marți, 16 mai 2023

Leacurile celebrei Vanga

Clarvazatoarea oarba ne-a lasat o culegere de retete naturiste pentru tratarea diferitelor afectiuni, de la simple raceli, pana la leucemie

  • Retete pentru tensiune, imunitate si leucemie

Hipertensiunea se regleaza astfel: se pune, pe fundul unui pahar de apa o lingura de malai. Se toarna peste el apa fiarta, pana la umplerea paharului si se lasa o noapte. Dimineata se bea aceasta apa pe stomacul gol, avand grija sa nu se tulbure malaiul de pe fundul paharului. Pentru cresterea imunitatii, se recomanda ca, o data pe luna, sa se toarne pe tot corpul apa in care a fiert cimbru. Cel suferind de insomnie va dormi pe o perna umpluta cu fin de padure. Pentru intinderi musculare: se fierbe apa intr-un vas mare si se adauga o lingura de bicarbonat de sodiu. Dupa ce apa se mai raceste, se introduce mana in vas pana la umar. in caz de intepaturi de insecte, se freaca locul afectat cu frunze de soc negru. Bolnavii de leucemie trebuie sa bea suc de radacini de nalba de padure, decoct din boabe de grau, porumb, ovaz, secara si mei. Cine lesina isi revine daca ii aplicam sub „lingurica“ (furca pieptului), turita pisata. Cand avem dereglat metabolismul, se fierbe timp de 1-2 minute o lingura de sunatoare si se bea, neindulcit, cite o cana dimineata, pe stomacul gol.

  • Pentru bolile de maini si picioare

Micoza degetelor de la picioare se trateaza astfel: se spala bine talpile, dupa care se scufunda in otet tare din vin. Pe timpul noptii, bolnavul va dormi cu sosete curate, inmuiate in otet. Se mai poate amesteca menta pisata cu sare si se presara intre degetele de picioare. Se lasa o ora. Pentru maini crapate: se fac bai la mana afectata cu apa calduta in care s-a fiert piperul baltii (ardeiul broastei). Negii trec cu pulbere de nemtisor de camp pulbere. Pentru palpitatii, se amesteca sucul obtinut de la o jumatate kilogram de lamai cu miere. Se bea din acest amestec, dimineata si seara, cate o lingura. Cei cu preinfarct trebuie sa bea, pe stomacul gol, patru zile la rand, un decoct de ghimpe. Prostata se trateaza cu carbune de lemn de tei, pulbere. Aceasta se prepara ca o cafea. Se ia timp de 7 zile la rand. Pentru psoriazis, se unge pielea cu sapunel. Ca sa treaca senzatia de mincarime, bolnavul se va imbaia in apa in care s-a fiert un kilogram de orez.

  • Leacuri pentru rinichi si reumatism

Ranile care se vindeca greu se trateaza cu trei crengute de tataneasa fierte intr-un litru de apa, pana ce apa scade la jumatate. Dupa ce se strecoara, se spala rana cu lichidul obtinut. Ranile din taiere se inchid repede daca se tine sunatoare in ulei de masline, timp de 24 de ore si se unge rana cu uleiul preparat. Pentru reumatism, trebuie sa mincam zilnic salata de telina. Bolile de rinichi: se amesteca bine lut de oale cu otet din mere. Preparatul se unge pe o panza care se aplica seara, inainte de culcare, pe locul bolnav. Se fierbe in 5 litri de apa o radacina de mur. Dupa ce apa a scazut la jumatate se lasa sa se raceasca si se va bea din ea cate 100 g, de trei ori pe zi. O zi pe saptamana, bolnavul trebuie sa se hraneasca cu grau fiert. Mai poate bea ceai din seminte de dovleac. Concomitent va aplica in zona rinichilor comprese cu pulbere de seminte de in. Pentru scleroza in placi, se unge tot corpul cu miere de albine curata si se maseaza. in caz de sinuzita, se face o bobita cat o boaba de porumb din unt proaspat de vaca si se pune alternativ in nari, o seara intr-o nara, urmatoarea in cealalta.

  • Cum trec tusea si palpitatiile?

Surmenajul trece daca se vor infasura picioarele cu o compresa din ceara, ulei de masline si apa. Bolnavul va dormi cu aceste comprese pe timpul noptii. Tahicardia va trece cu o jumatate kg lamai rase, amestecate cu o jumatate kg miere si cu 20 samburi (miez) de caisa pisate. Se ia din acest amestec, dimineata si seara, cate o lingura, pe stomacul gol. Tusea trece cu ceai de frunze de potbal sau daca fierbem in jumatate litru de lapte, cateva radacini de nalba de padure. Pentru tuse persistenta, Vanga recomanda sa se fiarba intr-un litru de apa un gogoloi de clei de cires alb. Dupa ce se strecoara, se adauga 200 g miere, trei seminte de garoafa si un varf de cutit de ghimbir. Se va lua din acest amestec cate o lingurita, dimineata si seara, inainte de masa. Pentru copii, se fierb intr-un litru de apa un cartof, o capatina de ceapa si un mar, pana ce apa se reduce la jumatate. Se da copilului din aceasta fiertura, cite o lingurita, de trei ori pe zi.

  • Contra varicelor

Reteta Vangai pentru ulcer duodenal: se bate un albus de ou proaspat cu o lingurita de zahar pudra si o lingura de ulei de masline, pana ce se face crema. Se ia din acest amestec, in fiecare dimineata, timp de zece zile la rand, cite o lingura pe stomacul gol. Bolnavul cu varice se va plimba dis-de-dimineaþa, incaltat cu sosete curate din bumbac prin roua cazuta pe ierburile din livada. Dupa ce sosetele s-au imbibat bine cu roua vor fi tinute in picioare pana ce se vor usca la razele soarelui. Se aplica pe locurile afectate plaman de porc taiat felii. Acest pansament se pastreaza in timpul noptii, zece seri la rand. Intr-un vas potrivit se pun nuci verzi, peste care se toarna ulei de masline. Vasul se lasa afara la soare, timp de 40 de zile. Dupa acest interval bolnavul va unge zilnic locurile bolnave, pana la terminarea preparatului.

Nu intreceti masura cu ingrasamintele chimice, pamantul e deja sufocat de otravuri. Va veni o zi cand de pe fata pamantului vor disparea diferite plante, legume, vietuitoare. Mai intai ceapa, usturoiul, ardeiul, pe urma albinele, iar laptele va deveni nociv.“

„Plantele medicinale si ingrijirea sanatatii nu aduc niciun folos daca nu intretinem o exemplara curatenie sufleteasca, daca nu ne straduim sa fim buni, sa-l intelegem si sa-l iubim pe fiecare semen al nostru!“

„Nu mancati prea mult! Daca ar fi trebuit sa mincam mai mult, natura ne-ar fi inzestrat cu doua stomacuri.“

„Mincati mai mult mincaruri albe!“

„Beti mai des ceai de padure!“

„Culcati-va devreme si treziti-va devreme!“

„Beti apa in care a fiert grau!“

„Miscati-va mai mult si lucrati mai mult!“

(Clarvazatoarea Vanga)

Probabil ca ati auzit de minunile Vangai, batrana oarba care avea darul clarviziunii. A fost numita „Al Doilea Nostradamus“ pentru exactitatea cu care a prezis evenimentele omenirii. Dar batrana bulgaroaica avea si puteri tamaduitoare. Punea diagnostice si recomanda tratamente naturiste care au pus pe picioare si pe cei care nu mai aveau nicio speranta. Totul se baza pe ceaiuri si cataplasme cu plante. Retetele ei n-au fost niciodata secrete, ea daruia din suflet tot ceea ce aflase de la Dumnezeu. Iata cateva sfaturi naturiste ramase de la Vanga, sfaturi pe care, uimitor, le regasim in practica naturista traditionala a taranilor români.

  • Oarba care vedea viitorul

Clarvazatoarea Vanga este unul dintre cei mai cunoscuti mediumi. S-a nascut la 31 ianuarie 1911 in orasul Strumita din Iugoslavia, in familia unor plugari saraci. A vazut lumina zilei cu doua luni inainte de soroc, era foarte plapanda, avea degetele de la maini si picioare lipite. A ramas orfana de mama la 3 ani. La 12 ani a orbit pentru totdeauna, dupa ce, prinsa de o furtuna, a fost gasita cu ochii plini de praf si sange. A trait in saracie, dar pe chipul ei se puteau citi lumina si impacarea. Prima prezicere a facut-o in 1940, cand a descris cu lux de amanunte sfarsitul razboiului. Ba chiar si numele celor din sat care se vor intoarce vii. Vestea s-a dus si, la poarta ei, au inceput sa se adune tot mai multi oameni. Printre ei si viitorul ei sot, un bulgar din Petrici, localitatea care avea sa devina celebra datorita Vangai. Fiindca prezicea evenimente politice, au inceput s-o caute sefi de stat. Printre ei, si Ceausescu. Au avut mare rasunet prezicerile exacte ale bulgaroaicei despre moartea lui Stalin, evenimentele de la Praga din 1968, dezastrul de la Cernobil, caderea URSS-ului, scufundarea submarinului Kursk. Se pare ca, pe la ea au trecut circa 1 milion de oameni din toate colturile lumii. Vanga a murit in 1996, la varsta de 84 de ani.

  • Pentru amigdalita si astm

Faima de vindecatoare miraculoasa i-a venit din faptul ca lecuia cu plante si flori. Dupa Vanga, fiecare om trebuie sa se trateze cu plante medicinale din locul unde traieste, pentru ca oamenii si plantele sunt legati in natura intr-un ansamblu armonios. Iata ce leacuri recomanda Vanga in diferite afectiuni. Pentru alopecie, parul se clateste cu infuzie de iedera. Sau se spala bine cu infuzie de huma, timp de o luna, zonele afectate se maseaza cu felii de lamaie coapte putin la foc. in caz de amigdalita, se piseaza fin radacini uscate de spanz. Se face o coca din faina si apa, se intinde sub forma de panglica. Se presara pe ea pulberea de spanz si se infasoara gatul. Deasupra, se aplica o panza curata. La copiii mici, compresa nu se va tine mai mult de o jumatate de ora, la adulti, 2-3 ore. Se repeta 2-3 zile, pana dispare inflamatia. Astmul se trateaza cu 200 g miere amestecate cu ulei de masline si rachiu de struguri. Se bea din acest amestec cate un paharel, de trei ori pe zi. Se mai pot opari cu apa fiarta 40 capatini de arpagic, pana se inmoaie. Se scurge apa si se acopera arpagicul cu o jumatate litru de ulei de masline. Se freaca pana se obtine un piure, din care se ia cate o lingura dimineata si seara, inainte de masa. Copiilor, li se aplica pe piept o cataplasma din frunze de potbal uscate, inmuiate intr-un litru de rachiu.

  • Contra artritei si bronsitei

Ca sa treaca durerile artritei, se iau 20 de radacini de ciclamen salbatic si se fierb in 10 litri de apa. Se pun intr-un vas separat 1-2 litri. Cu apa ramasa, dupa ce se raceste si fara a se strecura, se fac bai dimineata si seara, timp de o jumatate de ora. Apoi se toarna pe cap, de trei ori, apa care a fost separata. Pentru artroza: se taie o ceapa uscata pe lungime. In mijlocul celor doua bucati rezultate se toarna cate o picatura de gudron, dupa care cele doua jumatati se aplica pe locul bolnav. Decoctul de paducel alb e bun pentru orice boala de inima. Pentru bronsita, se fierb doua, trei frunze de Podbal in jumatate litru de lapte proaspat. Se adauga un varf de cutit de untura proaspata de porc. Se bea din acest amestec cate o cescuta de cafea seara, inainte de culcare. La copiii cu bronsita, se decojeste o ceapa rosie, se scobeste mijlocul si se umple cu suc de zahar candel. Copilul va manca zilnic o capatana de ceapa astfel preparata, pana la insanatosire. Vanga recomanda pentru colecistita, sa se manance doua pere zilnic si sa se bea compot de pere salbatice, fara zahar.

  • Leacuri cu tamaie, aloe si miere

Colita trece daca bolnavul va bea zer de doua ori pe zi si va elimina din alimentatie mancarurile grase. Pentru constipatie: se ia, o data sau de doua ori pe zi, cite o lingura de marmelada din fructe de soc negru cu miere de albine. Diabeticilor le recomanda sa bea in fiecare dimineata cite o ceasca din decoct de fasole uscata, sau de varfuri de mur. Se oparesc flori de dud alb, iar cu apa rezultata se spala copilul bolnav. Pentru dureri de umeri, se amesteca doua pachetele de tamaie pulbere cu 50 g otet de mere. Se imbiba o bucata de stofa de lina cu acest amestec si se aplica pe locul bolnav. Durerile de cap trec daca spalam capul cu apa in care a fiert patrunjel salbatic. Durerile de fiere, insotite de senzatia de voma, dispar daca se dizolva in sucul de la o jumatate de lamaie o lingurita de bicarbonat de sodiu si se bea. Dureri de spate: se unge spatele cu miere de albine, apoi se maseaza energic. Se ia o piele de iepure, se unge cu ulei si se presara cu boia de ardei. Se infasoara cu ea spatele bolnavului pe timpul unei nopti.

  • Pentru eczeme, gastrita si hemoroizi

Eczemele: se fierbe un buchet de flori de padure. Dupa strecurare, se umecteaza cu lichidul obtinut locurile bolnave. Se imbiba o tesatura din bumbac intr-un amestec de ulei si otet, in parti egale, si se ung cu ea locurile bolnave. Pentru copii, se coc in cuptor trei nuci in coaja, pana ce acestea capata culoarea maro inchis. Dupa ce se racesc, se piseaza fin, se amesteca cu o lingurita cu ulei de peste si se unge, de citeva ori, locul bolnav, dupa ce a fost bine curatatat in prealabil. Pentru furuncule, se face o lipie mica din faina de secara, lapte si unt proaspat. Se aplica pe locul bolnav si se tine timp de o noapte. Ca sa vindecam gastrita, Vanga ne sfatuieste sa bem in fiecare dimineata o cana de ceai de salcie alba, pe stomacul gol, urmata de o cana de lapte prosapat. Mai e buna fiertura de patlagina, 200 g foi intr-o jumatate de litru de rachiu din struguri. Cei cu gingivita sa-si clateasca gura cu o fiertura de cimbru salbatic, in care se va pune o picatura de solutie de piatra acra. Sau sa mestece rasina de pin. Pentru hemoroizi: se piseaza fin o capatana de rodul-pamantului. Se amesteca o lingura de faina cu o lingura din planta astfel pregatita, adaugandu-se putina apa. Se fac din acest preparat bilute de marimea unei pastile. Se beau cate doua astfel de pastile, in timpul mesei, de doua ori pe zi.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor