joi, 14 septembrie 2023

“Crucea e o taină și se dezleagă numai celor ce o iubesc.”

 Crucea este usa Imparatiei cerurilor. Trebuie sa regasim sensul Crucii ca biruinta asupra mortii spirituale, biruinta a iubirii. Avem adeseori o reprezentare partiala despre Cruce si despre taina ei redusa la faptul de a suporta o asceza, de a ne infrana de la placeri, de la tot felul de satisfactii. Exista insa si un alt sens al Crucii: compasiunea pentru celălalt. Cu siguranta insa nu putem face totul pentru celalalt daca tinem la placerile noastre egoiste, daca omul este legat de lacomie, pofta de stapanire, mandrie. Aceasta arata insa numai aspectul negativ al Crucii. Pot sa ma apropii de celalalt fara sa-i vorbesc despre Cruce, aratandu-i insa ca sunt gata la toate sacrificiile pentru el. Daca este bolnav, ma voi duce la el, voi ramane impreuna cu el. Celalalt poate suporta el insusi greutati, persecutii, somaj… Iar eu pot sa port impreuna cu el aceasta Cruce.

Rugăciunea Sfintei Cruci
Să învie Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii Lui şi să fugă de la faţa Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară, cum piere fumul, cum se topeşte ceara de faţa focului, aşa să piară diavolii de la faţa celor ce-L iubesc pe Dumnezeu şi se însemnează cu semnul Crucii şi zic cu veselie: Bucură-te, Preacinstită şi de viaţă purtătoare Cruce a Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, şi S-a pogorât la iad şi a călcat puterea diavolului şi te-a dăruit nouă pe tine, Cinstită Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmaşul. O, Preacinstită şi de viaţă purtătoare Cruce a Domnului, ajută-mi cu Sfânta Doamnă Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, şi cu toţi Sfinţii în veci! Amin!

“Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreapta Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o cu mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât o poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce! Ţine-o bine şi urcă Golgota spre Înviere!”

𝙎𝙛𝙖̂𝙣𝙩𝙪𝙡 𝙄𝙚𝙧𝙖𝙧𝙝 𝙉𝙚𝙘𝙩𝙖𝙧𝙞𝙚 𝙙𝙚 𝙀𝙜𝙝𝙞𝙣𝙖

...♥️🌺"ASCULTAȚI CE VĂ SPUN, NICIODATĂ SĂ NU VĂ AȘEZAȚI LA MASĂ FĂRĂ SA VĂ FACEȚI CRUCE, CĂCI CEI CARE NU-ȘI FAC SEMNUL CRUCII STAU CU DRACII LA MASĂ, stau împreună cu ei, mănâncă împreună cu ei"🌺♥️♦️...(un ucenic de-al Părintelui Ilie Cleopa)

♦️♥️🌺♦️♥️🌺♦️♥️🌺♦️♥️🌺♦️♥️🌺
🌺"Ajută-ne Doamne, ca Sfânta Cruce a Ta să fie arma noastră pe viață, și nu ne lipsi Doamne, pe noi în veci de această armă.♥️🌺

Să nu uitați, ce vă spun, cei care nu vă faceți semnul Crucii când vă așezați la masă să știți că stați împreună cu dracii, diavolii sunt împreună cu voi la masă și mănâncă împreună cu voi, se zbenguie acolo cu voi când mâncați, de aceea dragii mei, folosiți această armă în tot timpul, pe care ne-a dat-o Dumnezeu, Sfânta Cruce, căci masa care este închinată cu puterea semnului Sfintei Cruci, va fi străjuită și îngrădită imediat de Maica Domnului, de sfinții îngeri, iar la cea care nu este închinată, sunt dracii pe ea și saltă și sar de bucurie...vedeți așa se întâmplă cu cei care nu fac cruce când stau să mănânce, stau cu dracii la masă.

Iar dimineața când vă treziți să strigați la Dumnezeu de trei ori închinându-vă: "Slavă Ție Doamne, slavă Ție!!!"... Și faceți Sfânta Cruce când ziceți așa.

Și seara înainte de culcare la fel. Să nu vă culcați fără Sfânta Cruce, căci grea judecată vor avea cei care se culca fără să facă Sfânta Cruce și nu folosesc Crucea ca armă, mai ales că Judecata lui Dumnezeu v-a fi făcută în numele Puterii Sfintei Cruci.

Căci cu Puterea Sfinții Crucii, le veți birui pe toate.

Ai văzut ce minune a făcut Dumnezeu???... a lăsat Dumnezeu un animal pe fața pământului și în ograda omului, oaia, și i-a dat Dumnezeu un instinct să-și facă Sfânta Cruce înainte de culcare, și ea îl respectă și nu se culca până nu face cruce scurmată pe pământ.
Oaia nu se culcă până nu face cruce pe pământ cu piciorul ei drept din față, zgârie pământul de trei ori și se întoarce invers și mai zgârie de trei ori și așa a făcut Sfânta Cruce și apoi pune capul pe crucea ei și se culcă.

V-am adus aminte de aceste lucruri ca să vedeți ce putere are Sfânta Cruce.

Va rog, din adâncul inimii, nu vă lăsați de rugăciune ca nu știți când vine moartea, și dacă te va prinde vorbind cu Dumnezeu și rugându-te, nu te va mai duce Dumnezeu nici la Dreapta Judecată, te va duce Dumnezeu drept în cer în Împărăția Lui.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor