Dialoguri pentru Sănătate – Performanțele aparatelor auditive actuale. Soluții financiare de la Clarfon
Invitat: domnul Ionuț Ștefănescu, audiolog și director general al Cabinetelor Clarfon (www.clarfon.ro, www.facebook.com/clarfonro, 031 9111)
Dialog realizat de Cecilia Caragea
Cecilia Caragea: Emisiunile noastre despre sănătatea auzului au suscitat un interes foarte mare și am primit o mulțime de întrebări din partea voastră! Așa că suntem în vizită la Clarfon și stăm de vorbă cu directorul general al Cabinetelor Clarfon, domnul Ionuț Ștefănescu. Vrem să ne răspundeți la toate întrebările pe care le-am primit din partea publicului nostru ACC Media Channel, dar, înainte de acest lucru, aș vrea să vă întreb cu ce noutăți ne întâmpinați. Pentru că știu că, de fiecare dată când ne-am întâlnit, aveați lucruri noi, interesante, deosebite!
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: O noutate pe care noi o considerăm importantă, mai ales că au fost cereri din partea pacienților sau a celor interesați de soluții în protezarea auditivă, sunt aparatele auditive intraauriculare reîncărcabile. Scapi de grija bateriilor.
Cecilia Caragea: Adică se încarcă de la priză!
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da! Dar este interesant, pentru că pe pacient, pe client ce îl interesează? Să fie ușor de utilizat. Are un slot pentru toate dimensiunile. Practic, bagi aparatul auditiv, nu trebuie să te chinui să-l conectezi, pentru că are contact magnetic. Se încarcă și rapid, în 30 de minute, și funcționează peste 5 ore și se încarcă 4 ore full și funcționează 24 de ore.
Cecilia Caragea: Deci e ca un telefon mobil?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da.
Cecilia Caragea: Avem un fir pe care îl legăm de aparat și îl punem la priză.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da. Un încărcător marcat stânga-dreapta, culori… adică este foarte ușor de utilizat, astfel încât să-și dea seama și o persoană mai în vârstă cum să-l utilizeze și să-l utilizeze ușor.
Cecilia Caragea: Adică… ce capăt se pune în aparatul auditiv, ce capăt se pune în încărcător.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da.
Cecilia Caragea: Și cam la cât timp trebuie încărcate aceste aparate?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Dacă se încarcă timp de 4 ore, peste noapte, nici măcar nu trebuie sa stea toată noaptea, deci 4 ore, îl poți utiliza în jur de 24 de ore, deci mai mult decât este necesar. Aparatele, însă, au și funcția de conectivitate la telefon sau la televizor. La 24 de ore utilizate în mod normal și 5 ore streaming, conectare telefon sau televizor, sau 28 de ore dacă se folosesc numai în conversație.
Cecilia Caragea: Spuneați de conectare cu televizorul, ce înseamnă asta?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, se conectează prin Bluetooth. Practic, nu deranjezi vecinii și nu îi deranjezi pe cei din jur.
Cecilia Caragea: Nu dai televizorul tare, să audă și vecinii la ce te uiți tu.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: O persoană hipoacuzică are tendința să dea televizorul mai tare. Își petrece marea majoritate a timpului la televizor… și, atunci, auzi direct în aparatul auditiv.
Cecilia Caragea: Și de unde știi tu cum să dai televizorul, cât de încet să dai televizorul?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Volumul televizorului se poate da la un nivel minim, astfel încât să nu îi deranjezi pe cei din jurul tău și tu să auzi televizorul direct în aparatul auditiv. Clar și tare. Pot să îți dai aparatul auditiv mai tare, astfel încât televizorul să fie încet.
Cecilia Caragea: Este foarte interesant, pentru că nu este vorba doar de vecini și să nu îi deranjezi pe vecini, poate și în casă, în cameră, stai cu cineva care nu vrea să urmărească acea emisiune, să spunem, acel film.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Corect.
Cecilia Caragea: Și poți să-l urmărești doar tu, auzind în aparatul auditiv.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Corect.
Cecilia Caragea: Și spuneați și de conectare cu telefonul, aici cum se întâmplă lucrurile?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Prin Bluetooth. Dacă te sună cineva, îți sună în aparatul auditiv. Tu poți să vorbești la telefon fără să duci telefonul la ureche, pur și simplu, aparatul auditiv este un hands-free cu care atât să captezi sunetul, cât și să emiți… și să se audă prin telefon cu cel cu care vorbești.
Cecilia Caragea: Deci telefonul nu sună el, propriu-zis, îți sună ție în ureche aparatul auditiv.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Exact.
Cecilia Caragea: Și, tot așa, nu îi deranjezi pe cei din jur.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Este o metodă facilă de comunicare și, bineînțeles, te ajută foarte mult. Nu trebuie să duci aparatul la ureche, să scoți aparatul. Sau, înainte, apăreau microfonii… Am rezolvat această problemă.
Cecilia Caragea: Așadar, lucrurile evoluează, dar presupun că toate acestea au un preț. Și una din întrebările pe care le-am primit noi din partea publicului a fost: „Totuși, cât costă toate aceste lucururi?”
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Aparatele auditive pe care furnizorii noștri le lansează noi le lansăm imediat. Poate mai repede decât se lansează, nu știu, în Franța sau în Germania.
Cecilia Caragea: Cum?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Avem o procedură mai facilă și mai simplă cu autoritățile, cu Casa de Asigurări, cu Ministerul Sănătății, astfel încât, din informațiile pe care le am de la alți furnizori din alte țări, noi ne mișcăm destul de repede. În momentul în care s-a lansat un produs nou, noi l-am lansat. Acest produs despre care am discutat este lansat în luna mai, este un procesor nou, care analizează sunetul prin două procesoare virtuale, multitrack-processing. Este singurul de pe piață sau din portofoliul nostru care face lucrul acesta, în sensul că celelalte aparate auditive din portofoliul nostru analizează sunetul cu un singur procesor. Aici este un procesor pentru mesajul vocal, un procesor pentru zgomot, semnalul raport sunet-zgomot este mult mai bun.
Cecilia Caragea: Deci raportul sunet-zgomot este foarte bun.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Mesaj util – zgomot… este mult mai bun.
Cecilia Caragea: În sensul în care auzim și nu ne deranjează zgomotul de fond.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da. Deci sunetul este mult mai clar, indiferent de nivelul tehnologic al aparatului auditiv. Pentru că poate să fie un nivel mai avansat ca funcții, număr de programe, număr de canale și, atunci, avem un aparat auditiv premium, care este un aparat de top și un aparat, putem spune, scump, la care avem 50% reducere. Este o reducere pe care o avem de ceva timp și o aplicăm, însă același procesor, cu aceeași performanță de analiză sonoră se regăsește și la un aparat auditiv basic, cu mai puține opțiuni de programe sau de canale, dar calitatea sunetului este aceeași și principalele funcții sunt aceleași. Acest aparat auditiv are și el o reducere de 50% și este la un preț acceptabil. Soluția cu care am venit este că avem, practic, aceleași componente electronice, același procesor, aceeași calitate a sunetului și multe din opțiunile unui aparat auditiv performant la un aparat auditiv basic. L-am lansat cu o promoție pe care, probabil, o să o menținem o perioadă, o promoție de 50% reducere, este o promoție pe care am gândit-o împreună cu furnizorul și înseamnă de la 4.800 de lei, redus jumătate, la 2.400 de lei. Se poate lua în rate, fără dobândă, rate care se pot negocia, 12, 15, 20 de rate. Dar calitatea acestui produs… prețul acestui produs este imbatabil. Adică, cu o ofertă de genul acesta am putea să protezăm pe toată lumea, în sensul că este accesibil ca performanță și preț pentru cei care și-ar fi dorit o calitate de acest nivel, însă nu au avut posibilitatea până în momentul de față. Și ce este interesant este că aici avem opțiunea… se numește Oclumatic, în sensul că reduce sau normalizează vocea purtătorului. Este singurul aparat din portofoliul nostru care face lucrul acesta. De foarte multe ori, pacientul este deranjat de propria voce, care se aude „ca din butoi”. Acest aparat auditiv automat citește vocea interlocutorului și o normalizează, adică vă dați seama cât de inteligent, cât de performant este. Mai are o funcție EchoClear, astfel încât, dacă mă duc într-o hală, într-o sală mare sau într-o biserică, aparatul auditiv îmi reduce ecoul, îmi analizează sunetul direct, îmi analizează reflexia scurtă și reflexia lungă, iar reflexia lungă este eliminată. Adică aud chiar mai bine decât o persoană care are auz normal, pentru că nu se mai aude ecoul.
Cecilia Caragea: Deci aceste aparate știu când vorbește purtătorul lor.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da.
Cecilia Caragea: Și, pe lângă acest lucru, ele fac niște corecții la propria mea voce, dacă sunt purtător de aparat auditiv, detectează acest aparat și când vorbesc alte persoane și elimină zgomotul de fond.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Elimină zgomotul de fond, elimină microfonia. Aceste opțiuni sunt mai vechi, pe care le au multe aparate, dar ce este nou este analiza propriei voci și normalizarea ei, reducerea ecoului și faptul că sunetul este analizat cu două procesoare virtuale, la un aparat basic ca preț. Plus că pacientul poate să opteze prin Casa de Asigurări și mai are o reducere de 1.000 de lei. La cei 2.400 de lei, încă o reducere de 1.000 de lei, ajungi la 1.400, în 10 rate, dai 140 de lei pe lună.
Cecilia Caragea: Pentru că restul sunt decontați de Casa de Asigurări de Sănătate.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da. Trebuie să ajung în cabinetul Clarfon, fără bilet de trimitere de la medicul de familie, testăm auzul, vedem despre ce este vorba, se pot proba aparatele auditive. Și pacientul ia o decizie în acest sens. Îl îndrumăm prin Casa de Asigurări… procedura… Sau, dacă dorește să îl ia în rate, direct din cabinet.
Cecilia Caragea: Faptul că pot să probeze aceste aparate… dați aparate în probă?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Avem un produs care se dă în probă. Și are toate tehnologiile despre care v-am vorbit. Adică basic, medium și high. Produsul respectiv se dă în probă fără cost. Îl aduci după două săptămâni. Îl probezi în mediul natural. Fără presiune psihologică, fără presiune financiară. Te duci cu el acasă, te duci cu el pe stradă, te duci cu el la birou, la școală, la biserică, unde ai nevoie. Vezi cum funcționează și te întorci cu un răspuns. Vreau ceva mai sofisticat, este suficient… doresc achiziția lui.
Cecilia Caragea: Pur și simplu, pe baza actelor de identitate. Se face, presupun, un proces verbal de predare-primire…
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, sunt niște formalități și, pe urmă, te întorci cu aparatul auditiv înapoi în cabinet.
Cecilia Caragea: Una din întrebările pe care le-am mai primit noi atunci când am vorbit despre sănătatea auzului a fost: „Ce s-ar putea face atunci când te confrunți cu tinitus?”
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Este o problemă asupra căreia ne-am gândit și am găsit și o soluție. Tinitusul este deranjant. Uneori, poate să fie acut, mai mic de 12 luni, sau cronic, peste 12 luni deja devine o problemă. Dacă intensitatea lui este mare, devine o problemă și mai mare… În Cabinetele Clarfon, pacientul poate să-și testeze tinitusul. Să vedem pe ce frecvență avem tinitus, la ce intensitate avem tinitus și să-l tratăm printr-o terapie.
Cecilia Caragea: Cum se poate testa?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Se numește acufenometrie, este un test subiectiv, se poate testa atât cu audiometrul, în Cabinetul Clarfon, dar și cu aparatul auditiv în sine. Se compară sunetul care este prezent în creierul pacientului cu sunetul pe care-l dăm noi din exterior. Și atunci ne dăm seama de frecvență, de intensitate… Este o comparație pe care o face pacientul. În momentul în care am depistat forma, intensitatea, frecvența tinitusului, putem să ne orientăm către terapie sau soluția pentru eliminarea acestui sindrom.
Cecilia Caragea: Și care ar fi soluția?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Este o noutate. Aparatele auditive despre care v-am vorbit, cu procesorul îmbunătățit, maschează tinitusul, însă acestea vin cu o formulă nouă. Se numește notch therapy. Nu maschează tinitusul, ci, practic, inhibă lateral zona corticală în care apare tinitusul.
Cecilia Caragea: Deci te face, cumva, să nu mai auzi faptul că-ți țiuie ceva în ureche.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Exact! Toate aparatele auditive care maschează tinitusul și au această opțiune dau un sunet de bandă îngustă sau un sunet de diferite forme, care maschează tinitusul, astfel încât tu să-l ignori. Această formulă notch therapy nu maschează tinitusul, ci, practic, stimulează zonele laterale ale tinitusului, astfel încât tu să-l ignori prin omisiune.
Cecilia Caragea: Și cum faci acest lucru? Porți un aparat auditiv care face acest lucru?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da. Am depistat frecvența pe care apare tinitusul, se reglează aparatul în funcție de hipoacuzie, în cazul în care este hipoacuzie, porți acest aparat auditiv, iar zona respectivă din cortex, din creier nu mai este stimulată. Practic, este o terapie prin care noi ignorăm acest semnal, creierul ignoră acest semnal.
Cecilia Caragea: Dar, dacă tu nu ești hipoacuzic, dar te confrunți cu tinitus?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Avem soluție și pentru asta. Dar problema nu a fost soluția în sine, ci acceptarea ei. Pentru că o persoană cu auz normal nu este orientată sau nu dorește să plătească un aparat auditiv performant pentru a-și masca tinitusul.
Cecilia Caragea: Dar câteodată e atât de deranjant acest țiuit permanent în ureche, încât ai face orice să scapi de el.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, sunt pacienți care au recurs la această soluție. Dar noi am venit cu următoarea soluție, în cazul acestor pacienți: să închirieze aparatul auditiv cu mascator de tinitus, pentru terapie.
Cecilia Caragea: Deci e un aparat care nu funcționează propriu-zis ca un aparat auditiv, în sensul în care să amplifice sunetele, să mă ajute pe mine să aud mai bine, ci doar îmi maschează tinitusul.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, este un aparat auditiv ca formă, funcția lui nu este de a amplifica celelalte sunete, ci doar de a masca tinitusul. Poate să-l poarte o persoană care are auz normal și prezintă tinitus. Partea interesantă este că îl închiriază, nu trebuie să plătească aparatul auditiv în sine. Îl înapoiază după 3 luni. Recomandăm ca terapia să dureze 3 luni. Este un aparat auditiv discret și elegant. Eu, personal, am unul pe ureche, ca formă, ca aspect. Nici nu v-ați dat seama! Deci este ceva de genul acesta. După orele de job, de program, de muncă, îl poți purta 3 ore, astfel încât îți maschează tinitusul, nu-l mai bagi în seamă și, ușor-ușor, focusul psihologic pe acel zgomot se disipează.
Cecilia Caragea: Deci nici nu trebuie să-l porți tot timpul.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Nu. Fiind o terapie, este ca un program fitness.
Cecilia Caragea: O reeducare a auzului, a creierului.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, o reeducare a auzului, ați spus bine. Exact.
Cecilia Caragea: Deci port aparatul auditiv un număr de ore pe zi și, în timp, creierul meu se va obișnui să nu mai audă acel țiuit.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da. Și este o soluție cu rezultate, este o soluție pe care sunt ferm convins că foarte mulți pacienți o vor aplica, pentru că nu sunt alte soluții în piață în ceea ce privește tratamentul, medicamentos sau chirurgical sau de altă formă. Este una dintre cele mai bune soluții în acest sens.
Cecilia Caragea: Și spuneați că această închiriere se face pentru 3 luni. De ce? Se consideră că, timp de 3 luni, ai toate șansele să scapi de acest țiuit în urechi?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, sunt studii, de la producător. Și se recomandă purtarea 3 luni. Poți să îl porți 2 luni și să ai rezultate. Poți să-l porți 4 luni dacă dorești. Dar, ca medie, 3 ore pe zi, 3 luni.
Cecilia Caragea: Și pe urmă vine și restituie acel aparat. A plătit doar analiza de început și, pe urmă, chiria lunară pentru aparat.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Este o sumă modică pentru problema respectivă. E pentru prima dată când o aplicăm, este și pentru noi ceva nou și vrem să vedem cum va funcționa și ce feedback vom avea. Suntem curioși. Dar am venit cu această soluție gândind-o exact pentru categoria aceasta de pacienți. Cu probleme.
Cecilia Caragea: Și aceste aparate funcționează cu baterii, se încarcă de la priză?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Funcționează cu baterii.
Cecilia Caragea: Funcționează cu baterii. Înlocuiesc bateriile, la un moment dat, și gata. Și chiria putem să spunem cât e?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, este 300 de lei pe lună, pentru aparat.
Cecilia Caragea: Personal, pot să spun că m-am confruntat cu așa ceva și am scăpat, așa, de la sine, după vreo 2 ani.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, sunt foarte mulți factori, unii necunoscuți, adică marea majoritate… Probleme vasculare, probleme metabolice, problemă de postură, chiar și de joncțiune temporo-mandibulară… Sunt foarte multe probleme care pot duce la tinitus. Tocmai de aceea, este indicat un regim de viață sănătos și echilibrat și din punct de vedere psihic, armonios, în sensul că trebuie să ne liniștim, să fim…
Cecilia Caragea: Mai puțin stresați.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Mai puțin stresați. Să mâncăm sănătos, să facem sport. Ar reduce. Adică este și recomandat în terapia tinitusului să avem niște momente de relaxare, astfel încât tensiunea nervoasă să dispară.
Cecilia Caragea: Dar, de obicei, atunci când te confrunți cu așa ceva, parcă tu simți tot timpul nevoia să auzi ceva mai tare, ca să acopere acel țiuit în urechi. Simți nevoia să meargă televizorul, doar ca să-ți acopere acel sunet din urechi.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Sunt foarte multe persoane care adorm pe valurile oceanului, pe ploaie, pe un zgomot de fond. Chiar aparatele respective asta fac. În terapia tinitusului, au sunete de bandă îngustă, care sunt similare cu zgomotul de fond al unui televizor în purici, sunt sunete care imită valurile oceanului, diverse sunete confortabile pentru auz.
Cecilia Caragea: Deci acel aparat care se poate închiria de la dumneavoastră poate să emită, la alegerea mea, anumite sunete.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Exact!
Cecilia Caragea: Niște sunete liniștitoare, care, de fapt, îmi acoperă mie acel țiuit în urechi.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, sunt câteva variante de sunet, adică sunt studiate… White noise, pink noise, de bandă îngustă.
Cecilia Caragea: Și dacă este cineva care se confruntă cu tinitus doar la o ureche?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: O întrebare foarte bună. În marea majoritate a cazurilor, tinitusul este central, deci, practic, apare pe sistemul nervos central, în ambele urechi, ca prezență. Dacă este doar într-o singură ureche, este indicat să purtăm tot două aparate, bilateral, ca nu cumva tinitusul să migreze.
Cecilia Caragea: Se poate să și migreze tinitusul?
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da. Sunt cazuri în care migrează. Mai ales dacă îl maschezi doar la o ureche, poate să migreze la cealaltă.
Cecilia Caragea: Deci purtăm aparat auditiv și la o ureche, și la cealaltă, timp de 3 luni, și avem toate șansele să scăpăm de acest țiuit în urechi.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da!
Cecilia Caragea: După cum spuneam, de fiecare dată aveți foarte multe noutăți foarte interesante! Dar pentru că urmează luna iunie, luna copiilor… și, din păcate, și copiii se confruntă cu probleme de auz…
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: În luna iunie, inclusiv pentru copii, dar nu numai, și pentru persoanele adulte și în vârstă, testarea este gratuită. Toată luna, se pot adresa pacienții, doar să-și verifice auzul. Și este indicat să facă lucrul acesta. Dacă țin bine minte, pe 15 iunie este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, iar noi promovăm sau îi îndemnăm pe membrii familiei sau pe persoanele care cunosc persoane în vârstă cu probleme să le recomande o testare a auzului. Să-și evalueze auzul și, dacă sunt probleme, să încerce să le rezolve.
Cecilia Caragea: Așadar, și în luna iunie aveți testarea gratuită a auzului în Cabinetele Clarfon. Nu doar pentru copii, bineînețeles. Dar ar fi bine ca părinții să-și ducă copilul la o testare a auzului, ca să vadă dacă nu cumva are vreo problemă. Pentru că, până la urmă, cel mai frumos cadou pe care-l putem face copiilor noștri este sănătatea. Și să-i învățăm și deprinderile sănătoase, să meargă periodic să-și facă unele analize. Și, bineînțeles, să ținem cont și de bunicii noștri și să-i aducem și pe ei la un asemenea consult.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Sigur! Este indicat ca persoanele în vârstă să-și testeze auzul. De foarte multe ori, nu-și dau seama că au o problemă de auz, pentru că pierderea de auz este selectivă. Chiar am stat azi de vorbă cu un pacient la telefon și îmi povestea despre „aparatele auditive” cumpărate de la teleshopping, care…
Cecilia Caragea: De fapt, nu sunt aparate auditive.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Nu sunt. Sunt amplificatoare. Și i-am explicat că, pe frecvențele joase, e posibil să audă bine, pe frecvențele înalte, e posibil să nu audă bine. Iar dispozitivul respectiv amplifică toate sunetele în mod egal. Un aparat auditiv performant, dispozitiv medical pe care noi îl avem în portofoliu, amplifică acolo unde ai nevoie. Adică amplifică mai mult pe frecvențele înalte, amplifică mai puțin pe frecvențele joase, astfel încât auzul tău să fie într-o limită corectă și normală.
Cecilia Caragea: Evident, sunt lucruri diferite. Faptul că iei tu un dispozitiv care este unul și același pentru toată lumea, dar alta este când recurgi la o soluție personalizatăm în urma unei analize și așa mai departe.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Corect. Iar persoanele în vârstă nu-și dau seama dacă aud sau cum aud. De foarte multe ori, aud, dar nu înțeleg. Asta este o problemă, pentru că pierderea selectivă, practic, îți scade inteligibilitatea. Purtarea aparatului auditiv este și un tratament pentru nervul auditiv, pentru ureche, pentru că-l menține în funcție. Iar noi avem soluții diverse. Așa cum am spus mai devreme, aparatele auditive intraauriculare sunt discrete, nu se văd. Adică am putea să acoperim plaja de nevoi sau cererea pentru persoanele tinere, care vor discreție. Am venit cu aparatul auditiv intraauricular reîncărcabil, asta înseamnă comoditate. Deci scade grija bateriilor, pot să mă duc în excursie, pot să mă duc unde vreau. Performanță… toate aparatele auditive pe care le avem sunt noi ca tehnologie și performanță. Iar în categoria de preț pot spune că avem și aparate auditive mai ieftine față de oferta pe care am prezentat-o mai devreme. Însă am venit cu o soluție performantă și ieftină, pentru că ne interesează să oferim și calitate. Ne interesează ca pacientul să fie încântat de ce ajutor primește prin protezarea auditivă. Practic, soluția de reducere la aparatul auditiv pe care l-am lansat în luna mai, cu reducere de 50%, ar trebui să mulțumească pe marea majoritate a pacienților.
Cecilia Caragea: Plus că o parte din preț este suportată și de Casa de Asigurări de Sănătate.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Se poate opta și prin Casa de Asigurări de Sănătate. Și cu oferta aceasta ar trebui să protezăm…
Cecilia Caragea: Pe toată lumea care ar avea nevoie…
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da, pe toată lumea care ar avea nevoie.
Cecilia Caragea: Care ar avea probleme de auz. Plus soluții pentru cei care se confruntă cu tinitusul, chiar dacă aud bine.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Țin minte că un coleg, la un moment dat, a achiziționat un aparat auditiv neavând probleme nici el, nici vreun membru al familiei, pentru că era atât de bun, îl cunoștea ca produs, el fiind inginer, pe partea tehnică. Și-a dorit să cumpere acel aparat auditiv, ca să-l aibă la nevoie, pentru el, pentru cineva din familie…
Cecilia Caragea: Deci era oferta foarte bună și a spus să n-o rateze!
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Era oferta foarte bună, însă era și calitatea produsului una foarte bună. Era încântat de cum este construit, cum este făcut. Și și-a pus deoparte un aparat auditiv. Îl are și acum, bănuiesc, undeva în sertar.
Cecilia Caragea: Da, pentru el sau pentru cineva din familie. Pentru că, din păcate, pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem să avem diferite probleme, să nu mai auzim bine, să nu mai vedem bine și așa mai departe.
Ionuț Ștefănescu, director general Cabinetele Clarfon: Da.
Cecilia Caragea: Noi vă mulțumim tare mult pentru toate aceste explicații și pentru prezentarea noilor oferte de la Clarfon! Și nu uitați: în iunie, aveți, din nou, gratuit, analiza auzului în Cabinetele Clarfon. Merită să veniți să vă faceți o analiză, să-i aduceți și pe copii, și pe bunici! Aveți grijă de sănătatea voastră, de sănătatea auzului vostru!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.