joi, 20 octombrie 2022

Aronia – ce este, tipuri, beneficii, rețete, ceai, suc, contraindicații

 Aronia (numită si aronic) este un arbust care a intrat de curând în cultura noastră pentru că are proprietăți vindecătoare. El este originar din America de Nord, loc în care îl putem găsi în stare naturală, sălbatică. A fost aclimatizat pe continentul european abia în secolul XIX, atunci când a fost adus aici de către ruși. În Europa de Est a fost adus cu ajutorul eforturilor biologului Miciurin, care a selecționat mai multe soiuri de fructe, obținând aronia cu fructe din ce în ce mai mari și mai dulci.

Aronia este înrudită cu mărul și este o parte a familiei roaceea, având fructe care pot fi negre sau roșii. Acest arbust crește până la o altitudine de 1200 m și nu este pretențios la temperatură. Poate să reziste chiar și până la –30 de grade Celsius și are nevoie de un sol umed. Planta rodește începând din al treilea an, însă până la această vârstă trebuie să fie tunsă și întreținută corect.

Beneficii aronia

a
  • Aronia ajută în curele de detoxifiere – Datorită concentrației de catehină și luteină sau caroten, aronia este un antioxidant puternic care ajută la eliminarea radicalilor liberi existenți în sânge, în piele, țesturi și organe, prevenind mutațiile care pot să apară.
  • Aronia îmbunătățește sistemul imunitar – Pe lângă toți antioxidanții importanți pe care i-am menționat, aronia conține și vitamina C în cantități mari și stimulează activitatea celulelor albe ajutând și la producerea de colagen. Colagenul repară organele, celulele și vasele de sânge.
  • Aronia ajută la susținerea funcției cognitive – Printre principalele efecte pe care radicalii liberi le au asupra organismului, reprezentativă este distrugerea legăturilor neuronale care reduc capacitatea cognitivă. Fructele de aronia cresc activitatea neuronală și întăresc legăturile, reduc stresul oxidativ din creier și reduc riscul de Alzheimer, demență sau alte probleme similare.
  • Aronia ajută vederea – Carotenul din conținutul său reduce stresul oxidativ din ochi și previne degenerarea oculară dar și dezvoltarea cataractei.
  • Aronia este utilă pentru reglarea tensiunii – Având un conținut ridicat de potasiu, aceste fructe au efecte benefice asupra inimii pentru că potasiul are efect dilatator. Prin relaxarea vaselor de sânge, tensiunea arterială va scădea și fluxul sanguin va crește iar șansele de infarct se vor reduce considerabil.
  • Aronia are efect antibacterian – Studiile recente au dovedit că are un mare impact asupra răcelilor și asupra infecțiilor bacteriene care pot apărea la nivelul aparatului respirator. Prin urmare, fructele pot să fie consumate pentru a combate aceste probleme dar și cu scop preventiv.
  • Aronia are o serie de beneficii pentru diabetici – Fibrele dietetice existente în fructele de aronia ajută și la menținerea echilibrată a zahărului din sânge și previn creșterile bruște ale glicemiei, care pot să fie extrem de periculoase în momentul în care persoanele suferă de DIABET..
  • Ceai de aronia. Beneficii pentru organism

Ceaiul de aronia este un remediu deosebit de căutat pentru tratarea semnelor de îmbătrânire. Ei bine, află că ceaiul și boabele de aronia au mai multe efecte printre care și acest leac mult căutat. 

Consumat moderat, (la recomandarea unui specialist), ceaiul și boabele de aronia te ajută și în lupta cu cancerul. Poți consuma aronia sub diverse forme. Dar, astăzi, vei afla mai multe despre ceaiul de aronia și beneficiile sale asupra organismului Care sunt beneficiile ceaiului de aronia pentru organism?1.Conține antioxidanți puternici 2.Ajută la combaterea cancerului 3.Ajută sănătatea 

4.Oferă sprijin sistemului imunitar



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor