duminică, 19 mai 2024

Cum ne fac rau emotiile


 


Pentru a-ti proteja sanatatea mentala, este indicat sa incerci sa iti tii emotiile sub control. Oricat de greu de crezut ar parea, organele interne pot fi afectate de starile noastre emotionale.

Te-ai intrebat vreodata care este impactul emotiilor asupra organelor?Conform medicinei traditionale chineze, organismul uman este afectat de toti stimulii externi si interni, generand o serie de reactii diferite.

Corpul nostru nu se limiteaza doar la a indeplini functii metabolice de baza, precum transformarea mancarii in energie astfel incat noi sa putem trai. In realitate, acesta trebuie sa proceseze toti stimulii pe care ii primeste. Evident, raspunsul sau la acesti stimuli afecteaza fiecare organ in parte.

Pe langa stimulii fizici primiti de corp datorita sistemului nervos, noi experimentam si emotii. Chiar daca acestea nu sunt mereu vizibile, ele provoaca reactii care pot stimula sau inhiba functionarea anumitor organe.

Desi reactiile sunt de obicei benefice, atunci cand emotiile noastre sunt intense, negative si de durata, impactul lor asupra organelor poate fi devastator. Acest lucru creste susceptibilitatea la anumite boli.

In articolul de azi iti prezentam tot ceea ce trebuie sa stii despre impactul emotiilor asupra organelor.

Cateva informatii de baza despre impactul emotiilor asupra organelor

Conform medicinei traditionale, deteriorarea organelor este strans legata de emotiile pe care le experimentam. Atunci cand un organ este bolnav, exista riscul ca intreg corpul sa se dezechilibreze. Din acest motiv, trebuie sa fim capabili sa identificam cauza emotionala a problemei, astfel incat sa o putem remedia.

Cu alte cuvinte, este necesar sa ne schimbam starea mentala si sa promovam tipare de gandire pozitiva. In cele ce urmeaza iti vom arata modul in care emotiile pot afecta cateva organe de baza.

  1. Inima, intestinul subtire si bucuria

Medicina traditionala chineza ne spune faptul ca bucuria este strans legata de inima si intestinul subtire.

Primul organ este responsabil de reglarea fluxului sanguin si, printre altele, tine sub control functionarea vaselor de sange. Cel de-al doilea absoarbe nutrientii si mineralele provenite din alimentele ingerate.

Desi emotiile sanatoase ca bucuria stimuleaza inima si intestinul subtire, excesele pot cauza:

  • Anxietate
  • Tahicardie
  • Insomnie
  • Lipsa de concentrare

Persoanele cu probleme la nivelul inimii sau al intestinului subtire tind sa fie sensibile, extrovertite si vorbarete. Ele sunt deseori coplesite de propriile emotii si intampina dificultati in a le tine sub control.

Ca sa iti ajuti inima si intestinul subtire sa functioneze mai bine, este important sa inveti cum sa faci fata euforiei, agitatiei, excitabilitatii si altor emotii intense asemanatoare.

In fond, bunastarea acestor doua organe este strans legata de sanatatea intregului corp.

  1. Ficatul si vezica biliara – mania si furia

Mania si furia, precum si toate celelalte emotii asociate lor influenteaza ficatul si vezica biliara. Rolul ficatului este sa depoziteze sangele si sa regleze circulatia energiei vitale, iar vezica biliara se ocupa de colectarea si excretarea bilei.

Daca experimentezi probleme la nivelul acestor doua organe, este posibil sa fii o persoana dinamica, care tinde sa se lase coplesita de griji excesive. Poate chiar reactionezi agresiv uneori la aceste emotii.

Pe langa manie si furie, este important sa identifici si sa tii sub control sentimente ca frustrarea si indignarea. De asemenea, retine faptul ca un ficat sanatos produce energie regeneratoare si eliberatoare.


  1. Splina, stomacul si obsesia

Stomacul si splina sunt asociate obsesiei, nostalgiei si reflectiei. Primul organ este responsabil de nutritia generala, iar cel de-al doilea este o componenta a sistemului limfatic si mentine echilibrul fluidelor corpului.

Oamenii care sufera de boli asociate stomacului si splinei tind sa fie pasnici si calmi, dar intampina dificultati in a lua decizii.

  1. Plamanii, intestinul gros si tristetea

Plamanii si intestinul gros sunt strans legate de emotii ca melancolia, tristetea si mahnirea. Principalul rol al plamanilor este sa regleze respiratia, pe cand intestinul gros contribuie la digestie, la absorbtia nutrientilor si la mentinerea functionarii sistemului imunitar.

Daca experimentezi probleme cu oricare dintre aceste organe, este posibil sa fii o persoana foarte rationala, predispusa la autoreflectie.Introspectia excesiva poate avea consecinte fizice, putand cauza pierderea poftei de mancare, o senzatie de presiune in piept si o stare generala de apatie.

  1. Rinichii, vezica urinara si frica

Emotii ca frica si anxietatea au un impact semnificativ asupra rinichilor.Printre sarcinile acestor organe se numara eliminarea deseurilor din sange. Vezica biliara este responsabila de depozitarea si eliminarea urinei.

Persoanele care experimenteaza durere si slabiciune la nivelul regiunii lombare, precum si alte simptome asemanatoare ar putea trece printr-o perioada de nesiguranta.

In schimb, echilibrarea energiei renale poate mari increderea in abilitatile noastre.

Acum ca ai vazut care este impactul emotiilor asupra organelor mentionate in acest articol, poti incepe sa te concentrezi asupra adoptarii unor tipare de gandire pozitiva. Astfel, organismul tau se va putea vindeca mai usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor