duminică, 22 mai 2022

Cele trei Sisteme de Boli ale Medicinii Isihaste

 

Cele trei Sisteme de Boli ale Medicinii Isihaste
"Ca să ne puteţi înţelege, vă rugăm mai Recitiţi cele scrise până acum în capitolele anterioare, pentru că noi vom reda de acum încolo totul mai mult schematic, căci nu are rost să repetăm ceea ce deja am spus, plus că este obositor să ne complicăm mereu cu Teorii şi Explicaţii sofisticate. Noi cei de astăzi este drept că vrem să înţelegem totul, dar nu trebuie să pierdem realitatea Practică de dragul Teoriilor. Aşa, redăm schema celor Trei Sisteme de Boli, aşa cum le configurează Viziunea Medicinii Isihaste.
Ca Medicină Isihastă, noi nu vrem o Invenţie, încercăm o Descifrare a Medicinii în general ca Medicină Integrală Suflet şi Corp în continuă Corespondenţă şi Legătură şi Întrepătrundere. Noi nu contrazicem Medicina Obişnuită care are dreptatea şi Ştiinţa ei incontestabilă, dar o Lărgim şi cu Viziunea Aceasta de Sacro-Terapie, de Dublă Medicină, de Suflet şi Corp în Integralitate şi Unitate permanentă.
Medicina Obişnuită împarte Bolile după rigori bine stabilite şi noi nu le contestăm, dar Aici noi facem o împărţire de Alt Ordin, ca Sisteme generale de Boli, după Configuraţia Intimă Trinitară a Realităţii. Aşa sunt:
1) Boli ale Eului-Conştiinţei de Suflet, în corespondenţă cu Bolile Informaţionale- Mentale din Corp ca boli Nervoase în general.
Sunt un Complex de Boli care afectează tocmai Eul Personal şi Egoul Individual pînă la deranjamentele Nervoase din tot Sistemul nostru Nervos, Creier şi Reţelele sale nervoase. Sunt Boli ale Odihnei Eului de Suflet, ale Neliniştii şi Fricii unei Conştiinţe afectate de Păcate grele şi sunt Boli ale Egoului de Men tal Energetic, Boli de Informaţie Genetică sau Dobândită, boli de Distrugere a Nervilor Corpului nostru cu Excese şi Ruperi Nervoase.
De aici asocierea cu Bolile de Sex, cele care Fură şi consumă la maximum Energiile nervoase. Aşa Bolile de Personalitate şi Nervoase sunt:
– Boli de Eu-Conştiinţă ca Suflet,
– Boli de Sistem Nervos-Mental de Corp,
– Boli de Sex, distrugere de energie nervoasă,
– Boli ale Conştiinţei şi boli ale Desfrâului,
– Boli în acest sens Moştenite genetic sau dobândite,
– Boli ale Castităţii de Suflet şi de Corp.
2) Boli ale Duhului-Memoriei-Mişcării de Suflet cu tot complexul în corespondenţă cu Bolile Vibratorii energetice Vitale de Corp.
Sunt un complex de Boli care afectează Activitatea şi Mişcarea în general, atât ca Suflet cât şi Energetic Corporal. Aici se încadrează bolile de Vitalitate Organică în analogie cu bolile de Activitate Sufletească- Spirituală. Cei ce nu au Activitate Sufletească-Spirituală cad ori într-o Supra-activitate energetică de Corp, ori într-o Slăbiciune până la paralizie energetică.
Deci:
– Boli de Activitate de Suflet şi Corp,
– Boli care ţin de Circuitul Energetic al Corpului, moştenit genetic sau dobândit,
– Boli de Sex care fură şi consumă energia Vitală,
– Boli ale Lipsei de Rugăciune şi Religie şi boli ale Materialismului predominant.
3) Boli ale Spiritului-Limbajului de Suflet cu tot complexul Sufletesc în corespondenţă cu Bolile de Funcţionalitate-Limbaj direct de Organe Corporale. Aici intră toate Bolile Interne ale Organelor Fizice, de la simple Disfuncţii până la Leziunile anatomice.
Deci:
– Boli de Limbaj de Suflet şi Limbaj Funcţional Organic,
– Boli de Comunicabilitate între Funcţiile Organice, de legătură sau rupere,
– Boli de Sex care dau Hiperfuncţii unor Organe în detrimentul altora,
– Boli de energie Alimentară care amplifică unele ac ti vităţi Organice până la modificări funcţionale,
– Boli ale Dăruirii-Postului de Suflet şi boli ce ţin de Alimentaţie, ale Postului de Corp.
Vom încerca pe scurt să oferim date în plus pentru fiecare Sistem în parte. Recitiţi însă cu atenţie cele scrise mai înainte, ca să înţelegeţi semnificaţiile Viziunii noastre, altfel faceţi multe confuzii şi Reinterpretări eronate. Nu încercaţi să priviţi prin prejudecăţile dumneavoastră, siliţi-vă să Intraţi şi în Logica noastră şi doar aşa veţi pricepe ceea ce dorim noi să vă arătăm, pentru Sănătate şi Alinarea Suferinţelor pe care le aveţi."
Medicina Isihasta. Taina vindecarii.
Ieromonah Ghelasie Gheorghe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor