sâmbătă, 26 octombrie 2024

Ne simțim vlăguiți, pierduți, incapabili să găsim motivația de a continua.


Unde se scurge energia noastră? De ce uneori ne trezim în zile care par golite de sens, lipsite de forță, în care simțim că suntem împinși doar de inerție? Acele momente în care corpul refuză să coopereze, iar mintea devine o povară, plină de un zgomot greu de decodificat. Energia noastră, această forță subtilă și invizibilă, se scurge din noi, dar nu întotdeauna în mod evident.


Suntem, fără să ne dăm seama, punctul de întâlnire între lumea fizică și cea invizibilă. Ne înconjurăm de haosul cotidian, de cerințele lumii moderne, și cu fiecare alegere pe care o facem, cu fiecare gând, pierdem o parte din noi. Oboseala noastră nu vine doar din lucruri vizibile, tangibile. Ea este și o acumulare de tensiuni emoționale, de așteptări neîmplinite, de dorințe pe care le purtăm cu noi fără a le conștientiza. Se naște din conflictul dintre ceea ce suntem și ceea ce credem că ar trebui să fim.


În adâncul nostru, există o tensiune constantă între adevărata noastră natură și masca pe care o purtăm zilnic. În această disonanță se scurge energia. În acele clipe în care ne obligăm să trăim după reguli impuse din afară, departe de esența noastră, simțim cum sufletul nostru obosește. Și când sufletul obosește, corpul cedează, mintea devine un câmp de luptă, și întreaga noastră ființă începe să se descompună, într-un fel subtil, dar sigur.


Apoi sunt zilele acelea în care totul pare lipsit de sens. Nu pentru că nu ar fi sens, ci pentru că energia noastră a fost consumată în atât de multe direcții greșite. Ne împrăștiem sufletul în mii de părți, trăind viețile altora, încercând să răspundem așteptărilor care nu ne aparțin, iar în acel proces ne pierdem pe noi. Oboseala aceasta nu este simplă. Este o oboseală a sufletului, o stare de epuizare a esenței noastre interioare, cauzată de deconectarea de la ceea ce ne dă viață.


Poate că acele zile în care nu simțim nimic sunt, de fapt, un dar ascuns. Un semnal al ființei noastre profunde, care ne șoptește că e nevoie să ne întoarcem la noi. Că trebuie să ne reîntâlnim cu acele părți din noi care au fost ignorate, care au fost suprimate în goana zilnică după împliniri materiale sau statut social. Poate că acele zile de "low energy" sunt momentele în care sufletul încearcă să-și recapete echilibrul, să ne tragă de mânecă, să ne spună că ne-am îndepărtat prea mult de ceea ce contează cu adevărat.


Energia noastră curge ca un râu, dar dacă îi blocăm cursul, dacă o direcționăm constant în activități care nu ne hrănesc sufletul, ea începe să se evapore. Ne simțim vlăguiți, pierduți, incapabili să găsim motivația de a continua. Dar în acel gol, în acea absență de energie, se află și o oportunitate – aceea de a ne întoarce către interior, de a ne întreba: „Ce mă hrănește cu adevărat? Ce îmi dă sens?”


Să ne amintim că energia noastră nu este infinită, dar este regenerabilă. Ea se regenerează atunci când trăim autentic, când ne reconectăm cu acele lucruri care ne aprind sufletul. Când ne permitem să fim, pur și simplu, fără a forța nimic, fără a căuta aprobarea celorlalți, fără a trăi sub povara așteptărilor externe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor