Mierea de salcam este declarata „hrana vie” datorita numarului impresionant de substante nutritive pe care le contine, 435 la numar. Printre acestea se numara vitaminele B1, B2, B,6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi, flavonide (substante antioxidante), dextrina, factori antibiotici, dar si substante minerale (calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu si sulf).
Mierea de salcam are actiuni energizante, tonifiante, laxative, emoliente, expectorante, antiseptice, diuretice, sedative, antianemiante, stimuleaza digestia, curata ficatul, regleaza tranzitul intestinal, imbunatateste activitatea inimii si a sistemului circulator, ajuta la refacerea organismului dupa efort, combate oboseala, stimuleaza sistemul imunitar si creste numarul de globule rosii din sange.
Indicații terapeutice:
anti-inflamator puternic pentru sistemul respirator si din acest motiv este recomandata in raceli, sinuzite, rinite, pneumonii, tuberculoza si alte tipuri de infectii bronho-pulmonare.
tratarea afectiunilor digestive legate de o aciditate marita
este indicata in bolile de ficat si inima. Aceasta ajuta la functionarea normala a inimii si a ficatului, stimuleaza cresterea numarului de hemoglobina din sange si imbunatateste functia de detoxificare
adjuvant in convalescenta. Aceasta intareste imunitatea si ajuta la recuperarea dupa nasteri, boala sau operatii.
este o sursa bogata in minerale, putand fi folosita cu succes de catre persoanele anemice. De asemenea, fiind o sursa de calciu, aceasta poate ajuta si persoanele care sufera de scleroză.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.