vineri, 20 ianuarie 2023

Chefirul, băutura care întăreşte oasele, curaţă ficatul şi rinichii

 Chefirul este o băutura putin cunoscuta romanilor , insa foarte populara popoarelor din spațiul fostelor republici sovietice.

 In tradiția populară a unor ţări se consumă extrem de des mâncare fermentată pentru a rezolva diverse probleme de sănătate, în special cele digestive. Chefirul, o băutură minune similară cu iaurtul provenită din Europa de Est, din zona Caucazului este un nutrient alimentar foarte puternic. Se prepară din boabe de chefir introduse în lapte de vacă, oaie sau capră.

 

Iată câteva motive benefice pentru care ar trebui să-l consumăm

  1. Probiotic

Toată lumea știe că în corpul nostru se află în mod natural bacterii benefice ce sunt importante pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, trăim într-o perioadă în care antibioticele sunt prescrise fără nici un motiv, și în consecință acestea reduc numărl de bacterii sănătoase din organism.

De aceea avem nevoie de probiotice. Probioticele reglementa flora intestinala, acționând atât sănătatea psihică și fizică. Chefirul, ca aliment fermentat, este unul dintre cele mai bune probiotice, deoarece el este o sursa naturală de bacterii sănătoase.

  1. Sursă Fantastică de nutriențichefirul

Chefir nu este numai un bun Probiotic conține 6 grame de proteine, 20% din doza zilnică recomandata de calciu, dar, de asemenea conţine şi cantități mari de fosfor, vitamina B2, B12 și magneziu.

  1. Protejează împotriva cancerului

Studiile sugerează că probioticele au un efect inhibitor asupra creșterii tumorilor și protejează organismul împotriva cancerului. Până în prezent s-a dovedit că acestea reduc numărul de celule asociate cu cancerul de colon, cancer de sân și leucemie. Deși nu este încă clar cum prebioticele luptă împotriva cancerului, se crede că acestea întăresc sistemul imunitar, reducând astfel dezvoltarea de compuși cancerigeni.

  1. Bun pentru oase

Osteoporoza sau degenerarea oaseleor este o problemă majoră astăzi. Cu toate acestea, chefirul este un aliment foarte puternic, care poate ajuta la prevenirea osteoporezei. După cum s-a menționat deja, chefirul este plin de calciu, care este cel mai important nutrient pentru menținerea sanatatii oaselor. Chefirul conține și vitamina K2, care este esențială pentru absorbția calciului în organism.

  1. Ajută la prevenirea alergiilor

Alergiile apar atunci cand organismul are o reacție inflamatorie la o substanta straina care este în mod normal inofensivă. În timp ce unele alergii sunt provocate de componente genetice, cercetătorii spun ca utilizarea sporită a antibioticelor și a dezinfectanților scade imunitatea organismului.

Pentru a ridica imunitatea este necesară reactivarea bacteriilor sănătoase care ne protejează, iar chefirul este excelent pentru combaterea alergiilor.

  1. Detoxifiere

Chefir ajuta la detoxifierea organismului mai ales atunci când diverși agenți patogeni pot schimba ADN-ul nostru. Un exemplu în acest sens este Aflatoxina, o toxină de la o ciuperca care ataca cereale. Acidul lactic din chefir ucide aflatoxinele sau alte toxine derivate din ciuperci, fiind foarte util in detoxifiere.

  1. Excelent in accelararea digestiei

O digestie săracă este de obicei cauzata de un dezechilibru al florei intestinale. Chefirul si restabilește tractul digestiv și bacterii bune, îmbunătățind digestia, ajutând la stoparea diareei, sindromului de colon iritabil (IBS) și boala Crohn.

  1. Chefirul este o mâncare adevărata

Amintiți-vă, este întotdeauna bine să mâncaţi mâncare adevărată şi nu să luaţi pastile sau alte suplimente nutritive. Puteți lua probiotice sub forma de pastile, dar este întotdeauna mult mai recomandabil să le luaţi prin alimente, cum ar fi, de exemplu, chefirul. Pastilele probiotice nu conțin proteine, calciu și vitamina B.

  1. Chefirul este mult mai sănătos decât iaurtul

Dacă credeți că nu aveți nevoie consumaţi chefir, deoarece folosiţi deja iaurt, vă înșelaţi. Deși iaurtul poate fi o formă populară de probiotice, chefirul este mult mai puternic. Acesta conține 30 de specii de bacterii, în timp ce iaurt conține, de obicei, doar a 10.

  1. Previne deteriorarea și efectele secundare ale antibioticelor

Antibioticele nu atacă doar bacteriile nocive din organism, ci pe toate toate. Cel mai bine este să se evite utilizarea de antibiotice ori de câte ori este posibil, însă o dată apărute infecțiile cu greu organismul mai poate lupta cu ele. Atunci va trebui să daţi corpului probiotice  pentru a-l ajuta să-si refacă bacteriile sănătoase.

Studiile au arătat ca persoanele care iau probiotice, în același timp cu antibiotice pot stabili rapid o floră intestinală echilibrată și sunt mai puțin sensibile la efectele secundare ale antibioticelor, cum ar fi, de exemplu, diareea.

  1. Previne intoleranta la lactoza

Deși ar putea părea greșit, ar fi bine sa bei chefir daca ai intoleranta la lactoza, deoarece studiile au aratat ca chefirul promovează toleranța la lactoză. Motivul este că acesta conține bacterii care metabolizează în mod eficient lactoza.

Puteți să-l beti în diferite moduri

Există chefir din lapte, din apa,insa chefirul poate fi facut si din lapte de cocos foarte delicios și hrănitor. Evitați chefirul de la magazin, deoarece conține mult zahăr. Il puteti indulci natural cu miere

 Iată cum puteţi face chefir acasă

– o cană de lapte

– o lingura de grăunțele de chefir

– un borcan din sticlă;

– o strecurătoare;

Se toarnă laptele într-un borcan de sticlă curat, iar apoi se introduc în granule de chefir

Închideți borcanul.

Se lasă să stea la temperatura camerei într-un loc întunecos timp de 12-48 de ore.

Să aveţi poftă bună şi să vă mențineți sănătatea cât mai mult timp consumând chefir!

Sursa: wikipedia


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor