marți, 16 mai 2023

Drojdia de bere

 Drojdia, o uzina de medicamente

Cura cu drojdie de bere intinereste, vindeca boli si reda vitalitatea organismului

    Medicament universal

    Multe boli isi gasesc leacul cu drojdie de bere: enterite, colite, diaree, ciroza ficatului, toate formele de avitaminoza B, diabet zaharat, furunculoza, acnee si seboree, scleroza in placi, osteomielita, pneumonie, gripe, variola sau anemie. Drojdia de bere este recomandata in avitaminoze, afectiuni neurologice si neuromusculare, precum si in manifestarile nervoase ale alcoolismului. Exercita o actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil. In consecinta, poate fi indicata in toate afectiunile intestinale acute sau cronice de origine infectioasa, remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale. Este si leac pentru cresterea parului. Drojdia de bere e excelenta pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la oboseala, favorizand travaliul muscular si usurand eliminarea de toxine si deseuri metabolice. Este foarte eficace in starile de denutritie extrema, de slabiciune constitutionala, pentru bolnavii hraniti cu sonda. Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, poate da o usoara balonare.

    Cel mai bun tratament cosmetic

    Drojdia de bere poate fi folosita si extern, ca ingredient pentru prepararea cremelor si mastilor cosmetice. Indiferent de componentele pe care le contin, acestea se lasa pe fata 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta. Se folosesc o data pe saptamana. Pentru tenul gras si acneic se recomanda o masca din albus spuma, sucul unei rosii si 10 g drojdie de bere. Sau doua lingurite de drojdie de bere, doua linguri de ulei de masline si doua linguri de miere lichida. Pentru ten normal, se amesteca o lingurita drojdie de bere, o lingurita crema nutritiva si o jumatate lingurita zeama de lamaie. Masca pentru ten uscat se prepara dintr-o lingurita drojdie de bere si una de miere de albine. Daca aveti ten patat, o lingurita drojdie de bere si doua lingurite de apa oxigenata vor rezolva problema. Pistruii se trateaza cu trei linguri de zeama de lamaie, doua lingurite drojdie de bere si 20 g tarate de grau. Puteti folosi zilnic o crema antirid. O lingurita de drojdie de bere proaspata se dizolva in suc de catina. Se lasa compozitia la rece o jumatate de ora, apoi se aplica pe obraz si pe gat. Se lasa 15 minute, apoi se spala cu multa apa.

    In ce cazuri drojdia face minuni?

- Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului): se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere.

- Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare: se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi.

- Supragreutate, obezitate: tratamentul de 20 de zile cu drojdie de bere, repetat de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate si tratarea diabetului.

- Boli cardiovasculare cronice. Consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului.

- Paralizie, Parkinson, Alzheimer. Se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile generate de stres.

- Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general. Se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza.

- Drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Minimum 6 lingurite pe zi reduc efectele adverse ale cobaltoterapiei. Protejeaza mucoasele, aspect important in cancerul de gat si esofag. In mai putin de trei luni, cancerul de prostata, de piele sau al ficatului se opreste cu drojdie de bere.

    Stiati ca...

100 grame de drojdie de bere furnizeaza:

 - proteine cat 250 g de carne

- glicogen cat 65 g de paine

 - de10 ori mai multa vitamina B1 decat painea integrala

 - de doua ori mai multa vitamina B2 decat ficatul

 - de 10-20 de ori mai multa vitamina PP decat carnea

 - de 10 ori mai multa vitamina B6 decat carnea

 - de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decat cerealele

 - de 20 de ori mai mult acid folic decat taratele de grau?

Cititi si Enzimoterapia si Aminoacizii.

    Drojdia de bere e un leac miraculos cunoscut inca din vechime. Chiar daca stramosii nostri nu aveau laboratoare ca cele de astazi, ei stiau ca drojdia de bere contine toate elementele de care are nevoie organismul uman pentru a functiona bine. Tratamentul cu aceast aliment ieftin si la indemana vindeca bolile si fortifica organismul. Drojdia nu e doar ingredientul necesar prepararii bauturilor alcoolice, ci si sursa de energie, sanatate si frumusete.

    Aliment viu

    Drojdia de bere este o ciuperca-minune. Saccharomyces cerevisiae are dimensiuni microscopice, dar se comporta ca o adevarata uzina de medicamente. Contine nu mai putin de 17 vitamine diferite (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si circa 46% proteine. I s-a dat numele de drojdie vie, fiind un aliment natural complet, util in terapia si profilaxia multor boli. Consumul frecvent al drojdiei de bere are efect regenerator, care poate ajuta organismul sa ramina tanar si in forma. Persoanele in varsta care iau drojdie de bere, pot constata in doar cateva luni o ameliorare a starii generale si un surplus de energie binefacatoare. O armata de celule vii patrunde in organism in timpul curei cu drojdie. Acestea ataca toxinele care circula in sange si intareste sistemul imunitar. In plus, reface flora intestinala distrusa de medicamente si antibiotice. Este un ingredient minune pentru un ten sanatos si dieta de slabire.

    Proaspata sau uscata

    Exista mai multe feluri de drojdie de bere, oricare e buna in terapie. Totusi, e de preferat drojdia de bere cultivata pe cerealele maltate si nu drojdia de bere obisnuita, care are mai putin cu 70% vitamine. Drojdia proaspata  este ingredientul care face sa creasca aluatul. Are culoare bruna si miros de bere. Se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecandu-se pana se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara. Drojdia uscata se gaseste la pliculete. E mai putin eficienta din punct de vedere terapeutic dar poate fi folosita in lipsa celei proaspete. In jumatate de litru de suc de morcovi, se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in 3 reprize. Tabletele de drojdie din farmacii si magazinele naturiste, sunt comprimate foarte eficiente in terapie. Se administreaza conform prospectului.

    Tratament cu lingurita

    Cura de drojdie de bere are eficienta daca este urmata timp de 3-4 luni. Se administreaza de 2-4 ori/zi, dimineata si seara. Poate fi amestecata cu lichide, dar trebuie obligatoriu luata intre mese. Dizolvata si bauta inainte de masa, taie pofta de mancare, micsorand numarul de calorii primite de organism. Efectele unei linguri de drojdie de bere se resimt aproape imediat si se mentin timp de mai multe ore. Doza zilnica pentru un adult este de trei lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara. La copii, stimuleaza procesele de crestere, ajuta la dezvoltarea psihica si intelectuala armonioasa. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este de o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti. Drojdia de bere poate fi luata si amestecata cu legume sau in supa.

    Retete de sanatate

    Pentru intarirea sistemului imunitar, se pune intr-o ceasca drojdie de bere cat o nuca si o cantitate egala de miere, deasupra. Se lasa 10 minute, apoi se amesteca bine. Se administreaza dimineata si seara, inainte de mese, 4 zile/luna. in cazul anemiei se recomanda urmatoarea reteta: intr-un vas de sticla, se pun 1/2 litru lapte dulce, 4 linguri drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat, o lingura de miere de albine. Se amesteca pana se dizolva mierea complet. Se mai adauga 1/2 litru lapte proaspat. Se bea o cana intre mese si una seara, la culcare. Cantitatea ajunge pentru doua zile. Drojdia folosita trebuie sa fie proaspata. Tratamentul se face cate 10 zile, cu 10 zile pauza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor