joi, 16 februarie 2023

 20 DE CURIOZITĂȚI DESPRE ULEIURILE ESENȚIALE


1) Atunci când uleiurile esențiale sunt aplicate pe piele, ele sunt absorbite cu ușurință și transportate de sânge către fiecare celulă din organism în doar câteva minute.


2) O singură picătură de ulei esențial de mentă este echivalentă cu 28-40 de căni de ceai de mentă.


3) Fiecare ulei esențial conține până la câteva sute de tipuri diferite de molecule, fiecare dintre acestea oferind beneficii în promovarea sănătății, vindecării și regenerării organismului.


4) Medicii din comunitatea medicală europeană prescriu uleiuri pentru a administrare internă, suplimentar sau în locul produselor farmaceutice.


5) Există diferite soiuri ale aceleiași plante, precum și diferite moduri de extracție, care pot avea ca rezultat un grad diferit de puritate, o culoare diferită și moduri diferite în care uleiul va acționa cel mai bine.


6) Când sunt difuzate, unele uleiuri au capacitatea de a elimina toxinele sau particulele metalice din aer.


7) Sesquiterpenele sunt compuși chimici din uleiurile esențiale, care au capacitatea de a trece prin bariera hemato-encefalică, ajutând la tratarea unor boli neurodegenerative precum Alzheimer, Lou Gehrig, Parkinson și chiar scleroza multiplă.


😎 Testarea purității unui ulei esențial se face cel mai ușor prin picurarea unei picături de ulei pe o bucată de hârtie. Dacă după 15 minute nu a mai rămas nicio urmă, înseamnă că uleiul esențial este pur. Dacă s-a format un cerc de ulei, înseamnă că uleiul nu este pur.


9) Uleiurile esențiale nu sunt uleiuri propriu-zise, ci sunt de fapt nutrienți concentrați din plante.


10) Simțul mirosului este primul dintre cele cinci simțuri care se dezvoltă.


11) Mai puțin de 1% din întreaga populație a speciilor de plante produce uleiuri esențiale.


12) Difuzarea uleiurilor esențiale poate ajuta la creșterea oxigenului atmosferic într-o cameră.


13) Coaja unei lămâi conține cinci picături de ulei esențial.


14) Abia în secolul al XX-lea a fost folosit pentru prima oară termenul „aromaterapie”.


15) Regii și reginele de acum câteva sute de ani angajau slujitori al căror rol era să împrăștie plante în calea lor pentru a înmiresma aerul și a-i apăra de energii negative.


16) Uleiul de Neroli („floare de portocal”) este unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale. Este nevoie de 453.5 kg de flori de portocal pentru a obține o jumătate de litru de ulei de Neroli.


17) Căpitanul James Cook a menționat pentru prima dată uleiul de arbore de ceai în 1772, în timpul călătoriei sale către Botany Bay, Australia. El și echipajul său au făcut un ceai din frunze pentru a preveni scorbutul.


18) Simțul olfactiv este singurul simț direct legat de zona limbică a creierului, care este considerată centrul de control al emoțiilor.


19) În secolul al XVII-lea, dacă erai prins folosind ierburi din motive medicinale, erai spânzurat pe motiv de vrăjitorie.


20)Uleiurile esențiale nu pot fi brevetate

🙏🥰🔆

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor