joi, 7 octombrie 2021

Laptisorul de matca pentru raceala si gripa

 Raceala si gripa pot surveni in orice moment al anului si au in general manifestari comune. Greu de diferentiat, raceala fiind produsa de rinovirusi, iar gripa, de virusii gripali, in general mai agresivi, ambele sunt viroze ce ne afecteaza in primul rand caile respiratorii. Daca racelile dureaza in general in jur de o saptamana, gripa poate dura si peste o luna. Impotriva acestor viroze respiratorii nu exista medicamente eficiente. Antibioticele nu afecteaza deloc virusii si in general pot fi mai degraba daunatoare. Vaccinarea s-a dovedit si ea putin eficienta din cauza mutatiilor rapide ale virusilor, aparand mereu virusi noi, fata de care vaccinurile sunt total ineficiente. Virozele respiratorii se transmit extrem de usor, prin aer, prin inhalarea aerosolilor provenind de la cei bolnavi, neavand astfel cum sa ne protejam.

In aceste conditii, mai ales in marile aglomerari urbane, riscul de a contracta o viroza respiratorie este extrem de mare. Este bine de stiut ca acesti virusi pot fi transmisi si de pe diferite obiecte sau de pe mainile nespalate pe care ei pot supravietui chiar si 18 ore. La nivel mondial, se observa la adulti, in medie, doua pana la cinci viroze pe an, iar la copii chiar si pana la 12. In Statele Unite ale Americii, virozele respiratorii reprezinta cauza a aproximativ o suta de milioane de vizite la medic si a unor achizitii de medicamente in valoare de peste 400 de milioane de dolari anual.
Raceala si gripa se manifesta in primul rand printr-o stare accentuata de oboseala si lipsa de concentrare, de somnolenta si lipsa de putere, printr-o senzatie de frig, de frisoane, stranut, dureri de cap si dureri musculare, secretii nazale si tuse, iar la copii si febra. Uneori, frisoanele sunt insotite si de dureri abdominale si ale oaselor si de usturime la nivelul ochilor. La gripa pot aparea si starile de greata si voma care pot fi insotite si de alte complicatii gastrointestinale. Pot aparea insa si complicatii, precum sinuzita, infectii la nivelul urechilor, faringita si laringita, dar si complicatii pulmonare, caz in care antibioticele devin necesare. Insa, in afara de cazul acestor complicatii ce necesita administrarea antibioticelor si, uneori, chiar si internare, in cazul racelii si gripei nu avem nici o medicatie specifica, ci doar una paliativa, constand in diferite preparate antiinflamatorii si inhibitori care sa reduca tusea si sa usureze respiratia.
Faptul ca unele persoane nu racesc aproape niciodata, iar altele sunt mai tot timpul racite sau gripate se explica prin rezistenta diferita a organismului, prin modul in care functioneaza sistemul imunitar al fiecarei persoane. Astfel, pentru a scapa de raceala si gripa, de care nu ne putem feri decat prin spalarea cat mai frecventa a mainilor, este important sa ne intarim organismul si in primul rand sistemul imunitar. Iar asta nu se face cu ajutorul vaccinurilor, care ne protejeaza doar de o parte a virusilor, dar ne lasa si mai expusi fata de ceilalti, astfel ca de multe ori putem avea surpriza ca dupa ce ne-am vacccinat sa facem si mai multe viroze respiratorii. In schimb, avem un remediu natural, care poate face adevarate minuni pentru noi. Este vorba despre laptisorul de matca, acest elixir al stupului, care face ca regina sa traiasca de zeci de ori mai mult decat restul albinelor. Trebuie stiut insa ca acesta nu are totdeauna aceeasi calitate. Daca vrem sa beneficiem cu adevarat de binefacerile lui, trebuie sa apelam numai la laptisorul de matca crud, si nu la cel liofilizat. Apoi, si calitatea acestuia difera mult, mai ales ca imediat dupa recoltare el trebuie pastrat numai la rece. Iar cea mai buna calitate o gasiti numai in laptisorul de matca crud de la ApiLand.

https://www.daciccool.ro/blogurile-brandurilor-dacic-cool/blog-apiland/7966-laptisorul-de-matca-pentru-raceala-si-gripa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor