joi, 30 septembrie 2021

 Emisiuni de calitate, pentru sanatatea ta si a familiei tale!


www.accmediachannel.ro
www.facebook.com/ACCMediaChannel
www.youtube.com/ACCMediaChannel
www.instagram.com/accmediachannel

 Pune frîu gurii tale -Autor: Bora Elisabeta


Cînd vrei să judeci tu, tot omul
Și spui ocări fără măsură,
Adu-ți aminte, Creatorul,
Nu pentru asta ți-a dat gură.

Nu poți să treci cu "tăvălugul"
Prin suflete, fără să doară
Spunînd că ari și poate "plugul"
Îți va mai da apă la moară.

De dai răspunsul prompt, la replici,
Zici tu, din întîmplare pură,
Încearcă să nu le amplifici,
Ci mai degrabă, taci din gură.

Și vorbele necontrolate,
Rostite ades cu multă ură,
Nu sunt motive, soră, frate,
Să nu poți ca să taci din gură.

Nu te căii la colț de stradă
Și la oricine se îndură,
Să îți asculte-a ta tiradă.
Mai bine pune-ți frîu la gură.

Nu ține altuia evidența,
La perlele ce-i ies din gură,
Crezînd că însăși Providența,
Te-ndeamnă să nu taci din gură.

Nu jubila cînd al tău frate,
Se află în încurcătură.
Mai bine roagă-te și, poate,
Îți va da Domnul har la gură.

Cînd spui senin: "De pace-mi pasă!"
Dar dai foc paielor din șură,
Riști să-ți aprinzi și a ta casă.
Mai bine pune-ți frîu la gură.

De dai așa, ca din greșeală,
De-o bîrfă spusă de-o făptură,
Nu bate toba! Cu sfială,
Te-ndemn să-ți pui lacăt la gură.

Știi, gura-i și pentru alimente
Și-s bune toate cu măsură.
Nu bănuiești ce falimente,
Te pasc atunci cînd bați din gură.

Încearcă de te potolește,
De critici fără de măsură,
Că altfel, Cel ce te iubește,
Te-ar fi-nzestrat cu înc-o gură.

Ai cumpătare tu în toate,
Debarasează-te de ură
Și mulțumește-I, că se poate,
Că Domnul te-a creat cu gură.

La laudă, credință, pace,
Te-ndeamnă a Domnului Scriptură
Și ia aminte, nu se face,
Să-L proslăvești numai din gură.

 Daca vrei sa intelegi mai bine anumite lucruri, daca ai nevoie sa-ti clarifici ideile, ca sa poti sa faci alegeri in cunostinta de cauza, urmareste emisiunile ACC Media Channel!

www.accmediachannel.ro
www.facebook.com/ACCMediaChannel
www.youtube.com/ACCMediaChannel
www.instagram.com/accmediachannel

 Sa privesti inainte cu incredere... Uneori e nevoie de multa forta ca sa faci asta, dar e esential!


Imagini ale drumurilor mele - si pe www.instagram.com/ceciliacaragea

Peisaje pitoresti in Defileul Dunarii

 Defileul sau Clisura Dunarii ofera calatorilor peisaje pitoresti, munti impaduriti oglindindu-se in apele batranului fluviu, pesteri si manastiri, trasee montane de unde pot admira Dunarea de la inaltime, salupe sau vapoare cu care pot savura plimbari imbietoare. Pentru bucuria ochiului si a sufletului, doresc oricarui roman sa parcurga Defileul Dunarii! Desi strabate zece tari si patru capitale, se spune, si pe buna dreptate, ca Dunarea a creat cele mai frumoase peisaje in tara noastra.

Pe parcursul celor 140 de kilometri, de la hidrocentrala Portile de Fier I si pana la Bazias, Dunarea si-a facut loc printre Carpati oferind un adevarat spectacol, un spectacol rar ce nu poate fi pe deplin savurat din filmulete si fotografii. In topul locurilor magice din Romania, topul sufletului meu, Defileul Dunarii se afla cu siguranta pe locul intai, facandu-ma sa ma intorc iar si iar.
Desi intregul defileu ofera peisaje magnifice, cea mai fascinanta este zona numita Cazanele Dunarii. In acest sector, defileul se ingusteaza pana la 230 de metri, iar fluviul este marginit de pereti stancosi. Cazanele Mari se intind pe o lungime de circa 4 kilometri, iar Cazanele Mici pe aproximativ 3 kilometri. Cazanele Mari sunt pozitionate intre masivele Ciucarul Mare, pe teritoriul Romaniei, si Veliki Strbac, in Serbia, iar Cazanele Mici, intre masivele Ciucarul Mic, in Romania, si Mali Strbac, in Serbia. Cazanele Dunarii si masivele Ciucarul Mare, respectiv Ciucarul Mic, sunt incluse in Parcul Natural Portile de Fier.
In zona Cazanelor Mici, in apropiere de Golful Mraconia, este situata cea mai inalta sculptura in stanca din Europa, Statuia lui Decebal, avand inaltimea de 55 de metri si latimea de 25 de metri. Impunatoarea statuie a fost realizata sub conducerea sculptorului Florin Cotarcea, intre anii 1994 si 2004. Ideea a apartinut omului de afaceri Iosif Constantin Dragan, acesta fiind si cel care a finantat lucrarea. In aceeasi zona, dar pe malul sarbesc, se afla o placa memoriala antica, Tabula Traiana, ce are 4 metri lungime si 1,75 metri latime, ridicata de imparatul Traian in cinstea victoriei Imperiului Roman asupra dacilor.
In imediata vecinatate a statuii lui Decebal se afla Manastirea Mraconia. Replica a unei manastiri inghitite de apele Dunarii in timpul constructiei barajului Portile de Fier I, manastirea a fost ridicata sub forma de cruce, intre anii 1993 si 2000. Accesul se face din sosea, dar, daca sunteti intr-o plimbare cu vaporul, admirati manastirea de pe apa, se vede magnific!
Continuand plimbarea prin Defileul Dunarii, turistii pot vedea, pe malul stang al Dunarii, la patru kilometri in aval de localitatea Svinita, ruinele Cetatii Trikule, ridicata in secolul al XV-lea pentru a opri expansiunea otomana spre vest. Cetatea era alcatuita din trei turnuri, dispuse in forma de triunghi. Cetatea Trikule a fost inundata in urma amenajarii lacului de acumulare Portile de Fier I. Astazi se mai pot observa din vechea cetate doar doua turnuri, partial acoperite de ape.
In dreptul localitatii Coronini, se ridica din apele fluviului semeata stanca Baba Caia. Se spune ca, pe vremuri, de stanca erau legate lanturi de la Cetatea Golubac si Cetatea Ladislau, pentru ca nici un vas sa nu treaca fara plata taxelor vamale. Pe malul sarbesc, se poate admira si astazi mareata Cetate Golubac. Fortareata medievala a fost ridicata in urma cu aproximativ 700 de ani, pe locul unui sit roman. Ajunsa in ruina, Cetatea Ladislau, aflata pe mal romanesc, a intrat intr-un proces de restaurare.
Langa orasul Moldova Veche, Insula Ostrov impresioneaza cu caii sai salbatici. Pentru a-i vedea se poate lua una dintre micile ambarcatiuni, care pleaca din portul Moldova Veche. Caii apartineau candva sarbilor care traiau la Moldova Veche. Aveau un bac cu care duceau animalele pe insula. Dupa Revolutie a disparut bacul, iar caii care au ramas acolo s-au inmultit. Insula este un paradis verde si linistit, cu suprafata de 1.600 de hectare. In interiorul ei se intind doua lacuri, fara conexiune cu Dunarea. Insula adaposteste si zeci de specii de pasari, printre care egrete, berze, lebede, pescarusi albastri si cormorani.
Va recomand sa parcurgeti tot Defileul Dunarii, iar daca veniti dinspre Orsova, sa nu faceti cale intoarsa in zona Cazanelor! Intregul traseu merita parcurs! Soseaua arata excelent si nu e deloc aglomerata. 

https://www.daciccool.ro/romania-mea/articole-despre-romania-mea/10202-peisaje-pitoresti-in-defileul-dunarii

 Nu mai plânge, Maica mea, pentru că eu nu merit izvorul tămăduitor ce se naşte în ochii tăi. Te rog, Maica mea, nu mai plânge pentru sufletul meu amorţit, că îmi este ruşine de mine. Poate dacă nu erau lacrimile tale şi blândeţea cu care te rogi Mântuitorului, eu eram demn de focul cel viu pentru mintea mea spurcată. Mi-e frică de mine însumi, pentru că firea mea e tot un mucegai şi nu merit toate câte am. Pentru ce mă chinuiesc vrăjmaşii mei? Apără-mă, Măicuţă, cu Preasfânt Acoperământul tău şi dă-mi liniştea de care am nevoie. Nu mă lăsa, ajută-mă să mă ridic. Dă-mi o haină albă ca s-o port cu cinste, ochi deschişi ca să văd binele, dă-mi tăcere ca să nu am răspuns în faţa vrăjmaşilor care mă chinuiesc şi vor să mă ispitească. Dă-mi mie bucuria de a iubi din nou, dă-mi mie minte trează ca să mă rog neîncetat. Te rog să mă îmbrăţişezi pe mine, marele păcătos, pentru că sufletul meu e însetat de iertare, de iubire, te rog să mă laşi să plâng la picioarele tale, că mult am greşit. Te rog să primeşti rugăciunile noastre şi să fii alături de noi mereu. Îmbrăţişează-mă, Maica mea, că sunt singur, neputincios şi păcătos. Amin.

6

 Retete cu miere


https://www.facebook.com/CeciliaCaragea/videos/774857042917115

 PERDE TRADITIONALA SCURTA (COD: PT.71);

Dimensiuni: latime 3.00 ml, inaltime 1.50 ml.

  O zi liniștită în pacea sufletului și poarta gândurilor bine păzită să-ți fie Omule frumos!

...Nu îți incărca sufletul cu ură,căci și ura la fel ca și iubirea, ne leagă cu fire nevăzute de cel pe care-l urâm!

...Încarcă-te cu iubire,și așteaptă- i frumos pe cei care vor intra în viața ta ca să te iubească!...

 Bună dimineața Dragi si drage!

....Oriunde veţi merge, băgaţi de seamă ca privirea voastră să fie sinceră, limpede, călduroasă, pentru ca fiinţele pe care le întâlniţi să primească prin voi câteva raze de Viaţă Divină.
Omraam Aivanhov

 „Oricâte cuvinte sfinte ai citi, oricâte cuvinte sfinte ai rosti, la ce sunt bune dacă nu acţionezi în acord cu ele?” Buddha

 Soarele nu răsare de două ori pe zi şi viaţa nu ne este hărăzită decât o singură dată.

______________
Anton Cehov

miercuri, 29 septembrie 2021

CECILIA CARAGEA READ NEXT Ce este candidoza, cum o putem preveni si care sunt beneficiile suplimentului alimentar Floral`aise Va invit la o noua editie a emisiunii Arena Sanatatii, in care am abordat subiectul sanatatii intime feminine. Mai exact, am vorbit despre candidoza. Cauze, simptome, preventie si tratament.

https://ceciliacaragea.ro/arena-sanatatii/ce-este-candidoza-preventie-si-tratament/ 

 ''Oamenii vor să fie fericiţi, dar în fiecare dimineaţă se trezesc supăraţi pe viaţă, supăraţi pe lumina care intră pe geam, supăraţi că începe o nouă zi în care trebuie s-o ia din nou de la capăt...

Oamenii vor să fie fericiţi, dar îmbracă haine mohorâte, merg cu capul aplecat, salută trişti şi cu jumătate de gură, numără crăpăturile din asfalt şi găurile din şosea...
Oamenii vor să fie fericiţi, dar intră trişti şi stresaţi la locul de muncă, se grăbesc să-şi judece colegii şi să-şi învinuiască şefii pentru tot ceea ce-i nemulţumeşte...
Oamenii vor să fie fericiţi, dar pleacă spre casă apăsaţi de stresul de la muncă, pe care nu ezită să-l împrăştie şi în casele lor...
Oamenii vor să fie fericiţi, dar creşterea copilului a devenit o povară şi dorinţa lui de joacă, un stres în plus..
Oamenii vor să fie fericiţi, dar stau ţintuiţi în faţa televizorului la ştiri, se îngrozesc la filme comerciale şi se înfurie la emisiuni politice...
Oamenii vor să fie fericiţi, dar acoperă cerul nopţii cu jaluzele opace, la culcare frământă anxioşi gândurile de peste zi şi pentru insomnie dau vina pe viaţă...
Oamenii vor să fie fericiţi, dar tăcerea ori reflecţia li se pare timp pierdut, rugăciunea o naivitate, iar liniştea greu de suportat...
Oamenii vor să fie fericiţi, dar n-au timp pentru ei..
Oamenii vor să fie fericiţi, dar n-au timp de fericire...
Oamenii n-au timp să descopere că fericirea e în ei, în cerul dimineţii, în zâmbetul cu care salută oamenii, în ochii colegilor de la muncă, în joaca copilului, în liniştea casei, în stelele de pe cer şi-n rugăciunea de dinainte de culcare...
Fă, Doamne, ca oamenii să înveţe să fie fericiţi! "
HRISOSTOM FILIPESCU

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor