A trăi conștient înseamnă a fi prezent în trupul, viața și relațiile tale și a realiza și a-ți asuma faptul că ești creator – tu îți creezi propria realitate prin gândurile și emoțiile pe care le hrănești în mintea ta, prin deciziile și acțiunile tale.Atunci, când nu ești prezent în trupul tău și nu acorzi atenție felului în care te simți din punct de vedere fizic, ajungi să îți neglijezi nevoile – nu te hrănești atunci când organismul îți cere asta sau te hrănești în exces, nu te odihnești atunci când ai nevoie și pe acest fond apare oboseala cronică și, de asemenea, pot apărea tulburările de somn, te simți încordat în permanență, apar durerile, te îmbolnăvești, ai o stare psihică proastă, te poți simți anxios tocmai din cauza faptului că nu dormi suficient ori nu te hrănești corespunzător.
Atunci, când nu ești prezent în viața ta, funcționezi mai degrabă pe pilot automat – nu ai o direcție stabilită, nu știi ce îți dorești, nu ai obiective sau scopuri, ci mai degrabă te lași purtat de viață precum o corabie pe valurile oceanului sau faci ce face toată lumea, pentru că nu ți-ai acordat timpul de a-ți chestiona valorile și concepțiile pe care, vrând-nevrând, le-ai preluat de la cei din jurul tău.
Fugi de tine, de nevoile, dorințele și rănile tale. Fugi de ceea ce nu-ți place la tine, de ceea ce îți creează o stare de disconfort și trăiești „la suprafață”, acolo unde simți că deții controlul. Iar acest control se extinde și asupra persoanelor apropiate pentru că, în acest fel, îți poți întreține iluzoriul sentiment de siguranță. Dar când ordinea prestabilită este tulburată, simți că te prăbușești în gol și începi să-ți chestionezi propria valoare sau utilitate.
Atunci, când nu ești prezent în relațiile tale, interacționezi de la mască la mască ori în funcție de tiparele cognitive și atitudinale pe care le-ai urmat până acum, oricât de distructive ar fi ele. Interacționezi în funcție de așteptările și nevoile tale egoiste și nu în funcție de felul în care este persoana din fața ta. Adică, poți alege un partener de viață, nu pentru ceea ce este el, nu pentru dorința de a-l cunoaște și a-l descoperi, ci pentru a-l modela astfel încât să corespundă mai bine nevoilor și intereselor tale.
Când nu ești prezent în relațiile tale, nu-ți asumi responsabilitatea pentru ce aduci tu în relație, nu dorești să explorezi și să soluționezi problemele care apar, ci mai degrabă te aștepti ca ele să se rezolve de la sine. Te autoamăgești, negi realitatea, bagi capul în nisip ca struțul sau îți învinovățești partenerul pentru nefericirea ta.
A nu fi prezent înseamnă a nu accepta o realitate relațională cocreată.
A trăi conștient înseamnă a-ți asuma responsabilitatea pentru toate aspectele vieții tale și, de îndată ce îți asumi responsabilitatea, realizezi că ai puterea de a schimba acele aspecte care nu-ți mai sunt utile ori nu-ți mai plac, că ai puterea de a-ți creiona un nou destin, că ai puterea de a fi și de a trăi exact așa cum îți dorești.
A trăi conștient înseamnă a-ți asuma responsabilitatea pentru gândurile și emoțiile tale, a realiza că percepția asupra vieții îți este dată de credințele tale pe care le poți schimba dacă nu-ți mai sunt utile, de rănile tale, pe care le poți vindeca și integra, depășindu-ți astfel temerile sau mentalitatea de victimă.
A trăi conștient înseamnă a nu mai căuta scuze sau justificări, a nu mai da vina pe alții, pe destin sau pe trecutul tău, ci a căuta să realizezi tot ce este mai bun din „ce ți s-a dat” ori a-ți asuma nefericirea dacă nu vrei să faci nimic...
A trăi conștient înseamnă a-ți asculta și vocea interioară, deoarece această voce este precum o busolă care încearcă să ne arate calea în ciuda tuturor împotrivirilor noastre. Această voce exprimă năzuințele sinelui nostru autentic.
Ce o fi acest câmp cuantic? Este suma tuturor potențialităților și a tuturor posibilităților, de unde accesăm doar ceea ce vrem cu adevărat atât conștient cât și din subconștient. Pentru a accesa conștient ceea ce ne dorim am conștientizat și creat câțiva pași necesari transmiterii unei intenții și apoi să se materializează în planul concret.
Redau mai jos pașii concreți:
- Autoobservarea a cum gândești, vorbești și te manifești – prin care îți vei da seama cum trăiești; Prin acest exercițiu își dai seama Cine ești tu de fapt? și cum își creezi realitatea.
- Studiul conștient a ce ești, cum funcționezi ca ființă și cum te poți reinventa – aici recomand să citiți măcar o carte de dezvoltare personală și autocunoaștere pe săptămână;
Creierul are nevoie mereu de informații noi pentru a face noi conexiuni neuronale pentru a reuși să schimbăm vechile programe sau credințe limitative cu altele noi, create și implementate conștient în subconștient.
- O dorință, intenție sau un plan creat conștient pentru a te reinventa (adică să scoți credințele false conștient din subconștient și să introduci conștient alte credințe pe care vrei să le manifești) și a-ți crea o viață așa cum o vrei tu. Pentru a ne schimba eu sunt-ul avem nevoie teoretic de 6 luni până la un an de zile. Asta datorită transformărilor cerebrale care trebuie să aibă loc pentru a manifesta o atitudine în permanență.
Pentru a reuși să împliniți dorința, intenția sau planul propus este necesar să vă implicați prin:
a) Disciplina necesară pentru a convinge mintea veche(creată cândva) că e posibil să experimentez altceva, adică ceva ce vreau acum.
Disciplina implică cunoaștere, atenție și voință. Adică știu ce vreau să fac sau să am, voi da atenția necesară și suficientă pentru asta și implic voința pentru a împlini disciplina așa cum mi-am propus(adică nu amân nimic din ce mi-am propus).
b) Autocorectarea – este o etapă în care atunci când vă vin gânduri sau cădeți în pesimism și rulați emisii de genul: nu am nici o șansă, nu voi reuși, sau e foarte greu să fac asta, etc. spuneți STOP în mintea voastră și reveniți la gândul prin care vreți împlinit planul vostru.
c) Detașarea de rezultat – adică nu stăm mereu cu gândul la ce vrem, ci credem că se va împlini și ne manifestăm ca atare.
- Manifestarea recunoștinței și manifestarea atitudinii visului împlinit.
Acest pas face parte din ecuația materializării și se realizează astfel:
- prima dată îți mulțumești ție că ai știut ce vrei și că ai avut voința necesară de a acționa;
- a doua oară mulțumești tuturor oamenilor, situaților, evenimentelor și conjuncturilor care te-au ținut în prezent și au contribuit la realizarea visului;
- în final mulțumești Universului, potențialului cuantic și tuturor entităților de lumină care te-au susținut în realizarea planului tău.
- Celebrarea planului împlinit.
Este ultimul pas la fel de important ca primul. În plan fizic se cinstește sau celebrează cu un pahar de vin roșu și brânză. Vinul conține rezveratrol iar brânza conține calciu. Cele două elemente rezveratrolul și calciul împreună creează la nivel cerebral o reacție care consolidează rețeaua sau conexiunea neuronală prin care ați trăit experiența dorinței sau visului vostru. După această celebrare este ca și cum ați bifat un vis și puteți trece la următorul. Arătați creierului și sinelui vostru că sunteți pregătiți pentru o nouă experiență. Spor la lucru conștient cu voi pentru a putea trăi bucuria unei vieți creată conștient.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.