luni, 30 septembrie 2019

Faclii ale neamului - Sfantul Neagoe Basarab

Chemarea la sfintenie este adresata tuturor. Numai pacatul si lepadarea noastra de Dumnezeu ne fac inaccesibila calea. Hristos ne asteapta si ne ajuta atunci cand ne hotaram sa-L urmam. Daca citim cu atentie vietile sfintilor, vedem ca nici saracia, nici bogatia, nici dregatoria, nici casatoria, nici cresterea copiilor nu au fost piedici pentru cei care au dorit sa traiasca in armonie cu Dumnezeu. Ba din contra, cu cat s-au sarguit mai mult, cu atat au sporit si in bogatie, si in dregatorie, si in dobandirea de prunci etc. Caci zice Domnul: Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu.
Daca privim in adancul istoriei poporului nostru, vedem ca de-a lungul timpului s-au ridicat sfintii din randul slujitorilor altarelor, din randul oamenilor simpli, dar si din randul conducatorilor. Poporul nostru a fost binecuvantat cu domnitori iscusiti si dedicati conducerii si administrari nevoilor tarii, dar care totodata se ingrijeau si de mostenirea spirituala a neamului. Ei insisi fiind oameni credinciosi, legati de biserica, inzestrand si ocrotind biserica si pe slujitorii ei. Dovada sunt nenumarate ctitorii si danii prin care au sustinut si ajutat dainuirea credintei crestine pe meleagurile patriei si nu numai.
Pentru viata lor aleasa, pentru contributia pe care au avut-o in bunul mers al vietii spirituale, pentru evlavia cu care poporul i-a cinstit, pentru felul marturisirii lor, Biserica Ortodoxa Romana a trecut in randul sfintilor pe trei dintre domnitorii care au vegheat si privegheat la capataiul tarii. Astfel ca la 20 iunie 1992 au fost canonizati Stefan cel Mare, Voievodul Moldovei, si Constantin Brancoveanu, Domnitorul Tarii Romanesti, iar la 9 iulie 2008, Neagoe Basarab, Domn al Tarii Romanesti.
Sfantul Voievod Neagoe Basarab, care a domnit intre anii 1512 si 1521, a patruns tainele credintei crestine din frageda pruncie, fiind apropiat de Manastirea Bistrita din judetul Valcea, ctitorie a boierilor Craiovesti, din neamul carora se tragea. A primit o educatie aleasa, fiind si bun cunoscator a mai multor limbi straine. Inainte de a urca pe tron, a ocupat mai multe functii importante in structurile statului.
In vremea scurtei sale domnii incepute in anul 1512, a mentinut pacea, cu toate ca tara era vasala Imperiului Otoman. Casatorit cu Doamna Despina, o sarboaica de asemenea foarte credincioasa, au avut impreuna sase copii. A avut duhovnic pe Sfantul Nifon, Patriarhul Constantinopolului, pe care l-a ajutat atunci cand Radu cel Mare il prigonea. Dupa moartea lui Radu, Neagoe a tinut sa ceara iertare sfantului pentru necazurile pricinuite de acesta. Cunoscand povara pacatului pe care Radu o poarta in vesnicie, a adus moastele Sfantului Nifon de la Manastirea Dionisiu din Sfantul Munte Athos. Cand moastele au ajuns la Bucuresti, insusi Neagoe Basarab a intampinat racla, inchinandu-se cu multa evlavie.
Apoi au mers la Manastirea Dealu si au pus moastele peste mormantul lui Radu, rugandu-se sa-l ierte. In timpul privegherii, Neagoe a fost instiintat prin vedenie ca rugaciunea a fost ascultata. Domnitorul vazand ca in preajma moastelor se savarseau multe minuni, a hotarat praznuirea Sfantului Ierarh Nifon la 11 august, zi in care el a trecut la cele vesnice. A cerut sa se faca pe cheltuiala sa un sicriu impodobit cu pietre pretioase, in care a asezat cinstitele moaste si le-a inapoiat Manastirii Dionisiu. Ca rasplata pentru acest dar, calugarii de la Dionisiu au daruit domnitorului o parte din moastele sfantului (capul si o mana), care au fost asezate in Catedrala Mitopolitana Sfantul Dimitrie din Craiova.
Invatat fiind, a lasat mostenire fiului sau o carte pe care el insusi a scris-o: Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie. Scrisa in slavona, cartea este dovada intelepciunii, a dragostei de neam si a evlaviei domnitorului, care transmite fiului tainele carmuirii tarii si valori morale si spirituale pe care un conducator trebuie sa si le insuseasca. Cartea este importanta atat prin continut, cat si prin faptul ca este una dintre cele mai vechi scrieri din sud-estul Europei. A ctitorit mai multe manastiri, dintre care cea mai reprezentativa este Curtea de Arges, o nestemata a arhitecturii la vremea respectiva. Spre sfarsitul vietii sale, impreuna cu sotia sa, ridica si Schitul Ostrov. A infrumusetat manastirile Tismana si Cozia si a refacut Manastirea Snagov, care astazi poarta hramul "Sfantul Neagoe Basarab".
A facut numeroase danii catre manastirile din tara, dar si catre manastiri din Ierusalim, Muntele Sinai si Muntele Athos. A trecut la cele vesnice la 15 septembrie 1521 si este inmormantat la Manastirea Curtea de Arges. Dupa moartea sa, la tron a venit fiul sau Teodosie, insa acesta a fost alungat de Radu de la Afumati si a murit in foarte scurt timp, se pare, la Constantinopol. Una dintre fiicele domnitorului, Stana, s-a calugarit cu numele de Sofronia. In anul 1545 si sotia, Doamna Despina, intra in monahism, la Schitul Ostrov, sub numele de Platonida, dedicandu-si Bisericii tot restul vietii. Este si ea inmormantata la Curtea de Arges.
Pentru imensa activitate depusa in slujba Bisericii si pentru felul vietuirii sale, Neagoe Basarab, frumos numit print al pacii, a fost trecut in randul sfintilor cu data de praznuire la 26 septembrie. Canonizarea a avut loc, cum era si firesc, la Manastirea Curtea de Arges, acolo unde credinciosii pot sa i se inchine. O viata traita in slujba tarii, dar mai cu seama in slujba bisericii. Un exemplu de urmat. Un sot devotat, un tata preocupat de buna crestere a copiilor, un bun administrator al nevoilor tarii si un bun crestin. Indeplinirea cu devotament a tuturor indatoririlor si preocuparea sa neobosita pentru viata spirituala i-au adus sfintenia. A muncit asiduu pentru infrumusetarea bisericilor si pentru sporirea vietii spirituale, lasand urmasilor o mostenire greu de masurat in cuvinte. Si astazi vegheaza din Cer pentru urmasii sai, rugandu-se cu siguranta pentru pacea, bunastarea si mantuirea lor.
Domnitor preaintelept intre capeteniile neamului romanesc, ctitor de locasuri sfinte, prieten al Sfintilor Parinti, invatator luminat de Duhul Sfant si mare iubitor de pace, Sfinte Neagoe Voievod, roaga-L pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre!

joi, 26 septembrie 2019

In Arena – La Romexpo incep cele mai importante evenimente dedicate frumusetii si modei

Romexpo organizeaza, in perioada 26-29 septembrie, in Pavilionul B2 al Centrului Expozitional, doua manifestari reprezentative pentru industria frumusetii si a modei: Cosmetics Beauty Hair – Expozitie Internationala de produse si echipamente pentru cosmetica, ingrijire corporala si coafura si Modexpo II – Expozitia internationala de tesaturi textile, imbracaminte, pielarie, blanarie, incaltaminte si marochinarie, accesorii.
Cosmetics Beauty Hair este cea mai vizibila platforma de prezentare pentru producatorii, importatorii si distribuitorii de produse, echipamente si mobilier pentru cosmetica, ingrijire corporala si coafura din Romania, dar si o experienta speciala pentru cei care sunt pasionati de make-up şi hair styling.
Peste 100 de firme participa la festivalul frumusetii din Centrul Expozitional Romexpo. Manifestarea are un grad de internationalizare de 13%, companii din 9 tari fiind prezente cu produse si echipamente de ultima generatie: Bulgaria, China, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Polonia, Romania, Rusia si Turcia.
In cadrul evenimentului, vizitatorii descopera care sunt ultimele trenduri si tehnici in industria frumusetii si au posibilitatea de a testa si achizitiona produse cosmetice profesionale la preturi avantajoase. In plus, cei prezenti la Cosmetics Beauty Hair 2019 pot afla care sunt cele mai recomandate echipamente destinate esteticii corporale si sunt invitati sa participe la demonstratii de make-up, workshopuri, demonstratii cu tratamente pentru par, demonstratii de tunsori, prezentari de instrumente pentru frizerie si coafor, concursuri tematice.
Mentionam ca Zilele Internationale ale Frumusetii (ZIF) se sarbatoresc la Cosmetics Beauty Hair 2019. Denis Kartashev, cel mai creativ make-up Artist din Moscova, vine la Romexpo sa impartaseasca cu publicul prezent tehnicile unui make-up de zi si de seara si sa dezvaluie secretele unui strobing de calitate – tehnica iluminarii pregnante a machiajului care este intens folosita de modelele de podium sau vedetele internationale.
De asemenea, Liuba Trofaniuc si Adda Dobre expun in cadrul ZIF trucurile din spatele unei coafuri impecabile de mireasa.
Catalin Lungu, cel care a adus metoda Vidal Sassoon in Romania, este prezent la Cosmetics Beauty Hair sa ofere publicului o demonstratie de creative cutting&colouring.
Asociatia Cosmetologilor din Romania organizeaza joi, 26 septembrie, cea mai mare intalnire a cosmetologilor din tara noastra. In cadrul acesteia vor avea loc discutii pe teme de interes, precum: rolul scolilor de cosmetica, importanta educatiei continue si necesitatea unei clarificari si reorganizari legislative in domeniu.
De la Zilele Internationale ale Frumusetii nu lipsesc nici evenimentele conexe adresate amatorilor si pasionatilor de beauty. Dintre ele amintim: Atelierul de Automachiaj, Atelierul de Cocuri, Atelier Cosmetica, Atelier Lash Expert, Atelierul de Impletituri, Atelierul de Machiaj, Atelier Nail Art, Atelier Wave&Curly.
Programul activitatilor organizate la Cosmetics Beauty Hair 2019, lista completa a acestora, precum si modalitatea de inscriere se regasesc pe www.expocosmetics.ro, sectiunea Evenimente Conexe.
In premiera la Romexpo va fi prezentat Beauty Mobile Shop – un magazin construit pe platforma unei utilitare, dar cu toate dotarile unui magazin clasic si fiind prevazut cu un panou LCD utilizat pentru promovarea brandurilor. Acesta a fost realizat pentru distributia de produse cosmetice si a accesoriilor necesare in acest sector.
Cosmetics Beauty Hair promoveaza industria cosmeticelor din Romania, serviciile profesionale si sprijina progresul in domeniu prin activitatile conexe pe teme educative.
Modexpo 2019 – Expozitie internationala de tesaturi textile, imbracaminte, pielarie, blanarie, incaltaminte si marochinarie, vine in completarea Cosmetics Beauty Hair si ofera vizitatorilor, mai ales doamne si domnisoare, ocazia perfecta de a-si reinnoi garderoba pentru sezonul toamna/iarna 2019 si primavara/vara 2020.
La editia organizata in aceasta toamna, care se desfasoara in Pavilionul B2 din cadrul Centrului Expozitional Romexpo, s-au inscris peste 50 de companii din Romania, dar si din alte tari cu traditie in industria modei si industria textila: China, Republica Moldova, Polonia, Spania si Turcia.
Asa cum s-au obisnuit de la editiile precedente, vizitatorii Modexpo isi pot achizitiona produse de marochinarie (posete, genti, curele, portofele, manusi) din piele naturala si artificiala sau din mixuri de materiale textile, care se remarca prin calitate si design contemporan, blanuri, confectii, produse traditionale si hand-made, tricotaje, incaltaminte si accesorii.
Modexpo nu tine cont de silueta, de aceea, oricine isi poate gasi in cadrul lui haine potrivite oricaror masuri.
Evenimentele conexe Modexpo II aduc laolalta specialistii din industrie si pasionatii de moda si frumos. Atelierele Ilbah vor sustine zilnic ateliere de croitorie unde vizitatorii vor fi invitati sa-si conceapa obiecte vestimentare. La final, obiectele confectionate pot fi pastrate de participantii la workshop. Inscrierile la acest atelier se fac la adresa: https://www.eventbrite.com/e/descopera-secretele-croitoriei-modexpo-ii-2019-tickets-71038549213.
In premiera, scena din Pavilionul B2 al Romexpo va gazdui zilnic, de la ora 12:00 si de la ora 15:00, show-uri de moda organizate de Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, unde calitatea, ingeniozitatea si bunul-gust isi vor da concursul! Venera Arapu, Oana Rosca si Sergiu Chihaia, impreuna cu studentii lor, vor oferi publicului cele mai spectaculoase si inovatoare tinute!
Universitatea Nationala de Arte Bucuresti va organiza in prima zi a Modexpo, pe 26 septembrie, in Sala de conferinte din cadrul Pavilionului B2, conferinta Poluarea si Reciclarea vestimentatiei, sustinuta de profesorii Venera Arapu, Oana Rosca si Sergiu Chihaia. Modexpo va deveni, astfel, locul de intalnire a publicului cu profesionistii din lumea fashionului!
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile si Pielarie ii invita pe vizitatorii specialisti sa participe la un seminar care vizeaza cateva dintre ultimele inovatii din acest domeniu!
Pentru mai multe detalii despre cele doua targuri accesati www.expocosmetics.ro si www.modexpo.ro.
Program de vizitare:
26 – 28 septembrie 2019: intre 10:00 – 18:00;
29 septembrie 2019: intre 10:00 – 16:00.
Va reamintim ca Romexpo incurajeaza donatorii de sange prin acordarea accesului gratuit la cele doua manifestari care se desfasoara in perioada 26-29 septembrie 2019.
https://accmediachannel.ro/in-arena/in-arena-la-romexpo-incep-cele-mai-importante-evenimente-dedicate-frumusetii-si-modei/

#DialoguriPentruSanatate

Din aceasta toamna, va invit sa urmariti emisiunea Dialoguri pentru sanatate la Medika TV - sambata de la ora 13.00, duminica de la ora 16.00 si lunea de la ora 11.00. Multumesc! Si va astept cu drag cu dialoguri sanatoase pentru a putea face alegeri sanatoase!
#DialoguriPentruSanatate #emisiunidesanatate #sanatate #medicina #apiterapie #apifitoterapie #remediinaturale #plantemedicinale #suplimente #suplimentenutritive #suplimentealimentare #promovaremedicala #prmedical #medici #clinicimedicale #stomatologi #clinicistomatologice #dentisti #clinicidentare #stomatologie #contentagency #pragency #continutdecalitate #premiumcontent #videocontent #content #produsenaturale #alimentatiesanatoasa #apicole #nutritie

https://www.facebook.com/CeciliaCaragea/videos/2433294333559019/

Retetele cu #miere

In aceste zile la Medika TV ati putut urmati un interesant dialog cu doamna #AlinaMatesOchis, director de marketing #Apidava, despre beneficiile includerii apicolelor in #alimentatia noastra de zi cu zi! Va invitam sa aflati mai multe despre retetele cu #miere, despre prajiturile delicoase cu miere, dar si cand ar trebui sa adaugati #mierea in #ceai sau in #cafea, daca vreti sa va bucurati cu adevarat de toate beneficiile enzimatice ale mierii pentru #sanatate! Un dialog numai bun de urmarit acum in prag de #toamna pentru #sanatatea intregii dumneavoastra familii! Multumim!
https://www.facebook.com/CeciliaCaragea/videos/774857042917115/

luni, 23 septembrie 2019

Descifrand portrete regale: Ferdinand si Maria – de la printi mostenitori la suveranii Romaniei Mari


Postura si gesturile suveranilor, surprinse de pictori in lucrarile din expozitie sunt o forma de limbaj. Unghiul din care sunt pictate personajele, pozitionarea subiectilor in raport cu privitorul, semiotica vestimentara si elementele de limbaj non-verbal, toate presupun o alegere bazata pe o semnificatie simbolica bine controlata. Faptul ca modelul este surprins frontal, din profil sau din semi-profil, pozitia subiectului (la acelasi nivel cu privitorul sau mai sus decat privitorul - pe un tron, o estrada, un balcon, etc.), directia privirii – sunt doar cateva dintre criteriile ce alcatuiesc un limbaj cu talc ce scoate la iveala intelesuri care completeaza portretul propriu-zis.
Regele Ferdinand al Romaniei - Alfred Schwarz
Intelegerea contextului istoric si rolului monarhilor, alaturi de toate aceste elemente de pe teritoriul analizei de discurs ajuta la construirea unui "simt al orientarii", fara de care povestea si personajele ei risca sa ramana insuficient intelese. Astfel, Ferdinand si Maria ne pot vorbi dincolo de timp, ajutandu-ne sa ii intelegem mai bine si, in felul acesta, sa ii cuprindem in propria noastra poveste, adica sa ne intelegem mai bine istoria tarii.

Marina-Cristiana Rotaru este lector univ. dr. al Departamentului de Limbi Straine si Comunicare din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.
In anul 2013 a sustinut lucrarea de doctorat cu titlul British and Romanian Constitutional Monarchies and Their Representations in the Royal Discourse of Queen Elizabeth II and King Mihai I la Universitatea Bretagne – Sud din Lorient, Franta. S-a specializat in analiza de discurs, cu precadere discurs regal.

Muzeul National de Arta al Romaniei
Detalii suplimentare: comunicare@art.museum.ro  
Loc de desfasurare: Galeria Nationala, expozitia Ferdinand si Maria. Regii Marii Uniri 
Intrarea este libera.
https://www.daciccool.ro/timp-liber/evenimente/9659-descifrand-portrete-regale-ferdinand-si-maria-de-la-printi-mostenitori-la-suveranii-romaniei-mari

sâmbătă, 21 septembrie 2019

Remedii de la cititori: Vaselina salicilica - Reteta

Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis o noua reteta utila, si anume vaselina salicilica, preparata de domnia sa dupa o metoda proprie. O redam mai jos, in speranta ca le va fi utila celor care sufera de afectiunile enumerate in descrierea produsului. Ii multumim domnului Ioan Marcus, iar dumnevoastra, cititorilor nostri, va dorim sanatate!
Catre Echipa Dacic Cool: Iarasi am avut o bucurie deplina cand am vazut ca ati publicat articolul meu cu tratamentul pentru pemfigus (ceai, bai si modul de preparare a unguentului). Va multumesc!
Timp de cateva zile am cautat pe internet si in cartile mele cum se prepara vaselina salicilica (in limba latina, Vaselinum acidi salicylici). Este buna pentru mai multe afectiuni (dupa cum o sa vedeti in descriere), iar vaselina salicilica cu continut de salicil 5% este buna pentru indepartarea crustelor de lapte (dermatita seboreica) la copiii mici si ajuta si in tratarea psoriazisului (cu continut 5% acid salicilic). Eu am reusit sa o prepar - m-am uitat in Farmacopee cum se prepara vaselina boricata, unguentul cu acid boric si am consultat o farmacista. Vaselina am cumparat-o foarte ieftin, dintr-o farmacie naturista din Aiud (cu 7 lei 100 ml). Acidul salicilic (salicil) l-am cumparat de la un magazin alimentar: 15 grame costa vreo 1,50 lei. La noi in Aiud, magazinul se numeste Cocosul de Aur (este vizavi de Plafar). Acum am folosit pentru prima data vaselina farmaceutica-cosmetica si acum am preparat pentru prima data un produs / preparat farmaceutic (vaselina salicilica-unguent).
Am reusit sa cumpar si cartea „Toate leacurile la indemana” - Dr. V. Voiculescu, 1938. Am doua exemplare din cartea aceasta, care este foarte buna.
Va doresc numai bine si sanatate! Cu stima si respect, Marcus Ioan, din Aiud, judetul Alba


Vaselina salicilica
Concentratie: 2% / 5% / 10% / 10%
Acid salicilic: 0,40 g / 5 g / 3 g / 10 g
Vaselina: 20 g / 95 g / 30 g / 90 g
Uz extern: se unge locul afectat de boala, seara (sau la nevoie).
Acidul salicilic se tritureaza (se amesteca prin frecare) cu o cantitate egala de vaselina topita, se adauga treptat restul de vaselina si se amesteca pana la uniformizare. O alta metoda de a prepara vaselina salicilica: vaselina topita se adauga in portiuni mici peste acidul salicilic, intr-un mojar incalzit, si se tritureaza pana la uniformizare. A treia metoda, cea mai simpla metoda a a prepara vaselina salicilica, este incorporarea acidului salicilic in vaselina la rece (fara sa se topeasca-incalzeasca vreun ingredient). Aceasta metoda simpla este recomandata de o farmacista.
Eu am preparat astfel: in baia de apa (bain-marie) am topit vaselina (in cutia sa originala, o cutie de plastic pentru unguente), am amestecat vaselina pana la topire perfecta, am scos-o din baia de apa si, treptat, in vreo 3-4 reprize, am adaugat salicilul, cu amestecare continua, pana la omogenizare.
Vaselina salicilica are proprietati keratolitice
Unguentul (pomada) vaselina salicilica are proprietati keratolitice - decojeste pielea (fara durere). Preparatul cu continut  2% de salicil este util pentru indepartarea scuamelor in psoriazis. Cu continut 5%, este util la indepartarea crustelor de lapte (dermatita seboreica) la copiii mici. Cu continut 10%, este util pentru indepartarea bataturilor si a pielii ingrosate (la calcaie si in palma). Mai este bun pentru eczeme zemuide (cu puroi), cu continut de salicil 10%. Se mai poate folosi contra transpiratiei picioarelor – se unge talpa piciorului.
In loc de vaselina, se poate folosi untura de porc sau unt cu grasime 80-82%. Dar in untura de porc sau in unt se pot fierbe plante medicinale: flori de galbenele, radacina de tataneasa si flori de musetel. Se pune amestecul de plante in untura topita, se lasa putin la fiert, pana sfaraie, se ia de pe foc, a doua zi se incalzeste din nou, a treia zi se incalzeste iarasi preparatul, apoi se strecoara. Se adauga apoi acidul salicilic, in modul descris de mai sus.
Se mai poate prepara o solutie alcoolica cu continut  2% acid salicilic. Aceasta solutie alcoolica se prepara astfel: se amesteca bine 2 grame de acid salicilic cu 98 de mililitri de alcool. Se tritureaza (se amesteca bine) salicilul cu putin alcool, apoi se adauga restul de alcool. Se foloseste alcool etilic de 70 de grade. Se poate folosi si spirt medicinal.
Sau 10 grame de acid salicilic se dizolva in 490 grame de alcool (spirt medicinal). Este dezinfectant slab si inlocuieste „Unguentum pediculorum”.
Unguentele cu salicil sunt dezinfectante, antimicotice, ajuta la regenerarea pielii
Preparatele (unguentele, solutiile alcoolice) cu continut de salicil sub 2% sunt dezinfectante, antimicotice, ajuta la regenerarea si refacerea pieli lezate. Cu continut 2%, ajuta in tratamentul psoriazisului, dar, atunci cand pielea este ingrosata (la psoriazis), se poate folosti preparat cu 5% continut de salicil. Preparatele cu continut de 10% salicil (care sunt foarte puternice, keratolice, se decojeste pielea – se folosesc numai cateva zile, cand incepe sa se decojeasca pielea nu se mai foloseste unguentul) se folosesc la inmuierea bataturilor, pielea ingrosata (talpa, calcaie si maini).
Eu am preparat un unguent cu 16% continut de salicil, care a fost foarte puternic, a vindecat eczema zemuida cu puroi pe dosul mainii la femei, a vindecat rapid ciuperca dintre degetele de la picioare si a fost utila si pentru transpiratia picioarelor. La prepararea unguentului, eu am folosit untura de porc, margarina sau unt. Am fiert plante in untura (galbenele, tataneasa).
Se recomanda utilizarea acidului salicilic (in diferite forme – solutie alcoolica 2%, unguente in diferite concentratii) in urmatoarele cazuri (boli): acnee, arsuri, caderea parului, cosuri si calusuri, dermatita, eczeme, eritrasma, hiperhidroza si hiperkeratoza, infectii cutanate, inflamarea pielii, micoza picioarelor (ciuperca intre degete la picioare), negi, piodermite, psoriazis, puncte negre, seboree (dermatita seboreica).

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.
https://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/9658-remedii-de-la-cititori-vaselina-salicilica-reteta

vineri, 20 septembrie 2019

Targul Mierii Bucuresti: Apidava va asteapta cu produse apicole de exceptie!

Asa cum v-a obisnuit deja, Apidava, Cetatea Albinelor din inima Transilvaniei, va da intalnire la Targul National al Mierii, unde va asteapta cu cele mai delicioase si cele mai sanatoase produse apicole! In acest weekend, mai exact in zilele de 20, 21 si 22 septembrie, pe Platforma Apicola Baneasa (Bulevardul Ficusului Nr. 42, Sector 1, Bucuresti), puteti degusta produse ale stupului de cea mai buna calitate, preparate si alese special pentru dumneavoastra de catre specialistii de la Apidava si aduse pentru dumneavoastra tocmai din inima Transilvaniei, de la Blaj.
Desigur, cand spunem produse apicole ne gandim in primul rand la miere si la gustul ei dulce, la bomboanele cu miere, la turta dulce cu miere… Insa gama produselor stupului este mult mai larga. Fiind toamna, ne gandim si la sanatatea noastra, caci incepe sezonul racelilor si al gripelor. Iar cel mai bun remediu impotriva acestora este propolisul, pe care Apidava ni-l ofera fie sub forma bruta, fie sub forma de tinctura apoasa, o esenta care nu contine alcool, fiind accesibila si copiilor, fie sub forma de ingredient in bomboanele Apidava. Bineinteles ca aceasta ultima varianta, in care propolisul e amestecat cu alte ingrediente, este ideala pentru copii, care vor beneficia de efectele sale antivirale si antibacteriene fara sa fie deranjati de gustul sau mai puternic. Tot copiii au nevoie de energie, iar mierea este alimentul care le furnizeaza din plin aceasta energie. In plus, este deosebit de delicioasa si sanatoasa. Apidava va intampina cu numeroase tipuri de miere, de la mierile obtinute din diferite plante de la noi, din gama Roua Florilor (poliflora, de tei, de salcam, de zmeura, de mana, de cimbrisor), inclusiv in varianta bio, si mierile din flori de pe meleaguri exotice (de eucalipt, de anason, de migdale, de lavanda, de castan) pana la mierea cu fagure sau amestecuri de miere inedite (cu nuca, cu goji, cu laptisor de matca, cu antioxivita sau cu polen).
Insa varietatea produselor din portofoliul Apidava este mult mai mare. Pe langa produsele alimentare, veti putea testa produsele cosmetice cu ingrediente apicole. Veti putea alege dintre numeroasele produse cosmetice cu miere, de la creme pentru ten sensibil, pentru conturul ochilor, antirid, pentru maini sau corp pana la creme hidratante, regenerante, lapte demachiant, lotiuni tonice, apa si spray de gura, masti de fata, gomaj sau balsam de buze. Tot la capitolul ingrijire corporala, Apidava va ofera o gama de sapunuri cu miere, cu parfumuri deosebite.
Prin urmare, daca doriti sa va rasfatati sau sa va rasfatati copiii cu dulciuri sanatoase cu ingrediente apicole sau daca doriti sa va rasfatati tenul si corpul cu produse cosmetice preparate din ingrediente apicole, veniti la Targul National al Mierii, unde specialistii Apidava va asteapta cu o gama larga de produse, cu noutati interesante, precum si cu sfaturi deosebit de utile!
Targul National al Mierii este un eveniment anual organizat de catre Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania. Editia din acest an are loc intre 20 si 22 septembrie, pe Platforma Apicola Baneasa din Bucuresti.

joi, 19 septembrie 2019

Muzeul oualor Lucia Condrea - arta, maiestrie, perfectiune

Muzeul oualor Lucia Condrea din Moldovita este cel mai mare muzeu cu oua decorate din lume, cuprinzand peste 11.000 de exponate. In localitatea bucovineana Moldovita, decorarea oualor este o traditie care provine de la etnia hutula, care s-a salasluit in acele locuri. Doamna Lucia Condrea este un artist desavarsit, care a dezvoltat pasiunea sa pentru inchistrirea oualor, ducand-o la un nivel de neegalat. Stiu ca de multe ori se spune ca perfectiunea nu exista, dar dupa ce am vizitat acest muzeu pot afirma ca acolo am gasit perfectiunea.
Muzeul oualor a functionat din anul 1993 in locuinta Luciei Condrea. In anul 2007 s-a inaugurat muzeul ce poate fi vizitat astazi, in strada Stadionului din Moldovita. Pasind in muzeu, am fost impresionati atat de exponatele din cele 106 vitrine, cat si de daruirea membrilor familiei care ne-au explicat cate ceva despre tehnicile folosite de doamna Lucia Condrea si ne-au oferit spre vizionare un filmulet, spre a intelege mai bine cele 15 modalitati de lucru utilizate. Pornind de la grafica batik-ului, in alb si negru, pe care a perfectionat-o, doamna a dezvoltat alte 14 modalitati de decorare a oualor. Dansa a transpus pe oua vechi cusaturi hutule sau romanesti, motive zoomorfe, motive de pe stergare sau motive crosetate, pornind de la decorarea traditionala cu ceara de albine. Interesant este ca doamna Condrea calculeaza matematic astfel incat sa asigure continuitatea modelului, indiferent de dimensiunea oului.
Ouale expuse in muzeu sunt unicat. Alaturi de miile de oua decorate de artista, se gasesc unele foarte vechi, de peste 100 de ani, adunate din satele locuite de hutuli, dar si oua din alte tari, cum ar fi din Egipt, Franta, India, China, Olanda, Germania, Turcia.
Doamna Lucia Condrea a participat timp de 26 de ani la expozitii internationale, unde a obtinut numeroase premii, devenind unul dintre cei mai importanti artisti din domeniu. Lucrarile sale se pot gasi in marile muzee ale lumii, la case regale sau in colectii personale. Daca va aflati in Bucovina nu ratati vizita la Muzeul oualor Lucia Condrea! Se va dovedi o alegere extraordinara atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari! 

miercuri, 18 septembrie 2019

Aqua Gym – sport si distractie combinate

Chiar daca vara s-a terminat, vremea inca este suficient de calda pentru a ne imbia sa ne petrecem timpul liber la piscina. Haideti sa imbinam utilul cu placutul si sa profitam de sedintele de aqua gym! Iar daca ati auzit despre acest sport si nu stiti daca vi se potriveste, aflati din articolul de mai jos care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce organismului!
1. Aquagym, adica gimnastica in apa, este un program complex care pune in functiune toti muschii corpului si relaxeaza atat corpul, cat si mintea.
2. Datorita apei in care sunt realizate, miscarile de gimnastica acvatica nu suprasolicita articulatiile, evitand riscul unor traume neplacute. Apa amortizeaza socurile, tendoanele si articulatiile fiind astfel protejate.
3. Elimina durerile de spate deoarece revigoreaza muschii fara a supune spatele unui stres suplimentar. Combinate intr-un mod inteligent si placut, exercitiile aqua ajuta la ameliorarea artrozei, spondilozei cervicale, lombare si dorsale, durerilor post si pre-operatorii, circulatiei sangvine si a reumatismului degenerativ.
4. Combina exercitiile simple cu muzica, sariturile si exercitiile distractive, creand o stare de buna dispozitie; in egala masura, apa in care sunt efectuate exercitiile are un efect relaxant asupra starii de spirit, ameliorand stresul.
5. Datorita presiunii apei, imbunatateste circulatia sangvina, eliminand senzatia de picioare grele, varice, retentia de apa, tensiunea arteriala si regleaza nivelul de zahar din sange.
6. Dezvolta intregul organism in mod armonios, eliminand celulita si toxinele din organism, in timp ce tonifica musculatura, antrenand toate grupele de muschi.
7. Exercitiile efectuate in apa solicita corpul mai mult si il determina sa consume mai multa energie, datorita rezistentei apei, de aceea, in functie de intensitatea programului de aqua gym se consuma intre 200 si 500 de calorii in cadrul unei singure sedinte.
8. Aqua Gym nu are restrictii de varsta, acest sport putand fi practicat deopotriva de adulti si copii, barbati si femei, tineri si varstnici.
9. Elimina kilogramele in plus si ajuta la atingerea greutatii dorite datorita intensitatii exercitiilor fizice asupra intregului organism.
10. Unul dintre cele mai importante beneficii oferite de antrenamentele de Aqua Gym il constituie hidromasajul. Eliminarea kilogramelor in plus, arderea caloriilor si remodelarea corporala sunt completate de efectul de masaj la nivelul intregului corp datorat contactului cu apa.
Material realizat de Corin Romanescu, Owner al Centrului de Evenimente The President, in cadrul programului educational Sanatate prin Aqua Gym.

Despre Sanatate prin Aqua Gym
Proiectul de educare si promovare a sanatatii prin miscare cu titlul Sanatate prin Aqua Gym a fost lansat in 2018 sub forma unui program pilot desfasurat timp de o luna, in perioada 14 august – 15 septembrie 2018. Editia 2019 a programului educational s-a desfasurat timp de doua luni, in perioada 11 iulie – 15 septembrie 2019, la The President Pool & Lounge.
In 2019, proiectul Sanatate prin Aqua Gym a fost sprijinit de 14 parteneri media: ACC Media Channel, Bucuresti Life, Bucurestii vechi si noi, Clarissa, Dacic Cool, Fashion8, IQool, Mujer, PRwave, Restocracy, Restaurante-Bucuresti.ro, StyleAndTheCity.ro, Viata Bucurestiului, Vipstyle.

Despre The President Pool & Lounge
Situat pe malul Lacului Tei si inconjurat de vegetatia parcului cu acelasi nume, The President Pool & Lounge face parte din Centrul de Evenimente The President, un complex special amenajat pentru evenimente private sau corporate, de diferite dimensiuni. Complexul ofera servicii de 5 stele in acest sezon estival: dusuri interioare si exterioare cu apa calda, 200 de vestiare cu cheie pentru depozitarea obiectelor personale, sezlonguri si umbrele de soare incluse in pret, abonamente de sezon la preturi speciale.

Detalii si rezervari:
Telefon: 0763 550 406, 0760 087 384, 0766 747 379
office@president-events.ro
Adresa: B-dul Lacul Tei, nr. 145, Sector 2, Bucuresti (in Parcul Tei – pe malul lacului)
https://www.the-president.ro/

marți, 17 septembrie 2019

Body Mind Spirit, cel mai mare targ dedicat unei vieti sanatoase

Toamna aduce noua editie a festivalului tau de suflet! Body Mind Spirit Expo te asteapta la editia cu numarul XXVI, ce va avea loc in 4, 5 si 6 octombrie la Sala Palatului din Bucuresti. Vino la Body Mind Spirit pentru a-ti ingriji intreg corp, de la minte, trup si pana la suflet, si pentru a descoperi echilibrul din viata ta. Intrarea este libera! Editia cu numarul XXVI te astepta cu noi branduri, noi speakeri care vor sustine workshopuri pentru suflet si noi demonstratii de gimnastica, karate, yoga, meditatie si dans la scena.
Te asteptam sa descoperi toate cele trei zone ale targului, dedicate unui stil de viata sanatos si echilibrat:
- zona de expozitie cu degustare, vanzare si testare a produselor. Branduri romanesti si internationale au pregatit promotii speciale pentru aceasta editie si produse de foarte buna calitate. Te asteapta alimente bio, suplimente alimentare pe baza pe plante, produse cosmetice, carti de dezvoltare personala, cristale si multe altele;
- zona de workshopuri, unde mari speakeri din domeniul sanatatii, frumusetii, dezvoltarii personale si nu numai te asteapta pentru a-ti impartasi amanunte interesante pentru starea ta de bine. Aici vei primi sfaturi de ingrijire personala, de dezvoltare sau poti afla amanunte nestiute despre tine pana atunci;
- zona de demonstratii artistice si sportive la scena, unde te poti relaxa privind un spectacol de dans, o demonstratie de karate si autoaparare, sesiuni de meditatie si yoga, sau chiar participand la una dintre demonstratii alaturi de instructori profesionisti. Cluburi de copii si ateliere de demonstratii, sesiune de karate si exercitii de autoaparare, spectacol de muzica atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici, sunt doar cateva dintre cele pregatite pentru vizitatori.
Body Mind Spirit incearca prin misiunea sa de mai bine de 10 ani sa imbunatateasca stiluri de viata, sa ajute la dezvoltarea spirituala si sa ofere o mai buna stare de bine tuturor celor care ii trec pragul. Daca si pe tine te preocupa sanatatea intreg trupului tau, Body Mind Spirit Expo este evenimentul la care trebuie sa participi, intre 4 si 6 octombrie, la Sala Palatului, din Bucuresti!
Programul expozitiei, al conferintelor si al momentelor artistice il gasiti pe: www.bmse.ro sau pe pagina de Facebook Body Mind Spirit!

luni, 16 septembrie 2019

Rugaciune la Bazilica Adormirea Maicii Domnului din Cacica

Bazilica Adormirea Maicii Domnului se afla in centrul localitatii Cacica, din judetul Suceava, vizavi de salina si a fost construita intre anii 1903 si 1904, in stil neogotic, din piatra cioplita si caramida rosie, dupa un proiect din Polonia. In bazilica se afla o icoana miraculoasa a Preacuratei Fecioare Maria cu Pruncul in brate, copie a icoanei Madona Neagra din Polonia. Icoana este pictata pe panza si este acoperita cu un basorelief din lemn, ramanand vizibile numai mainile si fetele.
In anul 1996, biserica a fost declarata sanctuar diecezan, iar in anul 1997 sanctuar national. La 14 august 2000, Papa Ioan Paul al II-lea a acordat bisericii titlul de basilica minor. Precizez ca sunt numite basilica minor bisericile care indeplinesc anumite criterii, cum ar fi: importanta istorica, vechimea, arhitectura si marimea edificiului, precum si importanta religioasa. Acest titlu onorific poate fi oferit doar de catre Suveranul Pontif. In anul 2010, cu prilejul implinirii a 10 ani de cand sanctuarul de la Cacica a fost ridicat la rangul de basilica minor, a fost dezvelita statuia Papei Ioan Paul al II-lea, amplasata in fata bisericii.
Anual, la 15 august, cand se celebreaza hramul lacasului de cult, are loc pelerinajul in cinstea Maicii Domnului. Mii de pelerini, din tara si din strainatate, vin atunci la Cacica spre a gasi mangaiere si vindecare in fata icoanei Preacuratei Fecioare. Liturghiile oficiate la Cacica sunt celebrate in limbile romana, poloneza, germana si maghiara.
La inceputul anului 1908 a fost construita, din bucati de stanca, Grota Lourdes, in cinstea Maicii Domnului de la Lourdes. Dupa aproape 30 de ani, in anul 1936, s-a decis construirea unei noi grote, precedenta fiind serios afectata de intemperii. In grota exista un altar ce serveste la oficierea Sfintei Liturghii in timpul pelerinajelor. In partea dreapta a grotei se afla o fantana cu apa considerata tamaduitoare.
Daca vizitati Cacica, nu ezitati sa va indreptati si catre Bazilica Adormirea Maicii Domnului, sa va rugati, sa va deschideti inima si sa lasati lumina prezentei Domnului nostru Iisus Hristos sa intre in ea! 

duminică, 15 septembrie 2019

Am dat startul unei noi campanii de testare APIDAVA! Odata cu inceperea toamnei, intarirea sistemului imunitar ar trebui sa devina o prioritate. Din fericire, noi toti, de la mic la mare, avem la indemana o paleta larga de produse naturale, cu ingrediente apicole, care ne ajuta sa facem fata cu brio provocarilor toamnei. Produsul Royale Cocktail, cu miere, polen si laptisor de matca, de la Apidava este un adevarat cocktail de energie si sanatate, iar bomboanele cu miere, fie in varianta cu propolis, fie in cea cu ghimbir, sunt micul nostru rasfat dulce, insa ne pot ajuta si atunci cand avem probleme cu gatul, cand suferim de raguseala sau cand ne confruntam cu raceala sau cu gripa.
Va invitam sa aflati opiniile bloggerilor participanti la campanie, opiniile adevaratilor sustinatori si constructori de branduri, opiniile branderilor!
#frumusete #cosmetica #produsecosmetice #ingrijire #hidratare #vara #cremacalcaie #cremapicioare #balsambuze #cosmeticenaturale #cosmeticecumiere #miere #propolis #produseromanesti #branduriromanesti #Apidava #campaniibloggeri #bloggeri #promovare #promovareonline #promovarepebloguri #testareproduse #brander
https://www.facebook.com/Brander.ro/photos/a.204555853056141/1323103801201335/?type=3&eid=ARBka4B1Cnc9dIUGphJAvfmZBrowcBakux9fxkf0VjOwFbu8Mmj0bPtLvSoPvy_ifiz8xaDyi1RcMs8p&__xts__%5B0%5D=68.ARDk1ZIoqAkuMaiHF2M-wYQ-GwRdw0kFEg1fICVTJI6k4pIf684dAsZqrsXlDdZEmrp4K9CZYcvEqhUflxL1gpG0WBg4ykYHQ8RE83pMXTgm74aoO_toX9XYZf3NYFRV8Nld6H2kdIUHJHgJA2J1EaEZuV7UXJlDqv-5BIWMJmIcwCS4a_pETDzXw5OHZcYhrMYDfvpmnBkWE2wUzWGwMyD6HJ1xTcxLrR6UxS50EAvh6wLxa6eSpz8TFZGBlJwIu954wtnhBtyrTtA8qj9i6kusrtpVw6-17kEf5oIQEhcoGY6hI4fIO2cT5eRgF5pd9OnLC6urknfsLtP1RlEz4Wsumw&__tn__=EHH-R

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor