Cu un regim de detoxifiere de cateva zile, vom elimina toxinele si kilogramele in plus
Ce mancam si ce facem in timpul detoxifierii?
- Fara alimente prajite
- fara alimente conservate sau afumate
- fara carne si mezeluri
- inlocuiti dulciurile cu fructe
- eliminati fainoasele albe
- inlocuiti zaharul cu miere
- pentru energizare, beti ceai verde in locul cafelei
- conumati lactate proaspete: iaurt, sana, chefir
- exercitiile fizice, mersul activ, stimuleaza actiunea sistemului cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie.
Retete de la mama natura
- Infuzie de cretisoara, 3 cani pe zi timp de 30 de zile.
- Se curata 200 grame de telina, se taie felii subtiri, se presara putina sare, se lasa 15 minute. Se curata de coaja 200 grame de mere, se taie felii, se toarna peste ele sucul de la 2 lamai. Se amesteca telina cu merele. Acest preparat va suplini prinzul unei zile. Se poate repeta de 2 - 3 ori pe saptamana.
- Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului, beti in fiecare dimineata pe stomacul gol: 1 lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie (apoi stati 20-30 minute culcat pe partea dreapta) Efectele sunt extraordinare. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv.
- Se trec prin masina de tocat carne 3 lingurite de grau germinat si 3 lingurite de nuci, se adauga 3 lingurite de miere, un mar si un morcov ras, se amesteca bine si se consuma imediat.
- Salata detoxifianta pentru cina: o telina mica, un morcov, un mar, doua linguri cu ulei de masline, sare si zeama de lamaie sau otet de mere, dupa gust. Se mesteca pe indelete. Adaugati cateva picaturi de suc proaspat de lamaie in fiecare pahar de apa pe care il beti. Acesta dezinfecteaza apa si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Nutritionistii ne recomanda sa incepem o cura de detoxifiere, pentru a readuce sanatatea la parametri normali. Evident, dieta de detoxifiere presupune un regim pe baza de fructe si legume. Nu trebuie sa ne infometam, exista cateva trucuri naturiste care ne pot ajuta sa scapam destul de usor de efectele nesanatoase ale exceselor alimentare si de kilogramele dobandite in mica vacanta de relaxare si rasfat gastronomic. Cura nu trebuie sa dureze mai mult de o saptamana. Cu putina ambitie, vom reusi sa ne reechilibram organismul asaltat de prea multe toxine si sa mai dam jos din kilogramele in plus.
Ficatul are nevoie de ajutor
Organismul nostru munceste fara odihna, filtrand si eliminand toxine si reziduuri. Alcoolul, medicamentele, produsele rezultate in urma proceselor metabolice si a digestiei, bacteriile, sunt numai cateva dintre ele. „Uzina de procesare a deseurilor“ isi are sediul in ficat. Cum excesele din ultima vreme i-au dat de lucru peste puteri, este firesc sa il ajutam sa poata elimina toate toxinele. Atunci cand ne simtim slabiti, e clar ca organismul nu mai poate face curatenie eficient. il putem ajuta reducand la minimum toxinele pe care leintroducem in organism, stimuland metabolismul, combatand radicalii liberi, reducand retentia hidrica, imbunatatind oxigenarea tesuturilor si circulatia sanguina pentru a revitaliza celulele, rezolvand constipatia, daca este cazul. Pare o sarcina grea si complexa, dar nu e deloc imposibila, iar faptul ca e imperios necesara trebuie sa ne motiveze. Caci un organism intoxicat de deseuri (4-5 kg de toxine pe an) e predispus la toate bolile din lume. In plus, detoxifierea da energie si vitalitate sexuala, faciliteaza digestia, creste capacitatea deconcentrare si imbunatateste memoria.
Iaurt, ulei de masline, fructe uscate
Secretul dietei de detoxifiere sta in alimentele consumate. Nu trebuie sa mancam mai putin, ci sa mancam altceva, tot in trei mese pe zi si doua gustari. In primul rand, trebuie eliminate grasimile, in special cele de origine animala. Gata cu cirnatii, sarmalele, piftia, prajiturile, lactatele bogate in grasimi! Vinovate de acumularea de toxine mai sunt si alcoolul, cafeaua, tutunul, medicamentele, alimentele procesate si rafinate. Acestea trebuie inlocuite cu alimente ecologice, neprocesate, fructe si legume proaspete, doi litri de apa zilnic si ceaiuri detoxifiante. Iaurtul este un aliment pretios in cura de dezintoxicare, uleiul de masline extra-virgin reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor din sange, rosiile protejeaza vasele sanguine si sistemul imunitar, fibrele din vegetale inlesnesc functionarea intestinelor si incetinesc absorbtia grasimilor si zaharurilor. Cele mai bune surse de fibre sunt fructele si legumele proaspete, crude si necuratate de coaja, fructele uscate, painea din faina integrala, cerealele, ovazul, orezul brun si biscuitii din faina integrala. Puneti fructele uscate intr-un vas cu apa fiarta si lasati-le sa stea peste noapte pana se inmoaie. Adaugati doua linguri de miere de albine. Pentru micul dejun, se poate consuma terci de ovaz.
Cura cu sucuri naturale
Dieta cu suc de fructe si ceaiuri detoxifiante este o varianta pe care o puteti incerca fara griji, in cazul in care nu aveti ulcer sau gastrita. Sucul de fructe, indeosebi cel de mere sau de portocale, este bogat in vitamina C si intareste sistemul imunitar. Pe parcursul unei zile, se bea numai suc de fructe, apa plata si ceaiuri detoxifiante: ceai verde, de papadie, cicoare, coada calului, patlagina. intre mese, mancati multe fructe si legume proaspete sau fierte. Cum una dintre cauzele acumularii de toxine este constipatia, este indicat sa ajutam intestinul cu laxative naturale usoare cum sunt musetelul, coada soricelului, feniculul si crusinul. Fiindca este un regim care poate extenua organismul, e bine sa-l urmam o singura zi. Mai trebuie stiut ca nu toate legumele sunt prietenoase. Ceapa si varza, de exemplu, au un continut crescut de toxine naturale, in timp ce pestele si carnea alba, fara grasime, sunt mai putin toxice. Ciulinul laptelui este o planta ce contine un compus numit silimarina, recunoscut ca benefic pentru regenerarea ficatului si accelerarea functiilor de detoxifere ale acestuia. In plus, silimarina are si efecte antioxidante. Asadar, in timpul curei de detoxifiere, beti ceaiuri de ciulinul laptelui.
Orez si citrice
Dieta de detoxifiere pe baza de orez poate dura 7 zile. Baza acestui regim este foarte simpla: puteti manca primele 3 - 4 zile orez fiert cu legume, cele mai indicate fiind: morcovi, dovlecei, marar si telina. in urmatoarele trei zile, se trece la un meniu normal care sa contina supa de legume, orez fiert, legume la gratar (de evitat ciupercile si vinetele), ca fel principal pentru pranz si cina, si fructe, pentru gustari si mic-dejun. Cura cu mere este o solutie daca e vorba de merele romanesti. Aceste fructe au proprietati diuretice, stimulante ale digestiei, depurative, decongestive hepatice si sunt bogate in vitamine, consumul lor fiind recomandat in afectiuni ca: oboseala, hepatita, constipatie, reumatism, litiaza biliara sau renala, pentru persoanele sedentare care sufera de obezitate. Toxinele mai pot fi eliminate cu citrice sub forma de sucuri sau ca atare. Regimul de detoxifiere cu lamai, portocale si grapefruit nu trebuie sa depaseasca trei zile. Cura cu citrice se utilizeaza cu succes si in purificarea limfei. Prezenta in mai toate tratatele de medicina naturista, cura cu citrice se compune din 900 ml suc de grapefruit, 900 ml suc de portocale, 200 ml suc de lamai si 2 litri apa plata. Trecerea la alimentatia normala se va face treptat, introducandu-se intai legumele, apoi alimentele cu continut proteic, glucidic si in final, lipidele.
Cura cu patrunjel
Salata de patrunjel: se toaca o legatura de patrunjel cu tot cu radacini, se adauga ulei de masline, zeama de la o lamaie, cativa catei de usturoi, seminte de dovleac si de susan. Se amesteca bine si se consuma la masa de pranz in fiecare zi. Suc de patrunjel: o legatura de patrunjel cu tot cu radacini se pune la robot si se amesteca cu apa, pana se obtine un suc mai gros. Pentru un gust mai bun, se poate combina cu morcovi si mere. Se bea un pahar inainte de fiecare masa, nu mariti doza, efectele sunt foarte puternice. In plus, ajuta laredobandirea siluetei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.