Bioeterapeutul care a facut miracole in cazuri la care medicii s-au declarat neputinciosi a descoperit un regim naturist capabil sa vindece boli foarte grave
Diabet si hemoroizi
Diabeticilor le sunt recomandate: grau, orz, porumb, mei, supa fasole, legume fierte cu condimente, carminative, mazare dulce, naut, supa de pui, oua, lapte, toate fructele, fructe uscate, ceai, cafea fara zahar. Alimente interzise: zahar, cartofi, sfecla, tuberculi, porc, peste, bivol, orez, ovaz, ulei, grasimi animale, iaurt, inghetata, melasa, dulciuri, alimente grase, ceapa, ciuperci. Se mananca de 4 ori pe zi, in cantitati mici. Cine sufera de hemoroizi poate manca: orez, grau, lapte de capra, zer, branza, toate fructele, supa de ridichi, ceapa, tomate, coriandru verde, patrunjel, patrunjel, legume bine fierte cu condimente, supa de linte, apa sau bauturi reci intre mese. Alimente interzise: alcoo, condimente iuti, ardei iute, carne, otet, soia, ceai, cafea, bauturi fierbinti, alimente uscate sau prajite, alimente grase sau mancaruri grele, ulei, sare.
Paralizie si reumatism
Insomnia se trateaza cu: orez, grau, lactate, in special lapte de bivolita, supa de fasole, legume verzi, fructe, bauturi reci, suc de fructe. Alimente interzise: peste, carne, condimente iuti, ceai, cafea si alte bauturi fierbinti, mei, porumb, ovaz, usturoi, otet. Pentru cei paralizati, Valeriu Popa recomanda alimentatie bogata in: orez, grau, supa de fasole cu grasimi (slanina), lapte, caimac, legume verzi fierte, fructe dulci, portocale, mandarine, lamai, struguri, bauturi reci, suc de fructe. Alimente interzise: ceai fierbinte, cafea, alte bauturi alcoolice, condimente iuti, carne, soia, sare, ulei, ceapa, usturoi, praz, iaurt, otet, alimente prajite sau fripte, mancaruri grase sau grele, legume verzi, telina, sfecla, patrunjel, varza. Alimente recomandate in reumatism: orez, grau, porumb, mei, ovaz, orz, lapte, legume verzi fierte cu condimente, supa de fasole, ceai cu ghimbir, cafea si alte bauturi fierbinti. Alimente interzise: mancaruri grase, unt, iaurt, smintina, branza, fructe, carne, bauturi, dovleac, nap, cartofi, ciuperci, otet, alimente fripte si prajite, ulei, nuci, arahide, nuca de cocos mancaruri grele. Laptele e bun, in special zerul. Vitamina D e continuta in galbenus de our fiert, morcov, cartofi fierti si copti de 2 ori pe saptamana, ulei de masline, varza putina in salata.
Valeriu Popa a fost un bioterapeut aparte, o legenda a vindecarilor spectaculoase. Pacientii isi amintesc de el ca de invingatorul oricarei boli. Avea retetele lui, metodele lui de terapie pe care le aplica oricui avea sansa sa-l intalneasca. ii invata pe bolnavi ca totul e posibil daca se intorc la legile naturale, cele care dau sanatate maxima organismului, cele care infring boala. Inginerul Valeriu Popa credea ca Dumnezeu a creat un organism care se poate vindeca prin el insusi. Trupul are nevoie doar de hrana naturala, curatenie sufleteasca si credinta pentru a se feri de boli. Acest bioterapeut, care, total inexplicabil, diagnostica mai corect decat orice aparat medical, a facut multe minuni in cazurile grave, abandonate de medicina alopata. Chiar daca nu mai este printre noi, sfaturile si remediile lui au ramas. Iar retete de tamaduire fac minuni si acum. Iata cateva dintre ele.
Mancare mai putina, dar mai sanatoasa
Valeriu Popa recomanda sa ocolim pe cat posibil medicamentele suntetice care sunt un cutit cu doua taisuri, in favoarea celor naturale. Acestea vor elimina toxinele care cauzeaza boala si nu vor afecta si alte organe. Trebuie sa folosim cat mai multe alimente netrecute prin foc, indepartand carnea din alimentatie, evitand supraabundenta meselor. Valeriu Popa spunea ca ar fi suficient daca am manca un sfert din ceea ce consumam in mod obisnuit. Este bine sa folosim in scop terapeutic plantele din locul unde ne-am nascut, pentru ca acestea au vibratii asemanatoare cu ale corpului nostru. Boala apare in plan energetic uneori cu 5-7 ani inainte de a se manifesta fizic, iar in cazul cancerului, si mai mult, 11-13 ani. Astfel, orice boala poate fi descoperita si prevenita cu mult timp inainte ca ea sa se manifeste. Putem sa nu lasam boala sa se instaleze adoptand un regim corect de viata.
Postul, o terapie necesara
Pentru perioada de post, cum este si cea de acum, bioterapeutul recomanda nu numai alimentele de origine vegetala, ci si gandurile optimiste. Pentru eliminarea otravurilor din corp, e buna cura cu apa distilata, cel putin una pe an. In general, este necesara o zi de post de 1-2 ori/saptamana pentru curatirea si refacerea potentialului energetic, ca si pentru odihna organelor interne. Postul de 3-7 zile este indicat de 4 ori/an pana la 1 data/luna, pentru bolnavi. Este indicat sa se tina la sfarsitul fiecarui anotimp. Postul de 10-14 zile e indicat pentru boli mai grave. Este indicat sa se tina mai bine posturi dese si scurte, decat posturi rare si indelungate. Revenirea din post se face treptat si diferit, in functie de energia fiecarui organism. Postul nu trebuie prelungit peste masura. In general, in curele de dezintoxicare, Valeriu Popa recomanda: repaus alimentar, hipertermie, transpiratie, purgatii, clisme, drenori hepatici si biliari (cura de ridichi, ulei de masline), drenori respiratori (muguri de brad, pin), masaj (palmar si in talpi), curatarea limbii de depuneri cu o lingurita de plastic.
Regimul pentru grav bolnavi
Cel mai cunoscut remediu, si cel cu rezultatele cele mai spectaculoase, este regimul lui Valeriu Popa pentru cei grav bolnavi. In ce consta acest regim? Imediat dupa trezire, trebuie scuipata saliva adunata peste noapte. Apoi, se ia o lingura de ulei de floarea-soarelui si se mesteca 20 de minute, dupa care, lichidul laptos format in gura se scuipa in totalitate. Se rade apoi stratul albicios depus pe limba, cu o lingura de lemn. Se clateste foarte bine gura cu apa sarata (o lingura de sare grunjoasa la o cana cu apa). Dupa cura cu ulei, de la ora 8 dimineata, incepeti terapia cu malai. Se ia in gura o lingura cu malai si se mesteca 10-15 minute, pana cand incepe sa se scurga saliva. Se clateste gura cu apa sarata. Peste o jumatate de ora, se face o clisma cu infuzie de rostopasca. Se dau in clocot 2 l de apa distilata cu 2 linguri de rostopasca (mai ales pentru cancere) si se infuzeaza timp de 10 minute. Pentru alte afectiuni grave, in functie de boala si localizare, infuzia se poate prepara si din alte amestecuri de plante. Trebuie folosita in clisma toata cantitatea de 2 litri de infuzie. Femeilor li se recomanda dupa clisma spalaturi vaginale, pentru cancerele cu orice localizari. Infuzia trebuie sa fie din 2 linguri de flori sau radacini de nalba mare.
Mancatul cu lingura de lemn
La ora 9,30, Valeriu Popa ne spune ca facem sarituri pe varfuri, cate 100, miscand bratele ritmic si respirand in acelasi ritm. La sfarsit, se inspira si se expira adanc si rar in fata ferestrei deschise. Prima masa a zilei este la ora 11,00 si consta din 4 linguri de orez nedecorticat, spalat si lasat timp de o ora la inmuiat. Se inghit boabe, fie intregi, fie mestecate, apoi se consuma 1/2 l de apa distilata. Se recomanda ca intreaga operatiune sa dureze 1-2 ore. La ora 13,00 se mananca de pranz. Se rad si se amesteca intr-un vas de portelan, cu o lingura de lemn, 5 linguri de grau incoltit, 2 linguri telina mica, 2 linguri radacina de patrunjel, 1 lingura gulie verde (nu rosie), 2 linguri sfecla rosie, 1 lingura miere naturala poliflora, 2 linguri mere. Amestecul se serveste cu o lingura de lemn. Ca desert, 1 lingurita (de lemn) cu polen conservat in miere. Obligatoriu, masa dureaza o ora. Cea de-a treia masa se ia la ora 16,00, cand se bea o cana de infuzie de salvie, neindulcita (250 ml apa distilata, data in clocot, in care se pune o lingurita salvie. Peste doua ore se mananca din nou, gustarea constand din 100 bucati seminte crude de bostan. Se bea o cana cu infuzie de cimbrisor (250 ml apa distilata, data in clocot, peste care se adauga o lingurita de planta).
Vorbe de duh
Multe sfaturi bune a dat Valeriu Popa, dar cateva au ramas in memoria pacientilor care au fost reproduse de Speranta Anton in cartea „Incursiune in medicina naturista. In amintirea lui Valeriu Popa“. Iata cateva dintre ele:
- Acest corp uman este format din doua elemente: fizic-pipaibil si bioenergetic-demonstrabil maine, dupa ce stiinta il va accepta.
- Nu e suficient sa fii religios, trebuie sa fii profund in a te conecta cu Energia Universala, trebuie sa ai traire, nu numai vorbe.
- Trebuie sa invatam sa ne rugam Divinitatii sa ne ajute sa nu gresim, nu sa ne rugam dupa ce am gresit.
- Medicul de maine trebuie sa invete atata religie incat sa stie mai mult decat preotul, preotul trebuie sa invete atata medicina incat sa stie mai mult decat medicul, sa vorbeasca in biserica si despre factorul sanatate.
- Din viata nu ramai decat cu cunostintele stiintifice acumulate din toate domeniile si faptele de iubire morala. asta e bagajul cu care pleci sus, asta e toata averea ta.
- Nu eu te vindec, tu te autovindeci, tu esti propriul tau vindecator, eu doar te sfatuiesc. Daca te faci ca faci, nu sari groapa, daca faci mai mult decat iti spun eu, o sa cistigi. Asa ca, mingea e la tine.
O pacoste pentru comunisti
Valeriu Popa s-a nascut pe 4 iunie 1924, in comuna Diosti, judetul Dolj, si a plecat dintre noi la 21 mai 1997. Capacitatile sale bioenergetice au inceput sa se manifeste inca de la varsta de 4 ani, iar in liceu deja isi trata naturist colegii, cu masaje si plante. A fost un deschizator de drum in domeniul bioenergeticii umane si al naturismului din tara noastra. Din acest motiv, regimul comunist l-a persecutat. A facut parte din grupul intelectualilor care practicau meditatia transcendentala. incepuse sa vindece boli pe care medicina le socotea incurabile, a fost dat afara din serviciu si a ramas pe drumuri. Sub obladuirea lui Adrian Paunescu, a mai facut inca mult bine romanilor bolnavi. Oferea ajutor neconditionat, consulta si facea recomandari fara sa ceara nimic. Avea o precizie uimitoare in a diagnostica orice maladie, chiar si pe cele nedetectate inca. Stabilea diagnosticul chiar si de la distanta.
Indicii de sanatate
Valeriu Popa avea mai multe indicii dupa care se ghida atunci cand punea un diagnostic. Putem si noi sa ne autoanalizam si sa aflam daca suntem sanatosi. Iar daca unul din parametri nu corespunde grilei, atunci acela e domeniul pe care trebuie sa actionam ca sa alungam boala.
- Urina trebuie sa fie deschisa la culoare (galben pai), fara miros.
- Trebuie sa avem 1-3 scaune (daca se poate dupa fiecare masa), zilnic. Materiile fecale sa fie fara miros, sa nu se lipeasca de WC, sa nu pluteasca deasupra apei.
- Transpiratia sa nu miroasa urat.
- Apetit normal (fara foame exagerata si fara senzatii de voma).
- Nu trebuie ca gura sa miroasa.
- Nu trebuie sa existe expectoratii multe sau alte eliminari.
- Nu e bine sa ne obisnuim cu dureri difuze, care pot sa mascheze boli.
- Omul sanatos are o stare de buna dispozitie.
- Nu trebuie sa avem stari de somnolenta nejustificata.
- Cand te culci, sa adormi imediat, iar la sculare, sa te scoli imediat.
Valeriu Popa a spus ca sunt 9 cauze principale care duc la imbolnavire. Pentru combaterea lor, recomanda: destresarea, deparazitarea, dedrogarea (alcool, tutun), dezintoxicarea, detoxifierea, imaginatia, vointa, somnul, respiratia si miscarea.
42 de zile
La ora 20,00, se mananca pentru ultima oara. Se curata 4 mere Ionathan, iar coaja se infuzeaza in 250 ml apa distilata cu captare de aburi (cand apa clocoteste, capacul se ridica si se adauga repede cojile, apoi capacul se pune repede la loc). Se opreste focul, se pune vasul deoparte 15 minute, acoperit cu capac. Se adauga o lingura de miere poliflora. Apoi se consuma cojile de mere, iar zeama se soarbe incet, cu o lingura de lemn. Toata operatiunea trebuie sa dureze 45 minute. Aceasta masa are rol de somnifer naturist. La ora 21,00, se face o noua clisma sau spalatura vaginala, cu infuzii (de rostopasca, respectiv nalba mare). Se face rugaciunea de seara cu fereastra deschisa si, la 21,30, se intra in asternuturi si se cauta somnul profund. Acest regim trebuie tinut timp de 42 de zile. Dupa 45 zile, se introduce in alimentatie supa de legume, apoi cea de fasole boabe, orez inghitit cu 1/2 l ceai de salvie, fulgi de ovaz in supa sau ceai, orz, mei, porumb, fiert. Decoctul se bea.
Alimentatia pentru ulcer
Iata si lista alimentelor indicate/interzise in diferite afectiuni, dupa recomandarile bioterapeutului. Notati-va care sunt aceste alimente cu rol de medicament. Pentru tratarea aciditatii gastrice si a ulcerului, sunt bune: orez, grau incoltit, orz, supa de legume, de fasole, pastai verzi, legume verzi fierte, papaia, portocale, lamai, struguri, mandarine, pepene verde, prune, castravete, stafide, orice fructe dulci-acrisoare, lapte si sucuri de fructe, apa intre mese. Alimente interzise: carne, bauturi alcoolice, alimente fripte sau prajite, soia, alimente grase, conopida, varza, ridiche cruda, otet biscuiti, coaja de paine, ceai, cafea, bauturi fierbinti, dulciuri, prajituri de casa, ardei iute, ulei, muraturi. Este esential sa se ia masa la ore regulate. Se poate consuma si putina miere. Nu se mananca branza de vaci si smantana.
Anemie si artroza
In caz de anemie, se mananca: orez, grau incoltit orz, linte, fasole (boabe, pastai), spanac, laptuca, sfecla, morcovi, cartofi, legume verzi cu condimente carminative, unt supa de carne, produse lactate, struguri, stafide, curmale, pepene verde, cantalup (pepene galben), cirese, rodie, banane, alte fructe dulci, apa. Alimente interzise: iaurt, citrice, rosii, mei, bauturi alcoolice, soia, ulei de susan, otet ceai, cafea fierbinte, chitra, bauturi fierbinti, ardei iute, sare in exces fructe coapte pirguite, alimente fermentate, alimente fripte, prajite sau coapte. Trebuie sa se manance la ore regulate. Artroza presupune un regim cu: grau, orez, produse lactate, carne, alimente grase, toate fructele acre, ceai, cafea si alte bauturi fierbinti, bauturi alcoolice dupa masa, preparate culinare cu condimente, ghimbir, piper, nucsoara, dafin, fructe uscate. Alimente interzise: verdeturi crude (salata in special), fructe zemoase, pepene verde si cantalup, dovleac, iguana, nap, sfecla, cartofi, ciuperci, mladite de feriga, conopida, varza, inghetata, fasole, nuci, berbec, muguri de bambus.
Astm si tuse
Pentru astm si bronsita, alimentele recomandate sunt: grau, orez, orz, supa de fasole, ridiche, supa de pui cu condimente iuti, cartofi, spanac, laptuca, patrunjel, ciocolata, brnza, ceai, cafea, bauturi fierbinti, bauturi alcoolice, struguri, stafide, portocale, miere, apa. Alimente interzise: lapte, unt, iaurt, peste, porc, vita, berbec, otet fructe acre, dovleac, arahide, ciuperci, conopida, varza, mancaruri grase. Tusea cu expectoratie trece cu un regim pe baza de: orz, grau, porumb, mei, fasole, legume verzi fierte cu condimente iuti, cartofi, supa de pui fara grasime, bauturi alcoolice, ceai de ghimbir, cafea, miere, branza. Alimente interzise: produse lactate cu exceptia branzei, porc, vita, berbec, peste, ceapa, conopida, varza, sfecla, morcov, fructe acre, arahide, alimente grase, ciuperci, salata, inghetata, bauturi reci. Tusea seaca presupune alimente ca: orez, grau, supa de carne, condimente, carminative, rosii, sfecla, cartofi, legume verzi fierte cu ulei, fructe, ceai, cafea, fructe uscate, lapte, apa fiarta, apa cu sare. Alimente interzise: salate crude, conopida, varza, ridiche, arahide, bauturi alcoolice, ardei iute, dovleac, piper, iaurt, branza, fructe seara sau dimineata, bauturi reci.
Boli de inima si rinichi
In boli de inima, se recomanda: grau, orez, orz, lapte cu apa, unt sau untura, legume fierte, fructe, portocale, mar, lamaie, supa de fasole, suc de fructe. Alimente interzise: bauturi fierbinti, alcool, cafea, carne, peste, alimente fripte sau prajite, otet, mancaruri grase, condimente iuti, fasole, soia, tuberculi, alimente fermentate organic. Pentru boli de ochi si epilepsie: grau, orez, orz, legume cu ulei sau untura (slanina), produse lactate, toate fructele, oua (2 galbenusuri/saptamana), sparanghel, spanac, laptuca, suc dulce de fructe, zahar, sare in cantitate mica, miere. Alimente interzise: carne, peste, bauturi alcoolice, fasole, bauturi fierbinti, ceai, cafea, otet, usturoi, ceapa, praz, alimente uscate ca porumb, mei, ovaz, condimente iuti. Boli de rinichi si boli urinare: orz, porumb, mei, grau, orez vechi de 1 an, fasole boabe, legume verzi fierte cu condimente, branza, oua fierte, ulei de mustar, ulei de masline, struguri, lamaie, mar, banane si alte fructe. Alimente interzise: alcool, cafea, bauturi, fierbinti, produse lactate, alimente grase, fripte sau prajite, cartofi, zahar, ceapa, orez nou, nuci.
Colita si constipatie
Pentru tratarea colitei, alimentele indicate sunt: orez vechi de 1 an, grau, orz, mei, fasole, legume verzi fierte cu condimente carminative, iaurt, branza, supa de fasole, ceai, ceafea, usturoi, ceapa, praz, patrunjel, anason, sparanghel, apa fiarta, rodii, stafide, curmale. Alimente interzise: carne, oua, mancare grasa, lapte, bauturi alcoolice, otet, fructe acre, tuberculi, inghetata, suc de fructe reci, condimente iuti, zahar, melasa, prune, mancaruri grele. In constipatie, sunt bune urmatoarele alimente: orez, supa de fasole, mazare verde, legume verzi, toate felurile de fructe cu exceptia bananelor, produsele lactate (exceptie: iaurt, branza, unt), bauturi reci, inclusiv apa si sucul de fructe. Alimente interzise: preparate fripte sau prajite, carne, bauturi alcoolice, otet ceai, cafea, bauturi fierbinti, condimente iuti, iaurt, branza, banane, oua, nuci, porumb, grau, ceapa, usturoi, praz, fasole.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.