Google este atât de puternic încât „ascunde” de noi alte sisteme de căutare.
Majoritatea dintre ele pur și simplu nu știm că există.
Între timp, există încă o tonă de motoare de căutare grozave care sunt specializate în cărți, știință și alte informații inteligente.
Păstrează o listă de site-uri de care poate nu ai auzit niciodată.
www.refseek.com - un motor de căutare pentru resurse academice. Peste un miliard de surse: enciclopedii, monografii, reviste.
www.worldcat.org - o căutare a conținutului a 20 de mii de biblioteci mondiale. Vei afla unde este cea mai apropiată carte rară de care ai nevoie.
https://link.springer.com - acces la peste 10 milioane de documente științifice: cărți, articole, înregistrări de cercetare.
www.bioline.org.br este o bibliotecă de jurnale științifice despre bioscience publicate în țările în curs de dezvoltare.
http://repec.org - voluntari din 102 țări au strâns aproape 4 milioane de publicații despre economie și științe conexe.
www.science.gov este un motor de căutare al statului american pentru peste 2200 de site-uri științifice. Peste 200 de milioane de articole sunt indexate.
www.pdfdrive.com este cel mai mare site de descărcare gratuită a cărților în format PDF. Sunt declarate peste 225 milioane de nume.
www.base-search.net este unul dintre cele mai puternice site-uri de căutare a textelor de cercetare academică. Peste 100 de milioane de documente științifice, 70% din ele sunt gratuite
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.