sâmbătă, 30 decembrie 2023

Sarbatori minunate alaturi de cei dragi si un An Nou plin de minuni care sa implineasca visele!🥰

La mulți ani!!!
Să aveți un an nou plin de realizări, bucurii și sănătate 🙏
Vă mulțumim tuturor pentru susținere și anul ce vine ne propunem să nu vă dezamăgim 👌
Fie ca anul 2 0 2 4 să ne bucurăm împreună de tot ce ne încarcă pozitiv și să lăsăm gândurile negative în urmă ❤️
An nou fericit ❤️❤️❤️
Încheiem postarea cu o glumiță, așa cum ne șade noua bine🤣🤣🤣


 2023 a fost un an plin de provocări, dar împreună am depășit aceste dificultăți și am obținut rezultate importante. Parteneriatul nostru s-a dovedit a fi puternic și rezistent iar pentru asta suntem profund recunoscători.

În această perioadă festivă, am dori să împărtășim cu voi speranța și încrederea noastră pentru anul care urmează. Așteptăm un 2024 cu optimism, așteptăm cu nerăbdare să creăm împreună noi căi de inovație și profesionalism.
Fie ca următorul an să fie un an de creștere și succes comun pentru noi toți.

Vă dorim vouă și celor dragi un An Nou plin de momente minunate și amintiri de neuitat, iar succesul și sănătatea să ne însoțească în 2024.

TRADITII,OBICEIURI ȘI SUPERSTIȚII DE ANUL NOU!!
-Cercetătorii văd în obiceiurile populare, care se desfășoară în această perioadă, ritualuri de renovare simbolică a lumii, de alungare a spiritelor rele, sau de divinație; un complex de ceremonii și superstiții, care fac din această perioadă a anului una dintre cele mai bogate în datini populare – o perioadă de trecere între două cicluri de vegetație sau de munci, al cărei prag îl constituie Anul Nou.
-În ajun de Anul Nou, fetele nemăritate pun într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr și un ban, iar peste noapte se spune că ele ar trebui să-și viseze ursitul.
-La miezul nopții, tradiția spune că e bine să deschizi ușa, pentru ca anul vechi să iasă și să-i lași loc celui nou să intre.
-Una dintre tradițiile cunoscute de Anul Nou este sărutul sub vâsc, pentru a fi însoțiți de dragoste tot anul care vine.
În noaptea de Revelion este bine să îți pui o dorință și să întâmpini anul care vine cu speranțe mari.
-Din bătrâni se știe că la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoană să poarte o haină nouă, dar și ceva roșu ori o altă culoare veselă, întrucât, astfel, sunt atrase energiile pozitive.
-Conform tradiției, în noaptea de Anul Nou, dar și pe 1 ianuarie nu este bine să plângem. Persoanele care plâng în prima zi a anului, vor avea un an nou plin cu evenimente triste.
-Una dintre cele mai cunoscute superstiții spune că prima persoană care va trece pragul casei în prima zi a Noului An îți va influența anul care tocmai a început. Se spune că dacă prima persoană care intră în casă este bărbat, atunci vei avea un an plin de noroc, în schimb, dacă femeia intră prima în casă, Anul Nou va fi plin de ghinion.
-Conform tradiţiei, persoanele cu părul blond sau roşcat aduc ghinion, în timp ce cele brunete aduc noroc.
-O altă superstiție de Revelion este că atât în ultima zi din an, cât și în prima zi a Noului An, este indicat să nu faci cheltuieli și să nu arunci nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru că, odată cu el, vei arunca și norocul din casă. Se spune că de Anul Nou nu este bine să ai nicio datorie. În caz contrar, vei rămâne dator întreg anul.
-Superstiția spune că cine va dormi în noaptea de Anul Nou va fi somnoros tot anul.
-Tot o superstiție de Revelion este și aceea că în noaptea dintre ani nu este bine să mănânci carne de pasăre, deoarece este aducătoare de ghinion. Românii obişnuiesc să consume peşte în noaptea dintre ani, pentru a le asigura o trecere lină şi uşoară în anul ce urmează. Pe de altă parte, carnea de pasăre este aducătoare de ghinion. -Acest lucru se datorează faptului că păsările de curte scormonesc pământul şi îl împrăştie, fapt corelat cu împrăştierea prosperităţii şi a binelui din casă.
-Din bătrâni se ştie că nu este bine să fie agăţat calendarul anului nou înainte ca cel în curs să se fi sfârşit, pentru că aduce ghinion. Și tot din bătrâni se spune că nu este bine să dai bani pe 31 decembrie, dar nici pe 1 ianuarie, pentru că, odată cu ei, se duce și sporul finanțelor. De asemenea, indicat este să ai bani în buzunar la trecerea dintre ani. Bancnotele care au cea mai mare ”putere” sunt cele care încep cu cifra 5. -Tot legat de prosperitatea financiară există și un obicei practicat de gospodine în anumite zone ale țării. -Femeile prepară pâini în care pun monede. Se crede că cel care va nimeni preparatul care conține bani va avea noroc pe plan financiar tot anul.
-Tot pentru noroc, de pe masa de Anul Nou nu trebuie să lipsească strugurii și smochinele, despre care se crede că sunt simbolul belșugului și al vieții împlinite.
-Bătrânii susțin că animalele capătă grai omenesc în noaptea de Anul Nou și vorbesc între ele. Persoana care le va auzi își va găsi sfârșitul în anul respectiv.
-Tot în noaptea dintre 31 decembrie spre 1 ianuarie, este bine să aprinzi o lumânare sau o candelă lângă o icoană. -Trebuie să o lași aprinsă până se luminează de ziua, acest ritual având rolul de a-l îndupleca pe Dumnezeu să-ți dea un an ușor și luminos.
-La români, conform tradiţiei, în noaptea de Anul Nou trebuie să se facă mult zgomot pentru a alunga toate spiritele rele. Unii români merg chiar mai departe şi obişnuiesc să ţină în buzunar o căpăţâna de usturoi, care are menirea de a-i feri de spiritele rele.
-O altă datină spune că în Ajunul Anului Nou trebuie să ai mereu în buzunar câteva boabe de grâu, pentru a fi ferit de foamete tot anul.
-În noaptea dintre ani este important să ne punem mereu o dorinţă şi să întâmpinăm anul ce vine cu speranţă şi bucurie în suflet.
-În prima zi de Anul Nou nu se spală și nu se mătură, deoarece aceste lucruri pot atrage sărăcirea casei.
-Se spune că aduce noroc dacă strănuți la miezul nopții, la trecerea dintre ani. Există credința coform căreia în timp ce omul strănută, îi intră sau îi iese prin nări un duh rău sau o părticică din suflet. De aceea, pentru a nu se întâmpla ceva rău celui ce strănută, se recurge la rostirea unor urări: „Doamne ajută!”, „Să-ți fie de bine!”, „Sănătate!”.
Când strănuți de mai multe ori la rând este semn că vei face chef.

AN NOU CU SĂNĂTATE ȘI CU PACE!
🍀

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor