miercuri, 13 septembrie 2023

Miere și usturoi pe stomacul gol

Miere și usturoi pe stomacul gol – tratament cu beneficii uimitoare pentru : ficat, circulația sângelui , piele , sistem imunitar , pierdere in greutate și altele .

Combinând usturoiul cu puțină miere, îi multiplicăm proprietățile benefice. Ambele alimente au proprietăți antibiotice foarte puternice și pot proteja sistemul imunitar.

Motivul pentru care te sfătuim să consumi miere și usturoi pe stomacul gol este foarte simplu. La începutul zilei, acest organ este pregătit să înceapă să își îndeplinească funcțiile. Combinația de miere și usturoi ajută stomacul să metabolizeze alimentele consumate în mod optim.

Astfel, consumând miere și usturoi pe stomacul gol vom profita de trei beneficii semnificative: nu ne îngrășăm, profităm la maxim de nutrienții ingerați și scăpăm de toxine.

❓CUM PREPARĂM MIEREA CU USTUROI

✅AVEM NEVOIE DE:

Ingrediente
✔️12 căței de usturoi
✔️1 cană (335 g) de miere
✔️1 borcan din sticlă cu capac

Vom curăța cățeii de usturoi, îi tăiem pe jumătate iar în acest fel beneficiile terapeutice ale usturoiului vor fi absorbite în miere. Vom adăuga cățeii de usturoi tăiați pe jumătate în borcanul sau sticlă, peste care turnăm mierea.

Trebuie să ținem seama să nu se formeze bule de aer și trebuie ca mierea să acopere în totalitate usturoiul. Închidem recipientul etanș și-l vom pune la macerat pentru o săptămână, ferit de soare dar la temperatura camerei.

După macerare, vom consuma o lingură pe zi dimineața pe stomacul gol înainte cu 10 minute de micul-dejun.



Este un adevărat medicament natural pentru ficat și pentru întreg organismul.

1. Ajuta la detoxifierea ficatului

Un lucru important de reținut este faptul că sănătatea ficatului joacă un rol important în bunăstarea ta zilnică. Fumatul, alcoolul, o dietă nesănătoasă și sedentarismul afectează acest organ.

Se întâmplă ca în unele zile să avem un gust rău în gură sau simțim că suntem balonaţi sau avem o digestie foarte greoaie, atunci trebuie să luăm în calcul ficatul.

Aceste simptome poate să ne arate faptul că ficatul este plin de toxine și nu poate să le elimine în mod eficient. Dar, înainte de a fugi la farmacie, este mai bine să te prezinți la medic și să-ți îmbunătățești dieta alimentară.

Ficatul sănătos stimulează circulația corespunzătoare a sângelui și în plus, acesta elimină toxinele acumulate în timp. Pentru o detoxifiere naturală, consumul de lichide ne va fi de mare ajutor. Se știe faptul că ficatul are nevoie de cantități mari de vitamina C, care ajută la regenerarea acestuia


Pentru ficat sănătos, o dietă naturală, fără alimente procesate și ingrediente precum făina și zahărul va face minuni.

Mierea este un aliment foarte sănătos fiind bogată în glucoză, minerale, antioxidanți și vitamine, este una dintre alegerile cele mai optime pentru a ne menține ficatul sănătos. Este un antibiotic natural care combate inflamațiile, aceasta se datorează prezenței unui compus numit inhibină, o substanță cu proprietăți antimicrobiene.

Mierea cea mai bună pentru sănătatea ficatului este cea obținută din flori de rozmarin, deoarece glucoză se absoarbe foarte ușor și este transformată imediat în energie și în acest mod, ficatul nu este suprasolicitat.



Mierea este un detoxifiant natural care întărește țesuturile hepatice și stimulează regenerarea ficatului în cazul persoanelor care suferă de steatoză hepatică (ficat gras), dar trebuie să alegem o miere pură ecologică.

Usturoiul este inamicul agenților patogeni care atacă ficatul, ajutând în mod eficient și la eliminarea toxinelor.

2. Îmbunătățește circulația sângelui

Când usturoiul ajunge în stomac, acesta stimulează producția sucurilor gastrice care sunt esențiale pentru absorbția corectă a fierului. În plus, usturoiul este bogat în vitamine și minerale, drept pentru care, dacă îl consumăm, ne îmbogățim sângele cu nutrienți.

Acest aliment reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, prevenind îngroșarea sângelui și permițându-i să circule normal. Așadar, usturoiul previne declanșarea problemelor cardiovasculare.

3. Hrănește pielea

Usturoiul este un antioxidant potent care regenerează celulele. Cu ajutorul acestuia, putem avea o piele netedă, moale și lipsită de coșuri.

Ca să profităm de toate aceste beneficii, nu este nevoie să apelăm la produsele de înfrumusețare din comerț. Majoritatea dintre acestea conțin chimicale care produc inflamații și care, pe termen lung, afectează epiderma.

4. Fortifică sistemul imunitar

Usturoiul te ajută să îți fortifici sistemul imunitar, oferindu-ți protecție împotriva microbilor și a bacteriilor. Este esențial să ai un sistem imunitar puternic dacă vrei să eviți boli grave precum cancerul. Ia toate măsurile necesare pentru a-ți menține sănătatea. În caz contrar, riști să fii răpus de o infecție virală sau bacteriană.

5. Susține pierderea în greutate

Deși pare greu de crezut, mierea este un aliment foarte sățios. Consumată pe stomacul gol împreună cu usturoi, mierea hrănește organismul și reduce pofta de mâncare. Mai mult, acest aliment reduce producția de cortizol (celebrul hormon al stresului) și ne relaxează.

6. Reduce inflamațiile

Dacă suferi de migrene sau dureri cronice, nu ezita să încluzi mierea în dieta ta zilnică. Gustul delicios al acesteia te va relaxa, ajutându-te să nu mai ai nevoie de analgezice sau ibuprofen. Calitatea vieții tale va crește și îți vei putea dedica timpul hobbyurilor tale fără a fi slăbit de durere.

7. Oferă energie

Zilele de muncă pot fi foarte lungi și obositoare. Sarcinile noastre se multiplică tot timpul și este aproape imposibil să nu ne simțim epuizați când ajungem acasă de la serviciu. Din acest motiv, multe persoane optează să consume băuturi energizante sau îndulcite cu zahăr. În timp însă, aceste produse au un impact negativ asupra organismului. Pentru a evita orice complicații, putem să obținem un plus de energie consumând miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor