marți, 31 octombrie 2023

Ce lege – obiectivă, spirituală – se încalcă aici? Este prima și cea mai importantă lege care i s-a dat omului: iubirea de sine!


 

Ing.chim.cercetător Ștefan Manea: Când apare cancerul? Când omul se ocupă de toată lumea, numai de sine nu!
De ce apare cancerul .Lucrez de o viață în domeniul suplimentelor alimentare pentru că am avut încă de când eram copil convingerea că dacă-i dai organismului vitaminele, mineralele, dar mai ales INFORMAȚIA subtilă pe care plantele o conțin, poți menține corpul într-o stare de sănătate bună, atât la nivelul fizicului cât și la nivelul psihicului.
Frumusețea și reușita acestui proces înseamnă o viață suficient de lungă ca să te poți bucura nu numai de copii și nepoți, ci și de strănepoți” – spune zâmbind cu bunătate una dintre cele mai marcante personalități ale medicinii naturiste din România, ing. chim. cercetător Ștefan Manea – în debutul unui interviu fabulos despre cauzele spirituale ale cancerului.
Cu răbdarea și cunoașterea sa ne-a descris cum deschidem singuri ușa unei boli cu care medicina modernă luptă pe toate fronturile: cancerul. În interviul de față ne ajută să conștientizăm în ce măsură modul în care reacționăm la evenimentele din viața noastră și felul în care ne desfășurăm relațiile ne afectează până la nivel de celulă.
Gândurile și emoțiile noastre creează boala
”De ce suntem de fapt, bolnavi? Pentru că nu cunoaștem legile conform cărora gândurile și emoțiile noastre ajung să se somatizeze și să creeze boala. Dacă vom stăpâni aceasta cunoaștere într-o zi, vom stăpâni genialitatea corpului nostru pe care Creatorul l-a dotat cu capacitatea de auto-vindecare.
Nu există nici cel mai mic disconfort al corpului fizic care să nu aibă un corespondent emoțional. O să vă dau câteva exemple în care ne recunoaștem cu toții: încălcarea cu voie sau fără voie a unor legi spirituale obiective care sunt cuprinse și în decalog, relațiile proaste pe care le-am continuat chiar dacă ne-au făcut rău, în care ne-am simțit judecați, abuzați, faptul că mințim încontinuu, atât pe ceilalți cât mai ales pe noi înșine sunt doar câteva exemple.”
Boala apare după ce ai trecut printr-o situație traumatizantă
”Am fost și sunt permanent întrebat de ce apare cancerul. Este o întrebare pe care mi-o pun mie însumi de foarte multă vreme. Din punct de vedere medical, pe scurt și pe înțelesul tuturor, cancerul apare când sistemul imunitar nu mai recunoaște celulele bolnave, nu le mai ucide așa cum face de obicei și le îngăduie să se răspândească în tot corpul.
Dar din punct de vedere spiritual, lucrurile trebuie înțelese în altă cheie și de acolo trebuie să începem să reparăm, bineînțeles lăsând ultimele cuceri ale științei medicale să facă ce știu ele mai bine pentru a repara din punct de vedere fizic mecanismul atât de delicat care este corpul omenesc.
Nici o clipă n-o să îndemn la a ignora soluțiile medicinii moderne în cazul în care ai o afecțiune serioasă, și cancerul este o astfel de boală, spun doar că trebuie să declanșezi un proces mai complex, la diferite niveluri.
Am ajuns la concluzia că, fără nici o îndoială, boala apare DUPĂ ce omul a trecut printr-o situație traumatizantă sau a perceput-o ca fiind traumatizantă. Atenție că aici este o nuanță extrem de subtilă care face o diferențe enormă între ceea ce se întâmplă de fapt și ceea ce percepem noi că ni se întâmplă.”
Celulele precanceroase există în corpul nostru tot timpul, la absolut orice oră
”Eu am convingerea că celulele precanceroase există în corpul nostru tot timpul, la absolut orice oră. Dar când omul este sănătos și mulțumit sistemul imunitar este ca un general care-și conduce ostașii spre victorie și mă refer la celulele killer care intervin și îndepărtează orice ”intrus”. În orice om este prezentă această dinamică.
Când este însă întrerupt acest ciclu?
Când un anumit eveniment din viața omului generează un declic, când omul nu are curajul să scoată la iveală sentimentele cele mai profunde. Emoțiile dureroase înăbușite și nerezolvate generează resentimente foarte intense, de o agresivitate uriașă, care pur și simplu ne blochează mecanismele de auto-apărare.”
Persoanele bolnave de cancer sunt pline de bunătate și iubire
”Am stat de vorbă cu reputați psihoterapeuți și din țară și de peste tot din lume care lucrează de ani de zile cu emoțiile și mentalul celor care au fost diagnosticați cu cancer și concluzia lor este unanimă: este straniu, dar, de cele mai multe ori bolnavii oncologici sunt persoane devotate, extraordinar de sensibile, pline de bunătate și iubire pentru toți cei apropiați, pentru rude, familie, prieteni. Sunt oameni pe care te poți baza la greu și care lasă totul deoparte dacă cineva le cere ajutorul.
Este straniu, nu, că această boală pare să-i atingă pe cei mai buni?
Pe mine unul această concluzie nu mă miră deloc și consider că este minunat să-i ajuți pe ceilalți cu o singură condiție: să faci acest lucru, dar nu cu prețul de a neglija pe tine însuți!
De ce?
Simplu! Pentru că în timp ce ești ocupat să satisfaci pe toată lumea, să faci viața altora mai ușoară, să preiei din sarcini și chiar din responsabilitatea lor, de fapt nu mai ai timp pentru propria persoană. În aceste condiții nevoile tale pur și siCand-omul-se-ocupa-de-toata-lumea-numai-de-sine-numplu dispar și apare un conflict interior groaznic, o ranchiună față de tot și toate și o ură ce nu mai pot fi controlate.
Dar de ce a te ocupa de alții în primul rând în loc să te ocupi de tine poate aduce o boală atât de serioasă precum cancerul? Ce lege – obiectivă, spirituală – se încalcă aici?
Este prima și cea mai importantă lege care i s-a dat omului: iubirea de sine!
Înainte de a-și iubi aproapele omul își este dator cu grijă și dragoste față de propria persoană. Când eu decid că ceilalți sunt mai importanți decât mine, când binele lor este totul iar eu nu valorez măcar cât să-mi port de grijă, de fapt îmi cedez identitatea și-mi ”cumpăr” iubirea și respectul celorlalți prin gesturi de bunătate repetate până la refuz. Auto-disprețul și disperarea îl cuprind pe omul care trăiește exclusiv pentru ceilalți, ceea ce declanșează un proces autodistructiv de proporții. Așa apare cancerul generalizat, pe care mulți îl duc pe picioare și-l descoperă atunci când este prea târziu.
Asta este pe scurt cauza spirituală a apariției cancerului, o boală care s-a dovedit adesea a fi cel mai mare dar pentru cei care au înțeles că trebuie să schimbe radical modul lor de a fi și de a face. Personal, cunosc oameni care n-au putut să accepte noua realitate și au preferat să-și încheie socotelile cu viața, în loc să-și acorde mai multă considerație de sine și pornind de aici să se schimbe din temelii. Dar trebuie să spun că știu și vindecări extraordinare, inexplicabile, care pur și simplu sunt de film, atât sunt de spectaculoase.
Medicina alopată are o parte majoră de contribuție la tratament și vindecare și este extraordinar că astăzi multe cancere pot fi prevenite și vindecate cu condiția de a fi diagnosticate la timp. În același timp este necesar ca omul să adopte obiceiuri și moduri noi de a face și de a înțelege lucrurile așa încât vindecarea să vină din toate părțile, cu deosebire din interior! ”
 

Cercetător Ștefan Manea: să nu-ți lipsească ciorba, cea mai echilibrată mâncare românească!

”Am colindat în peste 100 de țări de-a lungul vieții, dar nicăieri în lume nu există un preparat care să fie identic cu ciorba românească! Noi avem aici o comoară culinară despre ale cărei calități trebuie să ne aducem mai des aminte – recomandă Ștefan Manea, omul în viață cu cele mai multe invenții din Europa și din lume.

Există un preparat care n-ar trebui să ne lipsească din dietă? Da, acesta este ciorba!

Multe persoane care vor să mănânce gustos dar și sănătos, mă întreabă dacă există un preparat care n-ar trebui să le lipsească din dietă.

Această întrebare îmi stârnește întotdeauna nostalgii și mă trimite automat cu zeci de ani în urmă, către ciorbele copilăriei mele, acelea care miroseau de nu trebuia să te invite părinții de două ori la masă, cele cu care ne-am făcut mari și sănătoși.

Erau ciorbele de ștevie, urzici, fasole verde sau boabe, de salată, varză murată sau roșii, adică cele pe care le mâncam în timpul săptămânii. Duminica și de sărbători aveam ciorbe de carne – pui, cocoș, vită, porc, pește – iar uneori, foarte rar ce-i drept, ciorbe care ne mergeau drept la suflet: de perișoare, burtă, rasol, rădăuțeană, etc. 

De ce recomand cu atâta căldură ciorba?

Pentru că este cea mai echilibrată mâncare românească având de toate: o cantitate importantă de lichid, deci este hidratantă, o cantitate ridicată de legume, pe care nu le-am consuma în mod obișnuit în stare crudă și multe vitamine și minerale datorită verdețurilor care se folosesc pentru a-i da gustul.

Ciorbele de zarzavat purifică organismul accelerând tranzitul intestinal, cele de legume au un conținut mic în grăsimi și glucide și sunt bogate în fibre, ciorbele de pasăre sunt pur și simplu medicament în stările gripale, răceli și pneumonii pentru că au cantități mari de acetilcolină, cele de carne sunt hrănitoare și reparatoare deoarece sunt bogate în proteine și lista poate continua la nesfârșit explică interlocutorul nostru.

Ciorbele pot fi ușor diferite de la o regiune la alta a țării, dar în general sunt făcute după același tipar gastronomic. Regretul meu este că în ziua de azi tinerii o cam ignoră. Mâncarea de tip fast food cumpărată în drum spre serviciu sau școală a înlocuit mâncarea gătită în casă, deși timpul petrecut în bucătărie gătind este cea mai bună investiție în sănătate pe care poți s-o faci! – subliniază acesta.

Mi-aș dori ca ”demodata” ciorbă să se reîntoarcă pe mesele tuturor românilor, mai ales ale orășenilor și să existe obiceiul de a se da acest preparat la cel puțin una dintre mesele zilei.

Câteva sfaturi pentru ciorbe sănătoase

  • Recomand să se folosească turmericul în orice mâncare gătită, deci și în ciorbe, pentru certele lui calități antiinflamatoare și antitumorale și pentru aspectul minunat pe care-l dă mâncărurilor;
  • Frunzele verzi gen spanac, varză kale, frunze de salată, năsturel, iarbă grasă, lobodă, urzici se pun tocate, după ce ciorba este gata, exact în momentul în care ai închis aragazul. În acest mod ele practic infuzează preparatul și lasă în zeamă tot ce au mai valoros;
  • Pătrunjelul, mărarul, leușteanul se adaugă în farfurie la momentul servirii;
  • Acrirea ciorbelor să se facă folosindu-se borșul făcut în casă, zeama de corcodușe, zeama de aguridă și dacă n-avem nimic din toate acestea, lămâia. Preparatul se va îmbogăți cu vitamina C, care dacă ar fi luată constant odată la patru ore te va ajuta să te menții permanent sănătos atât din punct de vedere fizic cât și psihic așa cum am explicat în interviurile precedente.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor