sâmbătă, 29 iulie 2023

A avea duh înseamnă a avea conștiința orizontului larg, conștiința comuniunii.

 


Omul având duh, se înalță peste viața de animal închis în sine și în satisfacțiile pur materiale. A avea duh înseamnă a avea conștiința orizontului larg, conștiința comuniunii. Dar aceasta o întreține în om Duhul dumnezeiesc. Când ai spirit, ai responsabilitate și simțirea ca ești cu cineva, că ești în dialog, și aceasta te ridică din inconștiența animalică! 

 În căutarea celor bune, nu e bună amânarea, orice amânare în cele folositoare e păgubitoare! 

 Mintea celor iubitori de învățătură nu e ușuratică, ci mai degrabă foarte iubitoare de osteneală și mai presus de frica celor ce nu caută cele bune, încât în tot timpul vieții se arată distingându-se prin toată râvna! Sf. Chiril al Alexandriei

🙏Sfânta Scriptură nu este numai o carte, ci este cartea drumului prin viața pământească spre cea de dincolo. Aceasta din urmă, începe de acolo de unde de fapt se termină Scriptura, căci Scriptura este o propovăduire pentru cei vii, nu pentru cei trecuți la odihna veșnică. Scriptura este cartea orientării în viață! . 🙏

 Acest război religios, fraticid, dezlănțuit crează o stare morală irespirabilă în care pizma, ura, dușmănia și ambițiile de tot felul sunt stăpâne. Toți fac teologie, fiecare in felul său și mulți intriganți dau năvală, vacarmul acoperă orice cuvânt rezonabil. Acolo unde dragostea sa răcit, unde înțelegerea frățească a dispărut, unde nu mai este compasiune, nici lacrimi și unde ura s-a aprins astfel între frați încât se bucura de nenorocirea aproapelui decât de propriile succese, m-am hotărât sa păstrez tăcerea, cel puțin pentru un timp!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor