marți, 19 martie 2019

La padure, dupa muguri de pin

Istoria frumoasa a pinului incepe cu 150 de milioane de ani in urma. S-a schimbat de mai multe ori clima pe pamant, s-au extins si au disparut ghetarii, au aparut si au disparut diferite specii de plante si animale, dar pinul a rezistat si ne bucura nu doar cu semetia si mireasma pe care o raspandeste, dar si cu calitatile sale terapeutice. Acum, ca a venit primavara, oinul si bradul contin tot ce ii trebuie organismului pentru mentinerea sanatatii si pentru vindecare. 
Luna mai este perfecta pentru a ne bucura de aceste miracole vesnic verzi ale naturii. Dar inainte de a vorbi despre sanatatea care zace in conifere, vreau sa va fac o rugaminte fierbinte: nu distrugeti bradutii tineri, nu-i lasati fara muguri, mai ales pe cei crescuti sus, in varf. Avem nevoie de ei si la anul, si-n toti anii viitori. Naturismul presupune si un stil de viata, respectul si dragostea pentru natura cea vie, careia ii solicitam ajutor.
In fitoterapie se folosesc mugurii, acele, lastarii si conurile verzi, rasina si polenul, crengile si rumegusul. Dar acum, primavara, e vremea mugurilor, zacaminte magice de substante active benefice: rasini, principii amare, vitamina C si multe alte substante nutritive. In medicina oficiala, mugurii de pin sunt utilizati ca remediu in infectiile respiratorii, in infectiile urinare, ca dezinfectant si diuretic. In randurile de mai jos va propun cateva leacuri din mosi-stramosi, intre care la loc de cinste se afla siropul de pin. 
Reteta 1: Mugurii proaspat culesi se spala sub un jet de apa rece. Intr-un vas emailat se pune o parte de muguri la trei parti de apa, se acopera cu un capac, se aduce lichidul pana in punctul de fierbere si se lasa la foc slab 15 minute. Dupa racire si strecurare, lichidul obtinut se amesteca cu zahar in proportie de 1:2 si iar se aduce pana la fierbere la foc mic. 
Mod de administrare: Se foloseste in caz de raceala si astm bronsic cate o lingura, de trei ori pe zi, cu apa sau lapte caldut.
Reteta 2: Curatarea colecistului si a rinichilor. Intr-un termos se toarna 500 ml de lapte cald, se adauga 3-4 muguri de brad si o lingurita de rasina. Se infuzeaza 3-4 ore si se strecoara. Se bea un pahar dimineata si seara, pe nemancate. Bucurati-va si voi de puterile nebanuite ale pinului, un conifer singur, puternic si biruitor!
https://www.daciccool.ro/romania-mea/articole-despre-romania-mea/9474-la-padure-dupa-muguri-de-pin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor