duminică, 29 mai 2022

Unii oameni au nevoie și așteaptă, fie și o bucățică de pâine..

...Brutarul o mustra mereu pe femeia sa că mergea la biserici și dădea la săraci și la colectele care se făceau. Într-o zi, în timp ce scotea pâinile calde din cuptor și tot locul din jurul brutăriei se umpluse de mirosul plăcut de pâine proaspătă, la ușa brutăriei a venit un sărac și a spus: – Șefule, toate pâinile acestea sunt ale tale? – Ale cui să fie? – Și nu le mănânci? – Bre, pleacă de aici! – Dă-mi și mie una că mi-e foame. – Pleacă!, ți-am spus. Lasă-mă în pace! – Șefule! – Pleci sau nu pleci? – Șefule!… îl ruga săracul. Dar nu a apucat să sfârșească, că brutarul a luat o pâine și a aruncat-o cu putere spre sărac, voind să-l lovească în cap. Acela însă s-a plecat și pâinea a trecut razant deasupra capul său și a căzut jos. Săracul s-a repezit la pâine, a luat-o, a ieșit afară, și retrăgându-se într-un colț, a mâncat-o. Toată ziua aceea brutarul a fost nervos din pricina acelui musafir nepoftit și a pâinii pierdute. „Să îndrăznească să mai vină!”, își spunea el cu mânie în sinea sa. În noaptea următoare, pe la orele două după miezul nopții, brutarul sare din somn înfricoșat și ud de transpirație, strigând: – Femeie, scoală-te! – Ce ai? Ce s-a întâmplat?, l-a întrebat femeia lui înspăimântată. – Scoală-te și adu-mi o cămașă să mă schimb și-ți voi spune ce am pățit! Femeie, parcă am murit și s-au adunat în jurul meu mulți Îngeri și demoni, certându-se între ei cine să ia sufletul meu. Într-un cântar mare de trei ori blestemații puneau mereu faptele mele cele rele și balanța se îngreuia din ce în ce mai mult. La un moment dat un Înger a strigat: „Pâinea! Aduceți pâinea cu care a săturat pe acel sărac flămând! Puneți-o în cealaltă parte a cumpenei!”. Atunci demonii au strigat: „Pâinea nu a dat-o milostenie, ci a aruncat-o să-i spargă capul săracului”. Și au răspuns Îngerii: „Dar s-a săturat cel flămând, și acela a mulțumit”. Și să vezi, femeie, acea pâine a făcut de a schimbat talerele cântarului. Talerul cu acea pâine s-a lăsat în jos și astfel m-am mântuit. De aceea, de acum să dai și să nu te mai oprești. Și eu voi da. Și de ar mai veni pe la noi acel sărac! În sfârșit brutarul a înțeles că, dacă dai, câștigi. Dar noi, oare, am înțeles?Să credem cu fermitate că atunci când dăm, nu sărăcim, ci ne îmbogățim. Să probăm prin fapte. Unii oameni au nevoie și așteaptă, fie și o bucățică de pâine...."



Vai, ce urât este coșarul acesta, tată!

 – Vai, ce urât este coşarul acesta, tată! Nu-mi place să văd feţe aşa de negre. Parcă ar fi un duh necurat. Fără îndoială că el este un om rău, nu-i aşa, tată? – Nu vorbi aşa, fiule. Fără să ştii, te arăţi nerecunoscător; căci dacă coşarul este negru, e pentru tine. – Pentru mine! Ce vrei să spui, tată? Nu înţeleg. – Am să-ţi explic. Acum că este frig, se aprinde focul în toate casele. Mii de sobe ard, pentru a ne încălzi şi pentru a ne găti mâncarea. Coşurile sobelor se umplu de funingine şi sunt murdare. După câtva timp trebuie curăţate. Dacă nu ar exista coşari, cine ar curăţa coşurile? Tata, mama sau chiar tu. Deci, fiecare dintre noi s-ar murdări şi înnegri într-o astfel de muncă. Îţi închipui ce mutre am avea! Nu cred că o asemenea muncă ţi-ar plăcea. Fii deci fericit că există aceşti coşari; fii recunoscător, căci, ţi-o mai spun o dată: coşarul este negru pentru tine. – Nu m-am gândit niciodată la asta, tată. – Să te gândeşti de acum înainte, fiule. Şi dacă tot vorbim despre asta, mai ascultă ceva. Pentru tine morarul este alb; pentru tine măcelarul este roşu; pentru tine ţăranul este ars de soare, bătut de vânt şi de ploaie; pentru tine cizmarul are spatele încovoiat, medicul se expune bolilor molipsitoare, mecanicul veghează în picioare pe o locomotivă şi soldatul stă de pază la hotare. Când aceşti oameni mor făcându-şi datoria este pentru tine. Orice om care îndeplineşte o slujbă folositoare, o îndeplineşte pentru ceilalţi oameni. Fiecare în felul său slujeşte pe ceilalţi. Cu cât această muncă este mai grea, mai umilă şi mai prost plătită, cu atât trebuie să o cinstim mai mult. – Ţi-o făgăduiesc, tată, că nu voi mai zice niciodată despre coşar că e urât, nici despre cărbunar. – Aceasta nu ajunge, fiule. Cu cât vei creşte mai mare, cu atât ai să vezi câţi oameni muncesc pentru tine, cu mâinile sau cu mintea. Munca este viaţa însăşi a lumii. Când ai să înţelegi aceasta, nu va mai fi suficient să-i cinsteşti pe muncitori, ci va trebui să le urmezi exemplul, să devii folositor la rândul tău și să dai slavă lui Dumnezeu. La rândul tău ai să munceşti pentru alţii. Şi când vei fi ostenit din cauza muncii pe care o vei presta în folosul tuturor, ai să-ţi aduci aminte de coşar. Fiecare muncă lasă urme pe frunte, în palme, în inimă. Când ne-am făcut din plin datoria, suntem obosiţi, plini de praf, de riduri, de răni şi câteodată de sânge. De cele mai multe ori, fiule, acestea nu sunt plăcute la vedere, dar nimic nu e pe lume mai de preţ decât aceste peceţi ale muncii. Doresc un singur lucru de la tine. Iată ce: Tot aşa cum ai zis în neştiinţa ta de copil „Vai, ce urât e coşarul ăsta!”, aş dori ca, odată devenit înţelept, să strigi în faţa muncitorilor, cărora munca le-a lăsat urme şi pe care i-a schimbat şi i-a îmbătrânit: „Vai, ce frumoşi sunt ei!”. Numai cei răi şi nefolositori sunt urâţi.


Povestea licuriciului fara lumina




“Un licurici zacea in tufisul de liliac si privea abatut in pamant. Nici nu baga de seama apusul soarelui care deveni auriu, apoi rosiatic si nici pomeneala sa simta mirosul parfumat al florilor de liliac.

„Ce groaznic!” mormai licuriciul pentru sine insusi. Cat de ingrozitor este sa fii un licurici care sa nu poata lumina. La fel de bine as putea fi considerat o musca sau gandac. Un licurici care nu poate sa lumineze nici nu poate fi numit licurici, sunt o rusine pentru familia mea.

Licuriciul statea posomorat si privea cum rand pe rand, ceilalti licurici incepeau sa lumineze, pe masura ce soarele trecea in amurg si amurgul se pierdea incet in noapte.

Din toate celelalte puncte de vedere, era un licurici perfect. Avea o pereche eleganta de antene, aripi minunate si o coada lunga supla. Singurul lucru care-i lipsea era ca nu putea sa lumineze.

“Probabil ca ceilalti stiu un secret pe care eu nu-l cunosc”, se gandi licuriciul,“astfel, cum de reusesc ei sa lumineze si sa sclipeasca fara prea mult chin, in timp ce eu, oricat as incerca nu pot scoate nici macar o scanteie?

Atunci se hotari sa-si paraseasca culcusul din tufisul de liliac si porni intr-o calatorie pentru a descoperi cum sa-si aprinda lumina. Un prim popas il facu in tufisul de colectat miere, unde doua fete licurici foarte harnice straluceau aprins printre floricelele dulci.

Licuriciul se rusina nitel sa le intrebe asa direct, dar isi dadu seama ca nu are nimic de pierdut si ca ar avea atat de mult de castigat daca ar invata cum sa lumineze…

“Buna ziua”, rosti el, “va deranjeaza daca va pun o intrebare? As vrea sa stiu ce va aprinde pe voi?”

“Cum adica ce ne aprinde?” intrebara ele.

“Ce va aprinde incat sa incepeti sa luminati?” intreba din nou licuriciul.

“Ah, deci asta era? Pai nu stim prea sigur, dar credem ca tufisul de miere e cauza: de cate ori ne apropiem de floricelele astea minunate ne aprindem.”

Asta insa nu-i era prea mult de ajutor licuriciului, caci de cand vorbea cu ele era tot langa in tufisul acela si nu se intampla nimic. Le-a multumit fetelor si zbura mai departe. A ajuns apoi la un alt licurici, acesta locuia intr-un tufis de mure si il gasi luminand ritmic in timp ce canta. Lumina sa era impresionanta! Acesta ii facu semn sa nu-l intrerupa.

“Spune acum! Ce intrebare poate sa fie asa de importanta incat sa ma intrerupi din cantat? ”.

“Cum iti aprinzi lumina?” intreba licuriciul.

“Nu m-am gandit la asta. Ori de cate ori cant, lumina mea se aprinde si ramane asa pana la finalul catecului. Acum te rog sa nu mai spui nimic: incep din nou concertul.”

Licuriciul incepu si el sa cante, in speranta ca-i va aprinde si lui lumina…dar nimic. La auzul glasului sau ceilalti licurici isi astupau urechile.

De data asta isi intinse aripile si zbura drept spre Zana licuricilor care sclipea intr-o tufa de laur. Ea era considerata drept unul dintre cei mai intelepti licurici si era respectata pentru lumina ei. De data asta trebuia sa primeasca raspunsul.

“Oooo, sunt mai multe feluri in care-ti poti aprinde lumina” ii spuse zana.

“Intr-adevar, deja cunosc o multime de moduri, care insa din pacate nu functioneaza la mine”, spuse licuriciul. Si i-a povestit de cele petrecute.

“Bineinteles ca acestea nu ar putea aprinde lumina ta. Desi exista o multime de moduri de a ne aprinde lumina, un singur lucru le poate face sa functioneze si acela esti TU.”

“Pai, nu inteleg, zise licuriciul,am incercat totul si nu o pot aprinde indiferent cat de tare m-as stradui”.

“Nici nu-i de mirare”, raspunse ea.

“Nu functioneaza daca te simti suparat sau daca tu cauti asta cu incrancenare. Primul lucru cu care poti incepe este acela de a te linisti.”

“Si cum sa fac asta?”, intreba licuriciul.

“Gandindu-te la lucruri care te linistesc. Sentimentele provin din gandurile tale si daca gandesti calm, te vei simti linistit. Incearca sa te gandesti la cea mai linistitoare imagine care iti vine in minte.”

Si licuriciul se gandi la imaginea lunii pline, intr-o noate calduta de vara. Isi imagina ca auzea cantecul greierilor si ca simtea o boare lina de vant atingandu-i aripile. Ofta de placere. Se simtea fericit pentru prima oara dupa atata vreme.

“Deja e mai bine”, spuse ea simtind o schimbare in el. “Acum esti pregatit sa inveti sa-ti aprinzi lumina. Gandeste-te la ceva ce faci intotdeauna cu placere.”

Si licuriciul incepu sa-i spuna o poveste de suflet care lui ii placea foarte mult. Se simtea fericit pentru prima oara dupa atata vreme. Ascultandu-l , zanei ii dadura lacrimile la finalul povestii.

“Acum uita-te la lumina ta!” ii spuse ea, iar licuriciul se intoarse si arunca o privire peste umar. Reusise! Luminita lui se aprinsese pentru prima data in viata.

“Uaau, cum am reusit sa fac asta?”, intreba el.

“Ti-ai descoperit darul si anume acela de a povesti. Ori de cate ori faci ceea ce iti place, ori de cate ori iti pui darul in valoare, lumina ta se aprinde.”

“Dar, ce se va intampla daca se va stinge iar si nu o sa o mai pot aprinde?”, intreba el in timp ce lumina lui se stingea usor.

„Depinde doar de tine sa iti aprinzi lumina si sa o pastrezi asa. Gandurile negative ca cele pe care le aveai cand ai venit la mine nu fac decat sa o stinga. TU esti cel care are puterea de a o mentine aprinsa.”

Amin!

 Domnul să te ierte.
Domnul să te audă.
Domnul să te vadă.
Domnul să te iubească.
Domnul să te însoţească.
Domnul să te apere.
Domnul să te călăuzească.
Domnul să te mângâie.
Domnul să te ajute.
Domnul să te apere de vrăjmaşi.
Domnul să-i îmblânzească.
Domnul să-ţi moaie inima.
Domnul să te facă să nu ţii minte răul.
Domnul să te ajute să nu faci rău.
Domnul să te călăuzească să faci binele.
Domnul să te facă milostiv.
Domnul să-ţi dea putere să ierţi.
Domnul să te facă să vezi în alţii partea cea bună.
Domnul Dumnezeu, Preamilostivul, să vă binecuvinteze,
Domnul să vă ajute,
Domnul să vă miluiască,
Domnul să vă păzească de tot răul,
Domnul să vă umple de bucurie duhovnicească,
Domnul ca un bun şi iubitor de oameni să vă ierte de păcate
şi în ceruri cu drepţii să vă păzească.
Binecuvintează, Doamne, pe robii Tăi aceştia şi rugăciunea lor,
şi dragostea lor, şi credinţa lor, şi bucuria lor,
şi smerenia lor, şi răbdarea lor.
Binecuvintează, Doamne, osteneala lor,
şi căsuţa lor, şi pâinea lor, şi copiii lor,
şi viaţa lor şi cu sfârşit bun îi miluieşte,
iar dincolo, la ziua Judecaţii,
un colţişor de rai le dăruieşte,
că binecuvântat eşti în vecii vecilor.
Amin!”

Multumesc

 

"Multe dintre afectiunile actuale nu reprezinta boli, ci simptome ale purificarii, ale trezirii.
Ele nu pot fi anihilate, alungate, diagnosticate dupa principiile fiziologice, mecanicizate, ale medicinei actuale.
Ele nu pot fi tratate cu pilule, nu raspund la antibiotice, sunt incompatibile cu operatiile chirurgicale.
Sunt incompatibile cu medicina care vede doar corpul fizic. Raspunsurile sunt in corpurile energetice, in structurile fine, subtile, ale corpurilor eterice, astrale, mentale.
Raspunsurile sunt in noile frecvente, in misiunea personala a fiecarei fiinte vii, in modul in care ea se adapteaza noilor vibratii, in cresterea Luminii interioare ...
Omul trezit este incompatibil cu retetele medicilor. El este ghidat spre schimbare continua, spre creativitate, spre ceea ce este nou.
Daca vor mai fi medicamente in viitor, acestea nu se vor mai prescrie pe retete ... Ele poarta deja un nume: compasiunea, pacea, empatia, bunavointa, iertarea, iubirea.
Noile medicamente sunt ale omului trezit, natural, spontan, creativ, liber ...
Este omul caruia nu-i mai e frica de boala, de moarte, pentru ca el se simte sprijinit si indrumat de ghizii sai spirituali, este pazit, vindecat, tamaduit ori de cate ori se acopera in Lumina.
Frecventele actuale trezesc la viata raurile interioare, iar corpul fizic poate suferi de oboseala, insomnie, alergii, ameteli.
Atunci cand Noul inlocuieste ce este vechi, depasit, dogmatic se pot produce tulburari de comportament. Asta nu inseamna afectiune psihica. Inseamna doar ca omul reseteaza un sistem limitat, lipsit de vibratie, de esenta si spirit.

Doamne te rog, alină sufletele celor care citesc acest mesaj și le umple inimile cu bucurie și speranță, să le iei grijile și necazurile, să ai grijă de cei bolnavi și dă-le sănătate tuturor! Amin!



 

sâmbătă, 28 mai 2022

De ce sunt galbene taxiurile. Cum ne ajuta aplicatia GoCab #taxi #galben #gocab #foryou #foryoupage #aplicatietaxi #gocabromania #gocabro #gocabtaxi

 

De ce sunt galbene taxiurile. Cum ne ajuta aplicatia GoCab #taxi #galben #gocab #foryou #foryoupage #aplicatietaxi #gocabromania #gocabro #gocabtaxi

https://www.tiktok.com/@ceciliacaragea/video/7100491993519754501?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7031356182808495621

💜CINE ESTI TU ?

💜CINE ESTI TU ?
'' O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea se simti ridicata la Cer si s-a trezit in fata Scaunului Judecatii de Apoi.
💜- Cine esti? a intrebat-o o Voce.
- Sunt sotia primarului, a raspuns ea.
- Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci Cine esti tu.
- Sunt mama a patru copii.
- Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu.
- Sunt invatatoare.
- Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci cine esti tu.
💜Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea: „Cine esti tu?”
💜- Sunt crestina.
- Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu.
- Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat de pomana celor sarmani.
- Nu te-am intrebat ce ai facut, ci cine esti tu ?
💜In mod evident, ea nu a trecut de examen, si a fost trimisa inapoi pe Pamant. Cand s-a trezit din coma, femeia s-a decis sa afle cine este.
Si astfel intreaga ei viata s-a schimbat !
💜Datoria voastra este sa fiti. Nu sa fiti cineva, nici sa nu fiti nimic – caci asa se nasc lacomiile si ambitiile; nu sa fiti cutare si cutare – caci asa deveniti conditionati; ci pur si simplu sa fiti ! ''
- Anthony de Mello -

✍ "FETITA IN FATA CAREIA, MOARTEA...S-A INCLINAT!

 Intr-o zi, moartea se trezeste dis de dimineata, isi inseueaza calul - de o frumusete nemaivazuta - si porneste la o plimbare prin padure.
Adanc, mult adanc, unde desisul era de nepatruns, gaseste o fetita chircita la tulpina unui copac.
Micuta, vazand-o pe calu-i frumos, se bucura si intra-n vorba cu ea:
- Si tu te-ai pierdut, o intreaba?
Moartea o priveste si zambind, ii raspunde:
- Nu. Eu am iesit sa ma plimb.
Tu? Nu mai stii drumul de intoarcere acasa?
- NU, ii raspunde micuta. Dar acuma, cand tu esti cu mine, nu ma mai simt singura si nu imi mai este frica.
Moartea, surprinsa:
- Stii cine sunt eu??
Fetita, ii raspunde cu calm:
- Da, stiu cine esti si nu imi este frica.
- Stii cine sunt si totusi nu iti este frica de mine??, se minuna moartea.
- Daca ai venit dupa mine, e bine. Dar inainte sa ma iei cu tine ti-as cere o favoare.
- DA! - se aude vocea hotarata a mortii. Spune-mi care iti este dorinta si eu ti-o implinesc.
Copila, in ai carei ochisori aparuse tristetea, raspunde:
- Sa o salvezi pe mama.
Mama mea e foarte bolnava si de aceea am intrat in padure si am ajuns atat de departe. Cautam ierburi medicinale pentru ea, dar m-am pierdut. Si cel mai tare ma ingrijoreaza ca daca nu ma intorc cu plantele, fara mine mama mea va muri din cauza bolii si a tristetii.
Stii? Noi suntem singure. Tata a murit anul trecut si de atunci, mama are grija de casa si de mine...
Zambentul de pe fata mortii s-a sters brusc si pentru prima data a simtit mila si tristete, fiindca ea venise sa ia copila!!!
O tacere mormantala s-a asternut peste intreaga padure.
Fara sa mai scoata un cuvant, moartea ii face semn sa se prinda cu manutele de coama calului si astfel, vreme buna au continuat sa mearga una langa cealalta, pana au ajuns la drumul care ducea la casa fetitei. Acolo, moartea s-a oprit.
- Ce se intampla? De ce nu mergi mai departe, intreaba curioasa fetita?
Moartea ii raspunde:
- Nu, nu merg mai departe, ma opresc aici!!!
- Atunci, unde m-ai duce daca as merge cu tine??, veni intrebarea fetitei, vadit surprinsa.
Moartea a privit-o in ochisori si i-a raspuns:
- Nu, tu nu vei merge cu mine si nici mama ta!!
Mergi acasa si ai grija de ea. Cand va fi timpul voi aparea, dar pana atunci o sa mai treaca multa, multa vreme...
Fetita, ii imbratiseaza poalele hainei lungi, privind-o recunoscatoare, in timp ce frumosul ei armasar nu se putea opri din nechezat, si-i zice:
- Multumesc! Te voi astepta fericita, fiindca acum stiu ca nu esti rea...
- Micuto, mergi in pace!
Si nu uita sa-ti amintesti ca esti fetita in fata careia, moartea...s-a inclinat.
Apoi, moartea, dand pinteni calului a disparut in padure, pierzandu-se printre siluetele copacilor care se bucurau apludand frenetic..."


SECRETUL POVESTEA SARUTULUI ❤




"Era o dată un băiețel care, când mergea la şcoală ținea pumnul de la mâna stângă închis. Când îl asculta învățătoarea se ridica, răspundea, ținîndu - si pumnul tot închis, scria cu dreapta.

Într - o zi pentru a face pe placul celorlalți elevi ,învățătoarea îl întrebă de ce stă aşa. Băiețelul nu voia să răspundă, dar la insistențele învățătoarei si mai ales pentru a-si mulțumi colegii de clasă s-a hotărât să -și dezvăluie secretul.

-În fiecare zi când plec la şcoală mama îmi dă în palma stângă un sărut iar apoi închizându-mi mâna îmi spune zâmbind :

<<Puiule, acesta este darul meu pentru tine!>>

De aceea țin mereu pumnul închis, înăuntru se află sărutul mamei mele!"

vineri, 27 mai 2022

 „ -Părinte de ce este astăzi lumea atât de mult chinuită?

- Pentru că fuge de osteneală. 


☆ Comoditatea, asta o îmbolnăvește și o chinuiește. 

☆ În epoca noastră, înlesnirile au tâmpit lumea. 

☆ Această moleșeală de acum a adus toate bolile. 


☆ Mai demult ce trăgeau ca să treiere. 

☆ Ce osteneală, dar și ce dulce era pâinea! Unde ai fi văzut pâine aruncată?! Dacă  aflai vreo bucățică, o luai și o sărutai... 

☆ Lipsa ajută mult. Când oamenii duc lipsă de ceva, atunci pot să-și dea seama cât prețuiește acel lucru..."


Sfântul Paisie Aghioritul❤️

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 🤣😂🤣😂🤣😂🙈🙈🙈🙈🙈

Preluat.

,, Eu am râs azi cu lacrimi de textul de mai jos..


  “Am fost să-mi caut nădragi straight. Adică, d-ăia bărbătești, nu elastici, tip dres, cum poartă toți lady – boii acum. 


Eșec total. Nu se mai găsesc blugi drepți. Pe nicăieri. Singurele opțiuni sunt skinny, slim, ultraslim, mulați pe uăuă. 


Intru într-un magazin mai de Doamne ajută. Două vânzătoare tinerele, plictisite de moarte și de lipsă de clienți, sar pe mine.


- Bună ziua, cu ce vă putem ajuta?

- Caut o pereche de blugi, zic.

- Sigur, avem multe modele.

Una dintre fete mă conduce către zona cu blugi bărbătești.

- Avem și la reducere, zice domnișoara.

Îi mulțumesc și încep să mă uit. Vreo 30 de perechi de blugi. Identice. 

- De băieți nu aveți, întreb?

- (fata se scarpină în cap) Păi toate sunt de băieți...

- Nu cred, zic. Nu vedeți că-s mulați? Vreau ceva în care să nu arăt ca și cum aș fi prostituat tailandez. 

- (zâmbește încurcată) Acum toți sunt așa.

- Cum adică, toți bărbații români sunt prostituați tailandezi?

- (râde cu fornăituri) Nu domnu’, de blugi ziceam. Așa se poartă acum. Nu am mai avut de nu știu când d-ăia drepți, că nu se caută.

- Deci nu găsesc pe nicăieri blugi normali?

- Nu cred, răspunde domnișoara. Fatăăă, știi pe unde poate găsi domnu’ blugi d-ăia drepți, vintigi (colega dă din cap, a negație)? Vedeți, v-am zis! Nu se caută. Măcar probați o pereche din ăștia, cred că o să vă vină bine.

- Ziceți?


Neîncrezător și cam rușinat, accept să probez o pereche. Intru în cabină, îmi dau jos pantalonii și încerc să iau pe mine blugii ăia minusculi. A trebuit să mă așez ca să-mi bag picioarele pe craci. Apoi, cu ei sumețiți ca niște ștrampi, am încercat să mi-i ridic pe talie. 


Nenorocire. M-am chinuit o vreme, după care i-am smucit brusc, până s-a auzit o pârâitură de pepene despicat. Am simțit o durere cruntă între picioare. Îmi intraseră așa de tare în cwr, încât am crezut că mi l-au făcut franjuri. Aoleu, mi-am zis, așa trebuie să fie când scapi săpunul la duș în pușcărie! M-am încheiat cu greu la nasture, mi-am tras fermoarul și am dat să mă uit în oglinda din cabină. 


În momentul ăla, am simțit că ceva nu-i deloc în regulă. Tot ce ar fi trebuit să fie în spatele șlițului, era mai jos, mai la dreapta, mai la stânga sau mai sus. Cwaiele mi se duseseră pe craci, săriseră din chiloți când îmi smucisem blestemații de blugi în sus, unul pe stânga, celălalt pe dreapta. Nici nu-mi puteam apropia picioarele, că mi le ciocneam. Pe fiecare coapsă aveam câte o gâlmă dureroasă. 


Cum stăteam așa crăcănat privindu-mă în oglindă, observ ceva ieșind pe deasupra nasturelui. Biata-mi măciulie, pe jumătate afară, arăta acum ca un maimuțoi de cârpă de la teatrul de păpuși. Aveau talia atât de joasă blugii ăia, încât pur și simplu n-aveam loc pentru tot bagajul în ei. Singurul lucru care poate încăpea în așa ceva în condiții decente e un vagin, dar și ăla de mici dimensiuni, ceva categoria muscă. 


Mi-am îndesat înăuntru cu greu jumătatea de măciulie exilată și m-am privit mai bine. Arătam exact ca un cocostârc gay și crăcănat. Mi se dăduseră cei mai mulați blugi din univers. Șlițul meu arăta acum ca o umflătură diformă, în care cineva înghesuise niște șosete scoase din mașina de spălat. 


- Cum vă stau, domnu', o aud pe domnișoara care îmi dăduse nenorocirea la probat? Vrem să vă vedem și noi!


În niciun caz, îmi spun. Nu, nu! Nimeni nu trebuie să vadă așa ceva. Nici eu nu trebuia să văd asta. Mă va bântui ani întregi.


- Sunt cam strâmți, zic... 

Mi-am dat seama că vocea îmi sunase pițigăiat, ca un fel de geamăt subțire.


- Haideți să vă vedem. Vă rugăăăm!


Până la urmă, lăsând la o parte orice simț al ridicolului, am ieșit. Le-am văzut pe amândouă cum se înroșesc, de parcă tocmai ar fi înfulecat câte un borcan cu ardei iuți. Mi-am dat seama că își mușcau fălcile să nu moară de râs. Am făcut câțiva pași prin magazin, atent să nu-mi lovesc biluțele și cu o mână deasupra fermoarului, să nu-mi țâșnească papițoiul chinuit. 


În momentul ăla, intra un ditamai familionul în magazin. Am apucat să-i văd pe oameni cum își pun mâinile la guri și la ochi iar dup-aia am auzit un hohot de râs. Nici nu știu cum am ajuns înapoi în cabină, țopăind printre rândurile de umerașe. 


M-am dezbrăcat cu chiu cu vai, lac de transpirație, mi-am tras pe mine blugii cu care venisem, m-am încălțat și am ieșit din cabină. Le-am aruncat vânzătoarelor leșinate de râs instrumentul ăla de tortură pe tejghea, mi-am făcut loc printre clienții care se tăvăleau pe jos și am luat-o la picior.

În viața mea nu mai probez așa ceva iar prin magazinul ăla nici că mai ajung vreodată. 


Și totuși, ceva nu-mi iese din cap: cum de s-a ajuns aici? Cum puteți, mă, bărbătușilor, să vă îmbrăcați cu așa ceva? Ce v-a determinat să vă chinuiți în halul ăsta? Ce aveau, mă, blugii ăia de pe timpuri, în care arătam și noi cât de cât ca niște bărbați? 


Deci, blugii de azi sunt apocalipsa masculinității, Anticristul testosteronului, moartea pasiunii și certificatul de deces al pwlii. Mai bine o rog pe Ana să-mi facă pantaloni din saci de gunoi, decât să port așa ceva. Sau dacă tot e să mă chinuiesc, mai degrabă îi port pe ai ei, că tot așa aș arăta. 


Împărțim dracu’ garderoba, facem economie și poate intrăm împreună la menopauză. N-ai cum să porți skinny fără să te pizdifici complet. N-ai cum.” !!


 


BINE DE ȘTIUT❗


 BINE DE ȘTIUT❗ 

(1) Stomacul se teme atunci când nu mănânci micul dejun .

(2) Rinichii se tem când nu bei 10 pahare de apă în 24 de ore. 

(3) Vezica biliară se sperie când nu dormi până la ora 23 și nu te trezești la răsărit 

(4) Intestinul subțire se sperie când mănânci alimente reci, expirate. 

(5) Intestinul gros se sperie când mănânci mai multă mâncare prăjită și picantă. 

(6) Plămânii se sperie când inhalezi fum, murdărie și mediul poluat de la țigări 

(7) Ficatul se sperie când mănânci mâncare prăjită grea și fast food.(😎 

 (8) Inima se teme când mănânci cu mai multă sare și colesterol. 

(9) Pancreasul se teme când mănânci mai mult zahăr din cauza gustului .

(10) Ochii se sperie când lucrezi în lumina ecranului mobil și computerul pe întuneric și la televizor . (11) Creierul se sperie când începi să ai gânduri negative. Ai grija de diferitele parti ale corpului tau si nu le speria.

CUM FUNCȚIONEAZĂ MINTEA


CUM FUNCȚIONEAZĂ MINTEA 

 1-Gandeste-te la bine si la bine se va intampla. Gândește-te la rău și la rău va urma. Toată ziua ești ceea ce gândești. 

2-Mintea subconștientă nu te contrazice. Acceptă ceea ce decretează mintea conștientă. 

3-Ai șansa să alegi. Alege sănătate și fericire. Poți alege să fii prietenos sau neprietenos, util, vesel, cordial, prietenos și toată lumea va răspunde corespunzător. Acesta este cel mai bun mod de a dezvolta o personalitate minunată. 

-4-Mintea conștientă este ′′ gardiană ". Principala funcție a acesteia este protejarea subconștientului de impresii false. Determinați să credeți că ceva bun se poate întâmpla și se întâmplă acum. Cea mai mare putere a lor este capacitatea de a alege. Alege fericirea și prosperitatea. 

 5-Sugestiile și declarațiile altora nu au putere să te rănească. Singura putere stă în modul tău de a gândi. Poți decide să respingi gândurile și declarațiile celorlalți și să afirmi binele. Ai puterea să decizi cum vei reacționa. 

 6-Ai grijă ce spui. Va trebui să răspundă pentru fiecare cuvânt inutil. Nu spune niciodată ′′ o să eșuez, o să-mi pierd locul de muncă, nu pot plăti chiria ". Subconștientul nu primește o glumă. El face toate aceste lucruri să se întâmple.

 7-Mintea ta nu greșește. Nicio forță a naturii nu este rea. Totul depinde de cum folosești puterile naturii. Folosește-ți mintea pentru a binecuvânta, vindeca și inspira toți oamenii, de pretutindeni. 

8-Nu spune niciodată ′′ nu pot ". Stăpânul se teme prin înlocuirea ei cu următoarea afirmație: ′′ Pot face orice prin puterea minții mele subconștiente "

. 9-Incepe sa gandesti din adevarurile si principiile eterne ale vietii si nu din punctul de vedere al fricii, ignorantei si superstitiei. Nu-i lăsa pe alții să gândească pentru tine. Alege-ți gândurile și ia propriile decizii. 

10-Ești comandantul sufletului tău (mintea subconștientă) și stăpân pe destinul tău. Amintiți-vă, el are capacitatea de a alege. Alege viața! Alege sănătatea! Alege fericirea!

 11. Tot ceea ce mintea ta conștientă își asumă și crede este adevărat, mintea subconștientă acceptă și caută să realizeze. Crede în noroc, ghidare divină, acțiune corectă și toate binecuvântările vieții. 

Dr. Dr. Joseph Murphy. Cartea: Puterea subconștientului via Mihaela Ela


 

joi, 26 mai 2022

Într-o zi, o femeie simplă, cunoscută pentru viaţa sa curată, a fost întrebată de un vecin:
– Cum faci tu de eşti totdeauna atât de mulţumită? Niciodată nu te-am văzut supărată.
–Foarte simplu – a răspuns aceasta. În fiecare dimineaţă, când mă trezesc, privesc întâi cerul. Aşa mi-aduc aminte de Dumnezeu, de milă şi de bunătate.
 Apoi privesc pământul. Astfel îmi amintesc de moarte şi de Judecata de Apoi.
 În cele din urmă, privesc în jurul meu, lumea întreagă ce se trezeşte în fiecare dimineaţă la viaţă. Aşa mi-aduc aminte de semenii mei, de cei care suferă de boli sau neputinţe, de cei ce au o viaţă mai grea decât a mea şi pe care i-aş putea ajuta. În felul acesta mă bucur pentru ceea ce sunt şi pentru ceea ce pot face.
Bunătatea izvorâtă din dragoste aduce totdeauna linişte şi mulţumire, atât în sufletul celui care primeşte cu recunoştinţă, cât şi în sufletul celui care dăruieşte cu drag.
“Cine este bun, mai bun să se facă şi cine a biruit ispita să se roage pentru cel care e încă în ispite”
 (Părintele Paisie Olaru).



miercuri, 25 mai 2022

"Nu vă îngrijorați că îmbătrâniți, ci îngrijorați-vă când gândiți bătrânește" Să fiți sănătoși! Și optimiști.


 

Pateric Carpatin

 

"Părintele ne dădea astfel ca sfaturi de mare preţ în faţa situaţiilor cu încărcătură conflictuală necontrazicerea, nepanicarea, tăcerea, oprirea judecării şi reacţiilor de respingere şi forţarea chiar a unei comunicabilităţi de duh cu cei ce te vrăjmăşesc. Nu admitea să fii plângăreţ, să te vaiţi continuu şi să te panichezi. Cel ce insistă în răbdare şi blândeţe, trece neudat şi prin furtună, şi va ajunge în cele din urmă la liman. Hristos ne-a lăsat poruncă şi să ne bucurăm, de aceea pocăinţa creştină trebuie să fie dospită de căldura veseliei duhovniceşti, nu înnegurată şi rece."
Avva Ghelasie Gheorghe
Pateric Carpatin

ZECE RECOMANDĂRI PENTRU BĂRBAŢI

 ZECE RECOMANDĂRI PENTRU BĂRBAŢI 

 1. Într-o căsnicie, dragostea trebuie să vină, îndeosebi dinspre bărbat spre femeie. Acest lucru l-a făcut şi Hristos faţă de Biserica Sa. S-a dat pe Sine Însuşi ca să o facă slăvită. 

2. Bărbatul să nu înceteze să-i arate soţiei dragostea sa, precum şi faptul că toata truda şi toată strădania lui au un singur scop: ca ea să fie fericită.

 3. Soţul ar trebui să fie pentru soţie – în funcţie de împrejurări – uneori tată, alteori frate, altădată prieten şi întotdeauna bărbat al ei. Dacă va face asta, va avea parte de o atitudine netulburată şi armonioasă din partea soţiei, care, de multe ori este mai binevoitoare şi mai jertfelnică, dar alteori, în faţa unor evenimente neînsemnate, se descurajează şi se teme.

 4. Bărbatul, care este cap familiei, să nu trădeze dragostea şi legătura cu soţia, deoarece diavolul şi slujitorii lui nu vor înceta niciodată să-i războiască, pentru a lovi însăşi rădăcina vieţii. 

 5. Bărbatul „Să trăiască în înţelepciune cu femeia sa, ca fiind făptură mai slabă”, (1Pt. 3,7). Asta înseamnă că înstrăinarea femeii se vindecă prin iubire şi prin delicateţe, nu prin dojană şi mânie.

 6. Firea femeii este atât de slabă, încât îndată ce vede că soţul arată o oarecare amabilitate unei alte femei, fie colegă de serviciu, fie prietenă, în sufletul femeiii se aprinde invidia. Nu pentru că ar fi o pornire pătimaşă ci, din pricina dragostei ce i-o poartă soţului. De aceea soţul trebuie, prin tandreţe, să găsească „butonul” de îmblânzire a soţiei. 

7. Femeia, după naşterea primului copil, nu mai doreşte atât rolul sexual al soţului, cât tandreţea şi afectivitatea acestuia. De aceea soţul trebuie să cunoască acest lucru şi să fie tandru cu soţia sa.

 8. Niciodată nu trebuie ca soţul să-i facă observaţie soţiei în prezenţa altora, pentru că de multe ori, din egoism, soţii îşi mustră soţiile mai ales în prezenţa propriilor rude. 

 9. Sau, dacă soţia dă telefon soţului la serviciu, acesta să nu-i răspundă răstit: „Lasă-mă, n-am timp acum!”, vorbindu-i cu asprime. Ci să-i spună: „Iubito, am treabă acum, însă te voi suna eu puţin mai târziu”. Când soţia va înţelege şi se va convinge că soţul o iubeşte, atunci devine de bunăvoie aşternut picioarelor lui, gata de orice jertfă. 

 10. Soţiei nu trebuie să-i ascundeţi nimic, pentru că va veni vremea când veţi fi descoperiţi. Să-i spuneţi totul şi să vă consultaţi cu ea în toate. Nu e bine ca soţia să afle cele ascunse ale voastre de la rude, de la colegi, ori de la prieteni. Dacă femeia nu simte tandreţea soţului, golul din inima ei nu va fi umplut nici de dragostea părinţilor, nici a propriilor copii. Atât de mare e taina căsătoriei, încât golul creat în inima femeii de lipsa afectivităţii soţului nu poate fi umplut nici măcar de dragostea propriilor copii! Așadar, cea mai mare responsabilitate pentru orice rău care intervine în căsătorie o au bărbaţii, deoarece nu îşi manifestă dragostea faţă de soţiile lor. Iubesc femeile, dar, din nefericire, nu pe ale lor. Aceasta este rădăcina răutăţii. Atunci apar gelozia şi bănuiala😁☺️ Starețul Iosif Vatopedinul

marți, 24 mai 2022

Frumoși pe dinafară, dar pe dinăuntru cum suntem?

 Doi lucrători tăiau lemne în pădure. În timp ce doborau un copac unul dintre ei zise: – La fel vom muri și noi și nu se va mai alege nimic de noi. Cel de-al doilea răspunse: – Nu ai dreptate. Vezi arborele acesta de jos? Abia acum vom vedea pentru ce este bun: pentru mobilă ori, dacă este scorburos, pentru foc. Pomul pare frumos pe dinafară, dar numai după ce îl dobori poți afla la ce este bun. Așa este și cu viața omului, cât trăiește pare sfânt, dar după moarte, la judecată se stabilește unde va merge: în rai sau în iad, căci Dumnezeu se uită la inimă și nu la înfățișare. Majoritatea oamenilor văd abia la scaunul spovedaniei ce este înlăuntrul lor, iar alții abia la vremea sfârșitului. Să ne străduim din suflet să vedem ce suntem, cine suntem și să facem ceva pentru a schimba lucrurile!"

De ce sunt galbene taxiurile.

De ce sunt galbene taxiurile. Cum ne ajuta aplicatia GoCab #taxi #galben #gocab #foryou #foryoupage #aplicatietaxi #gocabromania #gocabro #gocabtaxi

https://www.tiktok.com/@ceciliacaragea/video/7100491993519754501?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7031356182808495621

 

#taxi #aplicatietaxi

Instaleaza-ti aplicatia GoCab pentru a gasi usor un taxi, atunci cand ai nevoie! www.gocab.ro

#taxi #aplicatietaxi #comandataxi #comenzitaxi #aplicatiemobila #aplicatiimobile #GoCab #GoCabRo #GoCabRomania #GoCabtaxi #transport #transporturban #orasaglomerat #aglomeratie #vremerea #sofer #soferinbucuresti #parcare #locuriparcare #parcari #circulatie #inoras #horeca #timpliber #relaxare #faragrija #faragriji #software #digitalizare #dezvoltare

https://www.facebook.com/CeciliaCaragea/videos/701269864317285

 

KidoVit: Dulciuri sanatoase pentru copii

 De curand, Laboratoarele Remedia au lansat gama de alimente functionale KidoVit pentru copii. Aceste suplimente alimentare sunt imbogatite cu vitamine, minerale si alte ingrediente necesare organismului celor mici, obtinute din surse sigure. In plus, nu contin coloranti, conservanti sau materii prime modificate genetic. Alimentele functionale din gama KidoVit stimuleaza cresterea si dezvoltarea copiilor, optimizeaza procesele metabolice, activitatea organelor si scad riscul bolilor cronice din perioada copilariei. Sunt dulciuri sanatoase, caci nu contin zahar, ci sunt indulcite cu Green Sugar, un indulcitor natural certificat international, produs la noi in tara, marca a Laboratoarelor Remedia.
Gama KidoVit propune 15 produse, si anume batoane de cereale (cu capsune si caju, cu lapte si caju, cu portocale si caju), tablete de ciocolata (cu roscove, alune de padure, Acerola, propolis etc.), ciocolata calda (cu portocale, capsune), creme tartinabile (cu unt de caju si capsune, cu alune de padure, cacao si mango), precum si un complex de imunitate, care contine ingrediente deosebit de benefice.
Batoanele de cereale KidoVit sunt glazurate in ciocolata si sunt imbogatite cu ingrediente sanatoase, foarte utile copiilor, precum vitaminele C, D, D3 si K2, propolis, zinc, lactoferina, colostru sau acizi grasi Omega 3 si Omega 7.
Tabletele de ciocolata KidoVit contin, de asemenea, ingrediente suplimentare, precum calciu, magneziu, seleniu, crom, zinc, biotina, propolis, vitaminele C, D, D3 si K2, Omega 3 si Omega 7.
Ciocolata calda KidoVit este imbogatita cu propolis verde, zinc si vitamina C, obtinuta din Acerola, iar ciocolata alba contine enzime extrase din Baobab si Acacia, colostru, lactoferina si vitaminele D3 si K2.
Cremele tartinabile KidoVit contin Inavea (extract de Baobab si Acacia), colostru, propolis verde, vitamina C din Acerola, vitaminele D3 si K2, probiotice, Omega 3 si Omega 7 (din ulei de catina), papaina sau bromelina.
Complexul de imunitate KidoVit Imun propune, de asemenea, o serie de ingrediente deosebite, precum extract din muguri florali de salcam japonez (95% quercitina), propolis, extract uscat de maces (70% vitamina C), acetat de DL-alfatocoferil (vitamina E), vitamina K2, acetat de retinil (vitamina A), colecalciferol (vitamina D3), citrat de zinc trihidrat etc.
Prin urmare, daca doriti sa ii asigurati copilului dumneavoastra o crestere si o dezvoltare cat mai armonioasa, satisfacandu-i in acelasi timp nevoia de dulce, cautati produsele din gama KidoVit de la Laboratoarele Remedia! Le puteti achizitiona de pe site-urile companiei, laboratoareleremedia.ro si greensugar.ro, precum si din farmacii si din alte magazine online si offline.

https://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/alimentatie-sanatoasa/10316-kidovit-dulciuri-sanatoase-pentru-copii?fbclid=IwAR02JRiYpl7UChFPu28aWBylfV0v1s380tkyui5eH8MdymI6K17plvW-uP8

Cele 10 porunci ale creierului sănătos!

 

Legătura strânsă între creier și alimentație
„Toate grăsimile trebuie îndepărtate. Creierul este fericit dacă îi dăm apă multă, dacă îi dăm oxigen cât mai curat, dacă îi dăm glucoză, dar nu zahăr. Trebuie să îi dăm creierului ciocolată neagră. Cafeaua este foarte bună pentru creier, dar nu trebuie să abuzăm. Cafeaua este bună dimineață, iar apoi după-amiază, după ora 15.00, când avem al doilea plus de activitate. Toate produsele aruncă pe piață suplimente minune, dar nu s-a dovedit, este o reclamă. Există și în plantele din România mai multe elemente, dar încă nu s-a dovedit. Ceaiul verde este
foarte bun pentru creier, dovedit, dar cu măsură”, spune prof. dr. Vlad Ciurea.

Decalogul creirului sănătos

Prima „poruncă”: Cine se trezeşte de dimineaţă, sănătos ajunge
Prof.dr. Alexandru Ciurea, medic neurochirurg: Prima poruncă este să ne trezim cât mai de dimineaţă! În popor ţăranul se culcă o dată cu găinile şi se scoală la cântatul cocoşului. Trezirea trebuie să fie dimineaţa, nu la ora 10:00. Dacă ne-am trezit la 9:00 sau la 10:00, sigur suntem obosiţi.

Al doilea lucru – nu mergem direct sa

mâncam să deschidem chemarea frigiderului. Să ieşim afară, să respirăm aer curat! Aerul ăsta se duce nu în plamâni cum crede toată lumea, ci exact în creier. Se deschid toate ferestrele ca să iasă toate duhurile rele.

A treia „poruncă”: Te mişti, deci exişti
După ce s-au deschis ferestrele şi începe creierul să funcţioneze, facem următorul pas: facem câţiva paşi. De ce facem paşi? Nu că aşa spune Guvernul, ci că punem circulaţia, inima, care imediat ne ajută şi mergând, am făcut motilitate. Te mişti şi exişti, a spus un japonez.

A patra „poruncă”: Ziua bună se cunoaşte după duşul de dimineaţă
După, ne întoarcem şi există această igienă şi toaletă perfectă a organismului în care aruncăm toate elementele toxice din noi pentru că mişcările pe care le facem dimineaţa la duş sunt chiar mişcările din yoga, dar noi nu mai ştim lucrul acesta.

A cincea „poruncă”: Micul dejun, luat în linişte
După aceea se mănâncă. Masa trebuie să fie liniştită, fără telefoane, fără o serie întreagă de bombardamente, fără o agitaţie în jurul mesei.

A şasea „poruncă”: Sănătatea din ceaşcă
Am ajuns

la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie.

A şaptea „poruncă”: Zâmbet pentru o sănătate mai bună
Încă un secret, al 7-lea: zâmbetul. Cel mai bun prieten al omului, mai ales al creierului, nu este calculatorul, este zâmbetul. Modifici psihicul tău şi capacitatea ta funcţională, iar pentru cei din jur care probabil sunt încordaţi, relaxează totul!

A opta „poruncă”: Alimentele uşoare, ideale pentru masa de prânz
Alimentaţia la prânz – celula nervoasă nu doreşte multă mâncare la prânz. Dacă am mâncat ca şi căpcăunii, facem aşa o burtă mare şi cădem jos şi sângele tot se duce în burtă, iar aici sus nu mai rămâne nimic.

A noua „poruncă”: Masa de seară, cât mai uşoară

Masa de seară trebuie să fie cât mai uşoară posibilă fără o încărcare cu multe produse de carne şi grase şi fără o suprasolicitare că nu soliciţi numai creierul. Soliciţi pancreasul, soliciţi tubul digestiv, soliciţi inima, nu trebuie încărcare la nesfârşit pentru masa de seară. Din nefericire, un obicei extrem de prost – încărcare cu alcool seara, care nu duce în mod deosebit la ceva bun. De aici urmează o serie întreagă de afecţiuni.

A zecea „poruncă”: Somnul dulce mult aduce

Am ajuns la punctul cel mai important – somnul. Somnul de care ne batem joc cu toţii. Lumea a uitat: când trebuie să ne culcăm? Odată cu găinile. De ce? S-a dovedit pe o serie întreagă de aparate, electroencefalografie că cel mai bun somn este între ora 10:00 și 12:00 seara. Opriţi televizoarele, opriţi telefoanele, opriţi toate aceste lucruri şi odihniţi-vă! Ce credeţi că se întâmplă în organismul nostru? Este o curăţare a creierului. Partea superioară a creierului doarme, partea interioară este viaţa noastră vegetativă în care toate organele funcţionează şi ne curăţă cu ocazia asta creierul, întreg organismul se linişteşte şi a doua zi pornim de la capăt.

luni, 23 mai 2022

O pilda foarte frumoasa ❤️

  "Un alpinist a vrut să cucerească cel mai înalt munte. S-a pregatit pentru asta timp îndelungat și în final a hotărât să se aventureze singur pentru a primi singur laurii victoriei. Noaptea căzu grea pe înălțimile munților și omul nu a mai văzut nimic. Totul era negru. Până și Luna și stelele fuseseră acoperite de nori negri. Și cum se cățăra el la doar câțiva metri de vârful muntelui a alunecat și a căzut în gol. Alpinistul văzu în acea ingrozitoare cădere episoade din viața lui, bune și rele. Se gândi la moartea care era aproape când deodată a simtit frânghia de siguranță că-i frânge mijlocul. Fusese oprit din cădere și acum atârna în gol legat de acea frânghie. Urmă un moment de tăcere absolută, atârna în neant și singurul lucru ce-i veni în minte fu: "Ajută-mă Doamne!" Deodata auzi o voce venită din depărtări: "Ce doresti fiule?" "Salvează-mă, Doamne!" strigă alpinistul cuprins de frica morții. "Chiar crezi că eu te pot salva?" "Da Doamne, cred în Tine!" "Bine, dacă crezi în mine și în salvarea mea, taie frânghia de care atârni", spuse Dumnezeu. Un moment de tăcere, alpinistul se îndoi și pierdu credința, frânghia era singura care-l ținea în viață... așa că nu tăie franghia și hotărî să renunțe la ajutorul dumnezeiesc. A doua zi dimineața echipele de salvare au anunțat că au găsit un alpinist legat de frânghia de siguranță la doar doi metri de pământ. Murise înghețat de frig." Cât de atașat de franghia ta ești tu?"


îmbunătățirea fluxului limfatic. Cum se curăță limfa

Cum se curăță limfa

1. Respiră adânc! Respirând profund, contribuie la cea mai rapidă reînnoire a limfei.

2. Miscați-vă mai mult!. Saltul, mersul rapid, întinderea și alte activități fizice de intensitate moderată au un efect benefic asupra îmbunătățirii fluxului limfatic.

3. Bea mai multă apă! Fără suficient lichid, eliminarea toxinelor este încetinită. Se acumulează substanțe nocive, otrăvind corpul. Pentru cele mai bune rezultate, adăugați puțină suc de lămâie în apă.

4. Uită  de sucurile dulci si cele carbogazoase din comert!. În astfel de băuturi, conținutul de zahăr este prea mare. De ce vă supraîncărcați corpul?

5. Mănâncă fructe proaspete pe stomacul gol! Stomacul nostru digeră majoritatea fructelor în 30 de minute. Acizii și enzimele pe care le conțin ajută la începerea procesului de digestie dimineața.

6. Mănâncă legume verzi! Clorofila conținută în ele din abundență curăță perfect limfa și sângele.

7 Mănâncă nuci! Alimentați-vă în mod regulat corpul cu acizi grași pentru detoxifiere activă. Nucile, nucile braziliene, migdalele, alunele, precum și semințele de floarea soarelui, dovleac și in vă vor ajuta în acest sens.

 

8. Bea ceaiuri de plante! Ceaiul de echinacee, astragal, rădăcină de lemn dulce are un efect pozitiv asupra limfei. Verificați doar dacă aveți contraindicații cu privire la utilizarea acestora.

9. Faceți auto-masaj!. Masați cu o perie naturală de păr pe un mâner lung în timpul tratamentelor cu apă. Frecați pielea de jos în sus cu mișcări circulare: de la degetele de la picioare la umeri.

10. Faceți un duș de contrast! S-au spus multe despre beneficiile unui duș de contrast. Apa rece stimulează activitatea aproape tuturor sistemelor corpului!

Evitați hainele strâmte, cum ar fi sutienele, pentru a preveni orice restricție inutilă a vaselor limfatice. Ganglionii limfatici sunt foarte concentrați în regiunea pieptului pentru a drena fluidul din sâni, brațe și piept. Nu contracta fluxul limfatic.

duminică, 22 mai 2022

♥️🥰🙏🧡🌹💋❣️💕💛

 

Ceea ce te deranjează la ceilalți, te învață să lucrezi cu răbdare și acceptare.
  Cel care te abandonează, îți oferă posibilitatea de a munci la detașare.
Ceea ce îți dezlănțuie furia până la extrem, îți arată că trebuie să lucrezi compasiunea și mila.
  Cei care au putere asupra ta să-ți schimbe stările emoționale, te învață că trebuie să înveți să te stăpânești.
Ceea ce urăști și dezgusti în ceilalți, este o oportunitate de a lucra iubire necondiționată.
Ceea ce nu poți controla, este să-ți arăți că trebuie să dai drumul și să lași să curgă în deplină libertate.
Totul, absolut totul, este o proiecție, o manifestare a stării voastre de conștiință, care vă arată în mod constant acele aspecte ale identificării voastre cu „eul inferior” (eul) pe care trebuie să le eliberați și să le transcendeți.

Strategia Mea de Sanatate, cu Cecilia Caragea - Protonic Flora de la Hypericum Plant

 https://youtu.be/WSE5QZbHwLM

DE CE TE INGRASI?!

 

Ceea ce te îngrașă, este lipsa de iubire...
Ceea ce te îngrașă, este că trebuie să umpli un gol...
Ceea ce te îngrașă, este teama de a te simți abandonata...
Ceea ce te îngrașă, este frica de a fi separata, de cei pe care îi iubești...
Ceea ce te îngrașă, este să fii respinsa...
Ceea ce te îngrașă, este să fii trădata...
Ceea ce te îngrașă, este să fii umilita, devalorizata...
Ceea ce te îngrașă, este să simți atâta nedreptate, cat si suferință...
Ceea ce te îngrașă, este răspunsul la anumite stări emoționale precum stresul, anxietatea, frica etc...
Ceea ce te îngrașă, este că trebuie să construiești o barieră de securitate, pentru a te proteja de vreo „agresiune” externă, care te rănește, sau de orice altceva, legat de dificultățile și rănile tale emoționale...
Ceea ce te îngrașă, este, că nu poți să te iubești, să te accept așa cum ești...
Ceea ce te îngrașă, este că nu poți renunța și să fii vindecata de toate acestea...
Vei pierde în greutate, când îți vei mângâia copilul interior...
Cel care, a memorat toate aceste suferințe și dureri...
Mângâie-l din toată inima
Asigură-l și spune-i, să nu-i mai fie frică...
Calmează, totul cu calm...
Oferă-i toată iubirea pe care o așteaptă...
Asigurați-l, de toate punctele de care are nevoie.
Explicați-i, că trecutul aparține trecutului și că acum poate merge înainte, fără teamă...
Kilogramele în plus, vor dispărea, când îți eliberezi kilogramele psiho-emoționale.


Cele trei Sisteme de Boli ale Medicinii Isihaste

 

Cele trei Sisteme de Boli ale Medicinii Isihaste
"Ca să ne puteţi înţelege, vă rugăm mai Recitiţi cele scrise până acum în capitolele anterioare, pentru că noi vom reda de acum încolo totul mai mult schematic, căci nu are rost să repetăm ceea ce deja am spus, plus că este obositor să ne complicăm mereu cu Teorii şi Explicaţii sofisticate. Noi cei de astăzi este drept că vrem să înţelegem totul, dar nu trebuie să pierdem realitatea Practică de dragul Teoriilor. Aşa, redăm schema celor Trei Sisteme de Boli, aşa cum le configurează Viziunea Medicinii Isihaste.
Ca Medicină Isihastă, noi nu vrem o Invenţie, încercăm o Descifrare a Medicinii în general ca Medicină Integrală Suflet şi Corp în continuă Corespondenţă şi Legătură şi Întrepătrundere. Noi nu contrazicem Medicina Obişnuită care are dreptatea şi Ştiinţa ei incontestabilă, dar o Lărgim şi cu Viziunea Aceasta de Sacro-Terapie, de Dublă Medicină, de Suflet şi Corp în Integralitate şi Unitate permanentă.
Medicina Obişnuită împarte Bolile după rigori bine stabilite şi noi nu le contestăm, dar Aici noi facem o împărţire de Alt Ordin, ca Sisteme generale de Boli, după Configuraţia Intimă Trinitară a Realităţii. Aşa sunt:
1) Boli ale Eului-Conştiinţei de Suflet, în corespondenţă cu Bolile Informaţionale- Mentale din Corp ca boli Nervoase în general.
Sunt un Complex de Boli care afectează tocmai Eul Personal şi Egoul Individual pînă la deranjamentele Nervoase din tot Sistemul nostru Nervos, Creier şi Reţelele sale nervoase. Sunt Boli ale Odihnei Eului de Suflet, ale Neliniştii şi Fricii unei Conştiinţe afectate de Păcate grele şi sunt Boli ale Egoului de Men tal Energetic, Boli de Informaţie Genetică sau Dobândită, boli de Distrugere a Nervilor Corpului nostru cu Excese şi Ruperi Nervoase.
De aici asocierea cu Bolile de Sex, cele care Fură şi consumă la maximum Energiile nervoase. Aşa Bolile de Personalitate şi Nervoase sunt:
– Boli de Eu-Conştiinţă ca Suflet,
– Boli de Sistem Nervos-Mental de Corp,
– Boli de Sex, distrugere de energie nervoasă,
– Boli ale Conştiinţei şi boli ale Desfrâului,
– Boli în acest sens Moştenite genetic sau dobândite,
– Boli ale Castităţii de Suflet şi de Corp.
2) Boli ale Duhului-Memoriei-Mişcării de Suflet cu tot complexul în corespondenţă cu Bolile Vibratorii energetice Vitale de Corp.
Sunt un complex de Boli care afectează Activitatea şi Mişcarea în general, atât ca Suflet cât şi Energetic Corporal. Aici se încadrează bolile de Vitalitate Organică în analogie cu bolile de Activitate Sufletească- Spirituală. Cei ce nu au Activitate Sufletească-Spirituală cad ori într-o Supra-activitate energetică de Corp, ori într-o Slăbiciune până la paralizie energetică.
Deci:
– Boli de Activitate de Suflet şi Corp,
– Boli care ţin de Circuitul Energetic al Corpului, moştenit genetic sau dobândit,
– Boli de Sex care fură şi consumă energia Vitală,
– Boli ale Lipsei de Rugăciune şi Religie şi boli ale Materialismului predominant.
3) Boli ale Spiritului-Limbajului de Suflet cu tot complexul Sufletesc în corespondenţă cu Bolile de Funcţionalitate-Limbaj direct de Organe Corporale. Aici intră toate Bolile Interne ale Organelor Fizice, de la simple Disfuncţii până la Leziunile anatomice.
Deci:
– Boli de Limbaj de Suflet şi Limbaj Funcţional Organic,
– Boli de Comunicabilitate între Funcţiile Organice, de legătură sau rupere,
– Boli de Sex care dau Hiperfuncţii unor Organe în detrimentul altora,
– Boli de energie Alimentară care amplifică unele ac ti vităţi Organice până la modificări funcţionale,
– Boli ale Dăruirii-Postului de Suflet şi boli ce ţin de Alimentaţie, ale Postului de Corp.
Vom încerca pe scurt să oferim date în plus pentru fiecare Sistem în parte. Recitiţi însă cu atenţie cele scrise mai înainte, ca să înţelegeţi semnificaţiile Viziunii noastre, altfel faceţi multe confuzii şi Reinterpretări eronate. Nu încercaţi să priviţi prin prejudecăţile dumneavoastră, siliţi-vă să Intraţi şi în Logica noastră şi doar aşa veţi pricepe ceea ce dorim noi să vă arătăm, pentru Sănătate şi Alinarea Suferinţelor pe care le aveţi."
Medicina Isihasta. Taina vindecarii.
Ieromonah Ghelasie Gheorghe

sâmbătă, 21 mai 2022

La multi ani tuturor celor care isi serbeaza azi ziua onomastica! La mulți ani Elena, Constanța și tuturor doamnelor care poartă prenume derivate !



Va urez "La multi ani", pentru ca purtati acest nume si fie ca Sfintii Imparati Constantin si Elena, al cărui nume îl porţi, sa-si coboare ochii asupra voastra si sa va daruiasca fericirea dorita si linistea interioara! La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor! La multi ani, tuturor care isi sarbatoresc astazi ziua numelui!


 

vineri, 20 mai 2022

 Din învățăturile d-lui Valeriu Popa!  


- Frica duce la probleme grave de sănătate, prin vărsarea excesivă de adrenalină în sânge.


-Plăcerea de a bârfi, minți și răni alți oameni provoacă efecte karmice devastatoare.


-Gândul este cea mai puternică forță creatoare și se propagă în întreg universul, în bine sau în rău.


-Tot ce emitem se întoarce la emitent. Orice expresie dură (câți nu greșim în acest sens!), afirmată pe un ton categoric, poate provoca un rău atât sieși cât și unui alt om.


-Imaginația are puterea de a crea realitatea. 


-Supărarea este o încălcare a legilor universului, ducând la neplăceri în viața proprie și a celui pe care te superi.


-Egoismul, cruzimea, închid canalele energetice de legătură cu Dumnezeu.


- Disprețul  și nemulțumirea față de sine este o agresiune față de Dumnezeu și blochează iubirea față de alt om.


-Disprețul față de alte persoane și trufia duc la boli ale capului și rinichilor.


- Ancorarea de înțelepciune (și de spiritualitate, desigur) dă naștere disprețului căci, de ce să nu recunoaștem: îi privim pe ceilalți, cu superioritate, dacă nu au asemenea preocupări!


-Ura este o forță care te leagă de persoana pe care o urăști.


- Când cineva te jignește, este un "dar" de la Dumnezeu, nu te răzbuna, altfel, vor urma boli și nenorociri mai mari  pentru purificare; dacă nici pe acestea nu le accepți, urmează moartea.


-Să iertăm pe toți cei care ne-au greșit sau supărat pentru a rupe legătura cu trecutul, astfel putem să ne vindecăm de o boală gravă.


-Să nu căutăm plată, laudă, răsplată, orice am face.


-Să nu devenim dependenți de dorințe sau de persoanele iubite pentru a nu crește astfel agresivitatea și suferința.


-Să nu căutăm milă și compasiune când avem probleme și nici să nu le lungim, vorbind despre ele.


-Să nu aducem cu noi, în spațiul în care locuim, regrete, supărări, spaime sau să ne cerem iertare pentru ele, pentru a purifica spațiul, cu iubire.


-Convorbirile telefonice mai mult de un minut, afectează sănătatea, îndeosebi zona genito-urinară și a capului.


-Mâncatul este un serviciu divin și gătită cu devotament spiritual, mâncarea ne dă energii superioare.


-Munca să fie o plăcere, altfel ne supraîncarcă, dăunând sănătății.


-Orice atașament puternic, inclusiv față de valorile umane, ne va omorî și sufletul, și spiritul.


-Căsătoria bazată pe sex, nu durează, în schimb cea întemeiată, în primul rând, pe prietenie și respect, durează mult. 


-Gelozia trebuie înlăturată pentru a evita tot felul de boli grave.


-Nimeni nu poate strânge bani dacă îi disprețuiește.


 -Zgârcenia și economia aduc boală și dezastru.


joi, 19 mai 2022

 Totu-n lume se scumpește,

Doar Omul se ieftinește...

Cu cât banu-i mai voinic,

Cu atât, omu' e mai mic...

Fost-au vremuri grele-odată,

Când creștea pâinea-n covată

Și-ncăpeau oamenii-roată,

La măsuța din ogradă...

Dintr-o măliguță - șapte,

Și bătrâni, și cei de lapte,

Poate, n-aveau și de pâine,

Dar mai hrăneau și un câine.

Azi, mâncăm până plesnim

Și-ntrebăm cum să slăbim,

Tot ce-i place omului,

Numai fericire nu-i...

N-avea ce pune pe-un dinte,

Dar glumea lumea-nainte...

N-aveau timp, nicicând, de "stres",

C-aveau câmpuri de cules.

Dar, azi, mândri și fălcoși,

Toți botoși și mânioși,

Nu vezi om cântând în drum,

Poate, doar dacă-i nebun...

Azi, noi, ăștia cu orgolii,

Din mașini, drept în fotolii,

Venim seara obosiți,

Horopsiți și necăjiți,

C-am muncit, cât într-un an,

Tot cu ochii la ecran

Și nu mai putem de picioare

Prin atâtea ascensoare...

Fost-au vremuri de pomină,

Mândra era gospodină,

Bărbatul era bărbat,

Chiar și-un pic neepilat.

Știa coasă, știa plug,

Cântece, pe deal, la rug,

Știa paloș, demnitate,

Nu știa de bănci furate...

Nici de euro-n offshor,

Dar știa omul de dor,

Și de doine, de rușine,

De ce-i rău și ce e bine...

La o clacă zgomotoasă,

Într-o zi, făceau o casă,

Poate, mai din sărăcie,

Dar era cu bucurie.

Iar de când, cu "masa mare",

Tot mai singur fiecare,

Burtă plină, suflet gol,

Aur mult și mult nămol...

Totu-i scump, dar ieftin-foc,

Alergăm toți stând pe loc

Așa-s vremurile pe-aici,

Conturi mari, dar oameni mici...

Toate-n lume s-au scumpit,,

Doar Omul s-a ieftinit...


CAND AI UN NECAZ MARE, SĂ TE ROGI MAICII DOMNULUI

 

CAND AI UN NECAZ MARE, SĂ TE ROGI MAICII DOMNULUI !!!”...și Ea îți va răspunde:
"-M-AI CHEMAT !
- AM SĂ TE AJUT, FII ÎN PACE !"
Iar tu roagă-te cu această minunată rugăciune :
La cine să mă plâng, Stăpână?
Cine va primi plânsul meu şi oftarea mea; dacă nu Tu, Prea Curată, nădejdea creştinilor şi scăparea pentru noi păcătoşii?
La cine să alerg în durerea mea, dacă nu la tine, Împărăteasă cerească?
E atâta tăcere în sufletul meu...
Îl simt atât de obosit şi înlăcrimat.
Îți privesc Chipul blând din icoană, şi cu mâna tremurândă te ating, povestintu-Ți necazurile inimi mele. Roagă-L pe Fiul tău să mă ierte; şi şterge cu dulcea Ta mână, lacrimile ce-mi izvorăsc din durere.
Cine, dacă nu Tu, ne va apăra mai bine de nevoi? ascultă oftarea mea şi apleacă urechea Ta la rugăciunea mea!
...O, tăria mea! O, nădejde neruşinată!
O, viaţă şi lumină dulce a robului tău!
Primeşte ruga aceasta, care se aduce ţie din inimă zdrobită în acest ceas de amară plângere.
..." Acum, noaptea să se facă robului tău zi de mântuire, Mireasă Dumnezeiască. Acum, bucură-se îngerii, Stăpână, şi duhurile Drepţilor de mine, ca eu cu mulţumire să slăvesc cu bucurie preasfânt numele tău.
Că ştiu că tu, Prea-lăudată, poţi către Dumnezeu, pe Care L-ai născut, toate câte le voieşti; o, Treime, închinăciunea se cuvine Ţie! O, Stăpână! Impărăteasă cerească, Tu îmi eşti Maică şi nadejdea, TU îmi eşti ocrotitoarea şi scăparea mea, acoperământul, apărarea şi ajutorul meu.
Aliluia


Mulțumește Universului pentru toate ușile închise. Așa te protejează de lucrurile care nu îți sunt destinate



marți, 17 mai 2022

 Înțeleptul și călătorul


Într-o bună zi, un călător trecu pe la un înțelept faimos. Știa de acest înțelept de multă vreme, dar nu fusese niciodată la el acasă. Imediat cum ajunse la poarta acestuia văzu că nimeni nu-l întâmpină. Pătrunse în micuța casă a înțeleptului și fu uimit să vadă că acesta

nu avea altceva decât o odaie plină de cărţi.

Până și masa era făcută din câteva cărți mai groase puse una peste alta. Locul de dormit era o simplă rogojină pusă într-un colț mai

îndepărtat. Omului nostru nu-i venea să creadă. Nu era posibil ca unul dintre cei mai mari învățați ai lumii să trăiască în asemenea

condiții. Cu siguranță era o farsă.Totuși, privind chipul plin de liniște al înțeleptului vedea cum

coboară pacea în inima sa. Dar el dorea să știe adevărul. Poate înțeleptul fusese jefuit, poate reușea el să facă ceva.

- Fie-mi iertată îndrăzneala, învăţătorule, unde-ţi este mobila? întrebă omul.

- Dar a ta unde este? întrebă la rându-i înțeleptul.

- A mea? Păi, eu sunt doar în trecere pe aici, răspunse călătorul.

- Şi eu la fel, zise înțeleptul."

O discuție dintre doi îngeri.


O discuție dintre doi îngeri.
Cel cu experiență se uită serios la cel începător.
-Raportează. Pe scurt.
-E viu. Merge la serviciu. Speră la ceva.
-La ce?
-Greu de spus. I-am arătat de 2 ori un vis fericit, nu l-a văzut. Spune că obosește la serviciu.
-Și la serviciu cum e?
-Nimic deosebit. Conducere. Grabă. Fumat. Bârfe.
-Conducerea e severă?
-Obișnuită. Ca la toți. Dar se teme nu știu de ce…
-I-ai alungat fricile?
-Desigur. Încă în drum spre oficiu. Am dat din aripi deasupra capului și am alungat norii. Am fost nevoit să-i dau una după ceafă, ca să vadă soarele.
-O necunoscută drăguță pe drum? Pe tocuri. Cu un miros ademenitor?
-Sigur… I-am făcut să se lovească nas în nas la intrarea în metro.
-Și?
-Nimic. A zis „scuze” și a revenit la gândurile sale.
-După serviciu ce face?
-Magazin. Televizor.Vesela. Internet. Somn.
-I-ai stricat televizorul?
-Da. Și-a cumpărat altul.
-I-ai deconectat internetul?
-De 5 ori. A început să stea la serviciu până târziu.
-Iar în week-end?
-Doarme până la masă. Face curățenie. Seara iese cu prietenii, discută despre nimic, bea mult. Vine la miez de noapte. A doua zi suferă de mahmureală în fața televizorului sau a laptopului.
-Și ea?
-Ea locuiește în aceeași cartier. Merg la același supermarket.
-I-ai pus să stea în aceeași coadă?
-Desigur. Și la stație.
-Le-ai verificat compatibilitatea destinelor?
-Da. Sunt compatibili. Le-am încercat pe toate. E o misiune imposibilă.
-Am înțeles. Unde e lista ta de remedii extraputernice?
-Iată, șefu. Gripă cu febră și halucinații. Luxație, fractură de os. Accident de mașină. Faliment. Incendiu. Proteste. Criză financiară. Război civil…
-Suficient. În numele dragostei, primește permisiunea pentru măsurile extreme. Numai să alegi doar una.
-Am înțeles!
Morala: observă și folosește toate oportunitățile pe care ți le oferă cel de sus, atunci îngerul tău nu va fi nevoit să recurgă la măsuri extreme.

 

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor