Doar nu credeați ca totul e doar despre trezit, mâncat, culcat, si adiacente, cluburi, sex, etcetera. Bine, e si despre asta, dar nu numai.
Lumea in care traim este guvernata de niște legi. Asa cum exista legea gravitației, care nu poate fi contestata, asa exista multe alte legi care nu sunt atât de vizibile. Asta nu înseamnă că ele nu exista. Asa cum nu putem vedea energia, doar o simțim, la fel, tot ce este guvernat de aceste legi nu putem vedea, dar putem simți.
Azi vreau sa vorbesc despre legea oglindirii. De fapt despre o sub-ramura a ei, și anume cea care are legatura cu judecata.
Legea oglindirii spune ca tot ce e in jurul nostru, toata realitatea in care trăim, este o reflexie a interiorului nostru, a ce gândim, a ce simțim, a ce suntem. Implicit, toate persoanele cu care intram in contact sunt oglinzi ale noastre. Se spune ca primii nostri profesori ne sunt membrii familiei, părinții, si apoi copiii noștri. Ei sunt cele mai mari oglinzi. Dar totodată, maestri, profesori, ne sunt toti oamenii cu care interacționam in viata asta. Si ei ne oglindesc temerile, fricile, blocajele, tot ce e bun si mai putin bun din noi.
Când ne înfuriem pe cineva, e o formă de oglindire.
Când judecam pe cineva, e o formă de oglindire.
De fapt si furia apare tot dintr-o forma de judecata, pt ca judecata vine din lipsa acceptării. Si cand nu vrem sa acceptam ca cineva e altfel decât ce credem noi ca e bine, sau normal, atunci apare judecata. Adica îl judecăm, si implicit ne cuprinde o emotie de suparare, frustrare sau furie pe acea persoană.
Exemplu: Daca mama, tata, ne învață ca e urat sa vorbim in timp ce măncam, ca adulti vom ajunge sa consideram ca oricine vorbeste în timp ce mănâncă e un nesimțit. Adica o formă de judecată. Il judecam pe un altul ca face ceva gresit. Când de fapt face doar altfel decât credem noi ca e ok.
Rezolvarea e simplă, dar destul de greu de îndeplinit si acceptat. Rezolvarea sta fix în acceptare. Când acceptam ca ceea ce ni se arata e de fapt o oglinda a ceea ce avem de lucrat noi cu noi, înăuntrul nostru, atunci creștem pe scara nivelului de conștiință. Când înțelegem ca de fapt tot ce se intampla in exterior are legatura cu ce e in interiorul nostru, si cand asociem asta cu faptul ca toti oamenii sunt egali, si nu e nimeni mai presus sau mai prejos decat altcineva, atunci viata devine mult mai simplă.
Si mai sunt multe de completat, dar…
Mai vorbim .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.