joi, 4 februarie 2021

Arena Sanatatii – Cum sa ai grija de sanatatea ta intima

 https://youtu.be/LSqcNi7D6KE


Cecilia Caragea: Buna! Ma bucur tare mult sa ne intalnim din nou in Arena Sanatatii. Ma bucur tare mult sa vad ca ati ales sa urmariti o noua editie a emisiunii noastre Arena SanatatiiAstazi, m-am gandit sa vorbim despre sanatatea intima, despre sanatatea intima a noastra, a femeilor. Stim ca, de foarte multe ori, ne confruntam cu un disconfort intim. Acesta poate sa aiba diferite cauze: poate sa fie pur si simplu vorba de diferite perioade prin care trecem, poate sa fie vorba de sarcina, de alaptare, de menopauza, sau poate sa fie vorba de diferite tratamente sau de diferite afectiuni, care pot sa ne influenteze sanatatea intima, de exemplu, diabetul. Sau putem sa urmam pentru diferite infectii in corp tratamente cu antibiotice sau cu antimicotice, si atunci iarasi sanatatea noastra intima are de suferit. De ce anume? Pentru ca sanatatea noastra intima este determinata major de flora noastra vaginala.

De flora se vorbeste mult, insa de regula noi auzim vorbindu-se despre flora digestiva. De exemplu, atunci cand mergem la medic si acesta ne prescrie un antibiotic, stim ca trebuie sa ne sfatuim cu farmacistul care ne elibereaza reteta sa luam si un probiotic, ca sa ne protejam flora digestiva. Dar cred ca ar trebui sa constientizam si faptul ca trebuie sa ne gandim si sa avem grija si de flora vaginala. Ce este flora vaginala si de ce este ea influentata de antibiotice? Cum anume influenteaza antibioticele flora vaginala?

Antibiotice inseamna, de fapt, anti bios, anti viata. Sunt niste tratamente care distrug atat flora buna, cat si flora daunatoare, si atunci, dupa un asemenea tratament, noi trebuie sa ne refacem flora buna, sa ne ajutam flora buna sa se refaca, pentru ca ea determina, dupa cum spuneam, sanatatea noastra intima.
Dar, daca vorbim de flora vaginala, trebuie sa stim ca aceasta este alcatuita in principal din lactobacili.

Ce sunt lactobacilii? Numele de lactobacili vine din latina, de la lactis, care inseamna lapte, si de la bacillius, care inseamna bastonas, betigas. Sunt niste bacterii Gram-pozitive anaerobe din familia lactobacilaceelor, care arata ca niste bastonase, ca niste betigase, si ele produc acid lactic, deci acid. Asta inseamna ca in vagin este un pH acid, 3,8-4,5, si acest mediu acid generat de lactobacili face ca flora daunatoare, ca bacteriile acelea rele sa fie tinute sub control, sa nu prolifereze. Asadar, este nevoie de un pH acid, intre 3,8 si 4,5, ca lucrurile sa fie in echilibru si acele bacterii rele sa nu prolifereze si sa nu genereze tot felul de probleme.
Dar atunci cand lactobacilii sunt in numar mai mic sau sunt slabiti, ei nu reusesc sa produca si sa sustina acest mediu acid asa cum ar trebui, sanatos si in echilibru. Si atunci avem nevoie de un aport suplimentar de lactobacili. Si exista, bineinteles, si suplimente alimentare care ne pot ajuta.

Dar noi trebuie sa fim atente si la conduita noastra. De exemplu, o lenjerie intima mult prea stramta sau din materiale de proasta calitate ne poate face rau. De asemenea, o igiena intima mult prea agresiva si excesiva iarasi ne face rau. Diferite sapunuri, diferiti detergenti… Asadar, noi trebuie sa fim atente la toate aceste alegeri.

Iar referitor la suplimentele alimentare care ne pot ajuta in aceasta privinta, vreau sa va spun ca exista pe piata si suplimentul Floral’aise si este un supliment cu administrare orala. Ceea ce inseamna ca este foarte usor de utilizat. Pur si simplu, se ia o capsula pe zi. Si asta inseamna ca el este indicat chiar si adolescentelor, chiar si fetelor inainte de a-si incepe viata sexuala, atunci cand sunt virgine. Deci se recomanda din adolescenta pana la menopauza. Si acest supliment contine lactobacili, dupa cum spuneam avem nevoie de un aport suplimentar de lactobacili, si vitamina A. Si stim ca vitamina A este recomandata pentru sanatatea mucoaselor, pentru troficitatea si integritatea acestora. Asadar, este vorba de un supliment care are doar doua ingrediente: lactobacili si vitamina A.

Suplimentul Floral’aise contine lactobacili si, dupa cum spuneam lactobacilii sunt esentiali pentru sanatatea noastra intima, si vitamina A. Si stim ca vitamina A este esentiala pentru sanatatea mucoaselor, pentru integritatea si troficitatea lor, asadar sustine si ajuta si peretii vaginului. Prin urmare, acest supliment care contine lactobacili si vitamina A ne poate sustine sanatatea intima, poate sa mentina echilibrul florei vaginale si sa ne scape de acel disconfort intim.

El este recomandat atat preventiv, cat si ca adjuvant in tratamentele diferitelor afectiuni ale zonei intime. Dar despre toate acestea noi vom mai vorbi in rubrica noastra Arena Sanatatii.
Acest supliment, foarte simplu de administrat dupa cum spuneam, se ia 20 de zile, o capsula pe zi, apoi se face 10 zile pauza. Asta inseamna o cura de o luna. O cura completa este de trei luni. Asta daca vrem sa luam noi preventiv. Altfel, medicul ginecolog ni-l va prescrie ca adjuvant in diferite tratamente pentru diferite afectiuni. Dar ceea ce cred ca este semnificativ este si faptul ca este foarte simplu de administrat si, fiind cu administrare orala, poate sa fie si utilizat din adolescenta la menopauza, adica chiar si de fetele care inca nu si-au inceput viata sexuala, si poate fi utilizat pana la menopauza. Si apoi exista diferite situatii cand preferam un supliment cu administrare orala, dupa diferite interventii chirurgicale si in anumite momente mai delicate din viata noastra. Asadar, faptul ca este cu administrare orala cred ca este un plus.

Dar sa revenim! Noi ne putem confrunta cu foarte multe probleme, dupa cum spuneam, cu candidoza, cu vaginoza, cu pur si simplu disconfort in zona intima, care este extrem de neplacut. Si in rubrica noastra Arena Sanatatii, noi ne-am produs sa discutam pe rand ce este candidoza, ce este vaginoza, ce este pH-ul si ce pH trebuie sa aiba corpul nostru, pentru ca corpul nostru are un pH diferit in functie de zona la care ne referim, pentru ca un pH este in gura, un pH este in stomac, in intestine, in colon, in vagin s.a.m.d. Lucrurile sunt de detaliu, sunt de nuanta, dar sanatatea inseamna echilibru. Si asta am vrea noi sa explicam pe larg in rubrica noastra Arena Sanatatii.

Dar pana sa abordam toate aceste subiecte in emisiunea Arena Sanatatii, tin sa multumesc specialistilor companiei Biessen Pharma, companie care are in portofoliu acest supliment alimentar Floral’aise, pentru ca m-au facut sa inteleg si sa inteleg intr-o asemenea masura incat sa si pot sa explic ce inseamna microbiomul uman, ce inseamna microbiota noastra, ce inseamna flora digestiva, ce inseamna flora vaginala si foarte multe aspecte care tin de sanatatea noastra intima.

Si, ca de obicei, asa cum stiti, va invit sa urmariti in continuare emisiunea Arena Sanatatii. Nu uitati sa va abonati la canalul nostru de Youtube si sa dati like paginii noastre de Facebook. Impreuna putem alege sanatatea! Pentru ca impreuna putem sa discutam despre diferite produse si servicii medicale, putem sa discutam despre un stil de viata sanatos, putem sa ne informam adecvat! Asa ca, haideti sa alegem sanatatea!

Emisiune realizata cu sprijinul Biessen Pharma, compania care are in portofoliu produsul Floral’aise.

SHARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor