miercuri, 6 noiembrie 2024

5 semne ca nu e interesat de tine iar tu iti pierzi timpul


 5 semne ca nu e interesat de tine iar tu iti pierzi timpul1. Lipsa comunicării: Dacă inițiativele tale de a vorbi sau de a te întâlni sunt adesea ignorate sau întâmpinate cu scuze, acesta este un semn clar.
 2. Minimalizarea interacțiunii: Când discuțiile sunt superficiale și nu există dorința de a aprofunda cunoașterea reciprocă, acesta poate fi un indiciu că nu are un interes real.
 3. Absenta inițiativei: Dacă tu ești mereu cel/cea care face planuri și nu primești nimic înapoi, este posibil să nu fie investit emoțional în relație.
 4. Lipsa sprijinului emoțional: Atunci când ai nevoie de suport, iar persoana respectivă nu este acolo pentru tine, aceasta sugerează o lipsă de interes și empatie.
 5. Evitarea subiectelor serioase: Dacă persoana evită discuțiile despre viitor sau despre relații și preferă să rămână la un nivel superficial, ar putea semnala că nu este interesată de o relație mai profundă.

Observarea acestor semne te poate ajuta să iei o decizie mai informată despre timpul și energia pe care le investești. Ciclul meu cu tine s-a încheiat, nu mai am ce să-ți ofer, decât mai multe plângeri și reproșuri produs de epuizare emoțională în care mă aflu.

Nu vreau să continui într-o relație care îmi fură liniștea și îmi provoacă mai multă angoasă decât fericire, mi-am dat seama că aveam o idee despre relația noastră care nu se potrivea realității, te-am idealizat, te-am visat, ți-am acordat atribute pe care în sfârșit nu le-ai avut.
Am dat acestei relații o mulțime de șanse pentru că am păstrat amintirile mele frumoase și ideea mea de viitor alături de tine.
Te las să pleci și să închizi acest capitol.
Inteleg ca iubirea nu se cere si nici nu se cerşeste, nu trebuie să forțez ceva, ce trebuie sa vină natural, părăsesc această relație, să mă concentrez pe cea mai importantă relație din lume:

Relația cu mine ❤️ 🩹Este chiar în această călătorie de autodescoperire și creștere unde cuplul devine o oglindă care reflectă luminile și umbrele noastre, un companion care ne provoacă să fim cea mai bună versiune a noastră, vindecând și evoluând împreună într-un dans al iubirii și transformării.

În fiecare cerere către partener se află o oportunitate de a vindeca, de a crește, de a evolua. Îmbrățișând rănile copilăriei cu compasiune și curaj, transformăm relația cu noi înșine și cu ceilalți.

În această călătorie de autodescoperire și creștere, descoperim puterea vindecătoare a iubirii necondiționate, care ne ghidează spre plenitudine și eliberare, permițându-ne să fim cine suntem cu adevărat: ființe înțelepte, puternice, conștiente și mai presus de toate, ființe ale iubirii. PARTENERUL tău nu este tatăl sau mama ta

Dacă cineva vrea să aibă un partener, trebuie să învețe să-l vadă în mod egal.
Asta înseamnă să îți respecți locul în relație și să îți permiți să iei propriile decizii.
Înseamnă, de asemenea, să lași deoparte rolul de mamă sau tată și să le permiți să fie adulții care sunt.

Care sunt cauzele psihologice și sociale care pot determina o persoană să își asume poziția de fiu 👦 într-o relație:

1. Modele de origine familiale:
- Mama prea protectoare care nu și-a stimulat independența
- Absența unei figuri paterne pentru a modela autonomia
- Creșterea în care nu ai fost învățat să-ți asumi responsabilități

2. Traumă sau experiențe timpurii:
- Abandonul care a generat frica de independență
- Critici dure care i-au subminat încrederea în sine
- Experiențe de eșec care te-au făcut să-ți fie frică să iei decizii

👉🏼 3. Beneficii secundare:
- Evită responsabilitățile și consecințele.
- Te eliberează de povara mentală a deciziilor
- Primește atenție și îngrijire constantă
- Menține o zonă de confort în care alții se mulțumesc cu ea

4. Factori sociali și culturali:
- Unii oameni nu au fost crescuți cu abilități de acasă
- Poate exista o rezistență la preluarea unor roluri noi, mai echitabile
- Societăți care normalizează incompetența masculină în anumite zone

5. Aspecte psihologice:
- Stima de sine scăzută și lipsa de încredere
- Frica de eșec sau responsabilitate
- Posibilă depresie sau anxietate netratată
- Dificultăți de maturizare emoțională

6. Dinamica cuplurilor:
- Cuplul poate consolida inconștient acest comportament
- Se stabilește un ciclu în care ambele perpetuează roluri disfuncționale
- Poate exista o codependență emoțională

⏩️ Consecințele pe termen lung sunt:
- Stagnare personală
- Pierderea respectului de sine.
- deteriorarea relației romantice
- Supraîncărcare de cuplu
- Posibile resentimente reciproce

▶️ Soluția implică:
- Recunoaște modelul
- Caută ajutor profesionist dacă este necesar
- Dezvoltă abilități de autonomie
- Lucrează la stima de sine.
- Stabilește modele noi și sănătoase de relațieDacă te gândești să te îndrăgostești și să-l alegi ca iubit sau iubită, devino observator.
De ce? De ce?
Pentru că te îndrăgostești de un corp, dar te căsătorești cu un caracter.
Observa-ti caracterul, obiceiurile, obiceiurile, viata spirituala, starea de constiinta, daca stii sa-ti gestionezi bine finantele, observa cum e felul tau de a fi, cum te raportezi cu parintii, fratii, chiar si copiii daca le ai, cum socializezi cu alti oameni, cum te descurci cu furia, gelozia, sexualitatea, cum acționează sub presiune, cum își asumă responsabilitățile și angajamentele, cum își îngrijește integritatea, puritatea și consecvența în dorința de a trăi conștient, cum își asumă responsabilitatea pentru viața sa, acțiunile, emoțiile și sentimentele sale.

Căsătoria nu înseamnă descoperirea corpului, ci descoperirea caracterului. Prin urmare, dacă te îndrăgostești, observă-i caracterul cu atenție iar și iar.

Înainte de a lua o decizie la fel de importantă ca a trăi cu cineva, exercită observarea caracterului, astfel îți vei proteja inima și deci liniștea și viitorul.

Asa ar trebui sa iti alegi un partener, dar stim ca nu e asa, de obicei se crede ca e pentru atractie fizica, dar atragem de fapt oameni care se potrivesc tiparelor de rani emotionale, si desi e super important sa observi partenerul e imperativ sa te observi asa sa poti depasi singuri programele care te fac sa alegi acele tipuri de cupluri in functie de modele dobândite.
Așadar, a deveni OBSERVATOR este important în ambele sensuri.
Este valabil sa va intrebati de ce am ales aceasta persoana pana de ce mai aleg sa fiu aici daca ma doare sau etc
Și mai important să vedem cum reacționăm la acești tip de parametri prin care îi măsurăm pe alții pentru a putea avea controlul asupra comportamentelor noastre.
Caută sprijin prin terapii cu profesioniști ca să te poți observa pe tine și pe ceilalți, că observarea nu este același lucru cu a judeca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor