu.
• Părăsește păcatul - angajează-te sincer că nu vei mai păcătui. Altfel pocăința ta nu e foarte reală.
Nu uita, vrajba, ținerea de minte a răului suferit de la alții, bucuria la răul altuia, calomnia, plăcerea de a afla căderile altuia, bârfa, judecarea și condamnarea aproapelui, îndreptățirea de sine și părerea înaltă de sine SUNT PĂCATE MARI, măcar că sunt invizibile, pentru că provoacă moartea sufletului alungând pe Dumnezeu departe de sufletul omului!!!
• Fereşte-te pe cât poţi de păcat. Evită prilejul de a păcătui.
• Ia aminte la sfaturile duhovnicului. Împlinește-i îndemnurile.
• Păstrează-ți duhovnicul, nu-l schimba doar pentru că îți atacă egoismul.
• Împărtășește-te doar din dragoste de Dumnezeu, nu din vreo socoteală de-a ta. Altfel vei pierde har și ți se va împietri inima în rele.
Pr. Sorin Zahiu, Atena.
NU TE TEME. TOȚI OAMENII SUNT PĂCĂTOȘI. DUMNEZEU NU VREA SĂ PIARĂ NICIUNUL. EL AȘTEAPTĂ POCĂINȚA NOASTRĂ LIBERĂ.

Poftiti la prune!

 Fara indoiala, toamna este apreciata nu doar pentru paleta de culori cu care acopera intreaga natura, ci si pentru gama variata de arome fine sau intense care se gasesc in fructe. Prunele fac parte dintre cele mai iubite fructe ale toamnei, nu doar datorita gustului placut, ci si calitatilor sale terapeutice. Se pare ca prunul, cunoscut si sub denumirea de pomul vietii, isi are originele undeva in campiile si dealurile inverzite din Asia Mica, apoi de acolo s-a raspandit in intreaga lume. Din prima jumatate a secolului I, cand romanii au extins cultivarea prunului in intreaga lume si pana astazi, se cunosc peste 2.000 de specii ale acestui minunat pom.
Asadar, poftiti la prune, nu doar pentru a va mentine sanatatea, ci si pentru a remedia anumite probleme, in special cele legate de tranzitul intestinal! Pregatirea pentru iarna, in satele din tara noastra, presupune, pe langa procurarea de lemne si provizii, fabricarea tuicii – un intaritor necesar atunci cand temperaturile scad cu mult sub zero grade Celsius. Despre tuica de prune se spune ca este una dintre cele mai bune si mai apreciate bauturi alcoolice naturale din tara. Savurata cu masura, ea are efecte revigorante asupra organismului, inlaturand starea de oboseala sau durerile de stomac.
Prunele, fie in stare proaspata sau uscate, au o actiune benefica impotriva constipatiei (este un laxativ natural foarte des folosit), fiind in acelasi timp si un bun remediu impotriva febrei. Medicii recomanda aceste fructe persoanelor care sufera de boli precum reumatismul, anemia, aterioscleroza, dar si in cazul persoanelor cu hemoroizi sau al celor care au stari de iritabilitate si nervozitate. Prunele normalizeaza si functiile ficatului, oferind organismului energia de care are nevoie, mai ales dupa o perioada indelungata de suferinta. Fie ca sunt consumate in stare proaspata sau uscata, prunele reprezinta o modalitate eficienta de revigorare, de detoxifiere si de energizare a organismului.
Pentru combaterea constipatiei este indicat sa se consume, dimineata pe stomacul gol, cateva prune proaspete sau chiar din compot. Nu doar fructele prunului sunt benefice sanatatii, ci si frunzele, folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru a combate starile de febra. Astfel, din frunzele uscate de prun se prepara un ceai (30 g frunze la un litru de apa) si se beau doua cesti pe zi.
Tot in trecut, din prune zdrobite si amestecate cu ulei de masline se faceau masti pentru frumusete, pentru mentinerea tineretii si prospetimii tenului. Gospodinele stiu ca prunele sunt fructe din care se pot prepara adevarate delicii. Compot, deliciosul magiun sau dulceata, toate acestea stau la loc de cinste in camarile in care toamna gospodinele incep sa aseze frumos, pe rafturi, preparate dintre cele mai gustoase, pentru iarna lunga si grea. 

 http://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/6341-poftiti-la-prune?fbclid=IwAR1T-5aNNRirYFkHU-DkHZqn3dnva9vOMO4y6j6zP9f1fYd_D1Z3gYWrZZA

IUBESTE-TE, FEMEIE!

 
 
"FIECARE FEMEIE AR TREBUI SA CITEASCA ACEASTA POSTARE.

Ai grija de tine, de prezenta ta, de felul in care arati, in fiecare zi.
Aranjeaza-te ca si cum ai merge la o petrecere.
Viata, chiar e o petrecere. Nu exista alta mai mare ca ea!

Baia zilnica, pieptanatul, hainele, toate atractive, mirosind a parfum, a curat, a bun-gust. Bunul gust este gratis, nu costa nimic.
Fa ca oglinda ta si ochii care te privesc sa se bucure.

Nu te inchide in casa sau in camera ta.
Nu te juca de-a inchisoarea, de-a detinuta voluntara.
"Apa statuta miroase urat si masina care nu se misca rugineste".

Ai o varsta? Evita atitudini si gesturi de batrana daramata:
cap plecat, spate cocosat, tarsit de picioare. Nu, nu! Asa ceva nu e permis!
Fa, mai bine, ca pe unde treci oamenii sa nu se poata abtine sa te admire, complimentandu-te:
"Frumoasa femeie! Ce doamna!"
Aminteste-ti: firele albe...se pot vopsi! si ridurile...se pot disimula cu un zambet larg!
Taratul picioarelor?, nu! Asta chiar e semn de batranete.

Nu vorbi despe varsta ta si nici nu te plange de durerile tale, reale sau imaginare. Altfel, ajungi sa te crezi mai batrana si mai bolnava decat esti in realitate si cu timpul te vei trezi singura.
Oamenilor nu le plac povesti despre boli si spitale.
Cand te intreaba "ce faci?". Tu raspunde-le : "Foarte bine! Divin! Genial!"

Cultiva-ti optimismul, mai presus de orice.
"Pune fata buna vremii rea".
Fii pozitiva in gandire, bine-dispusa in cuvinte, luminoasa la chip, amabila in toate.
Nu fi o baba catranita.
Varsta? Nu e chestiune de ani, ci o stare de spirit. Ai varsta pe care tu vrei s-o ai.
"Sufletul nu imbatraneste".

Incearca sa-ti fii utila tie insati si celorlalti.
Nu esti un parazit si nici o creanga rupta de copacul vietii.
Bazeaza-te cat poti de mult pe tine.

Si, ajuta: ajuta cu un zambet, un sfat, un serviciu. Deschizandu-te catre ceilalti, te va scuti sa stai tot timpul cu gandul la "eu", "vai", ... trista si insingurata.

Lucreaza cu mainile si mintea ta. Munca e o terapie infailibila - orice activitate, fizica, intelectuala sau artistica.
Fa ceva, orice. Ce iti place si ce poti. Ocupa-ti timpul, nu il risipi. Citeste, asculta muzica, vezi un film bun.
"Activitatea e o binecuvantare si medicament pentru multe rele".

Nu trai tanjind dupa trecut.
Nu-ti condamna lumea si nu-ti blestema momentul ACUM.
Nu trai din amintiri, priveste spre viitor cu bucurie.
Stabileste-ti obiective noi, fa-ti planuri, viseaza...!

Pozitiva, mereu! Negativa, niciodata!
Fiecare ar trebui sa fim precum Luna: destinata sa lumineze noaptea si ca Soarele: menit sa dea caldura mereu."

IUBESTE-TE, FEMEIE!

 

scaiul vânăt -Eryngium planum


Scaii poartă forța mării învolburate, aduc vigoare în corp și alungă melancolia inimii care lenevește spiritul și îngreunează respirația, fluxul energiei vitale. Sunt benefici în tulburările nervoase, mai ales când se instalează letargia, în afecțiunile ficatului și în special pentru balonare. Numele Eryngium i se trage de altfel de la cuvântul grecesc errugarein care înseamnă a eructa.

Aduc pe pământul deja uscat în miez de vară ceva din prospețimea valurilor, îl revitalizează, și în același timp vibrația calmă a mării liniștite. Acționează la poli opuși, atenuează tensiunile ca să poată apoi revigora. Rădăcinile scailor se spune că au proprietăți asemătoare celor de orhidee, afrodisiace și stimulatoare a potenței. Iar cum energia sexuală este de fapt energie vitală, Eryngium este benefic bătrânilor în care viața s-a ofilit.

 

Adeseori confundat cu scaiul vânăt (Eryngium planum), la rândul său iarbă de leac, scaiul vântului (Eryngium campestre) este o plantă cu valoare medicinală și alimentară recunoscută de medicina populară din timpuri străvechi.
Descriere
Genul Eryngium cuprinde până la 250 de specii, răspândite pe tot globul. Multe dintre ele au fost folosite din timpuri străvechi ca plante medicinale și alimentare. Despre utilizările lor au scris medicii antici din Grecia și Roma, apoi cei medievali și renascentiști, dar fără să facă deosebirea între specii, uneori confundându-le.
Este o plantă erbacee din familia Umbelliferae, cenușiu-verzuie, cu tulpina robustă, plină, brăzdată, foarte ramificată, cu ramurile întinse, dând plantei un aspect globulos; cu frunzele ternate, bipenatifide, spinoase și dentate; cu flori bleu-verzui, sesile, formând un capitul compact aproape globulos și însoțit de un involucru format de mai multe foliole spinoase, mai lungi decât capitulul; cu fructe achene, acoperite de solzi acuminați.
Crește prin fânețe, pășuni uscate și pe câmpuri, fiind întâlnită în zonele de şes din întreaga Europă. Înflorește în iulie-august. Plantă meliferă.
Utilizări tradiționale
A fost consumată de multe ori în trecut, în diverse părți ale continentului, ca plantă alimentară. Lăstarii tineri se culeg primăvara și se pot consuma sotați. La fel și rădăcina—fiartă sau rumenită. Dar valoarea acestei plante (ca și a altora din același gen botanic) este, mai ales, una medicinală.
Rădăcina are efecte antispasmodice, aromatice, diuretice, expectorante, galactofuge și stimulante. Se culege toamna, de la plante aflate cel puțin în al doilea an de viață. Preparatele din rădăcină au fost utilizate ca expectorante, adesea utilizate în ameliorarea slăbiciunilor asociate cu tusea cronică în stadiile avansate ale afecțiunilor pulmonare.
De asemenea, s-a folosit intens în afecţiuni ale aparatului urinar, precum pietrele sau nisipul la rinichi. Calmează crampele datorate problemelor urinare și reduce hemoragia. Ajută în caz de cistită, uretrită și prostata marită sau inflamată.
În forme buvabile, cum ar fi ceaiurile, decocturile sau siropurile, se recomandă în tusea convulsivă, afecţiuni ale ficatului şi rinichilor şi în cele ale pielii.
Preparatele din părţile aeriene ale plantei sunt utile în inflamaţii ale tractului respirator si in infecţii ale tractului urinar, probleme ale prostatei.
Preparare și dozare
Decoct: se pun 1-2 lingurițe de rădăcină la 1 cană de apă. Se dau în clocot și se lasă să fiarbă 10 minute. Se bea de 3 ori pe zi.
Infuzie: peste o linguriţă din partea aeriană a plantei se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară. Se beau 3 căni cu ceai pe zi.

sâmbătă, 29 iulie 2023

Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii



 

Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii se face pe data de 31 iulie. In cazul in care 31 iulie este in zi de miercuri sau vineri, se lasa sec in seara zilei de 30 iulie.

Cuvantul sec, din sintagma "lasatul secului", este inteles de noi ca fiind sinonim cu uscat, fara grasime, de post. Insa, secul pe care il cere postul ortodox este seculum (saeculum), adica lumea impatimita.

De multe ori ne este dat sa auzim ca nu postul alimentar este important, ci cel spiritual.

Dar nu este asa. Ambele forme sunt importante. De vreme ce Sfintii Parinti au randuit sa ne infranam de la anumite bucate pentru o vreme, au facut-o cu buna stiinta. Credinciosul nu trebuie sa se multumeasca cu jumatati de masura. Nu cu o parte din el trebuie sa se apropie de praznicul Adormirii Maicii Domnului, ci cu intreaga sa natura: trup si suflet.

Postul Adormirii Maicii Domnului nu a fost dintru inceput de aceeasi durata in Biserica Rasaritului. Astfel, credinciosii din partile Antiohiei posteau o zi, pe 6 august - de praznicul Schimbarii la Fata -, cei din Constantinopol patru zile, iar crestinii din Ierusalim opt zile.

Uniformizarea datei si duratei postului pentru toata Ortodoxia, s-a facut in anul 1166, la Sinodul din Constantinopol, in vremea patriarhului Luca Crysoverghi. Aici s-a hotarat ca postul inchinat Sfintei Marii sa inceapa pe 1 august si sa se incheie cu 15 august.

Postul Sfintei Marii este un post aspru, daca tinem seama de faptul ca Biserica Ortodoxa ne cere ajunare pana la ora 15:00, in zilele de luni, miercuri si vineri, iar dupa aceasta ora, ne cere sa consumam mancare uscata. Nici in celelalte zile, nu avem parte de un post usor: marti si joi se mananca fara ulei, iar sambata si duminica avem dezlegare la untdelemn si vin. Facem mentiunea ca in Pravila Mare se precizeaza ca in acest post avem dezlegare la untdelemn si vin si in zilele de marti si joi.

Postul Sfintei Marii este un post cu data fixa, incepe in fiecare an pe 1 august si se termina in ziua Adormirii Maicii Domnului (15 august).

A avea duh înseamnă a avea conștiința orizontului larg, conștiința comuniunii.

 


Omul având duh, se înalță peste viața de animal închis în sine și în satisfacțiile pur materiale. A avea duh înseamnă a avea conștiința orizontului larg, conștiința comuniunii. Dar aceasta o întreține în om Duhul dumnezeiesc. Când ai spirit, ai responsabilitate și simțirea ca ești cu cineva, că ești în dialog, și aceasta te ridică din inconștiența animalică! 

 În căutarea celor bune, nu e bună amânarea, orice amânare în cele folositoare e păgubitoare! 

 Mintea celor iubitori de învățătură nu e ușuratică, ci mai degrabă foarte iubitoare de osteneală și mai presus de frica celor ce nu caută cele bune, încât în tot timpul vieții se arată distingându-se prin toată râvna! Sf. Chiril al Alexandriei

🙏Sfânta Scriptură nu este numai o carte, ci este cartea drumului prin viața pământească spre cea de dincolo. Aceasta din urmă, începe de acolo de unde de fapt se termină Scriptura, căci Scriptura este o propovăduire pentru cei vii, nu pentru cei trecuți la odihna veșnică. Scriptura este cartea orientării în viață! . 🙏

 Acest război religios, fraticid, dezlănțuit crează o stare morală irespirabilă în care pizma, ura, dușmănia și ambițiile de tot felul sunt stăpâne. Toți fac teologie, fiecare in felul său și mulți intriganți dau năvală, vacarmul acoperă orice cuvânt rezonabil. Acolo unde dragostea sa răcit, unde înțelegerea frățească a dispărut, unde nu mai este compasiune, nici lacrimi și unde ura s-a aprins astfel între frați încât se bucura de nenorocirea aproapelui decât de propriile succese, m-am hotărât sa păstrez tăcerea, cel puțin pentru un timp!

Părintelui Arhimandrit Cleopa Ilie.

 Postul trupesc este înfrânarea de la mâncare pe un timp limitat, ca să ne rugăm mai curat lui Dumnezeu şi să ne stăpânim firea.

Postul sufletesc este înfrânarea limbii, a ochilor, a auzului de la cele rele; a mâinilor să nu lucreze vreun păcat şi, mai ales, pofte şi tot felul de răutăţi care ies din inimă şi a voinţei ca să nu accepte săvârşirea veunui păcat.

Bolnavii să se înfrâneze de la mâncare după putere, dar să postească de mânie, de tutun, de beţie, de ceartă, de înjurături, de glume, de somn mult, de gânduri şi imaginaţii necurate, de cărţi rele, de păcate trupeşti şi sufleteşti, de minciună, de dezbinări şi de tot păcatul.

Mai mare este postul sufletesc de gânduri şi de faptele rele, decât postul trupesc de mâncare. Cine se înfrânează de la toate acestea se va putea cu uşurinţă înfrâna şi de la mâncare şi băutură.

Extras din învăţăturile Părintelui Arhimandrit Cleopa Ilie.

Sfinte Părinte Cleopa, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

„Nu ți-e rușine, eu muncesc de mă spetesc ca să ai de toate, și tu?”

 



Nu vă mai mințiți copiii că v-ați sacrificat pentru ei

Vă sună cunoscut, ați auzit pe undeva părinți folosind replici de genul ăsta?
„Am muncit ca să nu-i lipsească lui nimic.”
„Tot ce-am câștigat am investit în educația lui.”
„Nu mai am timp de nimic, mă ocup numai de copil.”
„Mi-am rupt de la gură ca să aibă el ce mânca.”
Și, desigur, vestita: „Am rămas împreună, ne-am sacrificat, doar ca să aibă el/ea o familie.”
După capul meu, dacă ai luat decizia să aduci pe lume un copil (sau mai mulți), ai luat-o pentru tine, nu pentru el. Iar dacă tot ai binevoit să mai îmbogățești populația planetei cu încă un cetățean, atunci ai obligația morală (cred că și legală) să-l crești asigurându-i toate condițiile materiale, emoționale și de ce-o mai avea el nevoie. Toate astea sunt responsabilitatea ta de părinte, nicidecum un sacrificiu. Faprul că tu, părinte, consideri un sacrificiu ceea ce e de la sine înțeles c-ar trebui să faci pentru copilul tău, spune multe despre tine, să știi.
Motiv pentru care mă enervez bine de tot când aud părinți din ăștia care au impresia că se „sacrifică” pentru copiii lor.
Cu foarte rare excepții, dacă auzi replicile de mai sus, sau variațiuni pe aceeași temă, poți să fii sigur că ai de-a face cu un părinte nefericit care a ales să trăiască prin copiii lui fără să țină cont dacă ei își doresc sau nu asta.
Și cam care credeți că vor fi reacțiile atunci când „sacrificiile” nu-i vor fi recunoscute sau când copilul nu se conformează așteptărilor părintelui cu vocație de martir? Evident, la fel de cunoscutele reproșuri:
„Nu ți-e rușine, eu muncesc de mă spetesc ca să ai de toate, și tu?”
„Îmi rup de la gură ca să nu-ți lipsească nimic și ție nu-ți pasă, nesimțitule.”
„Am renunțat la tot ca să mă ocup numai de tine și recunoștința ta unde e?”
Ți-a cerut copilul să faci toate astea pentru el? Mda, pentru că nu se înghesuie nimeni să-i valideze sacrificiile nesolicitate, părintele se transformă în victimă și aruncă pe spatele copilului vina pentru propria-i nefericire.
Iar ăsta, dragii mei, nu este niciun sacrificiu, este doar egoism în stare pură. Dacă-l întrebi pe copilul pentru care s-au făcut toate „sacrificiile”, o să constați că de fapt nu avea nevoie decât de multă atenție și foarte multă iubire. Pentru că, da, ăsta este singurul lucru pe care un copil îl așteaptă de la parinții lui: iubire necondiționată. În rest, i se fâlfâie voios de toate sacrificiile lor

IISUS HRISTOS INVINGE sau Iisus Hristos Biruitorul!




Ce înseamnă literele IC XC
NI KA ?
Însemnul mai este cunoscut în tradiția creștină cu numele de "pecete", deoarece conține în jurul semnului Crucii (+) monograma hristică (IC-XC) și un cuvânt de origine grecească (NI-KA).
Cu acest însemn se pecetluiește prescura, din care preotul slujește Sfânta Liturghie, fiind deasemenea folosit în situații dintre cele mai diverse (pecete în casele creștinilor la momentul sfințirii, pecete pe crucea de binecuvântare sau care se poartă la piept, însemn pe crucile ce străjuiesc mormintele creștinilor, pe materialele și obiectele liturgice etc). Pecetea este ușor de recunoscut în general, dar poate nu toată lumea înțelege semnificația simbolurilor.
Pe scurt, așadar, traducerea sau explicația literelor IC XC NI KA:
- literele din însemn se regăsesc în registrul alfabetului grecesc.
- IC înseamnă IISUS (simbolul C este S în greacă)
- XC înseamnă HRISTOS. Deci IC XC este prescurtarea numelui Iisus Hristos (monograma).
- NIKA, scris într-un singur cuvânt, este de la verbul NIKAΩ (NIKAO înseamnă "a învinge", "a birui", în limba greacă).
IC XC NIKA înseamnă: IISUS HRISTOS INVINGE sau Iisus Hristos Biruitorul!
Epistola I Corinteni 15, 54-57:
"Moartea a fost înghiţită de biruinţă. Unde îţi este, moarte, biruinţa ta? Unde îţi este, moarte, boldul tău?". Şi boldul morţii este păcatul, iar puterea păcatului este legea. Dar să dăm mulţumire lui Dumnezeu, Care ne-a dat biruinţa prin Domnul nostru Iisus Hristos."

vineri, 28 iulie 2023

gheara diavolului

 


Gheara diavolului, denumita stiintific Harpagophytum procumbens, este o planta care face parte din familia susanului si isi are originile in sudul Africii. Cunoscuta si ca „planta agatatoare” sau „paianjenul de lemn”, planta taratoare apare la altitudini de aproximativ 1.000 de metri, pe solurile nisipoase si unde clima este arida.

Desi a aparut in Africa (Botswana), mai multe specii de plante nord-americane din genul Proboscidea si anumite specii de Pisonia poarta numele de „gheara diavolului”, ca urmare a aspectului lor – au fructele precum niste gheare atarnate de tulpina. Se cunosc aproape 2.000 de tipuri de astfel de plante, cu aspectul aproape lipit de pamant si tulpini ce se intind la aproximativ 1,5 metri.

Radacinile tuberoase ale ghearelor diavolului sunt utilizate adesea in medicina pentru ca au proprietati antiinflamatorii. De sute de ani, in sud-vestul Africii, gheara diavolului a inceput sa fie folosita impotriva problemelor digestive, a febrei si pentru calmarea durerilor, dar in Europa, beneficiile acestei plante au inceput sa fie cunoscute abia in urma cu 100 de ani.

Gheara diavolului (harpagophytum procumbens)

Gheara diavolului face parte din familia Pedaliaceae si creste in teren nisipos, in conditii foarte aride, la altitudini de 500-1000 de metri in Africa de Sud si Zimbabue. Este o planta taratoare, cu radacini tuberoase, foarte puternice, din care ies radacinile secundare.

Tulpina sa este acoperita de frunze , ce cresc opozite, alcatuite din 3-5 lobi, de culoare verde, cu nuante de gri, datorita faptului ca sunt acoperite cu perisori fini, care secreta mucilagii. Floarea are forma de trompeta, colorata pe margini in nuante de la roz la violet - purpuriu, iar spre centru este galbuie si infloreste in decembrie - februarie.

Fructul sau spinos are o forma aparte, de la care i se trage si numele, este oval si incapsulat intr-o coaja lemnoasa, cu doi spini centrali mari si 2 randuri laterale de 12-16 brate acoperite de tepi. Aceste brate si spini sunt mult mai mari, mai lungi decat fructul in sine.

Semintele sale sunt alungite si de culoare neagra. Ghiara diavolului contine substante chimice ca: harpagoside, harpagide si procumbide, zaharuri, acid oleanolic si ursolic, fitosteroli, acizi aromatici - cafeic, cinnamic si chlorogenic, flavonoide - luteolin si kaempferol. In scop fitoterapeutic este utilizata intreaga planta, care se recolteaza dupa inflorire.

Proprietati: antiinflamator, analgezic, hepatic, spasmolitic, antipiretic, hipoglicemiant, antihipertensiv, diuretic, determina contractiile uterine.

Uz intern:
- detoxifierea ficatului, a rinichilor, afectiuni ale vezicii biliare, lipsa de apetit, osteoartrita, artrita, artroza, poliartrita, spondiloza, coxartroza, diabet, hipertensiune arteriala, aritmii ventriculare hiperkinetice, migrene, nevralgii, intoxicatia cu nicotina, hipercolesterolemie, nasteri dificile, menopauza – sub forma de decoct, tinctura, infuzie.

Uz extern:
- artrita cu inflamatii si durere, tendenite, osteoartrita, artrita, artroza, poliartrita, spondiloza, coxartroza, entorse – sub forma de cataplasme, comprese cu decoct.

Contraindicatii:

- Consumul plantei este interzis sub orice forma la femei insarcinate, femei ce alapteaza, copii mici, coagulopatii, aritmii cardiace, persoane cu ulcer gastric sau duodenal, persoanele aflate inaintea unei interventii chirurgicale (favorizeaza hemoragiile).

Efecte secundare:

- Supradozajul determina greturi, varsaturi, anorexie, dispepsie, bradicardie.

Gheara diavolului, o planta unica

Gheara diavolului contine componente bioactive: harpagizide, harpagide, acizi aromatici, acid oleanolic, fitosteroli, flavonoide. Insumate, acestea confera proprietati antiinflamatorii preparatelor care contin aceasta planta.

Drept urmare, cunoscuta pentru efectele sale antiinflamatorii si analgezice, gheara diavolului a evidentiat o reducere clara a durerii pacientilor cu afectiuni lombare si osteoartrita. Pentru rezultate rapide, specialistii recomanda administrarea de gheara diavolului impreuna cu alte medicamente antiinflamatoare.

In scop medicinal, sunt folositi tuberculii, dupa ce au fost anterior lasati la uscat. Acestia se taie in bucatele mici, din care apoi se prepara infuzii, sau se macina pana devin pulbere. Planta se regaseste in comert sub forma de: ceaiuri, pulberi, tincturi, capsule, tablete, geluri si creme pentru aplicare topica. 

Click pe imagine pentru a afla mai multe despre produs!



Gheara diavolului: proprietati, beneficii si utilizari

Gheara diavolului se numara printre cele mai importante componente ale fitoterapiei moderne. De-a lungul timpului, s-a dovedit faptul ca planta contribuie la reducerea intensitatii si frecventei durerilor articulare, ajuta la mentinerea functionarii normale a articulatiilor si sustine mecanismele de protectie impotriva stresului oxidativ. In aceste situatii, gheara diavolului este recomandata:

  • pentru diminuarea durerilor in caz de entorse, luxatii sau fracturi, dar si in cazul durerilor de cap sau menstruale;
  • pacientilor cu poliartrita reumatoida, reumatism, spondiloza, atroze.

In cazul durerilor cronice, studiile au demonstrat ca planta minune este potrivita pentru tratamentele pe termen indelungat. Extractul de gheara diavolului, care se regaseste in anumite suplimente alimentare, se administreaza cu precautie in cazurile in care, simultan, se ia si un tratament hipoglicemiant, antitrombotic sau inainte de interventiile chirurgicale.

In majoritatea cazurilor, medicamentele cu aceasta planta sunt usor de tolerat, iar efectele secundare, precum starea de greata, ameteala sau durerile de cap apar in cazuri foarte rare.



Salicilatul de metil din uleiul de Gaultheria procumbens intensifica circulatia sangvina din capilare, asigurand o senzatie placuta de caldura, pe care camforul o accentueaza si o mentine.

Efectul analgezic al produsului este sustinut de prezenta extractelor de gheara diavolului si arnica, substante vegetale cu efect dovedit clinic in tratamentul afectiunilor reumatice.

Farmacia naturii: Tapasnicul

 Tapasnicul sau limba boului (denumire oficiala, zeabra - Galeopsis speciosa ochroleuca) este o planta  anuala, inalta de 10-50 cm, in patru muchii, roscata in partea inferioara, fara umflaturi sub insertia frunzelor opuse cate doua, ovale, lungi, putin zimtate, catifelate pe fata dorsala. Corola, de 2-3 cm, este de trei, patru ori mai lunga decat caliciul. Floarea este de culoare alb-galbuie sau galbena, fiind formata din doua parti. Perioada de inflorire: iulie si august. Planta emana un miros puternic, neplacut. Perioada optima de recoltare: iulie, august, septembrie, octombrie. In scop terapeutic se foloseste partea aeriana a plantei (inflorescentele). Se pastreaza nu mai mult de un an. Aceasta planta este inrudita cu izma (menta) si creste spontan in desisul padurilor de la munte. Mai exista o specie de tapasnic, cu flori rosii (Galeopsis ladanum), care este bogata in calciu si fosfor.


La ce este bun tapasnicul
Tapasnicul este compus din mucilagii, uleiuri volatile, taninuri, glucide (galactoza, pentoza), rasini si principii active antitumorale. Compozitia sarurilor minerale ale acestei plante este apropiata de cea a sangelui uman: siliciu, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, sodiu, fier. Prin urmare, ea are actiune hematopoietica (hematopoieza e procesul de formare a elementelor figurate sangvine: hematii, leucocite, trombocite). Este emolienta, antiinflamatorie, antibacteriana, antitumorala, tonic amara, regeneratoare la nivel tisular, impiedica procesele de imbatranire, datorita saponozidelor are efect diuretic, depurativ, este drenor limfatic, curata organismul (sangele si limfa) de compusii toxici rezultati din metabolism si are actiune imunomodulatoare, sustinand functiile sistemului imunitar. Este eficienta in boli sistemice, neoplazice, cu afectarea splinei si ganglionilor limfatici, are actiune tonica, remineralizanta, hraneste si revigoreaza organismul dupa boli cronice consumptive, are actiune hemostatica gratie taninurilor. In uz extern, actioneaza, prin functia sa depurativa, in vindecarea diverselor boli dermatologice.
Afectiunile in care este recomandata aceasta planta sunt: afectiuni respiratorii (bronsite, traheite, laringite, faringite, traheo-bronsite, tuberculoza pulmonara), afectiuni tumorale cu diverse localizari, limfadenopatii, maladii limfoproliferative (leucemii, limfoame), convalescente prelungite, anemie, boli sistemice consumptive. Alte intrebuintari externe: eczeme, dermatoze, furunculoze, pentru grabirea cicatrizarii ranilor. Se foloseste extern sub forma de compresa, tinctura si unguent.

Preparate din tapasnic
Decoctul din tapasnic se face din 10-20 g (2-4 lingurite) din partea aeriana (inflorita) a plantei la 1 litru de apa. Se beau 3, 4 cani de ceai zilnic, intre mese. Se pot face si comprese.
Tinctura se prepara astfel: 100 g din partea aeriana (inflorita) a plantei uscate sau 150 g din planta proaspata se pun la macerat in 500 ml de alcool etilic de 70 de grade, intr-un vas care se inchide bine, etans. Se agita zilnic, de 3, 4 ori pe zi, se lasa la macerat 14 zile, se strecoara cu ajutorul unei palnii si al unei bucati de vata. Se pastreaza in sticlute colorate bine inchise. Se pastreaza timp de 2 ani (eu le pastrez chiar mai mult).
Doza zilnica este de 3 lingurite pe zi, diluate in ceai, apa sau suc.
Pasta-unguent de tapasnic: 100 g miere de albine, 5 g rasina de brad, 10 g pulbere de tapasnic cu flori rosii. Se topeste rasina de brad, se amesteca cu mierea, se adauga pulberea de tapasnic, se strecoara. Unguentul de tapasnic se aplica pe zona pubiana timp de cateva zile. Aceasta pasta trateaza cancerul colului uterin.
Intern, este recomandat urmatorul ceai complex: tapasnic cu flori galbene (Galeopsis ochroleuca), coada-calului (partea aeriana; Eqiusetum arvense), troscotel (partea aeriana; Polygonum aviculare), radacina de ciubotica-cucului (Primula officinalis). Din fiecare planta se pun in parti egale, se amesteca bine. Se face un decoct scurt, adica se fierbe amestecul de plante timp de 5 minute (o lingurita la 250 ml apa). Se strecoara. Se beau 3 cesti de ceai cald pe zi. Acest amestec de ceai este bun pentru cancerul de col uterin.

Alte intrebuintari ale tapasnicului
Este bine de stiut ca in partea aeriana a tapasnicului se gasesc cantitati importante de principii active din clasa iridoidelor, cum ar fi harpagozida si harpagid, la fel ca in tuberele marginale ale plantei numite gheara diavolului (Harpagophytum procumbens), care creste in Africa de Sud. Aceasta planta trateaza reumatismul, este antiinflamatoare si are efect analgezic. Ajuta in tratarea unor boli ca atroze, spondiloze, poliartrite cronice inflamatorii, nevralgii cerebrale. Radacina de gheara diavolului se poate folosi si sub forma de unguent, dar bauta sub forma de ceai inlatura durerile reumatice, imbunatateste mobilitatea articulatiilor si imbunatateste starea generala de sanatate. Acest tratament este indicat oamenilor mai in varsta care au afectiuni reumatismale dublate de adipozitate si hiperlipidemie.
In frunzele de lumanarica (Verbascum thapsiforme) si in partea aeriana a bubernicului (Scrophularia nodosa), plante care cresc si la noi in tara, exista cantitati importante de harpagozida si harpagid. Cu tinctura sau cu unguent de bubernic se trateaza piodermitele si plagile deschise.
Din partea aeriana a tapasnicului, din frunze si flori de lumanarica si din radacina de bubernic se poate prepara un unguent pentru combaterea reumatismului (toate formele). Se folosesc aceste plante in parti egale, care se incorporeaza intr-o baza de unguent (200 g unt, 250 ml ulei de masline si 50 g ceara de albine). Acestui unguent i se mai adauga o lingurita de foi de dafin, o lingurita de frunze de rozmarin, o lingurita de frunze de maghiran, o lingurita de flori de galbenele. Se strecoara. Dupa racire (dar pana ca unguentul sa se solidifice) se mai adauga ulei volatil de menta, ulei volatil de ienupar, ulei volatil de eucalipt. Se amesteca bine. Separat, intr-un alt vas, se topesc ceara de albine, unt de shea si unt de cacao. Se adauga la unguentul de baza topit, apoi se amesteca bine. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com

 http://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/6118-farmacia-naturii-tapasnicul?fbclid=IwAR0pTyAqzscmteJJRdjy-9hg7qQ12TDhGzpq9FHTCTJwfwa23FRpg_LW44k

Tehnici de eliberare emotională & Meridiane energetice


 
. IS = Începutul Sprâncenei -> Meridianul Vezica Urinară 2 -> dureri faciale, dureri de cap frontale, dereglări de vedere
2. CO = Coada Ochiului -> Meridianul Vezica Biliară 1 -> punctul de întâlnire cu Meridianul Triplu Încălzitor și Meridianul Intestin Subțire -> dureri de cap, dereglări de vedere
3. SO = Sub Ochi -> Meridianul Stomac 2 -> paralizia mușchilor faciali, edeme faciale. dereglări de vedere, nevralgia de trigemen
4. SN = Sub Nas -> Meridianul Guvernator 26 -> edeme faciale, dureri lombare, spate blocat
5. B = Bărbie -> Meridianul Vas Concepție 24 -> punctul de întâlnire cu Meridianul Guvernator, Meridianul Intestin Gros și Meridianul Stomac -> dureri faciale, paralizia mușchilor faciali
6. CP = Capul Pieptului -> Meridianul Rinichi 27 -> dureri în piept
7. SB = Sub Braț -> Meridianul Splină 21 -> dureri în piept și în zona coastelor
8. SS = Sub Sân -> Meridian Ficat 14 -> dureri în părțile laterale ale abdomenului și dureri în piept
9. DM = Degetul Mare -> Meridianul Plămân 11 -> tuse, dureri ale articulațiilor degetelor și dureri în gât
10. DA = Degetul Arătător -> Meridian Intestin Gros 1 -> amorțirea degetelor, dureri maxilare, dureri în gât, dureri de dinți
11. DL = Degetul Lung -> Meridian Pericard 9 -> dureri cardiace, dureri de cap, tinitus
12. Dm = Degetul mic -> Meridian Inimă 9 -> palpitații și dureri cardiace
13. PK = Punctul Karate -> Meridian Intestin Subțire 3 -> dureri în brațe, dureri de cap, dureri lombare, dureri și blocaje în umeri și zona gâtului
________
Surse:
Chinese Medicine for Maximum Immunity Understanding


Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor